zlotowo i koncertowo...

Spotkania i zloty, czyli życie fanów w realnym świecie.

Strona główna FAN CENTER Spotkania Fanów

zlotowo i koncertowo...

Postprzez sdms on 03 Lip 2006 06:09

Temat o zlotach fanów na koncertach...

Czyli kolejny zlot na koncercie IRY... Kto chętny?... I będziemy walczyć o cover BJ :)....
Ostatnio edytowany przez sdms, 02 Sie 2006 21:05, edytowano w sumie 1 raz

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Ricky Skywalker on 03 Lip 2006 16:30

sd wiesz, ja nie chcę nic mówić, ale wtedy ma się odbyć oficjalny zlot w Lublińcu, u Kasi ... ognisko, które zapewne integruje fanów znacznie bardziej, niż jakiś koncert. No ale jak wolisz koncert, to cóż mogę powiedzieć - droga wolna... choć ja bym wolał, by na takim zlocie, jak pamiętny zeszłoroczny, obecna była cała ekipa...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez sdms on 03 Lip 2006 17:02

Ricky Skywalker napisał(a):sd wiesz, ja nie chcę nic mówić, ale wtedy ma się odbyć oficjalny zlot w Lublińcu, u Kasi

A gdzie jest o tym jakakolwiek informacja? Bo ja widziałem tylko taką, że "odbędzie się PRAWDOPODOBNIE dopiero pod koniec wakacji"... Brak szczegółów oznacza brak zlotu... A w takim wypadku powyższy zlot ma pierwszeństwo organizacyjne skoro od razu jest podany termin i wszystko inne...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Ricky Skywalker on 03 Lip 2006 18:20

No wiesz, zlot w Lublińcu jest uzależniony od powrotu Kasi z Irlandii, gdzie ona obecnie się znajduje. Ale kiedy rozmawiałem z nią ostatnim razem, mówiła że wraca w sierpniu, więc nasze ognisko zrobimy tak jak rok temu, w ostatni weekend sierpnia. I w tym wypadku wypada to w dniach 26-27 sierpnia.

sd napisał(a):A gdzie jest o tym jakakolwiek informacja? Bo ja widziałem tylko taką, że "odbędzie się PRAWDOPODOBNIE dopiero pod koniec wakacji"... Brak szczegółów oznacza brak zlotu...

Zauważ, że zawsze szczegóły podawałem w sieci najwyżej 3 tygodnie przed zlotem (tudzież, "na żywo", na wcześniejszym zlocie - czyli nieco ponad miesiąc przed kolejnym). A że Ty nie jesteś w stanie - drugi już raz z rzędu - nawet otworzyć okienka na gg i spytać czy nie planuję zlotu w danym dniu - tylko od razu wrzucasz swój pomysł na forum, to już nie moja wina...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez cRaSh on 03 Lip 2006 18:44

sdms napisał(a):A w takim wypadku powyższy zlot ma pierwszeństwo organizacyjne skoro od razu jest podany termin i wszystko inne...

Sa jakies niepisane prawa zlotowe, czy moze mnie cos ominelo? :lmao:

i tak sobie mysle ze kiedys moznaby trzeba zrobic zlot forumowy, jednoforumowy w sensie, ale to tylko btw, nie wtracam sie w wasze organizacyjne sprawy :lol:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez sdms on 03 Lip 2006 19:10

Gwoli wyjaśnienia...
Po rozmowie z Rickym na gg zaproponowałem przesunięcie ogniska w Lublińcu na dzień wcześniej (z piątku na sobotę)... Moja propozycja spotkała się z odmową z tamtej strony... Trudno... Ricky zaproponował, że zlot na koncercie można zrobić w Żywcu bodajże 11 sierpnia - można... Ale równie dobrze możemy się wybrać na koncerty i do Żywca i do Bielska... A ognisko przesunąć o jeden dzień nie jest problemem.. szczególnie, że są to wakacje i 99% uczestników zlotu nie ma problemu z dojazdem nawet w ciągu tygodnia...

Jak dla mnie sprawa pozostaje otwarta i powinni raczej wypowiedzieć się sami zainteresowani a nie tylko organizatorzy... Więc trzy propozycje:

a) 2 zloty na koncertach + ognisko z 25/26 sierpnia (piątek-sobota)
b) koncertowy zlot w Żywcu i ognisko z 26/27 sierpnia (sobota-niedziela)
c) koncertowy zlot w Bielsku i ognisko z 25/26 sierpnia (piątek-sobota)...

I niech sami zainteresowani (chętni) się wypowiedzą, która propozycja im najlepiej pasuje...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Adrian on 03 Lip 2006 19:18

Powiem szczerze, że żadnych planów nie mam na ten okres wakacji. Jeśli nic szczególnego mi nie wypadnie (nigdy mi nie wypadło) to będe na 100%.
A co to formy zlotu myśle, że najwłasciwsza byłaby opcja .....
a)
Z tym, że na koncert sam osobiście się raczej nie wybiore. Pojade do Kasi. Uważam także, że te koncertowe zloty nie powinny być oficjalne, bo w końcu nie wszyscy muszą IRE lubić.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez cRaSh on 03 Lip 2006 19:40

Adrian napisał(a):że te koncertowe zloty nie powinny być oficjalne, bo w końcu nie wszyscy muszą IRE lubić.

z tego co widze, to nie sa ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez sdms on 03 Lip 2006 19:51

cRaSh napisał(a):z tego co widze, to nie sa

Otóż to :>

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Kourin on 03 Lip 2006 20:13

Ja proponuję jakąś opcję bez koncertu Iry w tle ;) 29go do Berlina wyjeżdżam (na koncert a-ha, sialalala :grin:), więc wolałabym mieć parę dni miedzy wyjazdami. Innymi słowy im wcześniej ognisko, tym większa szansa na to że lama się stawi ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez sdms on 03 Lip 2006 20:19

Kourin napisał(a):Ja proponuję jakąś opcję bez koncertu Iry w tle

IRA jest dla chętnych :P

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Kourin on 03 Lip 2006 20:20

No shit, Sherlock? :P Już myślałam, że to przymus jakiś ;) :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez 99-in-the-shade on 03 Lip 2006 20:26

Well, na mnie nie liczcie w żadnym terminie, bo tym razem zloty wybitnie kolidują z moimi planami wyjazdowymi. Shit happens.

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez Ricky Skywalker on 03 Lip 2006 20:35

Nie są, nie są - i ja nie mam nic przeciwko takowym zlotom, pod warunkiem, że organizator zlotu nieoficjalnego raczy spytać, czy przypadkiem data nie koliduje z datą planowanego oficjalnego. To, że jeszcze nie ma info na forum nie znaczy, że wkrótce takowe się nie pojawi. Tłumaczenie się faktem, że nie ma infa, że topic na Always jest zamknięty (a czemu, swoją drogą? No właśnie przez podobne zachowanie sd), uważam za dziecinadę; istnieje coś takiego jak gg, e-mail, priv na forum czy telefon, by można było spytać. I mówię to nie tylko do sd, ale także do wszystkich osób, które pytały JEGO o MOJE plany czy pomysły apropo kolejnych zlotów. Ta sama droga co powyżej; nawet, jeśli gg czasami szwankuje, pozostają jeszcze 3 inne sposoby skontaktowania się ze mną.

Na dzień dzisiejszy - i te informacje miały zostać zamieszczone dziś lub jutro; w sobotę wyjeżdzam i wracam pod koniec lipca, a chciałem, by wszyscy się z tym zapoznali - przewiduję zlot na przełomie lipca i sierpnia w Katowicach oraz 26/27 sierpnia w Lublińcu. 26/27, bo tak ustalałem z Kasią przed jej wyjazdem (wraca do Polski ok. 20 sierpnia) i tak pasuje większej liczbie osób. Wcześniej niemożliwe (Kasi nie ma), później też (dla części fandomu zaczyna się rok szkolny, więc dwudniowy wypad... ciężka sprawa). Sd postawił swoje pytanie tendencyjnie, niejasno; do tego nie biorąc pod uwagę interesu wszystkich osób - np. Ela, Wesolutka i Marcin pracują i ciężko byłoby im przyjechać na zlot w piątek. Więc już mielibyśmy mniej osób, niż by się chciało. Widzę też, że Adrian i Lordi na Always odpowiedzieli a, z zastrzeżeniem, że na Irę i tak nie pojadą. Tym bardziej, że być może na ognisko w weekend przyjechałoby znów parę osób spoza Śląska, a w tygodniu pewnie byłyby z tym większe trudności.

Więc, wobec powyższego, proponuję, żeby jednak ustalona została wersja b - Irowcy pojadą 11 sierpnia do Żywca, a wszyscy zbieżemy się w dniach 26-27 sierpnia w Lublińcu. Proste, spokojnie, do ustalenia. Sd - nie musisz iść na oba koncerty, gdyby nie rozmowa ze mną zapewne tego Żywca byś
w ogóle nie brał pod uwagę. Można by więc pomyśleć, czy dla dobra grupki fanów, która się uformowała i stanowi dość spójną całość, nie warto by odpuścić sobie tej Iry w B-B i pojechać tylko do Żywca... taka propozycja. Ja nie chcę się kłócić, ja chcę po prostu spokojnej współpracy - a nie wyskakiwania z własną inicjatywą bez pytania. Raz odpuściłem - w sprawie tego lipcowego koncertu - i dlatego w ostatnim czasie zlotu nie było (za dużo by było tego). Ale drugi raz, sorrry... uważam, że powinieneś był jednak wczesniej spytać (sam to zresztą przyznałeś na gg)... no ale mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia :)

*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez sdms on 08 Sie 2006 21:17

11 sierpnia 2006 - Żywiec. Kto będzie?

[ Dodano: 08 Sie 2006 15:17 ]
W związku z brakiem zainteresowania zlot odwołany... Na następny zapraszamy 26 sierpnia do Bielska Białej :)

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Strona główna FAN CENTER Spotkania Fanów

Powróć do Spotkania Fanów