sdms napisał(a): [ Niedługo NIE oznacza jutro... To też takie typowo polskie - popadanie w skrajności...
Ja nie wiem.. pisujesz sobie wiersze i mimo wszystko, wszystko tak dosłownie przyjmujesz
Oczywiście że nie chodziło mi o dzień jutrzejszy... Ale na prawdziwe wyniki potrzeba kilku lat a wątpię zeby wszyscy przeciwnicy Unii zwracali na to uwagę kiedy za rok zrobią podsumowanie pierwszego roku w UniiZawsze może być gorzej...
tak i teraz : mamy stać i patrzeć jak się zsuwamy po równi pochyłej czy próbowac coś poprawić? Ostatnie lata pokazały ze wszyscy politycy którzy sa przy korycie ciągną w swoją stronę i jest coraz gorzej...
Nie sądzę zeby probowanie czegoś nowego mogłoby wyjść na złe..
Mam chyba prawo nie chceic zeby moj kraj zostal na poziomie innych krajow z bloku wschodniego...
I powtarzam poraz kolejny.. Nie jestem przeciw Unii jako takiej, tylko przeciwko polskiemu rządowi, warunkom jakie wywalczył itp. itd.
- Ostatni wolności dzień
Gdy noc nadejdzie wróg nasz
W granice swe wcieli nas
I nic nie będzie już nasze
Bo wszystko będzie wspólne
I będzie wszystko lepsze
Bo nie nasze lecz cudze
Błagam... A jak mi będziesz chciał wmówić ze to jest fragment antyrządowy... to będziesz autorem najbardziej mylnej metafory na świecie

)

Cała forsa na edukację i to w kierunkach techniczno-przyrodniczych, a nie produkowac kolejnych, nikomu nie potrzebnych managerów!!