XYWY

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

XYWY

Postprzez erka on 18 Wrz 2002 16:18

Mam pytanie odnośnie xywek. A właściwie 2.

1) jak was kiedyś przezywali i jakie mieliście przezwiska (lub jakie macie)
2) jeżeli z jakiegoś powodu nie moglibyście miec tej xywy na forum która macie teraz to jaką inną byście sobie wzięli?

No więc ja:
1. W podstawówce wszyscy znali mnie pod jedną ksywą. nawet często dzwonily do domu koleżanki i zamiast prosic Ewelinę (I hate this name) prosiły o mnie...podając moje przezwisko. Jakie? Ekhm, otóż nazywali mnie Bela. Ale spox, nie byłam ani gruba ani spita :grin: Własciwie nie wiem jak to się wzięło- tak spontanicznie, ktoś nazwał mnie Wela (od mojego imienia), potem ktoś przekształcił to na Bela. Jedna girl ciąge się pytala czy może mnie nazywac Wela ale to mnie szczerze wqrzało.

W LO czasem jakas koleżanka nazwie mnie Ewela- to jeszcze zniosę, całkiem ok. Chłopacy czasem powiedzą Ewelinka (GOOOOOOD jak ja tego nie znoszę, why mnie pokarali takim imieniem). Ale kiedyś na jakiejś liście którą wywiesili i mogła ją cała szkoła oglądac napisali Trajalska (zamiast Trafalska). I od tego czasu osoby z którymi bardziej sie zadaję mówią na mnie Trajalska.

2. A gdybym miała miec inną xywę na forum...Trudne pytanie hehe zadałam :grin: Pamiętam jak dawno dawno temu gadałam z cRaShem i pytałam sie co mam wybrać bo może lepiej coś zamiast erki... Mówił że może Gina (ja pow. ze nie, qrde jakbym wiedziała że to jest z rezerwacją dla kogoś innego :grin: ), beauty queen from Mars- ale to wydało mi sie dziwne bo za bardzo pasowałoby do..hehe capt. cRaSha (znacie go nie? :wink: ). W sumie jakbym znała dawno dawno temu cd Richa to bym może Rosie wzieła- ale to też już miało rezerwacje. Janie- no możliwe. Nawet w tej chwili bardzo możliwe że wzięłabym to. Stranger- też mogłabym to wziąc. Heh po wczorajszych wnioskach i po ściągnięciu misunderstood- mogłabym też dac to. Ale szczerze- musiałoby mnie natchnąć tak spontanicznie na bonjoviova xywę. Dlatego jeszcze pomysle i jakby co się dopiszę :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Neela on 18 Wrz 2002 17:06

1.Mam parę ksywek,ktore mi sie wcale nie podobaja.
Kiedys ,jak chodziłam na kosza,mowili na mnie kusaczka,bble.
W szkole mowia mowia kuska lub hehe KOZA:)) :grin:
ale nie myslcie,że to ze wzgledu na moj charakter lub wyglad :grin:
Po prostu,wymyslił to głupi kolega z klasy(ze nib od mojego nazwiska), ktory zawsze wołał do mnie koza rob mmeeee(hehe mowie ze durny :wink: )Najpierw rozeszło sie po klasie,pozniej dalej.Kilka razy nawet nauczyciele tak do mnie powiedzieli :wink:
A po zatym to mowia do mnie po prostu Olga(ohydne imie [pechowiec] ,ale przez te kilkanascie lat zycia jakos sie do niego przyzwyczaiłam :grin: )

2.A o zmianie nicka na forum nigdy nie myslałam.Neela mi odpowiada.
Ewentualnie Nella.
Neela to moj jedyny stały nick.Na innych chatach ,zawsze zmieniam nicki i zawsze wymyslam je spontanicznie.

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]

ImageImage

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]
Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Re: XYWY

Postprzez Gina on 18 Wrz 2002 17:12

może Gina (ja pow. ze nie, qrde jakbym wiedziała że to jest z rezerwacją dla kogoś innego

taaa ??? :crazyeyes: :grin: :grin:
capt. cRaSha (znacie go nie? )
hmm czy ja wiem...

oki a na powaznie to tak :
1) jak was kiedyś przezywali i jakie mieliście przezwiska (lub jakie macie)

- mialam kilka ale tak naprawde jedno "oficjalna" :
- sąsiad.. pisać why ? kolega mnie lubil (ee badzmy skromni - wszyscy mnie lubili :grin: ) - hehe nie no - po prostu kolega mowil ze kiedys siedzial przed klata i czyscil rower , po czym wszedl jakis pijak do klatki zadzwonil do mieszkania na parterze i zaczal sie drzec " czyy jest ssssssasiad? , ale czy jest ssasiad??? "
koledze sie spodobalo :wink: i na drugi dzien w szkole tak mnie nazwal no i heh tak juz zostalo przez kilka dobrych lat....
2) jeżeli z jakiegoś powodu nie moglibyście miec tej xywy na forum która macie teraz to jaką inną byście sobie wzięli?

- hard bo mi sie podoba ta co mam i nie chcialabym zmieniac - ale gut z tym misunderstood wymyslilas :grin:
hmm nevermind moze albo otherside - tylko ze to takie bez osobowe.... i too long 4 me..
ee tam nie chce mi sie myslec
mowie jak tu 1 raz weszlam to sie ucieszylam ze gina jest free i niech tak zostanie :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Klaudia on 18 Wrz 2002 18:18

Ja nigdy nie miałam stałej xywki (jeszcze w podstawówie przez kilka dni na mnie mówili FILIPINKA, albo FILIPA :grin: to dlatego, że na widok pewnego chłopaka zwanego Filipem robiłam się straszne czerwona :wink: [oczko] :grin: )
Teraz najczęściej mówią na mnie: Klaudzia czy Klaudyna, przekaształcając :wink: nieco moje imię [smiech] (albo jeszcze niekiedy "mam" na imię Daria; po prostu tylko dlatego, że jestem mylona z moją siostrą :crazyeyes: :wink: )

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez hard on 18 Wrz 2002 19:56

Mój nick na forum hard no nie ..... nie nawidze go , nawet dobrze nie pamietam skąd sie wzioł ( jest taka możliwość, ze mozna go jakos zmienic???) , ale napewno nie jest moim przezwiskiem .
Czasem wołają na mnie Madzia , ale to mnie troszeczke wqurza albo jeszcze kiedys mowili Wróbel ( to od mojego nazwiska ) . Nie mam stałego przezwiska mówią do mnie poprostu Magda .

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez ŻONA_DŻONA on 18 Wrz 2002 21:39

Od dobrych kilku lat w rodzinie jestem nazywana mania , bliźlsi znajomi też tak do mnie mówią , podoba mi się to...dużo lepiej niż Marta :evil: . Jeszcze wcześniej mówiono chrust ( od nazwiska...) ,albo po prostu Chruściel . Więcej chyba przezwisk nie miałam .
nad nowym nickiem nie myslałam nigdy , bym musiała się trochę dłużej zastanowić .

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez Rodebert on 19 Wrz 2002 10:22

No wiec na mnie wolali kiedys sliczny, piekny i w ogole super pakerny misku, ale poniewaz bylo za dlugie to zostal Rodebert :)

"Jeden adwokat z teczka moze sie nakrasc wiecej niz tysiac ludzi z rewolwerami"
M. Puzo - "Ojciec Chrzestny"
Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Od: 04 Mar 2002 19:40
Miejscowość: Warschava

Postprzez Go on 19 Wrz 2002 10:39

1. Gdzieś tak w trzeciej klasie podstawówki miałam przezwisko - ZŁOŚNICA. Było to spowodowane tym, że kiedyś byłam dość... ekhm... nerwowa... Oki, przyznam się, biłam chłopaków z klasy, gdy na to zasługiwali (a było to bardzo często). Później 7 - 8 klasa zaistniałam jako Zośka... Raz chłopak tak mi się właśnie podpisał z dedykacją dla Zośki i tak zostało... A teraz jestem po prostu Gośka. Czasem taki jeden z klasy mówi do mnie Gosia (nienawidzę tego!!! :evil: ), ale nauczyłam się to ignorować... Aha, nauczyciel z polskiego też używa do mnie różnych zdrobnień, ale tu mi już to za bardzo nie przeszkadza...
O qrde, przypomniałam sobie jeszcze coś z ósmej klasy... Doszedł tam do nas jeden chłopak i szczerze mówiąc uwielbiałam się z nim kłócić :grin: ... On mnie nazwał Dudzio, a ja jego Budzio (od nazwiska - Budyńczuk)

2. Jakbym nie mogła być Gośką, to pewnie wziełabym sandrę (mój nick na czacie :wink: ), a jak nie, to Vika...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Days on 21 Wrz 2002 14:44

no ja mam kilka ;)))

dla znajomych jestem najczesvirj Ivexem (a jak chca mnie wkurzyc to mowia na mnie Sierpex) a dlaczego? bo kiedys na plastyce w I klasie LO kobieta kazala nam zrobic znaczek albo LOGO reprezentujace nas lub nasza "niby" firme. I tak siedzialam nad kartka i sie zastanawialam co zrobic w koncu sie wkurzylam i mowie: Jak ja ma zrobic logo formy, skoro nawet nie mam jej nazwy? NO bo jak ja nazwe? IVEX SIERPEX??? (dla niewtajemnoczonych tood imienia Iwona i nazywska Sierpnska ;)

Kolejne xwki pochodza tez od imienia - najczestsza dla znajomych jest Iw - mnie tez sie podoba, bo fajnie i krotko ;)
Kolejne netowe to Yvka, Yveczka itd.... Iwka wolali na mnei rodzice a po przerobce na nibyinglisz wyszlo Yvka.... podobnie bylo z Yveczka...

Days jak jusz kiedys pisalam wyszlo od These Days.... Gdybym nie mogla tej xwk,i wziac to albo bym wziela ktoras z ww albo Joy.... Xwka ta ma 2jakie pochodzenie:
1) taki fajny gosc na czacie BJ (jak jeszcsze byl na bonjovi.com) powiedzial, ze jestem tak wesola (terefere - ja i wesolosc....), ze powinnam miec xwke Joy i tak na mnei potem mowil ;)
2) strasznie mi sie podobal jeden serial sensacyjny co byl na wiosne na polsacie.... tytul mial LARGO i tam wlasnie byla taka jedna JOY ktora zarabiscie potrafila skopac tylek ;)

no i tyle........

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Arha on 21 Wrz 2002 22:50

Xywek nie ma za dużo. Jeden qmpel za mną Amerykanka wołał, z tego prostego powodu, że nie umiem opwiedzieć normalnego "r", zawsze mówię jakbym z anglii wróciła. Poza tym hm, Lolita, Lola, Wampirek... that's all folks :grin:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez NiKKi Rebel on 10 Paź 2002 02:58

strasznie mi sie podobal jeden serial sensacyjny co byl na wiosne na polsacie.... tytul mial LARGO i tam wlasnie byla taka jedna JOY ktora zarabiscie potrafila skopac tylek ;)

Ach ten Largo....też myślałam na samym początku jak się tu logowałam żeby dać sobie xsywe JOY. Sama nie wiem dla czego, ale chyb agłównym powodem jest to że krótkie. [a Joy z Laro faktycznie nieżle prała wszystkich...szkoda że ja zabito :evilbat: ]

A co do xsywek
-w domu mówia na mnie: Bela, Izulek, Izusia itp, itd sama nie pamiętam
-w szkole - Irena [tak mam na drugie - czuje się jak ofiara losu] lub Ajrin [to częściej niż pierwszy], chociaz ostatnio ekipie z klasy wpadło na myśl żebym była IRON. Może od tego, że zaczęłam spiewac na lekcji Run To the Hills :wink: :wink:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Reddie on 10 Paź 2002 03:18

Na mnie w szkole wolaja Edzia, Edka, Eduś a czasem kiedy robia sobie jaja to wolaja Edek z krainy kredek albo Edka kredka :wink:

You can't win... until you're not afraid to lose...
Awatar użytkownika
Reddie
Never Say Goodbye

Od: 02 Mar 2002 21:54
Miejscowość: Wroc

Postprzez Days on 11 Paź 2002 01:38

[a Joy z Laro faktycznie nieżle prała wszystkich...szkoda że ja zabito ]

oftopikowo - nie zabili jej; podobno w drugiej serii okaze sie, ze ja tylko mocno postrzelili ale wiecej nie wiem ;)))

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez NiKKi Rebel on 13 Paź 2002 01:28

Pisze z powodu 2 spraw - mam nową ksywkę, czyli LAYS. Tak dokładnie, jak te chipsy. Idąc z koleżanka kupiłayśmy paczkę Laysów, i jak na złośc spotkałysmy debilów z klasy. Kiedy powiedziałam że powdziele się wszystkim tylko nie chipsmi [wiecie taki mały nałóg] zaczeli na mnie wołać chips. NIe ide we wtorek do szkoły!! :evilbat:

oftopikowo - nie zabili jej; podobno w drugiej serii okaze sie, ze ja tylko mocno postrzelili ale wiecej nie wiem ;)))

Byłoby super gdyby Joy żyła. Tylko że pod tym linkiem można znaleśc zdjęcia z 2 części Larga z jakąś panieną. czyżby była ona zamiast Joy??
http://membres.lycos.fr/paoloseganti/largo.S2.html

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez nelke on 30 Gru 2002 23:59

Na mnie mówią niektorzy Nacia- w sumie mnie to nie wkurza, może być,od i mienia-Natalka.
A na nową xywkę nie mam pomysłu, nie wiem.

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez bonfankaa on 01 Sty 2003 01:08

hmm ja?
mialam kilka ksyw..jedna z nich to w harcerstwie kiedys na obozie koles hcial nam maszt ukrasc wiec my mlode i glupie panny w namiocie..rzucilysmy sie na niego....nastepnego dnia..mowili na mnie KOBRA,,,,dlatego ze te weze maja na kolnierzu cos jakby okulary..pottem przeszzlo to w PORUCZNIK KOBRETTI :drinking: i tak tam zostalo....
w szkole?raz kumpela z ktora mialam na pienku bo dokuczala powidziala BATMAN(grr) mi sie to nie podobalo..i dopiero w ost klasie maturalnej....przeszlo to na BATI i to mi sie bardzo podoba..BATI :grin:
bonia bonfanka i bati..to ja!! :grin:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Kourin on 01 Sty 2003 02:05

Na mnie do siódmej klasy podstawówki mówiono 'Banan' ze względu na nazwisko - 'Banach'... Strasznie tego nie lubilam, ale cóż począć :(

Ogólnie to wszyscy mówią do mnie po imieniu, tylko w zależności od osoby są różne zdrobnienia - Julka, Julcia, Juleczka, Jula itp. Wprawdzie na 'Julę' wyciągam zza pleców siekierę, ale niech im będzie :wink:

Tak było dopóki nie opętał mnie duch fioletowowłosej dziewczynki, Kourin Chou... Tak, tego dnia skończyło się moje szczęśliwe życie [smutas] Od tej pory nie mogę żyć spokojnie, gdyż w najmniej oczekiwanym momecie może ze mnie wyjść ONA... Kourin... Więc ze mną to nigdy nie wiadomo, czy mówi Julka, czy Kourin... :shocked!: Spooky, ne...? Duchy dziewczynek z fioletowymi włosami są wśród nas...

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Arha on 11 Sty 2003 06:00

Duchy dziewczynek z fioletowymi włosami są wśród nas...

Ehhh, Marsjanie, Wenusjanki, sukkuby, inkuby... no i teraz jeszcze fioletwowłose duchy... w pieknym towarzystwie przyszło mi się obracać, nie ma co... :grin:

Ostatnio zyskałam nową ksywkę: informatyk woła na mnie Karramba, co prawda niezbyt rozumiem jego tok rozumowania, ale ma to chyba zwiazek z moją wadą wymowy, choćby skały srały nie powiem "r" :grin: . Osobiście lubię ten akcent, ale jeśli z tego powodu wymyślaja mi takie idiotyczne ksywy to ja dziękuję bardzo :evil:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez erka on 11 Sty 2003 06:29

Przypomniało mi się że kiedys siedząc w Żaku (to taki nasz sklep szkolny jakby co) wymyslaliśmy sobie xywy. Kolega zyskał xywę Buła, koleżanki nie pamiętam a ja zostałam Drożdżówą :grin: Nie wiem czy wspomniałam że mnie od czasu do czasu niektóre osoby Ewelą nazwą. Poza tym ekhm...pewna osoba która zyskała xywę Tico nazywa mnie w smsach Quenn From Mars...heh ciekawe... :wink:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Kourin on 11 Sty 2003 18:09

Arha napisał(a):Ostatnio zyskałam nową ksywkę: informatyk woła na mnie Karramba, co prawda niezbyt rozumiem jego tok rozumowania, ale ma to chyba zwiazek z moją wadą wymowy, choćby skały srały nie powiem "r" :grin: . Osobiście lubię ten akcent, ale jeśli z tego powodu wymyślaja mi takie idiotyczne ksywy to ja dziękuję bardzo :evil:

To ja w ósmej klasie podstawówki (ile lat temu to było... :crazyeyes: Nagle poczułam się tak staro) miałam kolegę, który nie wymawiał 'r' (imho to very sexy u faceta :]) i w dodatku był rudy, a że wszyscy go lubili i połowa dziewczyn z klasy się w nim kochała, to nigdy mu nie dokuczano. Ale czasem bawiliśmy się w wymyślanie zdań, żeby powiedział... I wyszła nam "Cholerna wibrująca potrawa po bretnośku z rabarbarem w srebrnych garnkach na rowerze." :grin: On się z tego tak śmiał... :grin:

Ale wracając do tematu, to ostatnio zyskałam sobie nową xywkę (jakoś te najnowsze nie są trwałe...) i w grupie od franca zaczęli na mnie mówić "bą żowi"... :wink:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne