Velvet Revolver.

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Velvet Revolver.

Postprzez trapper on 17 Cze 2004 12:36

Czy ktoś już miał kontakt z tym zespołem i może coś o nich powiedzieć?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez ROCKSTAR on 17 Cze 2004 17:24

Velvet Revolver-"Contraband"... Płytka już na 1 miejscu w Stanach...
Osobiście odsłuchałem ją w całości cztery razy... I nadal mi się podoba :shiner:
Zawsze kochałem Guns n' Roses, a Stone Temple Pilots bardziej mi się podobało od np. Alice In Chains ( płyta "Core" rządzi :horns: )
Jeśli ktoś nie wie, czy warto inwestować swoje organy słuchowe w ten krążek, polecam ostatni numer "Newsweek'a"-konkretnie scharakteryzowano i płytkę i zespół...
Dla mnie "Contraband" to doskonałe wspomnienie po "Use Your Illusion" ( ze wskazaniem na część pierwszą) oraz mała dawka grunge'u ( wiadomo- wokalista swojej maniery tak łatwo sie nie pozbędzie)
Sorum wali w bębny klarownie, soczyście i z polotem (jak za dawnych czasów), Slash gra oszczędnie, lecz za to doskonale rytmicznie i na pewno ciekawiej niż np. w Slash's Snakepit ( przynajmniej dla mnie), Duff robi swoje ( czyli jest trochę punkowo, trochę glam-rockowo), Scott Weiland śpiewa... jak powiniem ( ech, coś mi ta recka na ambitną nie wychodzi :shiner: )... No i jest jeszcze Dave Kushner, ale faceta zupełnie nie kojarzę. W każdym razie ze Slash'em się uzupełniają...
13 kawałków, z czego piątka z nich:"Sucker Train Blues","Do It for the Kids","Fall to Pieces","Set Me Free" (JAK TUTAJ GRA SLASH!!! :horns: ), oraz "Slither" cholernie, ale to cholernie mi się podobają! Reszta numerów dojrzewa w moim muzycznym sercu :grin:
Jeśli tak mają wyglądać powroty, to ja jestem, jak najbardziej ZA!! :horns:
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez Arha on 17 Cze 2004 22:24

Ejjj, ja chciałam załozyć ten temat :pokoj:

Well, ja też jestem jak najbardziej na TAK (jakżeby inaczej, na bogów chaosu, przecież o Duffa m.in. chodzi :lmao: ). O wszystkich piosenkach się nie wypowiadam, bo dzielnie wytrzymuję i nie ściągam płyty, tylko na cud czekam, ale to co słyszałam jest dobre :grin:

I Weilanda lubię dużo bardziej niż Axla...

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez daroo on 16 Lip 2004 02:25

Dobra kapelka, złożona z świetnych muzyków, nie mam jeszcze ich płytki, ale "Slither" jest cool! Tak jakby powrót do przełomu lat 80tych i 90tych...
daroo
Get Ready

Od: 05 Kwi 2003 23:47
Miejscowość: Bogatynia

Postprzez cRaSh on 26 Lip 2004 23:57

plytka swietna. jak ktos napisal w teraz rocku Stone'n' roses. czyli (o ile ktos niezrozumial:P) polaczenie swietnego wokalisty z temple + chlopcy z gunsow:P a jako ze piosenka po piosence nie chce mi sie recenzowac to napisze ze cala plyta trzyma poziom i jest godna polecenia kazdemu kto kocha stare brzmienie. ***** gwiazdek w skali cRaSha :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez kawa on 27 Lip 2004 01:45

Też uważam, że płytka jest świetna. Dobry rock, cudowne brzmienie, powrót do starych korzeni. Ten zespól naprawdę ma coś w sobie. Super wokal, świetna gitara i cudowny bas [serducho]. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie słuchali Contrabandu. Naprawdę warto!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Marcia on 31 Lip 2004 00:41

Noooo mnie też się bardzo podoba :)
ale i tak to nie to samo co Gunsi :grin: :grin: :grin:
można polecić :)

In my eyes,indisposed
In disguise as no one knows
Hides the face, lies the snake
The sun in my disgrace
Boiling heat, summer stench
'Neath the black the sky looks dead
Call my name through the cream
And I'll hear you scream again...
Awatar użytkownika
Marcia
Livin' On A Prayer

Od: 24 Mar 2002 18:01
Miejscowość: Sopot

Postprzez Days on 14 Sie 2004 04:01

nie wiem czy pisalam o tym ale w ostatnim Metal Hammerze byl wywiad z Duffem :D fajny nawet (podobno mieli polska au-pair) ale jak mi Creeda nazwal dupna sieczka i tez dziwnie sie wypowiadal o Pearl Jam to mialam ochote go walnac....

anyway zespol swietny... Slash wymiata na gitarce, Duffik na basie.. jest bosko... ale tego goscia ze STP to normalnie nie trawie... jeszcze nizej niech sobie te spodnie spusci... ni nie moge go... naprawde wolalam Axla i jego boxerki :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Arha on 16 Sie 2004 03:34

Cholera, a ja nie mam tego wywiadu... no nic, poszukamy.

Co do Scotta , to po jakimś czasie się przyzwyczaiłam i obecnie baaardzo polubiłam zarówno jego jak i Stone Temple Pilots. Nawet te spodnie jakoś znoszę. Wszystko lepsze od Axla :disgust:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Gina on 16 Sie 2004 03:55

Arha napisał(a): Wszystko lepsze od Axla :disgust:

teraz czy kiedyś ?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez Arha on 16 Sie 2004 04:01

Teraz, choć stary Axl też mi czasami działa źle na system nerwowy.

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Gina on 16 Sie 2004 04:06

You wan'da step into my world :lmao: :lmao: :lmao:

Velvet Revolver jeszcze nie słyszałam, ale widze, że pora nadrobić zaległości... :grin:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 16 Sie 2004 04:18

You wan'da step into my world :lmao: :lmao: :lmao:
To Ty nadrabiaj zaległości (warto!), a ja być może kiedyś w końcu wysłucham do końca "My world"... cóż, skoro słyszałam Mandarynę, to chyba już nic mnie nie zniszczy bardziej :crazy:

Somebody raped my tapeworm abortion, come on motherfuckers and deliver the cow :rofl: :rofl: :rofl:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 21 Sie 2004 21:11

uważam że VR jest doskonałym zespołem... pod warunkiem, że nie zaczyna się ich porównywać z GnR, bo wtedy już wychodzą gorzej. Prawda jest taka, ze jeden doskonały zespół rozpadł się na dwa bardziej przeciętne, gdyż nowe GnR to już też nie jest to samo. Axl+Slash=to co czyni piosenkę doskonałą, a po ich rozbiciu są już tylko połowicznie doskonałe :D

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Days on 27 Sie 2004 01:03

ja to chyba mam szczescie do tego zespolu... trafilam wczoraj na mtv2 europe ofc na Making The Video wlasnie z VR :D lol :D fajnie Duff wyglada jak jest zrabany masssakrycznie po takim czyms... Slash jeszcze lepiej :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 28 Sie 2004 17:09

Days wierz mi NIE musiałaś tego pisać... No nic, zaczekam na pełną sprawność mjego kompa i poszukam.

Anyways pisałam już wcześniej, napiszę jeszcze raz: teledysk do Fall to pieces uważam za jeden z moich absolutnie ulubionych, a nawet w kategorii teledysków nie-gunsowych za najlepszy (bo "Don't Cry" i "Nov. Rain" nic nie pobije). I nawet żona Duffa, która się tam pojawia, nie jest w stanie spieprzyc ogólnego wrażenia... tym bardziej że nawet obok niego nie przebywa...

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 30 Sie 2004 16:39

dobra zebys nie mowila ze jestem nie mila i ze tylko ja mam szczescie (bo mam do Duffa - czego nie wlacze tam Duff :confuse: )

masz linka
http://www.nuta.pl/news.html/8894.html

i milym Duffie :)

a z reszta poszukaj na Nucie wiecej, bo pewnie jest :D

PS. wlasnie tam wyczytalam ze Andy spiewala kiedys do akompaniamentu Slasha :D na jakies imprezie u Ronniego Wooda :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 31 Sie 2004 01:28

:pray: :pray: :pray: dziękuuuję :pray: :pray: :pray:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 09 Wrz 2004 22:19

Arhus nie wiem czy juz masz nowego Teraz Rocka czy nei, ale jest wkladka o G'nR i troche o VR :D

qrde ja to normalnie za info robie ;P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 09 Wrz 2004 22:31

Jako ze jestem złą i okrutną złodziejka (:xkroplad:) i natknełam się na całą płytę - ściągnęłam ją - pierwsze 4 kawałki nie przekonały mnie, że ten zespół jest jakiś mega specjalny - potem było już lepiej, nawet dużo lepiej. Tytułów nie pamiętam, ale piosenki od chyba 5-9 podobają mi sie bardzo :grin: Reszty jeszcze nie kojarzę, ale ogólnie jestem na tak, choc zgadzam się z Jonem - porównania z Gunsami, przynajmniej dla mnie, nie wyszłyby na dobre ;)

No i wreszcie wiem, skąd był poprzedni avatar Arhy :grin:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music