Św. Mikołaj is comin`

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Klaudia on 18 Gru 2002 23:54

Dziś dostałam prezencik :grin:
Na początku baaardzo dziękuję Nikki :grin:
Dostałam ślicznego aniołka :angel: ma takie śliczne nóżki :fadein:
Będzie stał na honorowym miejscu :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez erka on 20 Gru 2002 22:05

Yeyeyeye dostałam prezent :) Babcia mnie woła- dostałam kopertę i tak mysle hmm od kogo to moze byc. Otwieram szukam i nagle czytam- Mikołaj-ka z długimi kłami :D Teraz juz wiem czyją byłam hehe "ofiarą". Dzięki Arha :grin:

I pochwale sie co dostałam- "Pana Cogito", super! Strasznie się ciesze i jeszcze raz dzieki :)))))))))))))))))

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez sdms on 21 Gru 2002 00:17

Yeah :) Wlasnie dostalem paczke :).... Matka otworzyla listonoszowi i po chwili wchodzi do pokoju z zapytaniem co ja za kolezanki mam w Rzeszowie :grin: No i juz wiedzialem co i jak :new-alien:
Dzieki Neela i Madzia :grin: :new-alien: :grin:
A dostalem: zeszyt (tak tak... przyda sie... wlasnie mi sie brudnopis skonczyl... No dziewczyny czytacie mi w myslach.... teraz bede mial w czym pisac :grin: ), a takze etui na plyty (no mysle ze bedzie jakos przydatne :wink: ) oraz..... ;)....... taka fajna przyjemna figurke przypominajaca mnie.... yyy.... znaczy tego no.... yy.... zolwia :grin: :new-alien: :grin: wyrabista jest.... postawie sobie na polce :grin: :new-alien: :grin:
Jeszcze raz dzieki :wink: Wielkie buziaki dla was obu :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Arha on 21 Gru 2002 19:11

Ufff, w momencie kiedy wysłałam zaczęłam mieć poważne wątpliwości czy się spodoba... kamień spadł mi z serca :grin:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez erka on 21 Gru 2002 23:38

Juz przeczytałam :) To ostatnie zdanie (zresztą nie tylko) bardzo mądre. Człowiekowi do myslenia dało .

Qrka jak tak dalej myslec będe to mi sie mój musk spali. Teraz wiem dlaczego na matmie idzie mi tak jak mi idzie ;p

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Neela on 22 Gru 2002 03:47

Sdms cieszę sie,ze prezent ci sie podobał:)

A ja dzis wzielam kartke ze skrzynki,ale odebrac ide dopiero w poniedziałek, bo dzis juz za pozno było :bad-words:

A nie moge sie juz doczekać :wink:

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]

ImageImage

Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Postprzez erka on 22 Gru 2002 04:36

A ja dzis wzielam kartke ze skrzynki,ale odebrac ide dopiero w poniedziałek

To w takim razie Św. Mikołaj kazał mi przekazać jego słowa :
ufff to dobrze że doszło bo myslałem że poczta nawaliła

:grin:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Anonymous on 22 Gru 2002 06:18

A ja dzis wzielam kartke ze skrzynki,ale odebrac ide dopiero w poniedziałek

To w takim razie Św. Mikołaj kazał mi przekazać jego słowa :
Cytat:
ufff to dobrze że doszło bo myslałem że poczta nawaliła

Jjeku, juz nie moge sie doczekac poniedzialku... dlaczego poczty nie sa otwarte w niedziele....? Albo przynajmniej moja poczta w ta niedziele- mogliby mi przeciez zrobic niespodzianke i otworzyc choc na chwilke zebym mogla odebrac przesylke... :grin:
Anonymous

Postprzez Arha on 23 Gru 2002 01:47

Jak dobrze że mamy siebie... na Mikołaja podobno ciężko liczyć... oto co dziś znalazłam...

1) Zadne znane stworzenie z gatunku reniferowatych nie jest zdolne do latania, JEDNAKOWOZ istnieje ok. 300.000 rodzajow organizmow, ktore pozostaly jeszcze do sklasyfikowania i chociaz zasadniczo chodzi tu o insekty i bakterie, to jednak nie wyklucza to z calkowita pewnoscia istnienia latajacych reniferow, ktore dotyczczas widziec mogl jedynie Mikolaj.

2) Na swiecie jest 2 miliardy dzieci (ludzi ponizej 18 lat). JEDNAKOWOZ z uwagi na to, ze Mikolaj (najwyrazniej) nie obsluguje muzulman, hinduistow, zydow i buddystow, jego obowiazki zawezaja sie do ok. 15% tej liczby - 378 milionow dzieci (zgodnie z danymi statystycznymi). Przy sredniej rzedu 3.5 dziecka na gospodarstwo domowe otrzymamamy 91.8 miliona gospodarstw.

Nalezy przy tym zalozyc iz w kazdym gospodarstwie domowym mamy do czynienia z przynajmniej jednym grzecznym dzieckiem.

3) Swiety Mikolaj ma 31-godzinny dzien pracy (uwarunkowanie wynikajace z roznic czasowych podczas podrozowania przez strefy czasowe z zalozeniem podrozy ze wschodu na zachod - zalozenie takie wydaje sie logiczne).

Tym samym otrzymuje sie 822.6 odwiedzin na sekunde, a zatem Mikolaj posiada jedynie 1/1000 sekundy czasu aby wykonae w kazdym chrzescijanskim gospodarstwie domowym swoja prace: zaparkowac, wyskoczyc z san, wdrapac sie na komin i wejsc do mieszkania, napelnic skarpetki, pozostale prezenty ulozyc pod choinka, ponownie przedostae sie przez komin i udac do nastepnego domu. Zakladajac, ze wszystkie z 91.8 miliona przystankow rozlozone sa na powierzchni Ziemi w rownych odleglosciach (co oczywiscie, jak wiadomo nie ma miejsca, jednak zalozenie takie nalezy zaakceptowac dla uproszczenia obliczen), otrzymamy tym samym 1.3 km odleglosc z domu do domu, co daje razem 120.8 miliona kilometrow, ktore nalezy pokonac w ciagu 31 godzin, nie wliczajac przerw na czynnosci fizjologiczne i jedzenie.

Oznacza to, ze sanie Mikolaja poruszac sie musza z predkoscia 1040 km na sekunde, tzn. 3000-krotna predkoscia dzwieku. Dla porownania: najszybszy zbudowany przez czlowieka pojazd - sonda Ulysses, przemieszcza sie ze smieszna predkoscia 43.8 km na sekunde. Zwykly renifer osiaga najwyzej 24 kilometry na GODZINE.

4) Problem ladunku san prowadzi do dalszych interesujacych przemyslen. Zakladajac, ze kazde dziecko nie dostanie wiecej niz sredniej wielkosci zestaw Lego (ok. 1 kg), to ladunek san wyniesie 378.000 ton (nie wliczajac masy Mikolaja, aczkolwiek jest on opisywany zwykle jako osoba z nadwaga).

Zwykly renifer nie jest w stanie uciagnac wiecej niz 175 kg. Zakladajac nawet, ze "latajacy renifer" (p. pkt 1) moglby uciagnac DZIESIECIOKROTNIE tyle, to do pociagniecia san potrzeba nie osiem czy dziewiec, ale 216.000 reniferow. Podnosi to mase zaprzegu (nie wliczajac masy samych san) do ok. 410.400 ton. Ponownie dla porownania: jest to wiecej niz czterokrotna masa transatlantyka Queen Elisabeth II.

5) 410.400 ton podrozujacych z predkosci? 1040 km/s musi pokonac niezly opor atmosfery, tym samym renifery rozgrzeja sie (podobnie jak statek kosmiczny powracajacy w atmosfere). Pierwsza para reniferow bedzie musiala zaabsorbowae energie rownowazna 16.6 TRYLIONA dzuli. Na sekunde.Kazdy z nich.... Inaczej mowiac - w mgnieniu oka musza one splonac,nastepnie splonie kolejna para reniferow itd. Caly zaprzeg reniferow odparuje w przeciagu ok. 5/1000 sekundy. Mikolaj wystawiony zostanie w tym samym czasie na przeciazenie rzedu 17.500 krotnego ciazenia ziemskiego. 120 kg Mikolaj (co w porownaniu z opisem wydawac sie moze nieco smieszne), zostanie przypchniety przez przeciazenie do oparcia san - z sila ok. 20.6 miliona newtonow.

Tym samym dochodzimy do logicznego wniosku: JEZELI Mikolaj kiedykolwiek udal sie rozwozic prezenty, to w tej chwili jest on juz martwy.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Neela on 23 Gru 2002 22:45

Dostalam prezent!!!!!! :angel: :angel:

Bardzo dziekuje erci za miły prezencik:)
Dostalam plytke Brayana Adamsa,ktora na pewno mi sie przyda.
(wlasnie ja slucham i bardzo mi sie podoba, : :wink: )

ImageImage

Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Postprzez erka on 23 Gru 2002 23:37

Cieszę się że się podoba :D bo musiałam wybrać coś co będziecie lubić we 2 i to było very hard wyzwanie. I strzeliłam- B.Adams- uniwersalny gość :grin:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez NiKKi Rebel on 24 Gru 2002 02:00

Na początku podziekowania dla zastepcy św. Mikołaja i "egzekutora jego woli :grin:" - Łukasza, znanago pod kryptonimem SDMS !! :grin: :grin:
A teraz co dostałam. Wiec jest to tak fantastyczny, świetny, niesamowity i po prostu amazing prezent czyli ....... vhs. Dostałam kasete, ze Storytellers, Behind The Music, In Their own Words, Live JBJ, klipami, EMA 02 Spotlight oraz z fantastycznym klipem Sambory. :grin: I w ogóle strasznie mi ta taśma pomogła, bo ostatnio miałam coś, co ja nazywam "załamaniem wiary fana", a miedzy innymi dzięki tej taśmie, gdzie są rzeczy których nigdy bym nie zobaczyła wiara mi wróciła. Tak ze big big big thx Sd!!!! :grin: :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez sdms on 24 Gru 2002 03:27

Ciesze sie ze sie podoba :)... przegrywalem przez jakies 7 h z 3 kaset na jedna (a w sumie 4, bo In It For Love bylo na osobnej ;)).... No ciesze sie ze jest git... Co prawda sa pewne braki w montazu, ale walic :P I nie dziekuj mi tak bo sie glupio czuje :grin: :new-alien: :grin: Ja tylko ezegutorowalem wole Mikolaja.... To nie moja wina ze on nie byl w stanie... ale to jemu dziekowac powinnas ;)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Anonymous on 24 Gru 2002 23:47

Cieszę się że się podoba :D bo musiałam wybrać coś co będziecie lubić we 2 i to było very hard wyzwanie. I strzeliłam- B.Adams- uniwersalny gość

Ja również bardzo chciałabym podziękować 'Mikołajowi' :wink: za ten wspaniały prezent. Choć przyznam, że na początku jak siostra powiedziała mi, że dostalyśmy płyte Adamsa, nie ucieszylam sie tak bardzo... bo jakoś nigdy zbytnio nie wsłuchiwałam się w jego muzykę. Ale tylko jak właczyłam tę rewelacyjną płytkę i przesłuchałąm kilka kawałków- zmieniłam zdania. Thanx Erka za rozszerzenie horyzontów muzycznych, bo ostatnio było dośc poważnie ograniczone... :wink:
Anonymous

Postprzez erka on 24 Gru 2002 23:50

Horyzonty trzeba poszerzać :grin: I w końcu ten Totoszko chyba z Idola zaśpiewał Run to you - tak mi sie wydaje bo tylko urywki widziałam :grin:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez bonfankaa on 25 Gru 2002 03:23

ja tez dziekuje!!!!!!!;))))))cool prezent i mam nadzieje ze osoba ktorej wyslalam tez jej to soe podoba
!!:D

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez brenda on 27 Gru 2002 02:27

Chciałam bardzo podziękować Ani ughr. Naprawdę super. Jeszcze raz; thx, Aniu
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye