THIS LEFT FEELS RIGHT - TRACK BY TRACK

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

THIS LEFT FEELS RIGHT - TRACK BY TRACK

Postprzez flips on 05 Lis 2003 23:45

Słucham tej płyty od 3 dni, mogę już coś napisać o poszczegónych kawałkach, a więc tradycyjnie...

TRACK BY TRACK:

WANTED DEAD OR ALIVE - kawałek chyba najbardziej podobny do oryginału (te same taby gitarowe), chociaż posiada wiele interesujących "wstawek", jak np. ostra gitara po refrenie... najbardziej rażąca mnie rzecz to brak głosu Richiego i śpiewanego przez niego cienia głosu Jona - "Wanteeed.... dead or alive"... OCENA 6/10

LIVIN' ON A PRAYER - troche dziwny, wręcz niepasujący do Bon Jovi początek... spodziewałem się wspaniałego refrenu Jon & Richie... niestety, a może stety Mr. Samborę godnie zastąpiła Olivia d'Abo, chociaż moje osobiste odczucie jest takie, że Richie lepiej pasuję do śpiewania tego kawałka niż żona współproducenta... właściwie to nie byłoby w ogóle Richiego w tym kawałku gdyby nie 5 sekundowa solówka ;\ OCENA 7/10

BAD MEDICINE - z początku wydawało mi się nudnawe, ale teraz dopiero dostrzegłem dobre strony tego kawałka, naprawdę świetna praca wokalna Jona, chłopaki zmienili niepoznawalnie ten kawałek, według mnie na lepsze... OCENA 8.5/10

IT'S MY LIFE - ciekawe, ale boję się, że bardzo szybko mi się znudzi, żałuję, że od drugiej zwrotki nie weszła np. perkusja Tica i nie przyspieszyła minimalnie tego utworu... zdeceydowany brak gitar... OCENA 8/10

LAY YOUR HANDS ON ME - doskonała praca Richiego na akustyku... trochę nudny refren, ale całości słucha się świetnie... wspaniała przygrywka "Króla Swingu" przed drugim refrenem... OCENA 8.5/10

YOU GIVE LOVE A BAD NAME - wspaniała wersja Bad Name, niespodziewałem się takiej wersji, bardzo miłe zaskoczenie... coś z country, jazzu i rocka, wspaniała praca gitarowa i wokalna Jona... OCENA 9,5/10

BED OF ROSES - słuchając po raz pierwszy klawiszowego początku granego przez Davida nie myślałem w ogóle o kawałku Bed of Roses, ciekawa improwizacja... OCENA 6,5/10

EVERYDAY - początek utworu tak jak w Prayer nie pasujące do Bon Jovi i wręcz popowe, kawałek jest nudny do końca pierwszego refrenu, później perkusja Tica oraz partia skrzypkowa wszystkiemu nadają barw... brak solówki... OCENA 7/10

BORN TO BE MY BABY - niepodoba mi się ta wersja, mogli lepiej to wymyślić, chociaż może to takie pierwsze wrażenie... tak jak w większości brakuje dobrej solówki Richiego... OCENA 5.5/10

KEEP THE FAITH - według mnie chyba najlepszy utwór na płycie, świetny wokal Jona i jest wreszcie Richie... wspaniała gitara wchodzi po drugim refrenie, doskonała końcówka... OCENA 10/10

I'LL BE THERE FOR YOU - także wspaniała wersja, doskonała współpraca wokalna Jona z Richiem... OCENA 9/10

ALWAYS - zdecydowanie wolę oryginalną wersję, chociaż ta jest również ciekawa, ale nie równa się z oryginałem OCENA 7/10

Image
Awatar użytkownika
flips
Get Ready

Od: 21 Lip 2002 18:44
Miejscowość: Cz

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt