UWAGA - Jak Sprowadzić Bon Jovi Do Polski !

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

UWAGA - Jak Sprowadzić Bon Jovi Do Polski !

Postprzez Adrian on 04 Lut 2005 19:22

Zaczne banalnie.

Przedwczoraj miałem piękny sen. Śniło mi się, że jestem na koncercie naszego ulubionego zespołu zabawa pierwsza klasa. Niestety obudziłem się i gdy dotarła do mnie rzeczywistość zrobiło się smutno.

Przejdźmy jednak do sedna sprawy. Przez resztę dnia myślałem jak można by sprowadzić zespół do Polski. Jest wiele możliwości. Myślę, że wpadłem na pomysł, który można zrobić i który może przynieść nam to, czego pragniemy.

Otóż, kiedyś powiedziałem, że jak się zezłoszczę to napisze im petycje, ale petycje z nieistniejącymi osobami.

I to jest to. Istnieje stronka z petycją na której jest znikoma ilość podpisów. Przecież można zrobić listę i powpisywać wymyślone Polskie osoby (np. Nowak Piotr, Warszawa). Utworzyć taką listę z około 50tysiącami podpisów i wysłać im.

Nie ma bata, że jak tylko dojdzie to do zespołu to nie przejdzie to bez odzewu. Ludzie przecież tak zrobili na Bounce Tour (Hiszpanie albo Włosi). I ich dodali do trasy koncertowej. O ile dobrze pamiętam ich petycja zawierała 5 tys. podpisów.
Skąd wiadomo, czy są to realne podpisy? Przecież nie ma możliwości sprawdzenia tego. Przecież tylko podaje się nazwisko i date a nie cały adres. W petycji można napisać, że podpisy zbierane są od 2001 roku kiedy mieli do nas przyjechać, ale nie przyjechali.

Szczerze mówiąc myślę, że jest to genialny pomysł. Nie wiem jak wy się zaopatrujecie, ale takie rzeczy już się udawały.

Piszcie jeśli ktoś mógłby pomóc w tworzeniu takiej listy ! I co w ogóle o tym pomyśle myślicie.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez lucky on 04 Lut 2005 23:20

hmm Adrian dobry pomysl, tylko popatrz, zalozmy ze BJ wyradzili zgode na przyjazd do Polski, bo byliby podekscytowani np.10.tys. podpisow...przyjedzają na koncert a tam 2 tys. fanow, moim zdaniem i tak wyszloby to na jaw, kto by kupilby bilety, nie jestesmy fanami jakies Britnej czy LP ktorzy mają w Poland mnostwo fanow....ale to tylko moje stwierdzenie faktow....

...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Image
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Gina on 05 Lut 2005 00:21

Eh, przecież nawet gdyby BJ chcieli zagrać, pałając chęcią zagrania w rodzimych stronach Richiego, to ta sama chęć nie wystarczy. I o tym było juz pisane przy pomyśle każdej (z wielu) petycji :)
Najpierw trzeba u nas w kraju sponsora znaleźć, przekonać że jak wydadzą kasę, zorganizują koncert i sprowadzą zespół to im się zwróci z nawiązką.
Jak będzie sponsor, to BJ przyjadą bez tych fanowskich list (które btw. większą uwagę zwrócą właśnie sponsorów, a nie zespołu :>)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Cr@sH on 05 Lut 2005 01:51

przeciez nie chodzi tylko o same podpisy. u nas to by musialo byc z 50 tys pewnie bo np we wloszech to oni sa bardziej popularni. przedewszystkim najwazniejszy jest sposor bo bez niego nic sie nie zrobi a podrugie ten sponsor najlepiej zeby byl fanem bj bo pozostali beda chcili na tym zarobic a zeby zarobic bilety musz byc drogie a watpie zeby stadion chorzowski zostal zapelniony przez fanow bj za 200zl chyba ze caly wschod by sie zjechal no wiec moze by zrobic koncert Bj w europie wschodniej w warszawie :D
Awatar użytkownika
Cr@sH
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 21:39
Miejscowość: Wrze

Postprzez ania_ughr on 05 Lut 2005 23:27

niestety mało prawdopodobne.... ale pomysł mimo wszystko orginalny... :grin:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Ricky Skywalker on 06 Lut 2005 01:44

Korelianie nigdy nie mówią o szansach :grin:

Warto spróbować. Adrian, jak Ci się chce i potrtafisz, rób tą stronkę z petycją. Potem rozreklamujemy ją na wszystkich forach... no i się zobaczy, co z tego wyjdzie. Zauważmy, że wystarczyłoby, by 1000 osób zrobiło po 20 wpisów i mamy 20000 :D :grin: Proste :grin:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Tico on 06 Lut 2005 05:05

Wybaczcie mocne słowo, ale to...idiotyzm.
Załużmy że nawet łyknęliby taką ściemę, chociaż wątpie ale o tym później to co? Zaplanują koncert w Chorzowie, na Śląskim i sprzedadzą maks 10 tys biletów, nawet jeśli koncert doszedłby do skutku (co przy sprzedanych 10tys biletów stałoby pod znakiem zapytania) to atmosfera byłaby delikatnie mówiąc słaba. Wolałbym wtedy jechać do Niemiec ale na pełnokrwisty koncert a nie na puste trybuny.
Poza tym wracając do łykania ściemy. To pamiętajcie że przed trasą wydają płytę a w Polsce to ona nawet nie wejdzie pewnie na pierwsze miejsce najlepiej się sprzedających, więc będą widzieć jak bardzo są popularni w krajach bloku wschodniego....
Taka szara rzeczywistość...nie podniecajcie się zbytnio taką petycją....
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez erfea on 08 Lut 2005 16:06

Z tego co wiem, to wszystko sie rozbija na tym, ze u nas nie ma zapotrzebowania na Bj - to naczy ich plyty nie sprzedaja sie w stopniu rokujacym na zapelnienie wystarczajaco duzego stadionu, zeby oplacalo sie im tu przyjezdzac.
A tam na marginesie, to jedna pani zeby dostac sie do sejmu falszowala podpisy i zostala przylapana... nie badzmy na tym samym poziomie co ona. BTW - podawanie sa za kodos innego to przestepstwo... jestem na nie.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Adrian on 08 Lut 2005 20:52

Zauważcie, że każdy przyjął nastawienie ... kasa.

A nikt nie pomyślał o zwykłym koncercie DARMOWYM np na Przystanku Woodstock.

Zaraz będzie, że za darmo to oni nie przyjadą, a czemu nie ?
Grali już mase darmowych koncertów. Więc myśle, że warto spróbować.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Tico on 08 Lut 2005 22:08

A nikt nie pomyślał o zwykłym koncercie DARMOWYM np na Przystanku Woodstock.

Zaproszę ich do Torunia na Juwenalia... Wybacz ale bawisz mnie :rofl:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Cr@sH on 08 Lut 2005 22:33

albo zrobmy narodowa zbiorke na koncert BJ w polsce bedziemy wplacac kase na konto to moze kiedys uda nam sie uzbierac :grin: :grin:
Awatar użytkownika
Cr@sH
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 21:39
Miejscowość: Wrze

Postprzez Gina on 08 Lut 2005 23:18

Tico, nie zgadzam się... Do Łodzi mają przyjechać na te Juwenalia. Tutaj jest weselej. Damy zarobić Trapperowi :rofl:

Adrian > a Przystanku Woodstock nikt nie organizuje ? (zreszta, nie porównujmy skali obu przedsięwzięć) Nie rozumiesz, ze sami nie wezma walizek, sprzetu i nie przyjadą nad Wisłę ? Ktos to musi zorganizować. A to kosztuje :wink:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 10 Lut 2005 13:56

Jest bardzo prosta zaleznosc: ilosc sprzedanych plyt + zaproszenie=koncert.
Tak np bylo teraz z U2, dobrze sie sprzedali, zloto po 3-4 dniach sprzedazy i za chwile mamy informacje o koncercie.

Nie rozumiesz, ze sami nie wezma walizek, sprzetu i nie przyjadą nad Wisłę ? Ktos to musi zorganizować. A to kosztuje

W jakims odcinku krecioly, Jurus mowiac ze chcialby zeby U2 zagralo na przystanku, zdradzil jedyna mozliwosc dzieki ktorej kazdy zespol moze tam zagrac: menadzer ma sie zglosic do NICH i zaplacic wpisowe-100zl :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez erfea on 10 Lut 2005 15:38

Darmowe koncerty to sobie moge grac, ale tylko tam, gdzie transpory test tani... a tu jednak Europa i to jej koniec.... czarno widze. Poza tym z tego co wyprawiaja to jedyny wniosek jaki przychodzi mi do głowy to właśnie, że teraz póki mogą chcą się natrzepać kasy... a o koncertach dla przyjemności to pomyślą na stare lata...

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Captain Kidd on 13 Lut 2005 22:50

Ostatnio wpadłem na stronkę: http://www.petycje.pl Wszystkie podpisy na tychże petycjach są weryfikowane itd. Tutaj jest przykład w sprawie koncertu Avril Lavigne w Polsce:http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=541
Może trzeba by zrobić coś w tym stylu ?? Napisać do jakieś agencji organizującej koncerty, a nie do samego zespołu... Chociaż niemożliwe jest uzbierać potrzebną ilość podpisów. Ale co szkodzi spróbować. W każdym razie jeżeli chcemy zespół zobaczyć w naszym kraju, musimy coś wymyślić...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez ania_ughr on 13 Lut 2005 23:15

powiem niemiło, ale z drugiej strony bałabym sie zeby Bon Jovi przyjechali do Polski.. chyba ze wzlgeud na to ze nie wiadomo jakby sie polacy zachowali na samym koncercie [ilu by ich przyszło to po pierwsze, a po drugie spr. alkoholu]... nigdy nic nie wiadomo... patrząc na koncerty, które odbywaja sie za granicą.. .to gdzie wogole mieliby go zagrac?

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Gina on 14 Lut 2005 01:32

zupełnie bezpodstawne obawy ;]
Gdyby już mieli przyjechac, bilety byłyby w sprzedaży na długo przed koncertem. Gdyby nie sprzedała się znaczna wiekszość/wszystkie to by koncert został po prostu odwołany. Inna sprawa, że już potem pewnie nic by nie dało przekonac kogokolwiek żeby organizował ich koncert. Ale na pewno nie byłoby sytuacji : Bon Jovi na scenie i 200 fanów przed nimi :grin:

I co do alkoholu... c'mon, nie róbmy juz z siebie narodu do szpiku kości przepitego, który przeszkadza w kazdej mozliwej sytuacji :] Jeszcze czegoś takiego na koncercie nie spotkałam;)
zresztą, istnieje coś takiego, jak ochrona która wpuszcza ludzi na hale/stadion, a na biletach zwykle jest napisane, że osoby pod wyraźnym wpływem.. się po prostu do środku nie dostają. Pamiętam we Wrocławiu jak byłam, nie wpuścili jednego gościa, który nie mógł wcelować w bramkę :grin:

a gdzie ? Wawa, Katowice, Wrocek ? Miejsce znajdzie się zawsze ;)

a co do petycji, fajno, tylko, że to nie posunęłoby nas zbytnio dalej. Tyle tylko, ze taka petycja byłaby bardziej wiarygodna (nie dla zespołu, który ja juz raz to pisze :], tylko dla ewentualnych organizatorów) od tych wcześniejszych... Inna sprawa, ze wątpię, żeby udało się zebrać wystarczajacą ilośc podpisów bez oszustw :P No ale jak coś będzie to ja się podpisuję;]
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 14 Lut 2005 01:51

podpisuje sie pod tym co Gina napisala..

a poza tym to przeciez tyle innych zespolow u nas gra i jakos problemow z alkoholem nie ma i zadnych excesow... np nie wierze, by fanow Cranberries bylo u nas wiecej niz Bon Jovi (niestety) i jeszcze pewnie kilka innych zespolow by sie znalazlo, ktorych fanow jest mniej a mimo to zagraly tutaj...

kluczowa role odgrywa jednak nie petycja, ale ilosc sprzedanych plyt - bo to niestety jest wyznacznik popularnosci w danym kraju...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Adrian on 14 Lut 2005 18:46

Dobra. Dzięki za wszystkie wypowiedzi.
Jednakże i tak spróbuje cos zrobić. Może akurat się uda.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez cRaSh on 17 Lut 2005 01:24

Jednakże i tak spróbuje cos zrobić. Może akurat się uda.

no kazdy musi otrzymac kopa od rzeczywistosci... widac pora na Ciebie :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja