World Idol

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

World Idol

Postprzez trapper on 03 Sty 2004 05:44

Jak Wam się podobał? (wiem ,wiem wygrać powinien Belg :grin: ).

Moim zdaniem Alkę oceniono nieco za nisko (z tej dziewczyny coś jeszcze będzie!), Hobbit wygrał nieco niespodziewanie, ale wysokie miejsca Anglika i Niemca są po prostu nieporozumieniem. Świetną partię zagrał też Qba.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez sdms on 03 Sty 2004 05:55

nie oglądałem, więc się nie wypowiadam.... a miałem oglądać :confuse: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Re: World Idol

Postprzez Gina on 03 Sty 2004 06:09

trapper napisał(a):Jak Wam się podobał? (wiem ,wiem wygrać powinien Belg :grin: )

Belg nie miał wygrać... Wygrać miał "Hobbit" bo zasłużył.
Alka powinna być przynajmniej przed Anglikiem, ale polscy jurorzy mieli rację zaspiewała w miarę dobrze, wygladała tragicznie i zapłaciła za to...
Na szczęście była przed (dobrze mówię ?) Niemcem :woot2:

No i 8 pkt. od zachodnich sąsiadów ? Na eurowizji dostaliśmy chyba najwięcej (znaczy nie my, tylko Wiśniewski & co) z mozliwych... Oni nas kochają, zawsze to wiedziałam :mwahaha:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez kawa on 03 Sty 2004 06:53

Hobbit rulezzzzzzzzz!!! :grin:
Ciesze sie, ze wygral, naprawde na to zasluzyl.

A co do naszej Alex...
Zaspiewala ladnie, wygladala nieladnie, ale mogla zajsc wyzej!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Go on 03 Sty 2004 07:35

Wszyscy na Kube wyjeżdzali, a on własnie dobrze ocenił pierwszą trójkę :grin: A co do Norwega, to było pewne, że właśnie on wygra (why Hobbit? :shiner: )

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Kourin on 03 Sty 2004 07:43

Idola nie oglądałam (już mówiłam co nieco na ten temat), ale słyszałam relacje od rodziny z Londynu. Ludzie, co to za maniera, żeby w programie o takim prestiżu, nadawanym na cały świat, pokazywać jurorowi język, kiedy ten mówi, że śpiewasz kiepsko? Żeby mówić jurorom: "I hate you", kiedy cię krytykują? Żeby Wojewódzki i Janosz gawędzili sobie po polsku na wizji, olewając resztę jury i to, że ogląda ich miliony ludzi na całym świecie? Żeby Wojewódzki wstawał w środku czyjegoś występu i krzyczał? Bez względu na to, czy brytyjska telewizja chciała zrobić z Polaków chamów i prostaków - Wojewódzki i Janosz dali im doskonały materiał. Bądźmy chamami, to takie zabawne.

A brat mi mówił, że Niemca Wojewódzki objechał najbardziej... Ciekawe, czemu...? *chrząknięcie*wojewódzkipieprzonynacjonalista*chrząknięcie*

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Gina on 03 Sty 2004 09:17

Ojj Kourin... I hate You Alicja powiedziała nie dlatego, ze ktoś ją skrytykował, tylko dlatego, że Wojewódzki krytykował innych, cała sala łącznie z Alicją i Kubą się śmiała, a jeśli inni Anglicy nie zrozumieli to już ich problem...

A większej wiochy narobił sobie 'juror' ze Stanów... Nazywając kogoś hobbitem i mówiąc "w programie o takim prestiżu, nadawanym na cały świat" że jest brzydki i że nadaje się tylko do radia, bo tam go ludzie nie zobaczą i im się spodoba...

To ja już wolę jak Wojewódzki wstaje i krzyczy i nie w środku czyjegoś występu, tylko kiedy amerykański juror skończył zupełnie bez powodu najeżdżać Belga, mówiąc ze Cobain się w grobie przewraca, kiedy facet zaspiewał naprawdę dobrze

Natomiast Kubę, dwóch jurorów polubiło (widać było), dwóch widocznie z większa rezerwa i poczuciem humoru - a nie do bólu poprawni jak co niektórzy no i mega-fantastycznie-chamski amerykanin...

Sorry, ale nie lubię jak się Polaków nazywa wioską, chamstwem etc a swojego grubiaństwa się nie widzi... A nienawidzę wprot jak ktoś jedzie sobie na opinii Polacy chamy, Polacy alkoholicy, Polacy siacy, Polacy owacy. W stereotypy (na aż tak wielka skalę) nie wierzę i do białej gorączki doprowadzają mnie ludzie, którzy opierają się na nich wygłaszając swoje opinie... I to jest 'a propos ludzi, którzy tak patrzą na nasz kraj i będą szukali każdej możliwej sytuacji, żeby to potwierdzić i się pośmiać. Gina patriotka ? Tak. Leje na takich ludzi.Tylko taka dygresja - bo wyobraziłam sobie właśnie zdegustowanych bezpodstawnie ludków na całym świecie. Jesli ktoś wierzy w to co widzi, będzie zdegustowany Amerykaninem, jesli wierzy w stereotypy - Polakiem...

A brat mi mówił, że Niemca Wojewódzki objechał najbardziej... Ciekawe, czemu...?

zapytaj się brata czy tylko on... bo o ile pamiętam, to zebrał największe baty ze wszystkich, od prawie każdego z jurorów. I teraz rodzi się pytanie czy wszyscy w jury + publiczność głosująca, która uplasowała Niemca na miejscu jest gromadą pieprzonych nacjonalistów, czy może facet wyszedł, powyginał się troszkę i tak niemiłosiernie zawył, że członek najgorszego z możliwych boysbandów świata zaśpiewałby to lepiej ? Hmmm
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Tico on 03 Sty 2004 19:36

Chciałbym się wypowiedzieć ale niestety nei mogę, nigdy nie oglądałem idola (oprócz paru wyjątków) i oglądać nigdy zamiaru nie miałem. Dla mnie to komercyjne, wręcz żałosne przedsięwzięcie no ale to tylko moje zdanie :grin:
A większej wiochy narobił sobie 'juror' ze Stanów... Nazywając kogoś hobbitem i mówiąc "w programie o takim prestiżu, nadawanym na cały świat" że jest brzydki i że nadaje się tylko do radia, bo tam go ludzie nie zobaczą i im się spodoba...

O tym słyszałem i dla mnie to dowód na to co to jest idol i w ogóle na to co teraz dzieje się w muzyce..... :confuse:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 03 Sty 2004 20:50

male sprostowanie: Hobbitem Norwega nazwal juror z Australii i mnie sie tym bardzo spodobal, bo to wcale nie jest moim zdaniem przytyk, ale cos fajnego :) Dokladniej to powiedzial, ze wyglada bardziej jak Hobbit i w Srodziemiu bylby Misterem Pieknosci :)

ale za to amerykanski cham byl chamem do chamskiej potegi!!! on Norwegowi powiedzial wprost, ze gdyby ten program byl radiowy, to by wygral, a tak to nie ma szans i to juz bylo megachamskie!!!! no sorry - chcialabym zobaczyc mine tego bubka jak Kurta oglosili zwyciezca!!! bardzo bym chciala!!!

moja kolejnosc prawie ze sie prawdzila - mialo wlasnie tak byc, ze pierwszy Kurt, potem w sumie mial byc Belg, a 3 - Kelly... ale coz - nie mozna miec wszystkiego.

Alka, mala malpka, zbliaznila sie totalnei swoim strojem, makijazem i zachowaniem.... spiewac jeszcze zaspiesala niezle, ale reszta... masssakra....

a Kuba byl swietny! jakko jedyny oparl sie pociagowi jury do tandetnych ladnych chlopaczkow i powiedzial dokladnie to, co myslal i myslal wlasnie dobrze, o czym swiadcza wyniki!!! i naprawde wiekszego chama zrobil z siebie amerykanin, ktory nazwal Kube kretynem - sam jest kretynem!!!

podsumowujac - konkurs byl tandetny, jak spotkam Wila Younga na ulicy to go zabije za Jimmiego, jedyna 3 interesujacych ludzi dostala pierwsze 3 miejsca, Alka powinna zaczac brac tabletki na uspokojenie, a Kuba rox!

rzeklam!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Klaudia on 03 Sty 2004 21:08

Do końca liczyłam na to, że wygra Peter Evrard :confuse: Nieco się przeliczyłam.
Norweg też może być :D
O jurorze (?) z USA się nie wypowiadać, bo mi szkoda słów, a wszytko na jego temat już zostało napisane wyżej.
Kuba rules :grin: :shiner: :horns:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Kourin on 04 Sty 2004 23:17

Gina napisał(a):Jesli ktoś wierzy w to co widzi, będzie zdegustowany Amerykaninem, jesli wierzy w stereotypy - Polakiem...

Nie widziałam żadnego występu w World Idolu, więc mogę tylko przyjąć do wiadomości kolajną wersję wydarzeń, która zresztą drastycznie różni się od tego, co słyszałam od rodziny. A co do stereotypów, Ginko, to ja zawsze mówię, że w każdym stereotypie, jak to w plotce, jest ziarno prawdy. W ITV (brytyjska stacja telewizyjna emitująca Idola, albo jak to jest nazwane w Anglii - Pop Idola) po całej "ceremonii" pokazywano urywki castingów do dotychczasowych edycji Pop Idola i pokazano m.in.: dwóch Polaków na castingu w Londynie. Pierwszy wszedł, totalnie zawiany, z siatką z puszkami (butelkami? nie dostałam tej informacji ;)) piwa, którą grzecznie postawił obok ściany, po czym "stanął na Idolku", otworzył usta i w swojej alkoholowej radości przewrócił się. I jak tu nie być zdegustowanym tym, czym się widzi?

Gwoli sprawiedliwości nie nie znam głupszych ludzi, niż Amerykanów. I Brytyjczyków. Mieszkańcy bogatych, imperialistycznych lub eximperialistycznych krajów lubią mieć wysoko zadarte nosy i nie widzieć chodnika, w tym swojego ograniczonego rozumu. Z kolei mieszkańcy postradzieckich prowincji lubią mieć kompleksy niższości. Taka kolej rzeczy, wszystko można krytykować i we wszystkim można znaleźć coś dobrego.

I na marginesie: widać nie tylko w Polsce lubią sobie robić rozrywkę z chamstwa. Ciekawe zachowania społeczne.

Kończę swój elaborat ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez erfea on 04 Sty 2004 23:21

Hbbity górą!!! Trochę żal mi Belga, ale ten to i tak sobie poradzi i mogę się założyć że jeszcze o nim usłyszymy (dużo i głośno) w sumie w pierwszej 3 znaleźli się najlepsi... i jedyni faceci z całego zbiegowiska, którzy zaśpiewali na prawdę jak FACECI!! Dobrze jest!!!

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez trapper on 05 Sty 2004 20:47

Gwoli sprawiedliwości nie nie znam głupszych ludzi, niż Amerykanów. I Brytyjczyków.

A ja znam- Francuzów .Odwiedzili niedawno Muzeum Lotnictwa w Krakowie
kręcili nosami ,że drogo , że oni mają lepsze eksponaty, a ich larwy popisały samoloty flamastrami. A swoją drogą to jak długo byłaś w USA żeby krytykować Amerykanów? I jak wytłumaczysz, dlaczego to oni nadają ton światowej nauce i gospodarce?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez sdms on 05 Sty 2004 21:02

trapper napisał(a):I jak wytłumaczysz, dlaczego to oni nadają ton światowej nauce i gospodarce?

Proste.... Ot na przykład taka Polska pierwsze co robi to obcina fundusze na naukę, więc polscy naukowcy wyjeżdżają zarabiać gdzie się da... W wielu przypadkach do Stanów :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37

Postprzez Tico on 06 Sty 2004 01:10

A swoją drogą to jak długo byłaś w USA żeby krytykować Amerykanów?

A wtrące się... :P Ja nie byłem w USA i póki co nie planuje być, ale...żeby ich krytykować wystarczy mi ich polityka zagraniczna i ich "prezydent" dążący do tego by stać się dyktatorem...ehh ale..już siedze cicho :pokoj:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez anfield on 06 Sty 2004 23:09

Kourin napisał(a):Gwoli sprawiedliwości nie nie znam głupszych ludzi, niż Amerykanów. I Brytyjczyków.

Brytyjczycy głupi ?? eee bez przesady, moze są troche zarozumiali, nadęci i sztywni, ale na pewno nie głupi
najgłupsi są Włosi i Francuzi :grin:

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez trapper on 07 Sty 2004 00:45

wystarczy mi ich polityka zagraniczna

Pamiętasz skutki izolacjonizmu z lat 30 i 40-tych XX wieku?

"prezydent"

Skąd ten cudzysłów? Został wybrany demokratycznie.

dążący do tego by stać się dyktatorem

W USA? Przecież i tak się tak nie wybierasz, a przy okazji - nigdy na świecie nie ma tak żeby była próżnia - ktoś lub coś musi ją wypełniać - robi to USA - wolisz Chiny i Koreę Płn. z ich ideami?

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Tico on 07 Sty 2004 03:24

Wiesz Trapp...dlatego nie dyskutuje o polityce...bo to zawsze prowadzi do kłótni, i nikt nigdy nie ma racji, bo każdy ma zawsze swoje poglądy...Dlatego proponuje skończyć naszą dyskusje póki jeszcze jest dyskują a nie próbą wydrapania sobie oczu przez ekrany monitorów. :pokoj:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music