Łzy

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

Postprzez Klaudia 06 kwi 2004 16:11

nie uważam za nic złego słuchania takowej muzyki
ja też nie :confuse:

kiedyś była spoko laską

woda sodowa jej uderzyła?
Z tego co ja wiem, to ona zawsze była zarozumiała, niefajna bla bla bla :crazy:
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Klaudia
Saturday Night

{ GENDER }:

Postprzez Gina 06 kwi 2004 16:25

Klaudia napisał(a):
nie uważam za nic złego słuchania takowej muzyki
ja też nie :confuse:

no ja też.
W końcu muzyka ma odprężać (tez) nie ? :grin:
Tyle że jakoś Łzy i tak mi 100% nie podpasowują :lmao:
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 06 kwi 2004 19:39

palgiat: Gina znowu napisala to co ja mysle :grin: musimy cos z tym zrobic.... tylko co :confuse:

Żeby nie musieli się zastanawiac nad głębią przekazu

przekaz Lez jest na tylke prosty i banalny ze w ogole sie zstanawiac nie trzeba.... nie tylko nad glebia (bo jej brak), ale w ogole... prosto do mozgu jak najktrotsza droga, a potem drugim uchem na swiat i tyle to widzieli.slyszeli..... i to jest moj najwiekszy zarzut i dlatego nie slucham ich... a ze mam swoje zdanie, to je pisze... tyle !!! rzeklam...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Arha 06 kwi 2004 20:12

Do "Agnieszki" da się poskakać w okolicznościach kiedy wszystko człowiekowi jedno czego słucha tudzież jest zbyt pijany żeby zwracać uwagę.
"Oczy szeroko zamknięte" byłyby całkiem symaptyczne, ale na bogów chaosu, ten tekst!!! Podobnie się sprawy mają z pozostałymi znanymi mi utworami grupy Zły, tfu! Łzy...

Po prostu kicz do potęgi, aż głowa boli.
Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Arha
Lioncourt

{ GENDER }:

Postprzez Jackie 10 maja 2004 16:07

Ja właśnie byłem na koncercie kilka dni temu. Zabawa była świetna, zespół grał wspaniale, Ania dała czadu. :boogie:
Lubię ich, choć te teksty, ten motyw wiodący w ich piosenkach. No ale ogólnie wychgodzą na plus u mnie, świetna muzyka, znakomite aranżacje. :horns:
Jackie
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Anonymous 25 sie 2004 17:41

Może zacznę od pytań z tematu:

1. Znam całą twórczość Łez, nie wszystko lubię, ale jakieś 3/4 :D Jeśli chodzi o ludzi to w większości fajni są :grin:
2. Byłam na Ich 16 koncertach i póki co mi się nie znudziło, wręcz przeciwnie - chcę więcej :grin: Ale to za sprawą znajomych z którymi się spotykam na koncertach no i Nimi ;]
3. Nigdy się nie spotkałam z określeniem, że Łzy grają poezję śpiewaną :crazy: Kiedyś grali rocka, ale teraz po singlach można Ich uważać za pop. Zresztą jak kto lubi :)

Days napisał(a):pewnie dlatego ze nie jest autorstwa Ani, ktora moim zdaniem w ogole pisac nie powinna...

Dlaczego nie powinna pisać? Znasz jakies teksty Jej autorstwa?
Yunka napisał(a):Bo oczy szeroko zamknięte... To sorry dla mnie to już komercha i tyle...

Dlaczego komercha? Bo wciaż tą piosenke grały stacje radiowe i TV? Co w ogole uwazasz pod pojęciem komerchy?
Colleen napisał(a):Ten zespół mnie doprowadził do próby samóbojczej [a konkretnie piosenka "Anastazja, oto jestem"]. Nienawidzę.

Po pierwsze - "Anastazja,jestem". Po drugie - nie wiem jak kogoś pisoenka potrafi doprowadzić do samobójstwa skoro nawet się jej dokładnego tytułu nie zna...i zawsze myślałam, że ktoś chce się zabić, bo życie jest nie za fajne, ale żeby chcieć popełniac samobójstwo przez muzykę to o matko, coś z Twoją psychiką jest nie tak :ohmygod:
Days napisał(a): i dlatego twierdze, ze Ania nie powinna pisac... bo je to po prostu nie wychodzi.... przynajmniej na tyle cos slyszalam.... Spiewac spiewa ok, ale niech nie pisze!!!

Na litość...przecież to nie Anka pisze większość tekstów. Na nowej płycie sa dwie Jej autorstwa i to nie wydane na singlach...gdzie Twoja, ot tak uważam za bardzo dobry tekst...
Klaudia napisał(a):Klawiszowiec z Łez, to kuzyn mojej przyjaciółki.

Adi jest najfajniejszą osobą w zespole :grin:
Colleen napisał(a):tekst do "Oczy szeroko zamknięte" napisał jakiś znajomy lekasz Ani...Spoko.....

Ach te gazety :grin: Jeśli ktoś dogłębnie czytał to pewnie wie o co chodzi, choc pewno racja jest po obu stronach.
Yunka napisał(a):Wokalistka... No tak Ania jest dziwna

Ale w zespole nie jest sama Ania, ale tez chłopacy ;)
Gina napisał(a):Zresztą muzyka Łez jest radiowa, jest po to zeby ludzie jadąc do pracy posłuchali jej sobie w radio

Nie wiem czy aż taka radiowa skoro przez dłuższy okres czasu media i radia nie chciały Ich puszczać, bo wszystko robili sami bez pomocy wielkiej wywórni płytowej.
Klaudia napisał(a):Z tego co ja wiem, to ona zawsze była zarozumiała, niefajna bla bla bla

A skąd takie rzeczy wiesz...Ania się często zmienia...ostatnio była niemiła, ale teraz znów można z Nia normalnie pogadać i jest sympatyczna.

Ja wielu Ich piosenki nie lubię i też krytykuję za to co w niektórych momentach robią, ale jestem z Nimi bardzo związana i będę bronic jeśli trzeba.
Jeśli chodzi o głos Ani to jak śpiewa na żywo bez mikrofonu to jest to piękne...bo w tv przewąznie z play backu występują,bo mają co do tego powody.
I dla mnie to takie dziwne, że ludzie się wypowiadają na podstawie piosenek pochodzących z singli, bo zespół posiada bogata dyskografię, ale przeciez nie każdy musi ją posiadać. Chodzi mi o to, że jeśli krytykować to z powodem...

Teraz możecie mnie skrytykować i co tylko zechcecie, ale wyraziłam swoje zdanie i się jego będę trzymała :grin:
Anonymous

{ GENDER }:

Postprzez Klaudia 25 sie 2004 18:53

Cień Anioła napisał(a):
Klaudia napisał(a):Z tego co ja wiem, to ona zawsze była zarozumiała, niefajna bla bla bla

A skąd takie rzeczy wiesz...Ania się często zmienia...ostatnio była niemiła, ale teraz znów można z Nia normalnie pogadać i jest sympatyczna.

A no właśnie od tej mojej przyjaciółki. Tak się składa, że zna oną ją już długo długo. Czy to prawda nie wiem, ale już mnie to za bardzo nie obchodzi.

bo w tv przewąznie z play backu występują,bo mają co do tego powody.

Bo w tv to chyba wszyscy z play backu walą :confuse:
I believe I can fly
Klaudia
Saturday Night

{ GENDER }:

Postprzez Anonymous 25 sie 2004 19:28

Klaudia napisał(a):

Właśnie nie...wystarczy choćby spojrzeć na tegoroczne opole tj. przeboje jedynki. Niektorzy grali z play backu a niektorzy odwrotnie...
Anonymous

{ GENDER }:

Postprzez Colleen 25 sie 2004 19:50

Colleen napisał(a):
Ten zespół mnie doprowadził do próby samóbojczej [a konkretnie piosenka "Anastazja, oto jestem"]. Nienawidzę.

Po pierwsze - "Anastazja,jestem". Po drugie - nie wiem jak kogoś pisoenka potrafi doprowadzić do samobójstwa skoro nawet się jej dokładnego tytułu nie zna...i zawsze myślałam, że ktoś chce się zabić, bo życie jest nie za fajne, ale żeby chcieć popełniac samobójstwo przez muzykę to o matko, coś z Twoją psychiką jest nie tak

Złotko a mogłabyś tak zająć się własnym życiem, a nie komentować motywów postępowania innych? Bo tak jakby nic o tym ani o mnie nie wiesz, więc nie masz najmniejszego prawa do oceniania mnie i tego, co robię. To świadczy tylko o Twojej bezmyślności.
Dziękuję za uwagę :grin:
And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Obrazek
Colleen
Soymaer

{ GENDER }:

Postprzez Klaudia 25 sie 2004 20:12

Cień Anioła napisał(a):
Klaudia napisał(a):

Właśnie nie...wystarczy choćby spojrzeć na tegoroczne opole tj. przeboje jedynki. Niektorzy grali z play backu a niektorzy odwrotnie...

Ojj no to wiadomo, imprezy typu festiwalu w Opolu to inna sprawa. Ja tutaj miałam na myśli coś jak "Piosenki zjednoczonej Europy" np. :confuse:
I believe I can fly
Klaudia
Saturday Night

{ GENDER }:

Poprzednia strona

Powrót do Music, Music