wiosenne porządki

Tutaj możecie zgłaszać wszelkiego rodzaju propozycje problemy i błędy związane z forum.

Strona główna FORUM Ogłoszenia, Pytania&Błędy

wiosenne porządki

Postprzez cRaSh on 26 Mar 2006 20:41

Tym razem w ramach wiosennych porzadkow postanowilem oczyscic troche kod forum, ktory przez 4 lata zdazyl sie w duzym stopniu zagmatwac.
Zainstalowalem najnowsza wersje forum, powgrywalem najnowsze wersje modow i mysle, ze wszystko juz dziala tak jak poprzednio. Jednak w zwiazku z tym ze niektore mody sa calkowicie nowe (np Unicomm, zamiast ggmoda) musicie uzupelnic jeszcze raz pole gg, czy plec w profilu.

Jesli macie jakies bledy, lub jesli nie zainstalowalem jakiegos moda ktory byl poprzednio, to nie krepujcie sie o tym pisac :shiner:

aaa i
zrezygnowalem z Attachment Moda, mysle ze imageshack, czy nasz fotosik.pl (ktory na probe zintegorwalem z forum) da rade.

Tyle chyba..

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 26 Mar 2006 23:28

Mam pytanie :P O co chodzi z tą ikonką obok logo windowsa w prawym dolnym rogu :>
I druga sprawa. Chyba nie wgrałeś stylów forum, bo mam ustawiony subBlack, a wszystko jest bodajże w silverze :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez cRaSh on 26 Mar 2006 23:50

Captain Kidd napisał(a):O co chodzi z tą ikonką obok logo windowsa w prawym dolnym rogu :>

Mod Title: Complete User Agent
## Mod description: Dodaje pod kazdym postem ikony informujace o przegladarce i systemie operacyjnym uzywanych przez autora postu.

;)

Co do stylow, to na razie rzeczywiscie ich nie wgrywalem i zeby sie nie krzaczylo forum domyslnie jest wymuszony subSilver. Ale to wszystko ciagle rozwjowe jest :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Captain Kidd on 26 Mar 2006 23:54

Mod Title: Complete User Agent
## Mod description: Dodaje pod kazdym postem ikony informujace o przegladarce i systemie operacyjnym uzywanych przez autora postu.

Problem w tym, że to kłamie :P Bo ja żadnej Mozilli nie posiadam :lmao:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 27 Mar 2006 00:08

iii tam, nie klamie, pokazuje, ze masz IE 6.0 ktory jest komptybilny z mozilla 4.0 :P

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez erfea on 28 Mar 2006 14:12

jak tu szaro... :shiner:
Po pierwsze... czy 'kolumna' forum musi być taka wąska?! Przedtem rozszerzała się na cały monitor a teraz zajmuje z 3/5 jego szerokości... :confuse:
Poza zmiana kolejności działów jest dla mnie chwilowo dużym zaskoczeniem... ale może faktycznie ta kolejność jest bardziej wskazana.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Captain Kidd on 28 Mar 2006 15:24

erfea napisał(a):Po pierwsze... czy 'kolumna' forum musi być taka wąska?! Przedtem rozszerzała się na cały monitor a teraz zajmuje z 3/5 jego szerokości...

Według mnie teraz jest lepiej :> Wszystko jest bardziej przejrzyste i w ogóle.

erfea napisał(a):Poza zmiana kolejności działów jest dla mnie chwilowo dużym zaskoczeniem... ale może faktycznie ta kolejność jest bardziej wskazana.

Ja już się przyzwycdziałem :grin:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 28 Mar 2006 18:04

Po pierwsze... czy 'kolumna' forum musi być taka wąska?! Przedtem rozszerzała się na cały monitor a teraz zajmuje z 3/5 jego szerokości... #confuse

na caly monitor? :confuse: Przeciez juz od jakiegos czasu szerokosc byla ustawiona na 800px. A przynjamniej u mnie tak bylo :lmao:
Captain Kidd napisał(a):erfea napisał:
Poza zmiana kolejności działów jest dla mnie chwilowo dużym zaskoczeniem... ale może faktycznie ta kolejność jest bardziej wskazana.

Ja już się przyzwycdziałem :grin:

i to mi przypomnialo, ze nie zainstalowalem regulaminu. :grin:

[ Dodano: 28 Mar 2006 12:40 ]
No i regulamin jest.

Przedtem rozszerzała się na cały monitor a teraz zajmuje z 3/5 jego szerokości... #confuse

I tego, tym razem troche w inny sposob 'zwezilem kolumne forum' i pewnie dlatego w twojej przegladarce wyglada tak jak wyglada. Ale juz serio dlugo jest zwezona, wiec poprzednio po prostu zle ci wyswietlala przegladarka :grin:

[ Dodano: 28 Mar 2006 13:04 ]
I wyglada na to ze 'łaczenie postów' sie gryzie z complete user agent. Tak wiec wybaczcie poki co ze forum sie rozjechalo :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez erfea on 01 Kwi 2006 15:21

cRaSh napisał(a):na caly monitor? #confuse Przeciez juz od jakiegos czasu szerokosc byla ustawiona na 800px. A przynjamniej u mnie tak bylo #lmao

:confuse: no cóż... u mnie nie przypominam sobie... ale może to moje wina :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez sdms on 02 Kwi 2006 04:36

erfea napisał(a):no cóż... u mnie nie przypominam sobie... ale może to moje wina

A jaką masz rozdzielczość ekranu? :P

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez cRaSh on 03 Kwi 2006 01:46

sdms napisał(a):A jaką masz rozdzielczość ekranu? :P

a jaki to ma zwiazek? Jesli nie widziala wczesniej, a teraz widzi?
To moze byc wina tylko przegladrki imo.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez sdms on 03 Kwi 2006 22:02

cRaSh napisał(a):a jaki to ma zwiazek? Jesli nie widziala wczesniej, a teraz widzi?

No bo wcześniej było ustawione 800 a teraz jest 760? :P... A zresztą może ja niewiem, ale może po instalacji przema ustawiłeś procentowo?... hmm... :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erfea on 04 Kwi 2006 14:08

sdms napisał(a):A jaką masz rozdzielczość ekranu? :P

teraz 1280 na 800 ale na starym miałam obie wielości powyżej 1000 :shiner: więc może coś w tej rozdzielczości jest... :confuse:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Kourin on 04 Kwi 2006 14:37

erfea napisał(a):teraz 1280 na 800

Masz panoramiczny ekran?

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez cRaSh on 04 Kwi 2006 14:50

Ok, pozmienialem wielkosci czcionek (takie male przygotowanie na zmiane stylu domyslnego i loga i ulozenia calego menu itp), jak sie komus nie podoba to prosze sie nie krepowac i pisac :grin:

Z nowosci jakie tu beda warto zobaczyć chociażby Aktualności (glowne menu), ktore pokazuje jak będzie dzialal nowy system newsow na Fofie.
Kazdy nowy temat bedzie mogl zostac podwieszony jako 'Aktualnosci' i jednoczesnie bedzie umieszczany w newsach na Fof stronie glownej.
Powstanie tez specjalne forum : Newsy.

Powstanie też osobny dział Artykuły, ktory pomimo tego, że jest połaczony z forum baza userow i wygladem, to tak naprawde jest niezalezny od forum.
http://bonjovi.komnata.pl/phpbb/cms_articles.php

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez erfea on 04 Kwi 2006 21:17

Kourin napisał(a):Masz panoramiczny ekran?

Nie dość, że panoramiczny to jeszcze cristal bright :D

Tak się zastanawiam, dlaczego jak patrzę hoćby na tą stronę to się zastanawiam dlaczego nad waszymi avatarami wasze 'imiona' i 'miejsca pochodzenia' są boldem, a moje nie? pomijam już fakt, że kiedyś było zielone a teraz jest czarne :confuse:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez cRaSh on 04 Kwi 2006 21:24

erfea napisał(a):Tak się zastanawiam, dlaczego jak patrzę hoćby na tą stronę to się zastanawiam dlaczego nad waszymi avatarami wasze 'imiona' i 'miejsca pochodzenia' są boldem, a moje nie? pomijam już fakt, że kiedyś było zielone a teraz jest czarne #confuse
:shiner:

Jak juz pisalem gdzies, jak jakis mod chce odzyskac kolorek to poprosze o jego nazwe i numerek na PW czy na Shoucie :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez erfea on 04 Kwi 2006 21:32

No cóż... widać nie doczytałam :shiner: ale widzę, że już się wiosennie zielenię więc bardzo, bardzo dziękuję :hug:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Ricky Skywalker on 28 Kwi 2006 02:12

Dobra, kilka pytań i zażaleń :D Niektóre elementy forum, takie jak data posta, tytuł topicu i wszystkie informacje o userze - dołączył, posty itp. wyświetlają się w tej chwili z dużą, denerwującą czcionką. Wątpię, by była to wina mojej maszyny, bo wszystko inne (także inne fora) wyświetla się zupełnie poprawnie, więc być może to znów efekt uboczny ulepszania forum. Co pan na to, panie admin? :confuse:

PS. I jak próbuję zmienić sygnatkę, to mi wywala że niby jest za długa i nie zmienia - podczas gdy za długą nie jest i nigdy nie była... :ohmygod:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Gina on 28 Kwi 2006 02:19

Hmm u mnie z czcionka wszystko ok ale chcialam zglosic ze Hacking attempt1 jest w okienku z emotkami... ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Następna

Strona główna FORUM Ogłoszenia, Pytania&Błędy