Strona główna ‹ BON JOVI ‹ Ogólna dyskusja

(nie wie co traci 
. Nie zdarzyło mi sie uronić łzy przy "Open All Night" czy "All about lovin' you", choć te piosenki zostały stworzone wg schematu, który zawsze BJ wykorzystywali w balladach, barkuje im "tego czegoś". A "to coś" to dla mnie klimat. Na KTF, NJ, TD czy wszystkich innych płytach poza Crush i Bounce jest jakiś taki niepowtarzalny klimat, charakterystyczny tylko dla jednej płyty... na Crush i Bounce tego nie odczuwam...czyste (...) szeptane takie

Arha napisał(a):Podpisuję się pod postem Kourin, choć niby śmierdzi ironią![]()
Sama słucham czasami (z naciskiem na to 'czasami' bynajmniej nie ze względu, ze to obraźliwe, ale dlatego, że w większości przypadków wolę mimo wszystko ciężkie brzmienia). Po przesłuchaniu kilkakrotnie wszystkich płytek Gn'R doszłam do wniosku, że BJ przy tym naprawdę lekko brzmią. I miałam do nich poważne pretensje z tego tytułu. Ale mi przeszło. BJ są jedyni w swoim rodzaju, zręcznie lawirując między popem a rockiem, co daje się wyczuć na ostatnich płytach - bo mimo wszystko KTF czy TD to jeszcze czysty rock, romans z popem zaczął się na dobre w czasach Crusha i trwa nadal - nie powiem żeby mnie to cieszyło. Chyba zaczęłam plątać się w zeznaniach, ale oto konkluzja
------> jesli ktoś tu ma nadzieję, że teraz AD 2003 zespół znany pod nazwą Bon Jovi nagle wróci do starych dobrych brzmień ze starych dobrych czasów - to ja znam dobrego psychiatrę. Mimo wszystko robienie muzyki jest tesh obliczone na robienie na tym kasy - zajebiscie cyniczna wypowiedź, ale prawdziwa. Skoro kawałków w stylu Dry County słucha grupa wybrańców (czyli my), to trzeba robić coś co spodoba się zwykłym szarym ludkom znającym tylko tą muzykę, która leci w radiu czy na MTV.
KOńczę, bo nagle wychodzę tak trochę na antyfana. Wszystkim wątpiącym w szczerość moich uczuć do BJ pragnę powiedzieć, że uwielbiam tą muzykę - ale musi mi nieźle odwalić żebym Bounce'a puściła. Over

Kto nie idzie do przodu - stoi w miejscu.
Kto stoi w miejscu - cofa sie...

Strona główna ‹ BON JOVI ‹ Ogólna dyskusja
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości