Young Guns II

Posty dotyczące frontmena zespołu.

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Jon Bon Jovi

Young Guns II

Postprzez erka on 04 Sty 2003 05:33

Ja to musze napisać bo nie wytrzymam. Film był super (Slater ahh ;)). Ale nie no- film mi się bardzo podobał. Of kors widziałam to ale było to tak dawno że ho ho.

I teraz wiem jedno i moge to powiedzieć świadomie- ścieżka dźwiękowa (a chodzi mi tu o piosenki Jona) jest GENIALNA. No bo film ok- fajowy ale to co jest na cd BOG to jest normalnie cudo. I tak jak mówiono że Springsteen jedną piosenką powiedział więcej o AIDS niz sam film "Filadelfia" tak JBJ powiedział tymi piosenkami więcej niż Youn Guns II. Przecież te texty... nie no to jest normalnie boskie- takie Santa Fe, Blaze of glory, Dyin`... I on jeszcze powiedział że to była najłatwiejsza płyta w jego życiu bo miał gotową historię. Dajcie temu człowiekowi bajkę o kocie w butach a napisze o tym piosenkę-arcydzieło.

:praise: składam pokłon bo on jest genialny

:shiner: teraz będę Wam marudzic o YGII ;)

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez anfield on 04 Sty 2003 06:15

zawsze widziałem że JBJ to geniusz jeśli chodzi o pisanie textów. moim zdaniem JBJ pisze lepsze texty sam (dry county)niz te z Richem. dlatego w Bon Jovi nie ma takiego duetu pisarskiego jak np. Lennon/Mcartney , Perry/Taylor , Jagger/Richards itp.

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erka on 04 Sty 2003 06:34

Ale za to mamy duet Jon&Richie i NIE wyobrażam sobie innego. To się nazywa one on one, wanted bez jednego z nich nie ma sensu. I tego duetu nie zamieniłabym na żaden inny i on jest niemalże "święty".

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez kawa on 04 Sty 2003 09:00

Film byl czaderski!!!!!! Szkoda, ze tak szybko sie skonczyl, na dodatek grali w nim tacy fajni aktorzy!!!!!!
Muzyka jest swietna!!! Moim zdaniem nawet osoba, ktora nie widziala filmu, a przysluchala sie uwaznie piosenkom bedzie doskonale wiedziec o co w nim chodzi!!! Muzyka oddaje wszystko!!! Obraz jest niepotrzebny!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Anonymous on 04 Sty 2003 09:51

Obejrzalam - Estevez byl boski, story cool ale muzyka ...(szkoda ze nie widzicie mojej miny - wlasnie sie tak slodko rozplywam). Ta plytka przekonala moja siostre do BJ - nie moge jej odzyskac ;))(znaczy plytki)
Anonymous

Postprzez NiKKi Rebel on 05 Sty 2003 21:05

Young Guns II widziałam po raz pierwszy. I normalnie załuje że wcześniej go nie złapałam w tv bo pewnie gdzies tam leciał. Btw, wszystko mi się tam podoba.
Aktorzy:
-Emilio grał świetnie. Jak on się fantastycznie śmiał :grin: :grin:
-Kiefer był też świetny. I strasznie szkoda, że musiał umrzeć ;(( Fajna scena z nim to ja uczył te dzieciaczki w szkole :grin:
-Lou - tego to ja normalnie zawsze ubustwiałam. Btw, ryczałam najpierw jak go postrzelili, a potem jak umarł. babcia poiwedziała, że powinnam się leczyć. lepiej beczec na Yg niż na peruwiańskich tasiemcach :grin: :grin:
-Christian- on był chyba nich all najprzystojniejszy :grin: :grin: Szkoda tylko, że nie był taki do końca solidarny z resztą bandy. Myślałam, że mu coś zrobię jak zostawił Cheveza i odjechał na koniu

Scenariusz i dialogi były świetne:
<i>Judge: Now, do you have anything to say, young man?
Billy: Yes I do, your Honor. You can go to hell, hell, hell.</i>

A muzyka. Fenomenalna. Jak mi na końcu puścili Billy get Your Guns to zaczęłam skakać po fątelu, a babcia stwierdziła ze na leczenie już za późno :grin: :grin: :grin:

Czy istnieją jakieś strony www o Young Guns?? Bo ja szukałam i znalazłam albo same sklepy albo tylko opis filmu. No i jeden fanlisting: http://www.free-joy.org/famous/index2.htm

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Arha on 08 Sty 2003 03:14

Film oczywiście oglądałam... chociaz myslałam bardziej o Kieferze niż o muzyce :wink: . Podobał mi się bardzo bardzo bardzo, zwłaszcza ten Jon wypadający i wpadający spowrotem. Aktorzy rewelacyjni
Emilio - co prawda kojarze go głównie ze 'Strzealając śmiechem' ale był dobry... zwłaszcza jak się smiał... nie ma to jak obłąkany chichot
Kiefer... no dobra, nic nie mówię, juz cicho jestem :wink: On był boooooski (słaba wola...), omal się nie poryczałam jak umierał.
Lou - hehe, te jego odzywki z boskim koniem... na następny dzień qmpela mówiła tylko o końcu lekcji... a ja i koleżamnka odpowiadałyśmy, że koniec jest wtedy gdy pojawia się boski koń :grin: pozdroofka dla Ness
Christian - 'wymienili moje imię' 'zazdroszczę ci'. Rozwalający, walka na noże w wykonaniu jego i Chaweza była świetna (tiaaa, ja i noże...)

Muzyka... eh, wszystko zostało powiedziane. Zajebista jednym słowem.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Anonymous on 08 Sty 2003 05:17

Emilio grał świetnie. Jak on się fantastycznie śmiał

I pomyśleć, że dopiero teraz odkryłam tego aktora. On jest świetny!
No ale a propos muzyki, to żałuje, że na soundtracku są tylko piosenki Jona. Tzn. w sumie to jego płyta, ale Guano City dali. A muzyka do filmu była przepiękna!
Anonymous

Postprzez erka on 08 Sty 2003 22:46

Oglądałam zdjęcia na których jest Jon w YG i teraz oglądam ten film 2 raz i zwróciłam większą uwagę żeby tam Jona znaleźć bo juz wiedziałam w jakiej scenie jest. I ale miałam polew- pojawia się i znika i na dodatek tak fajnie wpada do dołu. A jak oglądałam to za pierwszym razem nalewałam się że ten gośc tak głupio wpada- a tu proszę, nasz Jon :shiner:
Jakis ciemny na twarzy...jak jakis Cygan :wink:
Pewnie się chłopak cieszył że tak go bohatersko uśmiercili w jego pierwszym filmie :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Anonymous on 12 Sty 2003 04:39

teraz oglądam ten film 2 raz i zwróciłam większą uwagę żeby tam Jona znaleźć bo juz wiedziałam w jakiej scenie jest

A ja go zauważyłam za pierwszym razem :) Co prawda skumałam się dopiero po tym strzale ( poznałam po włosach). No, mogę być z siebie dumna :)
Anonymous

Postprzez Anonymous on 14 Mar 2003 03:07

Wrócę jeszce do tego tematu - ten film oglądałam głównie z powodu mojego ulubionego Kiefer'a, ale też byłam ciekawa, w którym momencie będzie Jon, szczerze do dzisiejszego dnia nie mogę go tam się dopatrzeć.........
Może tak pochłonęło mnie wlepianie moich patrzałek w boskiego Kiefer'a, ze nie dostrzegłam Jona:grin: :grin: Ale czytajac wasze komentarze chyba już wiem w któym to było momencie i będę musiała raz jeszce obejrzec ten film :)) Poza tym w moim przypadku to było tak, ze najpierw usłyszałam piosenke Blaze of Glory a potem dowiedziałam się z jakiego to filmu i z a to będę wdzięczna do końca życia Jonowi bo film był cudo i właśnie poprzez tę piosenkę dotarłam do niego:grin: :wink:
Anonymous

Postprzez Arha on 14 Mar 2003 03:36

mojego ulubionego Kiefer'a
:evilbat: :evil: :bad-words: :evilbat: :evil: :bad-words: :evilbat: :evil: :bad-words: :evilbat: :evil: :bad-words: :evilbat: :evil: :bad-words: :evilbat: :evil: :bad-words:

No dobra, po wykładzie kolegi sd o bezsensownych postach postanowiłam napisać o co chodzi. A więc to na hórze to atak zazdrości :grin: , bo Kiefer jest móóóój (heh, brzmi jak moja własna siora gapiąca się na zdjęcie Legolasa, no ale trudno :P)

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Jon Bon Jovi