Ueeeeeeee:P

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Gina on 03 Maj 2004 01:03

sdms napisał(a): [ Niedługo NIE oznacza jutro :confuse: ... To też takie typowo polskie - popadanie w skrajności...

Ja nie wiem.. pisujesz sobie wiersze i mimo wszystko, wszystko tak dosłownie przyjmujesz :confuse: Oczywiście że nie chodziło mi o dzień jutrzejszy... Ale na prawdziwe wyniki potrzeba kilku lat a wątpię zeby wszyscy przeciwnicy Unii zwracali na to uwagę kiedy za rok zrobią podsumowanie pierwszego roku w Unii

Zawsze może być gorzej...

tak i teraz : mamy stać i patrzeć jak się zsuwamy po równi pochyłej czy próbowac coś poprawić? Ostatnie lata pokazały ze wszyscy politycy którzy sa przy korycie ciągną w swoją stronę i jest coraz gorzej...
Nie sądzę zeby probowanie czegoś nowego mogłoby wyjść na złe..
Mam chyba prawo nie chceic zeby moj kraj zostal na poziomie innych krajow z bloku wschodniego...

I powtarzam poraz kolejny.. Nie jestem przeciw Unii jako takiej, tylko przeciwko polskiemu rządowi, warunkom jakie wywalczył itp. itd.

Ostatni wolności dzień
    Gdy noc nadejdzie wróg nasz
    W granice swe wcieli nas
    I nic nie będzie już nasze
    Bo wszystko będzie wspólne
    I będzie wszystko lepsze
    Bo nie nasze lecz cudze

Błagam... A jak mi będziesz chciał wmówić ze to jest fragment antyrządowy... to będziesz autorem najbardziej mylnej metafory na świecie
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 03 Maj 2004 01:19

Ja nie wiem.. pisujesz sobie wiersze i mimo wszystko, wszystko tak dosłownie przyjmujesz Oczywiście że nie chodziło mi o dzień jutrzejszy... Ale na prawdziwe wyniki potrzeba kilku lat a wątpię zeby wszyscy przeciwnicy Unii zwracali na to uwagę kiedy za rok zrobią podsumowanie pierwszego roku w Unii

Niedługo = w bliżej nieokreślonej najbliższej przyszłości...
tak i teraz : mamy stać i patrzeć jak się zsuwamy po równi pochyłej czy próbowac coś poprawić? Ostatnie lata pokazały ze wszyscy politycy którzy sa przy korycie ciągną w swoją stronę i jest coraz gorzej...

I myślisz, że po wejściu do Unii to się zmieni? Politycy w Polsce mają to do siebie, że każdy dba tylko o własną kieszeń... Zmiany należałoby zacząć od rządu i różnych regulacji jego dotyczących...

Co do wiersza, jak pisałem nie jestem z niego zadowolony i najchętniej bym się pod nim nie podpisywał, ale go popełniłem i nic na to nie poradzę... Miał wyjść inny, wyszedł taki... trudno :confuse:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 03 Maj 2004 01:36

1. wiem co oznacza termin niedługo. I nie wydaje mi się żeby to co napisałam wyżej wymagało uświadamiania mnie :crazy:

2. Nie myślę. Każdy rząd robi przekręty. Wejście do Unii nie ulepszy ludzi ani w rzadzie ani po za nim.... Ponieważ chyba zupełnie "nie czujesz", albo nie chcesz poczuć tego co ja piszę pozwolę sobie zakończyć tą i tak jałową dyskusję w tym miejscu (i oddać się świętowaniu :D)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez bonfankaa on 03 Maj 2004 03:26

aww yeah nasza kochana Unia :mwahaha:

mam sie cieszyc czy plakac? :mwahaha: :grin:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Go on 03 Maj 2004 08:22

Gina napisał(a):
jezeli SO wygra wybory, to ja po prostu nie widze dla siebie miejsca w tym kraju...

ja też, zresztą do mnie jeszcze chyba nie moze dotrzeć ze prawie co trzeci człowiek chce głosować na tego klauna.. Totalna paranoja..

Skąd ja to znam... U mnie w domu mam jednego (a w zasadzie dwóch) obrońców pana L. - rodziców... Ostatnio na PP nauczycielka próbowała nam otworzyć oczy na to, co się dzieje w kraju i aż pod koniec przekonała mnie całkowicie. Kiedy opowiedziałam wszystko ojcu, kazał mi powiedzieć na własną odpowiedzialność tej nauczycielce, że jest głupia :crazy: Spytałam ojca co mu da pan L., w odpowiedzi dostałam - będzie lepiej... :confuse:

Co do samej UE, cieszę się, że ruszyliśmy do przodu, a nie, jak ktoś już wcześniej napisał, zostaniemy razem z Ukrainą i Białorusią w jednym miejscu. Wiadomo, teraz jeszcze nie odczujemy zmian, ale myślę, że warto poczekać... :horns:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Arha on 03 Maj 2004 17:53

Jeśli to przez UE mój internet działa tak jak działa, to chyba zostanę anty(o przepraszam. Alter)globalistką.
Ogólnie rzecz biorąc różnicy w świecie na zewnatrz nie widzę. Ludzie nie zmądrzeli, nie zgłupieli, w sklepie nie byłam więc wzrostu cen nie zauważyłam.

I nie rozumiem całego tego demonizowania UE.

Mnie najbardziej wkurza to, że większość z tych, co głosowali na TAK, zrobiła to tylko po to, żeby móc wyjechać z tego kraju...
MOi rodzice głosowali na TAk przede wszystkim dlatego, żebyśmy ja i moja siostra z tego pięknego kraju wyjechały. Patriotyzm w mojej rodzinie jest na poziomie zera bezwzględnego. Na takim samym poziomie intelektualnym są polscy politycy. Nic nie poradzę, nie podoba mi sie tutaj. Nie chcę tu mieszkać. Dopóki co poniektórzy obywatele III RP nie wyrosną z sarmatyzmu.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez trapper on 03 Maj 2004 20:03

odpowiedzi dostałam - będzie lepiej...

Możesz go ode mnie zapytać :"Dlaczego?"

Moim zdaniem są dwa sposoby poprawy sytucaji politycznej Polski
1) Rewolucyjna- odsuniecie od władzy wszystkich starszych niż 30 lat
2)Metoda Irlandii- maksymalne wykorzystanie funduszy które dostaniemy z Unii

Nie ma rzeczy tylko dobrych lub tylko złych- tak samo jest z Unią. można tylko wierzyć, że wykorzystamy naszą szanse dobrze- już nie z takimi rzeczami Polacy sobie radzili (ale też nie takie już spieprzyli :grin: )

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez bonfankaa on 04 Maj 2004 02:03

2)Metoda Irlandii- maksymalne wykorzystanie funduszy które dostaniemy z Unii

wiesz Trapp jakos nie wierze ze wykorzystamy wszystkie fundusze na cele spoleczne..pewnie pieniadze..jaks ich czesc jak zwykle sie zawiruszy gdzies.... :motzen:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez brenda on 08 Maj 2004 20:53

MOi rodzice głosowali na TAk przede wszystkim dlatego, żebyśmy ja i moja siostra z tego pięknego kraju wyjechały. Patriotyzm w mojej rodzinie jest na poziomie zera bezwzględnego. Na takim samym poziomie intelektualnym są polscy politycy. Nic nie poradzę, nie podoba mi sie tutaj. Nie chcę tu mieszkać. Dopóki co poniektórzy obywatele III RP nie wyrosną z sarmatyzmu.

Mniej więcej to chciałam napisać.

Jeszcze niedwano byłam bardzo wrogo nastawiona do wszystkoch ludzi wyjeżdżających z Polski, a teraz rozumiem ich. Problemem jest jedynie to, że wyjeżdż wielu wartościowych ludzi i jak tak dalej będzie sytuacja w kraju na pewno się nie poprawi. Z drugiej strony niby czemu mają marnować życie w kraju, w którym im się nie podoba? Ja ostatanio zastanawiam się czy na studia też nie wyjadę do Anglii. I może keidyś wrócę naprawić ten kraj :grin:

No i oczywiście jestem jak najbardziej za przystąpieniem Polski do Unii, chociażby dlatego żeby mieć świadomość, że jeśli tylko będę chciała, mogę uczyć się czy pracować za granicą.

Sd, nie obraź się, ale te poglądy i sama forma, w której były wyrażone mnie też kojarzą się z Lepperem (czy nawet z Michałem Wiśniewskim :grin: )
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez trapper on 08 Maj 2004 22:44

wiesz Trapp jakos nie wierze ze wykorzystamy wszystkie fundusze na cele spoleczne

Na jakie cele społeczne?! Na kmiotów z mojego podwórka, którzy leżą i popijają "Czerwonego barona"?! A takiego wała :bad-words: Cała forsa na edukację i to w kierunkach techniczno-przyrodniczych, a nie produkowac kolejnych, nikomu nie potrzebnych managerów!!

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Go on 09 Maj 2004 05:57

trapper napisał(a):Na jakie cele społeczne?! Na kmiotów z mojego podwórka, którzy leżą i popijają "Czerwonego barona"?! A takiego wała :bad-words: Cała forsa na edukację i to w kierunkach techniczno-przyrodniczych, a nie produkowac kolejnych, nikomu nie potrzebnych managerów!!

Bez przesady, są jeszcze ludzie, którzy zasługują na pomoc. Chodzi mi o tych, co nie mają pieniędzy nawet na chleb i bynajmniej nie jest to ich wina :confuse:
Ale z edukacją to masz rację i pod tym się śmiało podpisuję. Tylko już całej kasy nie zagarniajmy, ale chociaż część...

No ale... możemy sobie gadać, a to i tak nic nie da. Dziś w Faktach chyba mówili, że jeżeli rząd Belki nie zyska poparcia, to przez kilka miesięcy będziemy utrzymywać 3 premierów i około 40 ministrów. Tzn. chodzi o to, że Miller, Belka i cała reszta będą nadal brać odprawy :shiner:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne