UNDISCOVERED SOUL

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

UNDISCOVERED SOUL

Postprzez Anonymous on 28 Paź 2002 06:02

Zgasiłem światło, zapaliłem świecę...wszedłem w nastrój...i nadszedł czas napisać recenzję.

Made in America-bardzo dobry storytellers otwierający płytę, już ta pierwsza piosenka zdradza ogólny klimat albumu, który jest trochę inny niż pierwsza płyta Richa-ale nie gorszy. Piosenkę oceniam: 8/10

Hard times come easy-chyba najbardziej przebojowy kawałek na płycie, który zresztą ją promował, gitara na wysokim poziomie a i głos Richa też niczego sobie 9/10

Fallen from Graceland-siłą tej piosenki jest przede wszystkim wokal Richa, ogólnie rewelacyjna balladka, choć jeśli miałbym się tu do czegoś przyczepić to byłaby to solówka, pomimo tego daję 10/10

If God was a woman-gdy słucham tego albumu to właśnie tą piosenkę ostatnio najczęściej omijam, nie by była zła-jest naprawdę OK, nie potrafię jej nic konkretnego zarzucić, słucha mi jej się przyjemnie,ale się nie wciągam. 7/10

All that really matters-wspaniała ballada!!! znakomita solówa, poza tym świetnie zaśpiewana +10/10

You're not alone-napiszę tak: absolutnie najlepszy tekst miłosny ze wszystkich piosenek jakie w życiu usłyszałem! nic tego nie przebije, poza tym ten kawałek ma w sobie "to coś" 10/10

In it for love-klimatyczny kawałek z nutką bluesa 8/10

Chained-bardzo dobra piosenka, szczególnie mocno lubię moment "Alone in the darkness, 'Til I saw the light, Shining from your eyes, Now it burns inside and it keeps me alive" 9/10

Harlem rain-gitara na wysokim poziomie, cały utwór przyjemny w odbiorze, a Rich po raz kolejny udowadnia uniwesalność swojego głosu umiejętnie zmieniając jego barwę 9/10

Who I am-gitara w tym kawałku mi się chyba nigdy nie znudzi, świetny rockers, przede wszystkim za brzmienie sześciu strun ocena wynosi 10/10

Downside of love-ot taka lukrowana balladka, przyjemny kawałek,ale jakbym miał w kolejności wybrać najlepsze ballady z tego krążka to ta byłaby chyba ostatnia 7/10

Undiscovered soul-najlepsza piosenka na tej płycie! nigdy mi się nie znudzi, jest w niej wszystko:świetne brzmienie, wokal oraz tekst. Wymyka się wszelkiej ocenie,ale coś muszę postawić,a więc będzie 11/10

Ciężko jest zdecydować co jest lepsze: Stranger czy US. Ja takiej próby się nie podejmę. US w moim odczuciu jest świetnym albumem, słucham go niezależnie od nastroju, jest to bardzo uniwesalna płytka nadająca się prawie na każdą okazję.
Anonymous

Postprzez Gina on 31 Paź 2002 15:43

dawno chcialam to zrobic :

Made In America 7 - 1o
Hard Times Come Easy 7 - 1o
obie lubie tak samo mocno , i uwazam ze sa swietne
Fallen From Graceland - o - nie wiem ile mam dac, dlatego ze wlasnie tej piosenki sluchalam w kolko po stracie jednej z najwazniejszych mi osob...wiec sie wstrzymam
If God Was a Woman - yeeeeah - 7 - 1o
All That Really Matters 9 - 1o
You're Not Alone 1o - 1o
In It For Love 8 - 1o (a w tej pol hiszpanskiej wersji tez swietny)
Chained - 8 - 1o
Harlem Rain - 8 - 1o
Who I Am - 7 - 1o
Downside Of Love - 6 - 1o
    Undiscovered Soul - i teraz...w pierwszy (jakze pamietny hyhy) dzien na nowym forum erka strzelila posta o father time... (men - kiedy to bylo..)
    a ja teraz - jakies 7 m-cy po tym - chcialam napisac o jedne piosence Richa , ktora - przyznaje sie bez bicia - odkrylam kilka tygodni temu...
    znaczy ofc. wczesniej tez jej sluchalam - ale tak - noo konczy sie plyta, ostatnia pisenka , niech sobie leci... no i mnie tknelo kilka tygodni temu..
    daje jej 11 - 1o z pelna swiadomoscia tego ze ani zadnej piosence z mojego NEW JERSEY, ani zadnej z THESE DAYS , ani wogole zadnej z repertuaru BON JOVI - nie dalam wiecej niz 1o..
    why Rich dostanie ?
    Days napisala ze TD jest jej pamietnikiem , jest nia... ja mowie tak o tej piosence - o jej pierwszej zwrotce - "SHE" zamienic na "I" i wyjde ja... po prostu...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Anonymous on 31 Gru 2002 09:56

WHO I AM... to jest npiekniejsza piosenka Richa jaka slyszalam!!! Poprostu sie w niej dzis zakochalam, to znaczy sluchalam juz ja dawniej, zreszta tak jak cale US, ale dzis poprostu mnie olsnilo i doszlam do wniosku, ze ten kawałek jest genialny!!!!!

I wkoncu jestem w stanie podjąc decyzje co bardziej mi sie podoba: SIT czy US, bo zawsze mialam probelm. I dzis juz wiem, ze US, co nie znaczy, ze nie lubie Strangera- wrecz przeciwnie!
Anonymous

Postprzez Anonymous on 15 Sty 2003 20:41

dtuga plyta Richa jest na pewno bardziej dojrzala od pierwszej, chyba mniej przebojowa, jesli Strangera mozna nazwac przebojowa plyta - ale chyba wiecie o co mi chodzi

tylulowy kawalek jest genialny, oprocz tego Fallen from, Made in, Hard Time, Harlem Rain

Plytka jest naprawde swietna...

Made In America 7 - 10
Hard Times Come Easy 7 - 10
Fallen From Graceland - 7/10
If God Was a Woman - 7 - 10
All That Really Matters 9 - 10
You're Not Alone 10 - 10
In It For Love 8 - 1o
Chained - 8 - 10
Harlem Rain - 8 - 10
Who I Am - 7 - 10
Downside Of Love - 6 - 10
Undiscovered Soul 10 - 10
Anonymous

Postprzez smoku on 17 Sty 2003 00:13

..
Ostatnio edytowany przez smoku, 24 Kwi 2004 00:17, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
smoku
Get Ready

Od: 16 Sty 2003 23:23

Postprzez Kourin on 18 Sty 2003 00:01

WHY mnie tu jeszcze nie ma?!

"Made In America" - 1969, born down by the factories, 'cross the Jersey city line... 8/10
"Hard Times Come Easy" - C'mon, ppl, clap yer hands! 10/10
"Fallen From Graceland" - The GŁOS! 6/10
"If God Was A Woman" - Piosenka, przy której ryję ze śmiechu. Powód? Tekst XD! 10/10
"All That Really Matters" - You'll always be my sweet addiction... 6/10
"You're Not Alone" - uwielbiam ten modyfikowany komputerowo głos. Efekt jest powalający! 10/10
"In It For Love" - Zdarza mi się przeskakiwać. 5/10
"Chained" - Jejeje! 8/10
"Harlem Rain" - Ta gitara... Ten tekst... Ten wokal... X_X 10/10
"Who I Am" - czasem mam ochotę niektórym zaśpiewać "Who I used to be ain't what I am! If you would get inside my shoes, then you would understand - who I am!" 8/10
"Downside Of Love" - Nieeeee... 3/10
"Undiscovered Soul" - No i tu się zaczęło. Tak się składa, że dwie moje ulubione piosenki z repertuary BJ są Sambosia - "Father Time" i właśnie "Undiscovered Soul". Ale może zamiast oceny opowiem wam historię związaną z tą piosenką...

Na dworze -17, a ja wysiadłam o przystanek za wcześnie... Zaklęłam pod nosem, a że na następny autobus czekałabym z dwadzieścia minut, poszłam piechotą. W discmenie druga płyta Richie'ego Sambory, rozpoczyna się tytułowa piosenka. Brodzę przez śnieg na polu, wszystko mi zamarza, zbliża się 20sta... A ja patrzę w niebo, czytse, atramentowo czarne, uśmiecham się do gwiazd i mruczę do siebie: "I'm just an undiscovered soul in the great unknown..."

That's who I am.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez KIDD on 20 Sty 2003 22:26

PŁYTA JEST REWELACYJNA.SPOKOJNE ALE JAKZE SWIETNIE ZAGRANE UTWORY.TYTUŁOWY-REWELACJA.COS NIESAMOWITEGO.A POZA TYM WSPANIAŁE FALLEN FROM..., HARLEM RAIN,MADE IN....NAPRAWDE OBOK JONA BLAZE OF BARDZO FAJNA PŁYTKA ALE JEDNAK JONA JAKO CAŁOSC
JEST DLA MNIE LEPSZA O ILE W W OCENIE O PŁYTACH JOVI MOZNA MOWIC LEPSZA CZY NIE.

WHEN I WALK THAT ROAD WALK ALONE
JUST AN UNDISCOVERED SOUL IN THE GREAT UNKNOWN
KIDD
Get Ready

Od: 24 Wrz 2002 13:44

Postprzez Klaudia on 31 Sty 2003 02:28

"Undisovered Soul" jest bardzo dobą płytą; na początku bardziej mi się podobała niż "Stranger in this town", ale teraz jednak "Stranger ..." jest wyżej :wink:

Made In America 9/10
Hard Times Come Easy 9/10
Fallen From Graceland 9/10
If God Was a Woman 7/10
All That Really Matters 9/10
You're Not Alone 9/10
In It For Love 8,5/10
Chained 8/10
Harlem Rain 7,5/10
Who I Am 10/10
Downside Of Love 7/10
Undisovered Soul 10/10

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez 99-in-the-shade on 14 Wrz 2005 01:25

Made In America - 8/10

Hard Times Come Easy - 8/10 too. Pierwsza piosenka Ryśka, jaką słyszałam (i przypominałam ją sobie odzyskawszy przytomność po wypadku parę lat temu, bo bałam się, że straciłam pamięć :lmao: Ale cały teks odtworzyłam, choć do tamtego momentu za nic nie mogłam go zapamiętać :lmao: )

Fallen From Graceland - 7/10

If God Was A Woman - 7/10, głównie za tekst ;)

All That Really Matters - 6/10

You're Not Alone - 9/10, uwielbiam tą piosenkę!

In It For Love - 6/10

Chained - 6/10

Harlem Rain - 8/10, najlepiej słucha mi się jej właśnie przy padającym deszczu.

Who I Am - 8/10

Downside Of Love - 5/10, jak na mój gust Rysiek strasznie tą piosenkę męczy.

Undiscovered Soul - 10/10 i to z wykrzyknikiem! Cudeńko... muszę pisać więcej? ;)

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez ZB on 27 Sty 2007 20:06

Undiscovered Soul to niezwykły album... Ma w sobie sporo country (ale nie w tym negatywnym znaczeniu, jak dziś... :shiner: ) i bluesa. Kiedyś twierdziłem, że jest o wiele gorszy od poprzednika w postaci SITT. Teraz jestem innego zdania. Ten album w ogóle nie jest gorszy! On jest po prostu inny. I równie niesamowity. W odróżnieniu od pewnego anonimowego drugiego albumu Jona :shiner: tu nie mamy jednego i tego samego.

Made In America - super! Ciepły, swojski klimat. 10/10

Hard Times Come Easy - kolejny utwór, przy którym chce się żyć. YEAH!!!!! 10/10

Fallen From Graceland - klimat marzenie, ale z gitarą nie bardzo... Ale czy Richie mówił, że to będzie gitarowy album? :grin: 10/10

If God Was A Woman - zabawny tekst, utwór tętni życiem. Solo na poziomie. Jest GIT(ARES) 10/10

All That Really Matters - piękny tekst, głos Richiego... Poruszające solo.. Absolutnie świetna ballada. 10/10

You/re Not Alone - wkurza mnie to, że specjalnie zniekształcono głos Richiego. Ogólnie utwór sympatyczny, ale nie jakiś specjalny... Choć świetnie pasuje na album... I co ja mam zrobić? 8/10

In It For Love - lekka ballada, ale piękna. Wokal, gitara... Tak. 10/10

Chained - bardzo dobre... Piękny tekst. I w ogóle... solo ok, ale krótkie jak diabli... 9/10

Harlem Rain - kapitalny kawałek. Pięka gitara i wokal... Ten spokojny, ale pełen emocji klimat... 9/10

Who I Am - GENIALNE!!!! King of Swing bierze elktryka po to, by dać upust emocjom. I robi to fenomenalnie... Ta moc... Kapitalne gitary. Solówki może nie zabójczo szybkie (choć miejscami...), ale za to potężne i dobitne. Piękne, bluesowe outro. 10/10 :horns:

Downside Of Love - ballada. Ładna, ale bez rewelacji. Solo jak należy. 7/10

Undiscovered Soul - coś wspaniałego... Kapitalny klimat i tekst... Tylko panowie z BON JOVI potrafią tak przemycić nadzieję. :pray: 10/10

Wspaniały album. WSPANIAŁY.

Kocham

[ Dodano: 27 Sty 2007 18:06 ]
No dobra... Dziś przeczytałem wszystkie teksty z tego albumu i po prostu ten album jest niesamowity... Jestem pod ogromnym wrażeniem... Richie Sambora to artysta jakich mało... Album Undiscovered Soul to prawdziwy skarb... :pray:

Po przemyśleniu:

Harlem Rain - 10/10
Chained - 10/10

Temu facetowi trzeba normalnie pomnik postawić... :pray: Destination może się schować...

Ave King of Swing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pray:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt