Ueeeeeeee:P

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Ueeeeeeee:P

Postprzez Colleen on 02 Maj 2004 01:02

Jak się szanowni państwo czują jako obywatele Unii Europejskiej? :grin: Dzisiaj rano tak przywitałam moich rodziców, ale w zamian dostałam tylko posępne spojrzenia i złośliwe uśmieszki :horns: A ja już nie mam siły się denerwować.... Swego czasu tak, szczególnie jak okazało się, że np. w naszej budzie tylko 60 osób głosowało przeciwko, ale teraz mam tego wszystkiego dość... Proponuję sd, żeby tu zamieścił swój wiersz :grin: :grin: :horns:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez sdms on 02 Maj 2004 01:09

Ależ mogę zamieścić... Chociaż osobiście mi się ten wiersz nie podoba... Znaczy nie chodzi o temat tylko o to, że po prostu nie wyszedł :P... Ale walić...

Powoli mija piękny
Ostatni wolności dzień
Gdy noc nadejdzie wróg nasz
W granice swe wcieli nas
I nic nie będzie już nasze
Bo wszystko będzie wspólne
I będzie wszystko lepsze
Bo nie nasze lecz cudze
O kraju mój wspaniały
Ojczyzno ma kochana
Za zdradę z rąk pazernych
Przyjdzie cierpieć nam
Lecz przyjdzie sprawiedliwość
Z mocnych rąk wiernych Ci
I surową będzie kara
Za niepodległość, za kraj
O wrogowie nasi
Strzeżcie się już dziś
Bo za każdy grosz w kieszeni
Krwią zapłaci każdy z was

Brzmi kurde jak Mein Kampf czy coś :grin:... Ale tak pozatym to wiersz jest antyrządowy a nie antyunijny :P

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez tasiemeczka on 02 Maj 2004 01:33

w sumie to wyszedł świetnie :) :horns:

no za rządem to mało kto jest.. :confuse: ..ale za Unią znajdzie się więcej osób.....me too :mwahaha:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez NiKKi Rebel on 02 Maj 2004 01:46

w unii czuje sie dobrze, w ogóle za unia byłam od dawna i ciesze sie ze w niej jestesmy :horns: ... tylko mi kurde cd do 70 zł skoczyły :crazy:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Klaudia on 02 Maj 2004 01:57

Czytając wiresz, przyszła mi na myśl Liga Polskich Rodzin, no i Samooborona oczywiście* :rofl:
*jeśli kogoś tym iraziłam to błagam o ułaskawienie :pray:

A w UE czuję się fajnie :grin: Tak... europejsko :grin:
O północy odśpiewałam na podwórku ze znajomymi "Odę do młodości", a idąc z żywiołem, to też "Europo witaj nam..." :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 02 Maj 2004 03:23

Mnie najbardziej wkurza to, że większość z tych, co głosowali na TAK, zrobiła to tylko po to, żeby móc wyjechać z tego kraju... :confuse:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez hard on 02 Maj 2004 14:11

Szczerze to mnie unia mało obchodzi i jest mi to raczej obojetne .
Mnie najbardziej wkurza to, że większość z tych, co głosowali na TAK, zrobiła to tylko po to, żeby móc wyjechać z tego kraju...

mnie też to wkurza :lmao: ale jak ludzie chcą to niech sobie wyjeżdzajż i tak bedą cały czas polacy traktowani jak .....

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Gina on 02 Maj 2004 14:35

:disgust:

Wiersz mi się nie podoba. Ani jako utwór ani kontekst w jakim został tutaj zamieszczony.

No ale spoko. Samoobrona ma w końcu w tym kraju 30%poparcia, Lepper na premiera, zboże na drogi, bagnety w dłoń i do boju przeciw niebieskim wrogom :wink:

Ja tam różnicy nie czuję od dnia wczorajszego, nie czuję się większą Europejką niż byłam nią dwa dni temu, ale to, że panowie celnicy wynieśli się z zachodniej granicy cieszy. Cieszy to, ze jesteśmy w Unii, nie cieszą głosy przeciw.

Wszystko.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez kawa on 02 Maj 2004 16:44

Witaj pazerna Unio!!! - tym hasłem mój tatus rozpoczął wczorajszy dzień. :grin:

A co do mnie... jakoś narazie nie czuje, żeby coś się zmieniło. Poza jednym... fajki powoli zaczynają drożeć... :(

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Days on 02 Maj 2004 16:59

mialam cos napisac, ale w sumie Gina znowu napisala wszystko to, co ja chcialam (zadam rekompensaty za wylawianie moich mysli!!! :confuse: )

chyba nigdy tego nie napisalam sd, ale ten wiersz zupelnie mi sie nie podoba.... i przykro mi jest to pisac.... i wiesz co (mam nadzieje, ze mnei nie pobijesz za to ani ze nie przestaniesz sie do mnie odzywac, ale musze to napisac....), moze ja sie nie znam za bardzo na twojej poezji, albo na poezji w ogole, ale nie pieprz mi teraz, ze to nie jest wiersz antyunijny... moze mial nie byc.. ale nie wyszlo... przynajmniej w moim odczuciu, bo ja sie nie bawie w sprawy typu "co poeta mial na mysli", tylko co ja mam na mysli czytajac jakis wiersz, a dla mnie jest on jeszcze bardziej anty niz wypowiedzi Giertycha w czasie kampanii referendalnej wyglaszane na tle spiewanej ROTY....

i dlatego zawsze balam sie tematow politycznych na tym forum...
ja nie bede nikogo przekonywac do uni, czy cos... bo nie wiem, czy mam racje... podobno kazdy ma swoja racje... ale za to jest forum, to wypowiedzialam sie na ten temat.... i tyle... rzeklam..

Mnie najbardziej wkurza to, że większość z tych, co głosowali na TAK, zrobiła to tylko po to, żeby móc wyjechać z tego kraju...

jezeli SO wygra wybory, to ja po prostu nie widze dla siebie miejsca w tym kraju...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez anfield on 02 Maj 2004 22:14

hehe wiersz faktycznie trochę niefortunny, ale jak ktos jest przeciw EU to jego sprawa. natomiast co do wyjezdzania za granicę to chyba normalne to jest, tezbym chicał wyjechac z tego panstwa a nie kisic się w Polsce :confuse:
ja unię przywitałem odsłuchaniem piosenki bad obsession Guns N' roses, akurat słuchałem jej gdy wybiła 24.00
jestem teraz w Zakopanem tutaj są jakies festyny z okazji Unii :crazy: w sumie czuć wiochą, ale jak ktos lubi....

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez Klaudia on 02 Maj 2004 22:23

sdms napisał(a):Mnie najbardziej wkurza to, że większość z tych, co głosowali na TAK, zrobiła to tylko po to, żeby móc wyjechać z tego kraju... :confuse:

ale co w tym złego? Teraz to tak jakby przenieść się w inny region kraju :grin: Tak samo np. z Pomorza na Śląsk :grin: i tak samo z Polski do Francji. (wiem, trochę durny przykład, no ale ja to tak pojmuję :confuse: )

I believe I can fly
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Postprzez sdms on 02 Maj 2004 23:14

Klaudia napisał(a):
sdms napisał(a):Mnie najbardziej wkurza to, że większość z tych, co głosowali na TAK, zrobiła to tylko po to, żeby móc wyjechać z tego kraju... :confuse:

ale co w tym złego? Teraz to tak jakby przenieść się w inny region kraju :grin: Tak samo np. z Pomorza na Śląsk :grin: i tak samo z Polski do Francji. (wiem, trochę durny przykład, no ale ja to tak pojmuję :confuse: )

Bo ludzie mówią, że będzie nam lepiej, a nam nigdy nie będzie lepiej... Owszem jak ktoś wyjedzie do Anglii, Francji, Hiszpani czy Włoch, to pewnie mu będzie lepiej, ale większości z tych, którzy zostaną, będzie się działo tylko gorzej... Tak powiedziałem JA, sd, ciemnowidz z Gliwic :)

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez anfield on 02 Maj 2004 23:20

sdms napisał(a): ale większości z tych, którzy zostaną, będzie się działo tylko gorzej... Tak powiedziałem JA, sd, ciemnowidz z Gliwic :)

czemu uważasz że będzie się działo gorzej ??

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez sdms on 02 Maj 2004 23:22

anfield napisał(a):
sdms napisał(a): ale większości z tych, którzy zostaną, będzie się działo tylko gorzej... Tak powiedziałem JA, sd, ciemnowidz z Gliwic :)

czemu uważasz że będzie się działo gorzej ??

Bo my zawsze na takich układach wychodzimy gorzej... Zresztą zobaczymy niedługo...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Days on 02 Maj 2004 23:22

a tam z nowu gorzej.. gorzej to juz byc nie moze.... i gorzej by sie dzialo, jakbysmy znowu byli odcieci od calej reszty.. jak za wielkim zelaznym murem, tak jak w czasach komunizmu, gdy nie mozna bylo przekraczac zachodnich granic... tak by sie to skonczylo... zamknijmy sie cholera w 4 scianach i nie otwierajmy na nowe, bo po co... bo przeciez wszystko inne jest fe i tylko czeka, by nam zabrac to co mamy... jakbysmy naprawde tak duzo mieli....

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez sdms on 03 Maj 2004 00:07

Days napisał(a):i gorzej by sie dzialo, jakbysmy znowu byli odcieci od calej reszty.. jak za wielkim zelaznym murem, tak jak w czasach komunizmu, gdy nie mozna bylo przekraczac zachodnich granic...

Chciałem zauważyć, że za PRL też byliśmy związani z pewnymi krajami, pewnymi układami.... :confuse:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Klaudia on 03 Maj 2004 00:16

sdms napisał(a):
Days napisał(a):i gorzej by sie dzialo, jakbysmy znowu byli odcieci od calej reszty.. jak za wielkim zelaznym murem, tak jak w czasach komunizmu, gdy nie mozna bylo przekraczac zachodnich granic...

Chciałem zauważyć, że za PRL też byliśmy związani z pewnymi krajami, pewnymi układami.... :confuse:

i było nam wtedy "cudownie" :horns: Przecież to kraje nas otoczyły murem, który nas szczelnie chornił przed światem.
Tak jak już Days napisła, gorzej już być nie może.
Trzeba iść do przodu i próbować nowego i a nie tylko sterczeć w miejscu i narzekać jak to jest źle :confuse:

I believe I can fly
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Postprzez Gina on 03 Maj 2004 00:29

ale w sumie Gina znowu napisala wszystko to, co ja chcialam (zadam rekompensaty za wylawianie moich mysli!!! )

Żądasz satysfakcji ?
Janie, gdzie moja szabelka
gina sarmatka :xkroplad:
a serio to po raz kolejny mi bardzo miło ze ktoś podziela moje zdanie :))

jezeli SO wygra wybory, to ja po prostu nie widze dla siebie miejsca w tym kraju...

ja też, zresztą do mnie jeszcze chyba nie moze dotrzeć ze prawie co trzeci człowiek chce głosować na tego klauna.. Totalna paranoja..

Bo ludzie mówią, że będzie nam lepiej, a nam nigdy nie będzie lepiej...

sorry, ale z takim podejściem większoścli ludzi to naprawdę nigdy nie będzie lepiej
Lepiej sobie zostać na wschodzie razem z Ukrainą i Białorusia. lepiej nie robić nic niż chociaz próbować. Bo po co próbować.. eee chrzanienie jak dla mnie

Zresztą zobaczymy niedługo...

o, a to juz jest typowo polskie. Za miesiac pewnie zaczną się manifestacje ze Unia nam nic nie dała... Niedługo... Jakoś w innych krajach na polepszenie gospodarki czekało się kilka/kilkanascie lat .. No ale my jesteśmy w Polsce, a tutaj nie ma ludzi cierpliwych. Wstępujemy dziś do Unii jutro mamy żyć na poziomie Niemców czy Francuzów, a jak jutro tak się nie stanie to zaczynamy marudzić... To takie polskie...

Zresztą po co ja się pordukuje.. zgadzam sie z Days, w tym kraju gorzej być nie może. I gdybyśmy nie weszli do Unii to tak jak napisałam, zostalibyśmy sobie z Ukrainą pod protektoratem Rosji , a tak przynajmniej coś robimy.. Tylko zeby nasi kochani politycy nie spieprzyli teraz wszystkiego... I będzie gut.

A migracje społeczeństw to coś naturalnego, było od zawsze, jest i zawsze będzie, do Polski przyjeżdzają też ludzie z innych krajów, my jeżdzimy do innych.. naturalna kolej rzeczy. Wątpię zeby w naszym kraju został nagle milion ludzi bo pozostała część uciekła na zachód... To takie myślenie przestraszonego Niemca.. Szczerze watpię zeby tak się stało :wink:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 03 Maj 2004 00:44

o, a to juz jest typowo polskie. Za miesiac pewnie zaczną się manifestacje ze Unia nam nic nie dała... Niedługo... Jakoś w innych krajach na polepszenie gospodarki czekało się kilka/kilkanascie lat .. No ale my jesteśmy w Polsce, a tutaj nie ma ludzi cierpliwych. Wstępujemy dziś do Unii jutro mamy żyć na poziomie Niemców czy Francuzów, a jak jutro tak się nie stanie to zaczynamy marudzić... To takie polskie...

Niedługo NIE oznacza jutro :confuse: ... To też takie typowo polskie - popadanie w skrajności...

Tylko zeby nasi kochani politycy nie spieprzyli teraz wszystkiego...

Obawiam się, że już za późno... Ale co ja się będę produkował, skoro to i tak nic nie da...

w tym kraju gorzej być nie może

Zawsze może być gorzej...

Reszty nie skomentuję, bo nie ma sensu.... Jak mówiłem.. popadanie w skrajności...

I powtarzam poraz kolejny.. Nie jestem przeciw Unii jako takiej, tylko przeciwko polskiemu rządowi, warunkom jakie wywalczył itp. itd. :confuse:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne