Łzy

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Łzy

Postprzez Anonymous on 03 Kwi 2004 16:06

No więc podstawowe pytanie:
1.Czy ktoś zna?
2.I co sądzicie?
3.Czy libicie w ogóle poezję śpiewaną?

No to chyba na tyle narazie :boogie:

Pozdowienia :Fade-color
Anonymous

Postprzez Days on 03 Kwi 2004 16:13

yyyyyyyy jedno podstawowe pytanie:
CO MAJA LZY DO POEZJI SPIEWANEJ????

to znaczy zeby nie bylo niedomowien - mowimy o tym zepsole....

moim zdaniem - krotki i zwiezle: wyraz 3-literowy blisko zwiazany w swej budowie z wyrazem DNA.....

jedyna w miare normalna piosenka - Oczy Szeroko Zamkniete... pewnie dlatego ze nie jest autorstwa Ani, ktora moim zdaniem w ogole pisac nie powinna...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez marta_bongiovi on 03 Kwi 2004 16:14

Łzy? TE Łzy?

2. TYCH Łez niecierpię
3. Lubię, ale nie wiem co to ma wspólnego z TYMI Łzami:)

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Anonymous on 03 Kwi 2004 16:21

Days napisał(a):yyyyyyyy jedno podstawowe pytanie:
CO MAJA LZY DO POEZJI SPIEWANEJ????

to znaczy zeby nie bylo niedomowien - mowimy o tym zepsole....

moim zdaniem - krotki i zwiezle: wyraz 3-literowy blisko zwiazany w swej budowie z wyrazem DNA.....

jedyna w miare normalna piosenka - Oczy Szeroko Zamkniete... pewnie dlatego ze nie jest autorstwa Ani, ktora moim zdaniem w ogole pisac nie powinna...

No nie wiem czy znasz wszystkie utwory Łez...
Ale słyszałam, że Łzy to pezja śpiewana...
:confuse: w sumie... chyba nie...
Zależy jakie piosnki :boogie:
Bo oczy szeroko zamknięte... To sorry dla mnie to już komercha i tyle... :shiner:
No i te ostatnie płyty to takie sobie...
:motzen:

Ale pierwsza to mi sie podoba i już :boogie:

No a to jest nasz zespół ze śląska... :grin:
I jedno trzeba im przyznać... i pogratulować... Zrobili wszystko sami...
Mieli na samym początku problemy z wyjściem na świat ale po piosence: "Agnieszka już dawno..." (badziewie na potańcówi) zrobili się sławni nawet w Grecji !!!
No to na tyle...
A teraz... hm.. Ania jak to twierdzą inni członkowie zespołu popadła w totalną komerche...
Anonymous

Postprzez Gina on 03 Kwi 2004 16:51

1. wszyscy chyba w tym kraju znają Łzy
2. Eee mnie tam ani ziębią ani parzą, niech sobie śpiewają, bylebym tylko na żywo słuchać nie musiała i nie musiała ich oglądać.
3. ponieważ nie znam nic poza singlami i żadnej analogii nie widzę, siedze cicho.
Ale słyszałam, że Łzy to pezja śpiewana...

słyszałaś bo ktoś mówił, czy słyszałaś bo SŁYSZAŁAŚ ? :grin:
Bo ja tam jesli chodzi o muzykę to wierzę tylko sobie :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Colleen on 03 Kwi 2004 16:56

Łzy... Łzy... Powiem krótko: N I E N A W I D Z Ę. Ten zespół mnie doprowadził do próby samóbojczej [a konkretnie piosenka "Anastazja, oto jestem"]. Nienawidzę.

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Anonymous on 03 Kwi 2004 17:00

Colleen napisał(a):Łzy... Łzy... Powiem krótko: N I E N A W I D Z Ę. Ten zespół mnie doprowadził do próby samóbojczej [a konkretnie piosenka "Anastazja, oto jestem"]. Nienawidzę.

łomatko... taaa ta piosnka jest...... ech szkoda gadać...
Ja tam lubie śpuewać sobie łezki ale te wesłoe piosnki gdzie nie wyje aż tak :Fade-color
No zależy co kto lubi jak widze...
Chyba nie słyszeliście starych Łez...
No ale co tam...

A co do... tego gdzie słyszałam... to nawet w telewizji...
Anonymous

Postprzez sdms on 03 Kwi 2004 18:07

Eee... A ja lubię :lmao:... Byłem na ich koncercie... gdyby nie wokal to zespół świetnie wymiata :] No ale piosenki mają typowo komercyjne :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Comte de la Fere on 03 Kwi 2004 18:31

Byłem na koncercie i zabawa była zajebista. Potem miałem taki okres ściąganmia ich mp3. Wokal ma zarąbisty dziewczyna na żywo. Grać, też spoko grają tylko po przestudiowaniu iluś piosenek stwierdzam że powtarzają się jeśli chodzi o tekst. No i do tego co prezentują nie pasuje mi za bardzo ich image. Jednak są spoko.

we don't know where it's going, we all know where it's been
Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Od: 16 Gru 2003 04:22
Miejscowość: Bragelonne

Postprzez Days on 03 Kwi 2004 18:35

Bo oczy szeroko zamknięte... To sorry dla mnie to już komercha i tyle...
No i te ostatnie płyty to takie sobie...

mowilam o stronie textowej piosenki,.... z tych piosenek Lez ktore slyszalam (czyli zestaw podstawowy radiowy), to ta piosenka jako jedyna ma w moim odczuciu znosny text.... i dlatego twierdze, ze Ania nie powinna pisac... bo je to po prostu nie wychodzi.... przynajmniej na tyle cos slyszalam.... Spiewac spiewa ok, ale niech nie pisze!!!

cod o PoezjI Spiewanej to to jest SDM, Wolna Grupa Bukowina i zespoly tego typu.... Lzy w zaden sposob sie w to nie mieszcza, z prostej przyczyny - nie spiewaja poezji....

Bo ja tam jesli chodzi o muzykę to wierzę tylko sobie

Gina: ja w sumie tez :P ma sie juz te lata ze sie cos niecos wie :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Klaudia on 03 Kwi 2004 19:00

Znam, znam ich już od dawna, nawet jak byli znani tylko w okolicach Rybnika :confuse: Klawiszowiec z Łez, to kuzyn mojej przyjaciółki.
Mam "W związku z samotnością", "Jestem, jaki jestem" i "Słońce". Kiedyś bardzo lubiłam, słuchałam często, teraz albumy gdzieś w kącie leżą, bo mam alergię na Łzy. Wszędzie tylko Łzy i Łzy... blee :crazy:
Na koncert byłam kiedyś bardzo napalona, teraz gdybym miała taką możliwosć, to bym się kilka razy dobrze musiała zastanowić, czy pójść.
Co do samej wokalistki: nie podoba mi się to, że wywleka ona swoje rodzinne kłopoty na światło dzienne. We wszystkich gazetach opowiadała, jaki to jej mąż jest zły, jakich to ona ma beznadziejnych teściów :crazy:
Ogólnie: jestem na nie!

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez NiKKi Rebel on 04 Kwi 2004 00:51

nie lubiłam, nie lubie, i pewnie nie polubie ... nudni są i tyle :shiner:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Tico on 04 Kwi 2004 02:47

Podzielam zdanie Nikki. Nie lubie tego typu muzyki, taka papka dla mnie...choć znam oczywiście tylko owy zestaw radiowy :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Colleen on 04 Kwi 2004 02:57

Mnie rozwaliło to, jak się dowiedziałam, że tekst do "Oczy szeroko zamknięte" napisał jakiś znajomy lekasz Ani...Spoko.....

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez anfield on 04 Kwi 2004 19:25

ja ich nie lubię :grin: dla mnie to tandetny pop/rock. fuuj

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez Anonymous on 06 Kwi 2004 17:40

Może powiem tak osoby słuchające tylko radiowego zestwu nie powinny się wypowiadać... :confuse:
Druga sprawa... Wokalistka... No tak Ania jest dziwna... Zawsze była spox ale teraz sprzedaje się równo... Ale kiedyś była spoko laską... no i jeszcze ma czasem odrywy człowieczeńswa... Co z resztą widać bo się o Adama martwi na każdym koncercie (Adam gitarzysta) :)
No to na tyle :P
Anonymous

Postprzez Tico on 06 Kwi 2004 20:09

Yunka ---> Dlaczego niby? Nie mogę powiedzieć że jestem fanem zespołu, ale skrytykować mogę, za te piosenki którymi się sprzedają. To już ich problem że do radia wybierają te piosenki które są najbardziej komercyjne. Krytykuje za to BJ i krytykuje za to Łzy, przy czym BJ wiem że w środku płyty znajde muzykę bardziej wartościową niż single (oczywiście nie zawsze single są takie beznadziejne), ale przy Łzach tej pewności nie mam i ryzyka ponosić nie mam zamiaru.
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez sdms on 06 Kwi 2004 20:12

Yunka napisał(a):Może powiem tak osoby słuchające tylko radiowego zestwu nie powinny się wypowiadać... :confuse:

Odsyłam do MiniFAQ punkt 1 :confuse:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37

Postprzez Gina on 06 Kwi 2004 20:17

Dokładnie. (czytaj podpisuje się pod wszystkim co napisał Tico)

Zresztą zespół w tym kraju ma szansę pokazać siebie tylko poprzez media, bo ludzie płyt nie kupują. I jakoś tak szczerze powiem po tym "zestawie radiowym" który można by upchnąc na jedną płytę i napisać `to samo na różne sposoby` jakoś nie chce mi się wierzyć, zeby pozostałe itwory na tychze płytach odbiegały jakoś od ogólnej tenedencji Łez i były jakimiś perełkami w polskiej muzyce rozrywkowej.

Zresztą muzyka Łez jest radiowa, jest po to zeby ludzie jadąc do pracy posłuchali jej sobie w radio. Żeby nie musieli się zastanawiac nad głębią przekazu (heh cudowna Anastazja mi staje przed oczami od razu...)
I nie rozumiem dlaczego mam się nie wypowiadać tylko dlatego ze nie mam całej dyskografii. Gdyby to był warunek to mogłabym mówić tylko moze o 2 czy 3 wykonawcach/zespołach. Chyba nie o to chodzi.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Anonymous on 06 Kwi 2004 20:36

Mnie zrozumieliście. Chodzi mi o to, że nie można nic powiedzieć po usłyszeniu jednej lub paru komercyjnych pioseneczek w radiu...
Z resztą, co ja się będę sprzeczać... Łzy nie są ambitną muzyką... Są muzyczką (jak dla mnie) lekką do posłuchanie lub poskakania sobie lub pośpiewania... Muzyka też się dzieli na ambitną i tą, którą słuchamy, gdy mamy dość myślenia i chcemy odpocząć i nie uważam za nic złego słuchania takowej muzyki. Jak se ktoś chce to może dla relaksu nawet Disco polo słuchać :shiner: :boogie:
Anonymous

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music