Zalef

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Jaka powinna by

Ci
0
Brak głosów
Otw
5
38%
Zm
6
46%
Inna
2
15%

Razem głosów : 13

Zalef

Postprzez Gina on 29 Sty 2004 01:55

ja krótko i szybko
(szczerze to mi się nie chciało tematu o Idolu szukac.. zresztą, chyba tam juz pasować nie będzie)

Jak ktos ogladał Mop Mana ostatnio to wie, jak nie to mówie : 16 wychodzi płyta, oprócz what i am wszystko po polsku a do trzech piosenek (Days uwaga) słowa napisała Kasia Nosowska. Leszczu po przesłuchaniu 4 czy 5 utworów, powiedział, że warto tego posłuchać, bo płyta jest naprawdę dobra.

Nie wiem jak wy, ale ja 16 idę do sklepu i kupuję "pistolet" :)
Ostatnio edytowany przez Gina 29 Sty 2004 03:44, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 29 Sty 2004 02:53

No ja jak będę miał kasę to kupię, jak nie to ściągnę z neta :crazy:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Comte de la Fere on 29 Sty 2004 03:29

Ja tam w życiu tego nie kupię.

we don't know where it's going, we all know where it's been
Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Od: 16 Gru 2003 04:22
Miejscowość: Bragelonne

Postprzez Tico on 29 Sty 2004 03:56

Ja tam w życiu tego nie kupię.

Nigdy nie mówi nigdy :grin:
Słyszalem już troszke dobrego na temat tej płytki, zobaczymy. Myśle że Kaśka do syfu by tekstów nie pisała, ale wątpie by było to naprawde mocne..ale zobaczymy. Raczej nie kupie ale może przynajmniej pojawi się coś interesującego na polskim rynku...
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Comte de la Fere on 29 Sty 2004 05:34

Nigdy nie mówi nigdy

Może i fakt :grin: Wszystko się może zdarzyć ale teraz z pełną świadomością mówię 'nie'. Może nie tyle że nie podoba mi się lansowanie przez tego typu programy jak Idol, ale akurat co do Zalewskiego udział w idolu wydaje mi się trochę śmieszny. Ale to też pomińmy bo ok, chłopak chciał się wylansować.
Niemniej jednak nie podoba mi się wcale ta jego coverowa wersja piosenki to raz, a dwa to i tak nie moje klimaty. Długie włosy, czarne ciuszki napawają mnie lekkim obrzydzeniem. Żeby nie było że to że nie kupię sobie tej płyty było bezpodstawne ;)

Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Go on 29 Sty 2004 06:42

Ja kupię na pewno, może nie dokładnie 16 lutego, bo będzie ciężko tego dnia z łóżka wstać :lmao: ale gdzieś w tym tygodniu. Kasa jakoś znaleźć się powinna, jak nie, to zarobię sama :shiner:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez NiKKi Rebel on 29 Sty 2004 07:05

oczywiscie ze kupie ... chyba ze mnie okradną, lub zamkna wsyzstkie sklepy w necie :shiner: ... co prawda nazwa plyty mi sie nie podoba, ale .... zobaczymy czy opłacało sie smsy wysyłac na krzysia :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez erfea on 29 Sty 2004 15:03

Kupiś to może nie kupię, ale chętnie poszukam w necie i posłucham co ta 'nadzieja polskiego rocka' :shiner: nagrała. Po what i am podejście mam jednak lekko sceptyczne.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez anfield on 29 Sty 2004 15:29

Comte de la Fere napisał(a):Ja tam w życiu tego nie kupię.

ja też :grin: wolę odkładać na DVD Bon Jovi

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Comte de la Fere on 29 Sty 2004 17:27

wolę odkładać na DVD Bon Jovi

no więc właśnie, dobrze myślisz (myślimy) :grin: :grin:

Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Gina on 29 Sty 2004 17:59

Tytuł może nie powala ale okładka mi się podoba. Kocham jak coś się rzuca w oczy - ten czerwony awwww Image

What I Am tak podobało mi się średnio na początku, a teraz normalnie orginał dla mnie nie istnieje :grin:

tracklista :
What I Am
Cięte drzewa
Prawo Pięści
Wyrok
Krzyk
Nie pozwól im
Kiedy miasto śpi
Otwórz oczy
Pistolet
Zmęczony snem

Tico > czy nie "naprawdę mocne" oznacza słabe ? Bo ja bym jakiejś sieczki by "Zalef" usłyszeć nie chciała...

No ale przekonamy się za dwa tygodnie... Ja tam ufam i Kaśce Nosowskiej, bo jak napisał Tico, do syfu by ręki nie przyłożyła i Leszczowi, o syfie by nie powiedział, że to dobry kawałek muzy (i argumentów, że patrzy na niego przez pryzmat Idola nie przyjmnę bo bo nie słyszałam z jego ust przychylnej recenzji płyty Ali na przykład...)

Długie włosy, czarne ciuszki napawają mnie lekkim obrzydzeniem.

Czyżby przykład dyskryminacji i szufladkowania ? :grin:
ale akurat co do Zalewskiego udział w idolu wydaje mi się trochę śmieszny

śmieszny ? tylko dlatego, ze ma długie włosy i czarne ciuszki ? Hmm no nie wiem, dla mnie jego wersje Jeremy, Urke, ba, umówiłem się z nią na 9 nawet, czy Wasting Love czy co on tam jeszcze śpiewał za w ogóle nie śmieszne i chyba najlepsze w całej drugiej edycji... On był dla II edycji Idola tym czym dla pierwszej była Ania Dąbrowska, Ewelina czy Szymon.. uszlachetniał ten komercyjny reality show po prostu...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Comte de la Fere on 29 Sty 2004 18:20

Czyżby przykład dyskryminacji i szufladkowania ?

Czemu od razu dyskryminacji. A tacy szufladkują się sami, muszą podkreślić swoją odrębność zewnętrznie. A ja tego nie lubię.

A tam uszlachetniał...Jak taki szlachetny to po co pchał się do syfnego programu.

Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Gina on 29 Sty 2004 18:33

Nie pchał tylko przyszedł i go przyjęli...
Zresztą jak sam napisałeś to była próba pokazania się.
W tym kraju nawet w undergrundzie znaleźć się ciężko, w tym kraju robiebie czegokolwiek idzie "ciężko" i jeśli nie nazywasz sie Beata Kozidrak czy Krzysztof Krawczyk masz 18 lat i własny zespół to żeby nagrać płytę musisz próbować wszędzie, a nóż widelec się uda.

Dla mnie takie programy tworzą ludzie a nie samo zamierzenie (znaleźć popidola) a dwie pierwsze edyje włąśnie przez ludzi w/w takie do końca syfne nie były...

A tacy szufladkują się sami, muszą podkreślić swoją odrębność zewnętrznie

a ja nie lubię takiego podchodzenie do sprawy. Ostatnio zostałam zapytana przez kolegę czy mam obie sznurówki w glanach czerwone czy jedna białą i czy jestem nacjonalistką czy czymś. Dlaczego w tym świecie wszystko musi mieć swoją przyczynę ? Ubieram sie czasem/częściej na czarno bo chcę, mam długie włosy bo chcę, mam glany bo chce, mam fuckin czerwone sznurówki bo chcę, jestem taka jaka jestem bo chce. Żadnych przyczyn, żadnych powodów, żadnego podkreślania odrębności... Moje zycie moja sprawa, ja tak na to patrzę.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Comte de la Fere on 29 Sty 2004 19:10

Dobra, ja nie mówię o tobie tylko o ludziach którzy coś robią tak a nie inaczej bo wszyscy z ich kręgu tak robią. Zresztą to jest odejście od tematu już teraz.

Dlaczego w tym świecie wszystko musi mieć swoją przyczynę ?

nie róbmy z zewnętrznego stylu całego świata :grin:
Nie pasuje mi to, że metal szukał promocji w czymś co się nazywa POPidol, nie żebym miał wstręt do popu ale mam osobiste odczucie że taki człowiek trochę zatraca to o czym tak trąbi, skoro taki z niego buntownik. A metal, którym jest jest zaszufladkowany bo sam się zaszufladkował. Tak jak punk, skin, hiphopowiec i tak dalej. I ciekawe że robi to 'bo tak chce' i że jest tyle ludzi którzy wyglądają tak samo. Dobra koniec.

Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Gina on 29 Sty 2004 19:42

Ale w Polsce ten program nazywał sie Idol, Idol po prostu... Po za tym jestem przekonana że Krzysiek zgłosił się do II edycji po tym, jak publiczność pokazała ze lubi jednak rockowy pazur (Ewelina, Szymon)
I eh, w czym on ma się zatracać, nie słyszałam żeby jakiś program o buncie generalnym napisał... :grin: :lmao: :grin: Muzyka powinna mieć jakiś pozytywny przekaz, mówić o czymś, ale nie róbmy z niej religii..

to na temat a teraz ajj no musze jeszcze jedno : czy naprawdę wszyscy których spotykasz, którzy sa ubrani na czarno, mają glany i włosy powiedzmy dłuższe (nie od razu do ramion czy do pasa) są metalami ? To jest właśnie szufladkowanie. Bo ja 60% osób których znam i tak wygladają, metalami nie sa, słuchają grunge'u czy spokojniejszej ambitnej muzyki (całkiem spokojnej czasem co ma do metalu tyle co pięśc do nosa..) więc jesli ktoś kto nie lubi 'metali' idzie sobie ulica i widzi kogoś ubranego na czarno ma jednoznaczne skojarzenie postępuje jak dla mnie trochę nie fair
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez NiKKi Rebel on 29 Sty 2004 19:47

Nie pasuje mi to, że metal szukał promocji w czymś co się nazywa POPidol

tyle że u nas cięzko jest sie wybić, a taki POPidol jakoś te drzwi do sukcesu otwiera .. nawet metalowi

mam fuckin czerwone sznurówki bo chcę

ehh .. u mnie nie mozna dostac innych nic czarnych ... :confuse:

a co do okładki .. bardzo ładna .. i krzysiu w ramonese [serducho] [ :lmao: ]

What I Am tak podobało mi się średnio na początku, a teraz normalnie orginał dla mnie nie istnieje

orginałmw porównaniu z versją Krzysia jest po prostu nudny .. :pokoj: .. a WIA podoba mi sie coraz bardziej .. a klip po prostu wymiata :boogie:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Klaudia on 29 Sty 2004 21:20

Płyty raczej nie kupię, bo:
1) zaniedługo wychodzi nowa cd IRY
2) zbieram na wakacje
3) wieeele innych powodów, króe mi kasę zżerają :/

Pościągam z neta, a kiedyś tam, w przyszłości może kupię Zalefa (nie podoba mi się ten tytuł :crazy:

"What I am" pierwszy raz słyszałam w wykonaniu Krzyśka, dopiero potem moja siostra ściągnęła oryginał i muszę przyznać, że:
orginałmw porównaniu z versją Krzysia jest po prostu nudny

:grin: i wszystko jasne :grin: :horns:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Tico on 29 Sty 2004 22:04

Tico > czy nie "naprawdę mocne" oznacza słabe ? Bo ja bym jakiejś sieczki by "Zalef" usłyszeć nie chciała...

Gina chodziło mi raczej o to że nie będzie to takie metalowe, przypuszczam że będzie to coś bardziej stonowanego..czyli..chyba rockowego...no ale zobaczymy! :horns:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez ania_ughr on 29 Sty 2004 23:10

zgadzam sie z Comte de la Fere. Zalewski to wedługi mnie kolejny pozer. głos ma dobry ale idąc do idola jednak chyba pomylił kierunki. :horns:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Klaudia on 29 Sty 2004 23:52

Zalewski to wedługi mnie kolejny pozer

jak ja nienawidzę tego słowa :/
Ja nie widzę w Krzysiu pozera. Nie kreuje się na kogoś kim nie jest, wrażenia specjalnego chyba też nie chce zrobić.
Nie widzę w nim nic, bo byłoby nienaturalne :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music