Your favourite member;)

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Your favourite member;)

Postprzez Twisted Sister on 07 Sie 2005 14:45

Zastanawiam się właśnie, który z Bonjovisów jest waszym ulubieńcem??? :confuse:

No bo zwykle jest tak, że chociaż się kocha cały zespół (co chyba na tym forum jest więcej niż powszechne) to zwykle się świruje na punkcie jednego albo dwóch z jego membersów (jak już ktoś wcześniej gdzieś zauważył, członków brzmi raczej głupio :mwahaha: ). A jeżeli już macie takiego jednego albo góra dwóch ulubieńców w Bon Jovi.... napiszcie kto to i dlaczego właśnie ON. No chyba, że wszystkich Bonjovisów kochacie równo...... :Fade-color

(A, i jeszcze coś: jak już kiedyś był gdzieś taki post, to proszę o wyrozumiałość, bo zalogowałam się dopiero niedawno).
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Od: 18 Lip 2005 14:16
Miejscowość: Bydgoszcz Rock City XD

Postprzez cRaSh on 07 Sie 2005 15:21

Twisted Sister napisał(a):(A, i jeszcze coś: jak już kiedyś był gdzieś taki post, to proszę o wyrozumiałość, bo zalogowałam się dopiero niedawno).

moze i jest ale nikomu nie chce sie szukac ;)

Hmm.. ulubiony - Richie. Bo zawsze ma ze wszystkiego zlewke ("you've seen my fuckin' wife?" :D) i mnie nie irytuje jak David np...
I prawde mowiac nie chce mi sie wiecej o nim pisac, bo kazdy wie jaki jest ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez kawa on 07 Sie 2005 16:14

Jakieś 5 lat temu, kiedy zaczynałam przygodę z muzyką BJ był to zdecydowanie pan Jon Bon Jovi. Nie wiem dlaczego. Pewnie za tą przystojną buźkę, śliczny uśmich i bielutkie ząbki :D Teraz jego miejsce zajął Mr. Sambora. Wesoły, jajcarz, świetny gitarzysta i jakże przystojny mężczyzna. :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Captain Kidd on 07 Sie 2005 16:28

kawa napisał(a):Jakieś 5 lat temu, kiedy zaczynałam przygodę z muzyką BJ był to zdecydowanie pan Jon Bon Jovi. Nie wiem dlaczego. Pewnie za tą przystojną buźkę, śliczny uśmich i bielutkie ząbki Teraz jego miejsce zajął Mr. Sambora. Wesoły, jajcarz, świetny gitarzysta i jakże przystojny mężczyzna.

Miałem dokładnie tak samo :D Raczej mam :> Tyle, że nie postrzegałem Jona jako faceta z bielutkimi ząbkami, bo byłem jeszcze na to zbyt młody i głupi żeby zauwazyć pewne sprawy :P Myślałem, że Bon Jovi, to po prostu tylko Jon, a reszta, to ludzie, którzy tylko grają i zdarzyć się może, że śpiewają w chórkach :D Teraz Richie jest nr 1. A dlaczego ? Zbyt długo, by wymieniać :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Ricky Skywalker on 07 Sie 2005 19:28

Hmmm... dlaczego mam podobne podejście jak kawa i Captain Kidd? :confuse: :lmao:

Oczywiście Richie jest dla mnie najciekawszą i najbardziej lubianą osobą z zespołu. Ale tak jak każdy z pozostałych chłopaków ma swoje wady i zalety - w końcu wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, oni też ;) Więc nie powiem, że nie lubię Jona dlatego, że ma bielutkie ząbki i śliczną buźkę, bo tak nie jest... ma swoje dziwactwa i tyle, jak każdy z nas... a poza tymi małymi wadami jest świetnym wokalistą i sympatycznym człowiekiem :) Tak jak zresztą i pozostali :)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez klaudi on 07 Sie 2005 22:24

No dobra ja nie mogę wybrać tylko jednego więc napiszę Jon i Richie. Kiedyś z pewnością powiedziałabym że jest nim sam Jon ale teraz wymieniam ich dwóch ponieważ obydwóch nie da się zastąpić. Chociaż bez pozostałych członków to nie to samo ale jednak Jon i Richie są the best. Ktoś mi kiedyś powiedział że Jon i Richie się pokłócili i o mały włos nie rozwiązaliby grupy nie wiem czy to prawda jak tak to jest chyba dowód że gdyby któreś z nich odeszło to BJ już by nie istniał. I to właśnie mi się u nich podoba że razem tworzą jedność.

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Adrian on 07 Sie 2005 22:45

U mnie nieznacznie króluje Jona ponad reszte. Reszta jest na równi. Każdy ma świeten poczucie humoru itp. Jednak to Jon ma tą charyzme, która pozwoliła mu na wybicie się. Dużo jednak przy tym włożył wysiłku. Na pewno nie było mu miło zamiatać podłogi spać w studiu pracować dorywczo jako sprzedawca butów, w barach itp. Jon kiedyś wymieniał ile miał dorywczych prac to aż mi szczena opadła. Jest to osoba, która zna te złe i dobre aspekty kariery i dlatego teraz stara się robić to co mu sprawia przyjemnosć, a zarazem dba o swoich fanów. O ile bez Rycha, Davida, czy Tico wyobrażam sobie Bon Jovi to bez Jona na pewno nie. Chociaż bez jednego tych 3 członków BJ nie byłoby takie same (ale byłoby).

Jon był jest i chyba będzie zawsze na 1wszym.

Co do śmiesznych odzywek, to myśle, że każdy z tej 4-ki ma na równym poziomie poczucie humoru. Dosyć dużo wywiadó oglądałem z udziałem wszystkich i często Jon i Richie sypią kawałami ale jak Tico czy David dojdą do słowa to też potrafia przywalić z grubej rury. Ostatnio mi zapadły w pamięc dwie sceny 1 jak Tico opowiada w samolocie (lecieli kręcić Everyday) kawał a potem nie chce przybic kolesiowi piątki no i 2 SNL dance coś tam, jak Jon fajnie się bawi z tymi braćmi (take your bum-box and get out) i Richie z jego Precision
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Klaudia on 07 Sie 2005 23:03

Nie mam ulubionego członka (ten zwrot już dawno przestał być dziwny ;)) wśród muzyków BJ.
Nie mogę powiedzieć, że jest nim Jon, bo okres fascynacji w stylu ładna buźka mam już, chwała Bogu, za sobą. Nie umiem obiektywnie ocenić czy jest dobrym wokalistą, bo po pierwsze dla mnie nie jest numerem 1 w tej kwestii, a po 2 się na tym nie znam. Czy jest jajcarski i sympatyczny? Nie wiem, bardzo możliwe..
Richie? Z tego co pozostało mi w pamięci to ma niezłe poczucie humoru. Jeśli o gitarę chodzi, to tak jak powyżej w sprawie wokalu, nie znam się.
David? Nie poznałam go kiedyś nawet na tyle dobrze, żebym cokolwiek mogła o jego charakterze, humorze czy o tym co gra (na czym gra) powiedzieć.
Tico? Wydaje się być najbardziej naturalny z całego zespołu, ot chyba najważniejszy powód, dla którego można uznać, że jest on moim "favourite member", z lekkim przymróżeniem oczka oczywiście. :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Gina on 08 Sie 2005 06:00

Klaudia napisał(a):Nie mogę powiedzieć, że jest nim Jon, bo okres fascynacji w stylu ładna buźka mam już, chwała Bogu, za sobą.

Już mi się tematy mieszają ale chyba ostanio powstało kilka postów stwierdzających zakończenie fascynacji urodą Jona. I teraz to normalnie az strach napisać, że najbardziej się lubi Jona bo się wyjdzie na zakochaną w ślicznej twarzyczce dziewięciolatkę :>

Już pisałam wiele razy jak wiele rzeczy mnie ostatnio u Jona denerwuje, ale mimo tego wszystkiego (tak, wyrozumiala jestem) pozostaje wraz z Sambora na miejscu pierwszym. O Rysku nie bede sie rozpisywac - Richie jaki jest, kazdy widzi :lmao: Sie go uwielbia bo nie mozna inaczej. I tyle. A pierwsze miejsce zajmuje wraz z Jonem, dlatego ze ten drugi zaczal ciagnac ten wozek no... I dlatego ze teksty ktore pisal/napisal (napisal na HANDa... prosze, prosze, prooosze zeby to tez sie do nich odnosilo) sa wazniejsze od tych cholernych zebow ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Klaudia on 08 Sie 2005 19:29

Gina napisał(a):
Klaudia napisał(a):Nie mogę powiedzieć, że jest nim Jon, bo okres fascynacji w stylu ładna buźka mam już, chwała Bogu, za sobą.

Już mi się tematy mieszają ale chyba ostanio powstało kilka postów stwierdzających zakończenie fascynacji urodą Jona. I teraz to normalnie az strach napisać, że najbardziej się lubi Jona bo się wyjdzie na zakochaną w ślicznej twarzyczce dziewięciolatkę :>

Strach?? Przecież ja nikogo nie potępiłam za to, że lubi Jona (bo sama go lubię), po prostu nie jest moim ulubionym członkiem zespołu (z zespołu z którego mam problem wybrać tę najulubieńszą osobę). Owszem, zdarzało mi się, że byłam olśniona jego urodą, ale DLA MNIE jest to historia. Zwisa mi to, czy ktoś na jego widok piszczy z zachwytu czy nie. Tylko po co kolejny raz zaczynać ten temat? Nie wiem.

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Gina on 08 Sie 2005 20:12

Co zaczynać ? Ja tylko wyrazilam swoje zdziwienie nad tym, ze dla wielu osob Jon, gdy byl na pierwszym miejscu to, to wiazalo sie z fascynacja jego uroda, a gdy ta fascynacja minela to facet spadl w rankingach dosc mocno :grin:. Tez mi zwisa czy ktos ma mokro w majtkach jak go widzi czy nie. Nie wepchne go tez na czyjes podium w miejsce Richiego czy kogos innego, bo to zdecydowanie nie jest moja misja w zyciu.

I czy ja napisalam ze Ty kogos potepiasz ? :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez ediyo on 08 Sie 2005 23:23

Moim ulubionym czlonkiem jest zdecydowanie Rysiek... i to nie tylko za to jakim wspanialym jest gitarzysta... takze za jego podejscie do zycia... przede wszystkim za jego poczucie humoru poza tym slyszalem, ze richie zalozyl wlasna wytwornie promujaca mlodych artystow... co mu sie wielce chwali....:D Jon wdg. mnie jest troche zbyt zadumany w sobie a poza tym forsa mu do glowy uderzyla... na poczatku kariery byl zupelnie inny:/

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez agnessz1 on 29 Sie 2005 19:50

ja tez jestem za Rysiem:D:D za to, że jest sobą:D:D i za te jego piekne, brazowe oczka:P :pray:
Awatar użytkownika
agnessz1
Runaway

Od: 27 Sie 2005 22:39
Miejscowość: BOJSZOWY

Postprzez Twisted Sister on 29 Sie 2005 21:08

Rysiocentryczny nieco ten topic się zrobił (z małymi wyjątkami) :grin: . No to żeby się nie wyłamywać.... nie, żartuję, tak na serio moim ulubionym członkiem (skoro to już nie brzmi dziwnie, nie silmy się na angielszczyznę :crazy: ) BJ też jest Richie. I lubię go za to wszystko, co Wy napisaliście powyżej.... Od umiejętności gitarowych, przez wokal i wspaniały talent do jajcarstwa, po brązowe oczka :grin: .
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Postprzez Bon Jovi on 29 Sie 2005 21:31

A moim ulubionym członkiem jest DAVID :) a zaraz po nim jest Jon :) Davidka uwielbiam za jego poczucie humoru i przeogromny talent :) czyli ogólnie za wszystko :)
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Get Ready

Od: 26 Cze 2004 18:51
Miejscowość: Tychy

Postprzez Captain Kidd on 29 Sie 2005 22:06

agnessz1 napisał(a):ja tez jestem za Rysiem

Kolejna normalne osoba :D o zdrowym i prawdziwym podejsciu do sprawy :lmao: :
agnessz1 napisał(a):za to, że jest sobą

Wiecej takich ;]

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Twisted Sister on 29 Sie 2005 23:44

Zgadzam się z Capitainem Kiddem. Wychodzi więc na to, że Rysio to najpopularniejszy członek naszego ukochanego zespołu. Ustanówmy jeszcze Światowy Dzień Richiego Sambory i będzie po kłopocie.... :grin:
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Postprzez Bon Jovi on 30 Sie 2005 03:53

Twisted Sister napisał(a):Ustanówmy jeszcze Światowy Dzień Richiego Sambory i będzie po kłopocie.... :grin:

Oby do tego nie doszło....
Za bardzo dyskryminujecie pozostałych... szczególnie Davida...

[ Dodano: 29 Sie 2005 22:53 ]
Captain Kidd napisał(a):
agnessz1 napisał(a):ja tez jestem za Rysiem

Kolejna normalne osoba :D o zdrowym i prawdziwym podejsciu do sprawy :lmao: :
agnessz1 napisał(a):za to, że jest sobą

Wiecej takich ;]

Nie nazwałabym tego zdrowym i prawdziwym podejściem do sprawy...
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Get Ready

Od: 26 Cze 2004 18:51
Miejscowość: Tychy

Postprzez Dandys on 30 Sie 2005 04:41

Wychodzi na to , ze Ryska nie mozna nie lubic natomiast Jona albo sie kocha albo nienawidzi.Moim ulubionym memberem jest oczywiscie...Rysiu :) Mysle ,ze to wlasnie on a nie Tico jak ktos napisal jest najbardziej naturalny.Potrafi sie wyluzowac i nigdy sie nie krepuje. Jon dla mnie jest taki troche hmm...za suchy :P ( dopiero na koncertach sie ozywia - i cale szczescie :) Nie wiem jak ta "suchosc" wytlumaczyc ale to slowo pierwsze przyszlo mi do glowy.NIe mowie , ze niepotrafi zartowac ale jak zaczyna mowic podczas wywiadow to troche przynudza,tak jakos ... bez pasji... :)
Awatar użytkownika
Dandys
Get Ready

Od: 31 Lip 2005 23:06
Miejscowość: Szczecin

Postprzez Captain Kidd on 30 Sie 2005 16:36

Bon Joviątko napisał(a):Za bardzo dyskryminujecie pozostałych... szczególnie Davida...

Co w takim razie powiesz o Hugh ?

Bon Joviątko napisał(a):Nie nazwałabym tego zdrowym i prawdziwym podejściem do sprawy...

Ja tak - lubi go za to, że jest sobą i o to w tym wszystkim chodzi...

Ja zreszta powoli zaczynam tak samo lubić David jak Rycha. Sa momenty kiedy David jest zabawniejszy, a sa momenty gdzie Ryszard guruje :P Zauwazam coraz wiecej tych pierwszych ;]

Bon Joviątko napisał(a):Oby do tego nie doszło....

Dlaczego ? Mozemy przeciez ustanowić dzien Rycha, Jona, jak i Davida, Tico, czy Hugh :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja