U2

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Gina on 24 Sty 2005 18:54

mówisz o tym rozumiem ?
19th July Milan - San Siro (U2 na SanSiro wpuszczają :omg: )
23rd July Rome - Olympic Stadium
:grin: :grin: :grin:
Kto mi zrobi prezent w lipcu ?

a serio :
5th July Katowice - Slaski Stadium
ciesze się razem z wszystkimi fanami ;) Ale mnie raczej na pewno w Katowicach nie będzie :rad:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 24 Sty 2005 23:36

generalnie tak - popieprzyli Katowice z Chorzowem :P ale spoko :D

POMACHAM WAM Z PIERWSZEGO RZEDU!!!!

:boogie: :boogie: :boogie: :boogie: :boogie:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez NiKKi Rebel on 25 Sty 2005 02:10

Days napisał(a):ty...................... a na Corrsow by zalatwila? w sumie to pewnie to tak tylko rodzinnie ;P ale tak pytam na wszelki wypadek...

jakbym ja jechała to tickety tez by na pewno były ;)

no i tez ciesze się z fanami [i z mamą] :mwahaha: wiadomo juz za ile bileciki?
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Days on 25 Sty 2005 02:24

NiKKi Rebel napisał(a):
Days napisał(a):ty...................... a na Corrsow by zalatwila? w sumie to pewnie to tak tylko rodzinnie ;P ale tak pytam na wszelki wypadek...

jakbym ja jechała to tickety tez by na pewno były ;)

no i tez ciesze się z fanami [i z mamą] :mwahaha: wiadomo juz za ile bileciki?

lol :D no tak.. tylko co zrobic by Nikki chciala jechac na Corrsow ;P LOL :D

anyway bilety po 150, 200 i 300zl czyli dosc drogo :confuse: (za moj Corrsowy w Niemczech placilam niecale 250 a to byl ten drozszy). ale coz.. w koncu to U2!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 25 Sty 2005 03:35

Days napisał(a):
lol :D no tak.. tylko co zrobic by Nikki chciala jechac na Corrsow ;P LOL :D

tego to chyba nawet sama Nikki nie wie XD

Days napisał(a):anyway bilety po 150, 200 i 300zl czyli dosc drogo :confuse: (za moj Corrsowy w Niemczech placilam niecale 250 a to byl ten drozszy). ale coz.. w koncu to U2!

drogo drogo, a który bilet jest na która częśc stadionu? bo domyslam sie że te za 150zł sa na płyte....
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Days on 25 Sty 2005 03:39

tego jeszcze nie wiadomo do konca.. w tym tygodniu Oddyssey ma sie okreslic podobniez...

mnie ciekawi czy te za 300zl to sa z wliczona plyta i obiadem z zespolem XD

anyway - qmpel jedzie w tym tygodniu do Chorzowa to sie dowie :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 25 Sty 2005 04:59

Będzie napewno tak jak na inne koncerty na Śląskim. Najtańsza płyta, średnie to boczne sektory a najdroższe to sektor naprzeciwko sceny :)

Poza tym...to do zobaczenia w lipcu w Chorzowie :) w maju zresztą też. Teraz czekam na BJ :P
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 25 Sty 2005 17:21

Tico napisał(a):Będzie napewno tak jak na inne koncerty na Śląskim. Najtańsza płyta, średnie to boczne sektory a najdroższe to sektor naprzeciwko sceny :)

chwila, chwila... czyli ze te pod scena sa na plycie??? bo wlasnie tak bylo na Corrsach ze te najtansze w sumie to wyszlys tojace pod sama scena...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 25 Sty 2005 22:13

chwila, chwila... czyli ze te pod scena sa na plycie??? bo wlasnie tak bylo na Corrsach ze te najtansze w sumie to wyszlys tojace pod sama scena...

No z tego co mi wiadomo to zawsze tak jest, a przynajmniej prawie. Jest tylko jedno ale...i tak pewnie zrobią tak jak to wyglądało na Metallice, tzn płyta przedzielona na dwie części i do tej bliżej sceny wpuszczają tylko określoną liczbę ludzi którzy przyjdą jako pierwsi. Czyli z tego co się orientuje tak jak to u BJ jest, fan-club dostaje tasiemki i dostaje się pod scene, czyż nie?
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Days on 25 Sty 2005 22:46

no fakt... podobnie napisali na stronie Odyssey ze te za 150 na plyte... no ale powiedzmy tak, ze bylam tam pod brama jako jedna z pizrwszych, to co? wywala mnei na tyl, bo nie jestem w fanklubie??? bez sensu.. u Corrsiakow nie ma zadnych rozgraniczen... kto pierwszy pod scena ten lepszy i tyle...

a tak w ogole - to w takim razie gdzie beda te bilety za 300zl i kt je w ogole kupi :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 26 Sty 2005 01:49

to to jest w końcu w Chorzowie czy w Katowicach ? :confuse:

I gubię się w tym co mówicie :P
Najdroższe - to zazwyczaj sektory na przeciwko sceny, czym bardziej w bok tym taniej, płyta najtańsza = moje proste rozumowanie (poparte kupowaniem trzech biletow na koncerty Maiden... ;))

I faktycznie dość drogie te bilety ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 26 Sty 2005 03:15

no Chorzow, Chorzow...

ale jak dla mnei z tymi sektorami to jest bez sensu.. tzn na Corsrach tez tak bylo i tez bylo bez sensu ale taki bezsens to ja lubie :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 26 Sty 2005 04:29

Nie wiem jak to tam robią z fan-clubem. Nie orientuje się, bo w zadnym nie jestem :)

Co do sektorów to Gina masz absolutnie rację. A co do najdroższych biletów, to Days zaufaj mi że są ludzie którzy je kupują :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Days on 01 Lut 2005 00:56

no.. od 7 od 11.00 sprzedaja bilety... chyba ze jest sie w fanclubie oficjalnym tym z oicjalnej strony to od 4go... trzeba isc do Empiku po egzamie sie wszystkiego wywiedziec...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 07 Lut 2005 20:10

12.27 - w calej Wawie nie ma juz biletow na plyte... w Empikach juz w ogole nie bylo... po 1.5 godz sprzedawania... niezle...

mnei sie trafil sektor 24ty... cholera... mam nadzieje, ze bedzie tak jak na Corrsach - wszystko jedno jaki masz bilet, o ile nie chcesz isc tam, gdzie drozej, mozesz sobie isc gdzie chcesz, czyli ze jak pojawie sie wczesniej, to sie na plyte wepchne... zobaczymy... ciekawe, czy znajomkowie sobie bilety kupia :/

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 07 Lut 2005 20:25

Zależy kto ten koncert organizuje. Jeśli np. ludzie podobni do tych z listopadowego Mystica, to będziesz mogła wejśc naprawde WSZEDZIE :D

Tyle, ze to wcale nie jest takie fajne na jakie wyglada (pozdrawiam pana, który mi zmedlał pod nogami na płycie...)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 07 Lut 2005 21:16

no na Corrsach tez tak bylo - sprawdzali tylko CZY masz bilet, a juz jaki, to wszystko im jedno bylo... wazne, by nie siasc na czyims miejscu, a ze my nie mielismy zamiaru siadac, to cool :P no i kto by pomyslal - w koncu to NIEMCY byli i wszystko powinno byc tip top :P a tu nie :P no zobaczymy, zobaczymy... jeszcze tylko kwestia - komu sie udalo kupic bilet :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 08 Lut 2005 16:01

Z tego co wiem to podczas koncertu U2 na warszawskich Wyścigach było ciężko z takimi 'przelazeniami' i generalnie mocno pilnowali, zeby wszyscy byli, tam gdzie byc powinni... no ale moze teraz bedzie inaczej... czego Wam zycze. :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 09 Gru 2007 05:27

no zobaczymy... jak narazie z moich najblizszych znajomkow tylko ja mam bilet :| no ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle..

[ Dodano: 08 Gru 2007 23:27 ]
O ile Adrian laskawie tu przyjdzie, to no... zacznij prosze watek o If God Will Send His Angels... bo wg mnie przy tej piosence nie ma co znaczynac. genialna jest i koniec kropka.

ale co do wczesniejszych textow:
Adrian napisał(a):Ale ja tutaj nie mówie o fanach U@ którzy może uważają ja za wybitną inni w większości albo jej nie znają albo jest im obojętna ew nie lubią.
To tak jakbym ja mówił, ze WSYCGHome jest wybitną światową piosenką i wszyscy ją lubią xD Zapewne niewiele osób ja słyszało.

ja tez nie mowie tylko o fanach U2. piosenka byla singlem na tyle mocno promowanym swego czasu (a nawet 2 czasow, bo jeszcze remix wyszedl jakis czas pozniej), ze naprawde nie trzeba byc fanem U2 by ja kojarzyc. dodatkowo byla zwiazana z kilkoma akcjami promowanymi przez Bono. a o jej geniuszu oczywiscie glownie stanowi swietny text, ale tez bardzo dobra linia melodyjna.
i prosze cie, nie gadaj bzdur az tak ogromnych. gdziez ten badziew wsycgh cokolwiek moze miec wspolnego z SATS. zwlaszcza ze nawet nie mialo w polowie takiej promocji i poza stanami prawie nikt tego kawalka nie kojarzy.

To że jest dobrą piosenką, którą lubie ale nie jest to dzieło wybitne.

nie chodzi o bycie wybitnym, bo wybitnych piosenek jest jak na lekarstwo. chodzi o bycie ponadprzecietnym i to w grubej mierze, jak ten kawalek.

bo samo przesłanie nie wystarczy trzeba to jeszcze dobrze "opakować" a ta płyta ma słabe opakowanie (moim zdaniem).

ale gdzie to opakowanie jest slabe? to ze inne wcale nie znaczy, ze slabe. jak juz pisalam - mozna byc z tych fanow U2, ktorym sie nie spodobalo POP, bo za bardzo ekstrawaganckie bylo i za duzo eksperymentow mialo miejsce na tej plycie, ale nie da sie jej nazwac slaba.
jezeli naprawde nazywasz sie fanem U2, to powinienes wiedziec, ze u nich za poziom plyty w 70-80% odpowiadaja texty, bo jak juz pisalam, oni sie nigdy za wirtuozow muzycznych nie uwazali. Dodatkowo na tym albumie pokazali, ze maja w dupie trendy. Nagrali bardzo odwazne 2 plyty, nie dali sie zmanipulowac do nagrywania zgodnie z moda. wysmiali cala ta koncepcje. i udowodnili, ze oni nigdy sie nie powtarzaja (w przeciwienstwie do BJ). fakt, ze akurat tobie nie podoba sie ten kierunek, w zaden sposobnie oznacza, ze to slaby album jest.

Jako fan U2 powinienem się obrazić :P

to pokaz ze tym fanem jestes i udowodnij mi ze kiedykolwiek POP slyszales w calosci. bo jak narazie nie dostalam ani jednego argumentu merytorycznego.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music