Whole Lot Of Leaving - teledysk.

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Postprzez Captain Kidd on 18 Kwi 2008 22:31

Wczoraj na niemieckiej stacji MTV miała miejsce premiera klipu do najnowszego singla Bon Jovi - Whole Lot Of Leaving. Oto on:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Ricky Skywalker on 18 Kwi 2008 22:46

Hm, miła zaskoczka :) Raz, że wreszcie dali na singla porządną piosenkę, dwa, że w ogóle pojawił się czwarty singiel z jednej płyty, czego nie uświadczyliśmy bodaj od czasów TD, a trzy, że całkiem fajnie zrobione video, choć szkoda że "żywy" tylko Jon, a reszta jako jakieś reminescencje. I czy mi się wydaje, czy to jakieś inne nagranie, bo Jon nie śpiewa tak czysto jak w wersji albumowej...?

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez cRaSh on 18 Kwi 2008 22:52

Tak, podstawili chyba glos z jakiegos koncertu, bo tragiczniy wokal jest :|
I nie wiem o co chodzi, po pierwszym razie sprawilo wrazenie jakby Jon mial wywalic Richiego z zespolu :P
Drugi raz kiedyś tam objerze pewie, jak juz będzie lepsza jakość.

Kidd dzieki za info, wstawilem na glowna.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 18 Kwi 2008 23:28

Osoba oglądająca ten teledysk, a niebędąca w temacie pewnie powiedziałaby, że jest kiepski. Ale z punktu widzenia fanów (jak i Jona) jest hołdem dla Ryszarda... No i gdyby nie to, to moje zdanie na ten temat byłoby inne XD

I racja, mogli zostawić wokal z płyty, a nie doklejać "coś" z jakiegoś koncertu :/ Bo moglibyśmy mieć nie tylko przesłanie i dobry teledysk, ale i dobrą piosenkę.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Re: Whole Lot Of Leaving - teledysk.

Postprzez 99-in-the-shade on 19 Kwi 2008 16:57

Jezu, pierwszy raz od czasów niepamiętnych dali jakiś naprawdę mogący się podobać kawałek na singiel... :omg: (Jak LH nie trawię za bardzo, tak ten akurat kawałek lubię)

Ale sam klip... do mnie zasadniczo nie przemawia w ogóle, jest dziwny, sprawia wrażenie, jakby kapela z jakiegoś powodu miała się zaraz rozlecieć, Jasiek wygląda jak własna śmierć i ogólnie WTF? :confuse:

cRaSh napisał(a):I nie wiem o co chodzi, po pierwszym razie sprawilo wrazenie jakby Jon mial wywalic Richiego z zespolu :P

O to, to, to...

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez Ricky Skywalker on 19 Kwi 2008 18:00

Hm, po 3 obejrzeniach chyba rozumiem przesłanie tego video... to nie jest żadne epitafium, żadna zapowiedź wyrzucenia Ryśka, lecz swoisty znak, że Jon go wspiera i Richie ma się trzymać. Trzeba tu odrzucić jakieś "pedalskie" insynuacje (jakie się na Always pojawiły - jak zawsze genialne pomysły...), i wziąć pod uwagę tylko kilka linijek i ogólne przesłanie tej piosenki... "so pretty baby PLEASE BE STRONG..." to jest chyba najważniejsze co Jon chce przekazać Samborze tym video.

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez eNZu on 19 Kwi 2008 23:31

Refreny brzmią tragicznie. Może specjalnie dali taki wokal by podkreślić klimat: czarno - biały, Jon zamyślony, więc śpiewanie mu nie wychodzi? Tylko dlaczego ostatnie teledyski to tylko Jon?

Everybody loves a winner till the winners lose and then it's front page news
Awatar użytkownika
eNZu
Livin' On A Prayer

Od: 24 Maj 2006 03:59
Miejscowość: BeĹ‚chatĂłw/Warszawa

Postprzez Gina on 20 Kwi 2008 05:29

o Jezu.. wreszcie piosenka ktora naprawde lubie singlem ;) Az nie wierze. No i oczywiscie musieli porozrabiac :lmao: Generalnie ta wersja nie jest jakos bardzo zla, ale te refreny mogliby jakos naprawic, bo na plycie o wiele lepiej :>

Co do teledysku, to mi sie generalnie nasunelo, ze cos takiego to mozna by zrobic jakby sie kogos stracilo, a nie... :> Ogolnie dla mnie ta piosenka miala zawsze jakies takie pozytywne przeslanie mimo wszystko, a z takim obrazem, to moze dawac do zrozumienia ze juz good-bye, i sie spotkamy w innym zyciu i ciao i w ogole :> Jakos dziwnie. Ale nie jest zle, mimo wszystko.
Poza tym why od dwoch ostatnich teledyskow (chociaz wlasciwie Make a Memory tez sie zalicza) to jest bardziej Jon Bon Jovi niz Bon Jovi ? :> Jon ich nie chce czy oni sie nie chca ? :lmao:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez cRaSh on 20 Kwi 2008 17:16

Refreny to pewnie kwestia tego że miało być bardziej przygnębiajaco ;) W sensie to ze teledysk jest caly w czarnej tonacji o czymś swiadczy.

Moze chodzi o to, że bylo juz naprawde zle i Rich chcial odejsc np :> I to ma byc rzeczywiscie pocieszenie i zapewnienie ze wszystko bedzie ok, na koncu zreszta mamy usmiech jonusia i i'll come back for you.
W sensie na bj.com podobno juz napisali ze t onie znaczy ze richie opuszcza zespol :>

I no, ja już sie przyzwyczailem w sumie, i prawde mowiac wole taki teledysk niz kolejny tragiczny w stylu mam czy lost highway ktory jest cholernei udawany. Ten przynajmniej cos znaczy i jest to jakas forma rozmowy miedzy jonem a fanami. I to jest fajne.
Poza tym why od dwoch ostatnich teledyskow

w sensie o lost highway tez mowisz? ;) Tam troche ich bylo

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 21 Kwi 2008 02:31

cRaSh napisał(a):w sensie o lost highway tez mowisz? ;) Tam troche ich bylo

Mowie o Till We Ain't Strangers Anymore, pomylila mi sie kolejnosc wydawania chyba ;)

I nie kazdy kolorowy teledysk musi byc kiczowaty przeciez ;) A ja po tym czarno bialym w ogole nie odnioslam wrazenia ze Richie mialby odejsc z zespolu, tylko takie, ze Jon oplakuje zmarlego, i o to mi tylko generalnie chodzi :> I szkoda ze tylko sam Jon + zdjecia i juz :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez eNZu on 21 Kwi 2008 04:05

A może reszta zespołu nie ma czasu na nagrywanie teledysków :crazy: i robią Jonowi przysługę jako "aktorowi" by się wykazał :confuse:

Everybody loves a winner till the winners lose and then it's front page news
Awatar użytkownika
eNZu
Livin' On A Prayer

Od: 24 Maj 2006 03:59
Miejscowość: BeĹ‚chatĂłw/Warszawa

Strona główna BON JOVI Aktualności

Powróć do Aktualności