This Left Feels Right

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

This Left Feels Right

Postprzez Tico on 04 Lis 2003 02:22

Ze względu na to, że jeszcze nie posiadam płytki to sam nie napisze, aczkolwiek czekam na czyjąś, bardzo dobrą, :grin: recenzję najnowszego albumu BJ!
Ktoś chętny??? :wink:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Klaudia on 04 Lis 2003 02:48

Ja się podejmę tego wyzwania :grin:

Czy na płyę czekałam? Napewno, ale nie mogę powiedzieć, że oczekiwałam ją tak jak Bounce, bo teraz dni nie odliczałam :wink:

Wanted dead or alive - już pisałam, że do pierwotnej wersji jestem zbyt przywiązana, dlatego trudno jest mi do końca zaakceptować tą. WDOA`03 jest mi obojętne, ni parzy ni ziębi, że tak powiem.

Livin` on a prayer - podoba mi się, Olivia d'Abo dodała nutkę tajemniczości ;)

Bad Medicine - no comment aż się ciśnie na usta :evil: Nie podoba mi się to i chyba juz raczej nawet nie ma szans, żebym zmieniła zdanie. Momentami zapowiadało się całkiem nieźle, ale już za chwilę ... buum! dziewczyno! chyba za dużo wymagasz! :bad-words: Dla mnie beznadzieja ...

It's my life - jest git, we fragm. brzmiało dużo gorzej. Stawiam + :D

Lay your hands on me - gdyby nie te chórki, to może by z tego COŚ było ...

You give love a bad name - Jon trochę skrzeczy, na początku głownie. Świetnie słychać gitary ;) Jak dla mnie - może byc :)

Bed of roses - początek przywiódl mi na myśl "Lunar Eclipse" Davida. Podoba mi się, nawet bardzo.

Everyday - początek ... co to ma być? jakieś bumcyk bumcyk? Ale w momencie, gdy zaczęły się słowa, to trochę to zagluszyły :D Nie zapowiadalo się pozytywnie, ale się rozkręciło i teraz mi się podoba.

Born to be my baby - po 1 rzesluchaniu nie przypadło mi za bardzo do gustu, ale możliwe, że po jakimś czasie się to zmieni.

Keep The Faith - dla mnie oryginał tej piosenki, to niemalże bóstwo; dlatego uważam, że KTF`03 obok pierwszej wersji nie może nawet stanąć (co wcale nie znaczy, że jest tragicznie ;) NAWET mi się podoba :D)

I'll be there for you - początek piękny, piękna gitara ... Przy słuchaniu przypomniało mi się COŚ, za co dla tej piosenki wieeeelki +

Always - z całego TLFR chyba najbardziej jest zbliżone do oryginalu. Podoba mi sie :D

The Distance (live) - :grin: Podoba mi się :grin: a jak :D

Uogólniając. Płytka trochę melanchiljna, ale fajna. Nie można jej co prawda zaliczyć do super udanych płyt zespołu, ale totalną porażką też się nie okazała :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Kourin on 04 Lis 2003 05:21

Nie będę się bawić w recenzję tego czegoś, co ma być płytą BJ, podsumuję jednym słowem:

NIE

Kasy na życie im zabrakło, czy co...?!

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Mystery on 24 Lis 2003 20:20

Po ponad dwóch tygodniach od dnia, w którym dostałam TLFR w swoje ręce, chciałabym wreszcie wypowiedzieć się na jej temat...
Otóż... chyba mam problem - jestem uzależniona od tej płytki... słucham jej codziennie, ma niesamowity klimat i pokazuje, że BJ potrafią odejść od typowego dla nich grania, a mimo to wciąż błyszczeć...
No to po kolei:

Wanted Dead Or Alive - to jedna z tych piosenek, które podobają mi się od pierwszego dżwięku aż do ostatniego, zachwycona jestem zwłaszcza fragmentem zaczynającym się od "I walk these streets..." zarówno zwrotki jak i refren są wspaniałe...

Livin' On A Prayer - refren zaśpiewny razem z Olivią wyszedł naprawdę świetnie, ten ostatni to już w ogóle rewelacja i jeszcze ta przepiękna końcówka: "Take my hand, we'll make it I swear, Take my hand, I'll take your hand" - kocham to!

Bad Medicine - ten song zaliczam do moich ulubionych - szalenie mi się podobają te 'mówione' zwrotki w wykonaniu Jona i póżniej jak włączają się chórki, druga zwrotka jest po prostu rewelacyjna a już w totalny zachwyt popadam jak słyszę fragment: "I need a respirator, I'm running out of breath..."

It's My Life - należę do osób, które niełatwo się wzruszają, ale słuchając tego utworu, po prostu płaczę... nie mogę się opanować gdy Jon śpiewa: "This is for the ones who stood their ground, for Tommy and Gina who never backed down..." A refren przepiękny...

Lay Your Hands On Me - kolejna piosenka, która należy do moich the best... super chórki ale jak Jon zaczyna swoje "Lay your haaaaaands... on me" jestem w siódmym niebie! on tak wspaniale operuje swoim wokalem, że jestem pełna podziwu... no i jeszcze ten fajny cowbojski początek... :)

You Give Love A Bad Name - super wykonane zwrotki, zwłaszcza ta druga, najfajniejszy fragment: "You're a loaded gun(...) the damage is done", cały utwór utrzymany w takim fajnym blues'owym nastroju, oczywiście refrenik bez zarzutu

Bed Of Roses - fantastyczne pianinko na początku, potem kochany głos Jona... bardzo podoba mi się refren, ale jeszcze bardziej ten fragmencik: "The hotel bar hangover whiskey's gone dry...", a po nim ta przecudna muzyka... po prostu przecudna...

Everyday - I znowu piosenka, która podoba mi się od pierwszego do ostatniego dżwięku... zwłaszcza jak Jon zaczyna śpiewać: "And I... was the kind of guy" Po pierwszym refrenie robi się jeszcze ciekawiej... aha jeszcze to: "Hit the gas, take the wheel" - mmmm...

Born To Be My Baby - początek zawsze mi się kojarzy z padającym deszczem, za co daję wielkiego plusa dla tego songa. Najbardziej, poza kochanymi chórkami :) podoba mi się ostatni refren, Jon śpiewa to z takim uczuciem, ze aż mnie ciarki przechodzą...

Keep The Faith - to chyba mój number 1. "Everybody needs somebody to love, everybody needs somebody..." - extra chórki jak zwykle. Ale refren to już w ogole strasznie mi się podoba, zwłaszcza gdy Jon śpiewa: "Keep tha faith" - robi to w taki sposób, jakby chciał powiedzieć: "Błagam Was, choćby nie wiem co, musicie KTF" - zawsze mnie to porusza do głębi...

I'll Be There For You - już pierwsze dżwięki dają mi taką wewnętrzną harmonię, "And baby you know my hands are dirty..." - podoba mi się najbardziej i jeszcze "I wasn't there when you were happy..." - oni są po prostu genialni

Always - barwa głosu Jona w tej piosence nie zmieniła się ani troszeczkę, zupełnie jakbym słyszała wersję z "Crossroad" co oczywiście cholernie mi się podoba, chyba się powtarzam ale i tutaj refren zasługuje na wielkie brawa... - cudne wykonanie...

The Distance (live) - ten song jest najlepszym dowodem na to, że chłopaki na żywo są delikatnie mówiąc zajebiści! Jak słucham tego wykonania, myślę sobie: "Jak mi ktoś znajdzie drugi taki zespół, który potrafi stworzyć tak cudną muzę jak BJ, to nie postawię takiemu jednego lecz 10 pomników..." Uwielbiam ten song - to mój drugi Number 1 :)

Jeśli mam podsumować, powiem tylko że ta płytka jest jedyna w swoim rodzaju, jest perełką w dorobku BJ, ja już ją pokochałam... [serducho] [serducho] [serducho]

BON JOVI - My blood, my love, my life
Awatar użytkownika
Mystery
Wanted Dead Or Alive

Od: 09 Lip 2002 22:51
Miejscowość: New Jersey

Postprzez erfea on 25 Lis 2003 22:10

Chcieli nagrać coś nastrojowego, ujmującego i tajemniczego ale ciut minęli się z celem. :confuse: Wszystkie piosenki są bardzo oszczędne głosowo - tak akurat żeby się nie przemęczać na stare lata. Szept deklamacja, mruczenie, no może ze trzy mocniejsze krzyki...Murr-murando na jesień. Zero werwy, minomum chęci życia - jesienne zaduma w 100%!Kolejny gwuźdz do trumny 'stereotypu' BJ! Chłopcy bez wątpienia mieli fajną zabawę (zwłaszcza z tymi zabami w Bad Medicine) ale pożytku z tego niestety niewiele. Co mi się podoba? ITML z pogłosem, mogłoby być lepsze, ale przynajmniej poszli w dobrym kierunku. Ogólnie jrst to świetna piosenka, więc cover nie może być zły.
Pomysł samej płyty z przeróbkami - kiepski. Powinni sobie te aranzacje zostawić na trasy koncertowe - jak np. Runaway, które uważam za wybitne!
W skali 0 - 10 to 5 ale chyba głównie ze względu na markę i sentymenty.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Kourin on 26 Lis 2003 02:47

Wszyscy wiedzą, jaki ja mam stosunek do teleferki. Ale lama postanowiła przemóc się i od jakiegoś czasu słucha tej płyty.

Jest to miałka, jednorodna płyta, nagrana bez bigla i polotu. Wyróżniają się jedynie "Born To Be My Baby" (chórki są PRZEŚLICZNE), "You Give Love A Bad Name" (to jedyna bluesowa piosenka na całym krążku), "Wanted Dead Or Alive" (najostrzejsza kompozycja) i "Livin' On A Prayer" - który, niestety, wyróżnia się negatywnie.

Dodatkowo ktoś tu zapomniał, że głos Jona nie jest tym samym głosem sprzed dwudziestu lat (patrz chociażby "Wanted...", słowa "stading tall").

I, żeby dobić fanów, postanowili wybrać do duetu z Jonem osobę, która śpiewać najzwyczajniej w świecie nie umie. Może chcieli poprzez kontrast pokazać, jak to Jon umie śpiewać, cholera wie...

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

TAK

Postprzez Adrian on 05 Gru 2003 22:52

Dla mnie płytka jest dobra. BON JOVI od innej strony. Ogólna ocena 9/10

Wanted Dead Or Alive -super, genialne 10/10
Livin' On A Prayer - całkiem piekne 9/10
Bad Medicine -blus pełną parą. 10/10
It's My Life -it's now or never - 10/10
Lay Your Hands On Me -średnia 5/10
You Give Love A Bad Name -super, najlepsza 10/10
Bed Of Roses - słaba ... 3/10
Everyday - ok 7/10
Born To Be My Baby - 8/10
Keep The Faith -10/10
I'll Be There For You - cienko 5/10
Always -os 10/10...
The Distance (live) -nie mam zdania 6/10
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Reddie on 10 Sty 2004 16:16

Chcieli nagrać coś nastrojowego, ujmującego i tajemniczego ale ciut minęli się z celem.

Jest to miałka, jednorodna płyta, nagrana bez bigla i polotu.

Całkowicie się z tym zgadzam. Płyta robi wrażenie nagranej w jakimś smutnym, ponurym i szarym domu starców a chłopaki jakby siedzieli w wygodnych fotelach z laskami i fajkami...
Na całej płycie są tylko 2 piosenki które podobają mi się w nowych aranżacjach: "Born to be my baby" - pięknie zaśpiewana i podobnie jak w przypadku drugiej jestem pod wrażeniem jak z takiej energicznej piosenki można zrobić takie cudo, w tej aranżacji słowa wydają mi się takie bliższe i chyba ta wersja bardziej do nich pasuje... ale znowu patrząc na oryginalną... ehh no wspaniałe kopnięcie energii i to jedna z ulubionych piosenek więc nie wiem co mam sądzić - zarówno jedna jak i druga wersja są świetne.
Drugą piosenką która mi się podoba jest "Livin' on a prayer" i w przeciwieństwie do wielu osób sądzę że głos Olivii naprawdę dużo tu wnosi, bo gdyby śpiewał ją tylko Jon ta wersja byłaby jakaś pusta i bez wyrazu. A kiedy słyszę jej głos od razu mam przed oczami Tommy'ego i Ginę. Wielki + dla chłopaków za tą wersję.
A o reszcie może się nie będę wypowiadała... nie podoba mi się i już.

You can't win... until you're not afraid to lose...
Awatar użytkownika
Reddie
Never Say Goodbye

Od: 02 Mar 2002 21:54
Miejscowość: Wroc

Postprzez sdms on 10 Sty 2004 18:56

A ja ze swojej strony powiem, że nie można zrobić dobrego albumu w yyy 21 (?) dni..... Dlatego TLFR nie jest dobre... Jest po prostu przeciętne...

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Kourin on 10 Sty 2004 20:30

sdms napisał(a):A ja ze swojej strony powiem, że nie można zrobić dobrego albumu w yyy 21 (?) dni..... Dlatego TLFR nie jest dobre... Jest po prostu przeciętne...

Z tym nie zgodzę się. Słyszałam płytę ex-basisty Deep Purple, nagrana w dwie godziny. Jest REWELACYJNA, i nie jest to koncertówka ani bootleg. Pełnowartościowa płyta.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez erfea on 27 Lut 2004 21:55

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez JULIA on 08 Kwi 2004 02:04

Teraz moja kolej,lepiej późno niż wcale... :grin:

ogólnie płyta podoba mi się nawet,byłam nastawiona na coś gorszego po tych wszystkich recenzjach...Ale jak widać nie należy się sugerować inymi.

Wanted Dead Or Alive-bardzo mi się podoba,własciwie prawie najbardziej-od poczatku do konca. 10/10

Livin' On A Prayer-utwór ok,ale do orginału się nie umywa.miło się słucha kiedy nie myśli się o pierwotnej wersji :) 8/10

Bad Medecine-fajna,nawet bardzo i to chyba tyle :grin: 9/10

It's My life-nie trzeba dużo gadać-poprostu cudowna. Wzruszam sie zawsze przy tej piosence i mogłabym jej słuchać na okrągło 10/10

Lay Your Hands On Me-raczej mi się podoba,ale nie należy do moich ulubinych piosenek.Stanowczo wolę orginał 7/10

You Give Love A Bad Name -oh moje kochane You Give Love A Bad Name co oni z tobą zrobili? stanowczo wolę orginał,a to jest piosenka,którą najmniej lubię na tej płycie 6/10

Bed Of Roses -momętami trochę nudna,ale ogólnie ok 7/10

Everyday-poczatek mi się nie bardzo podoba,ale jak pisenka przyspiesza to już potem jest ok 8/10

Born To Be My Baby -to jest poprostu cudowna piosenka,moja ulubiona.Kocham jej słuchać. Jon tak słodko tam śpiewa... :grin: 10/10

Keep The Faith -ogólnie piosenka mi sie podoba,szczególnie jej wstęp 9/10

I'll Be There For You-podoba mi się i to bardzo ma taki fajny klimat :grin: 10/10

Always-bardzo fajne :grin: 10/10

The Distance (live)-ta piosenka mówi o tym,że BJ na żywo są suuper! 9/10
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez ŻONA_DŻONA on 08 Kwi 2004 02:36

Mystery napisał(a):Always - barwa głosu Jona w tej piosence nie zmieniła się ani troszeczkę, zupełnie jakbym słyszała wersję z "Crossroad" co oczywiście cholernie mi się podoba, chyba się powtarzam ale i tutaj refren zasługuje na wielkie brawa... - cudne wykonanie...

Czytałem no i musiałemnapisać...

MYSTERY... plz.... GDZIE CROSSROAD A GDZIE TO WYKONANIE !? za przeproszeniem nie można zrobić lepszego Always niz to co jest, tak samo z I'll be there czy Bed of roses...

Co do ballad to nowe wersje są niesamowitym... shitem...

Nie powiem że nie ma ładnych kompozycji... It's My Life... tu chyba pisac nic nie trzeba bo kawałek w nowej wersji jest zajebisty, to samo tyczy You Give Love a Bad NAme czy może nawet Bad Medicine. BTBMB hmm tez moze być :)

SD ! Nie zgadzam sie również z TObą że nie można nagrać dobrego albumu w 21 dni...

I jecsze jedno... LOAP... odpada... Jakby to spiewał tylko Jon to było by git... no ale ta babka w tle...

poza małymi wyjątkami płyta mi się osobiście podoba, aczkolwiek... czekam na studyjny album... i jakiegoś JOVIHITA...
ŻONA_DŻONA

Postprzez erfea on 08 Kwi 2004 18:47

Drogi gościu. Na przyszłość proszę używaj bajdziej ocenzurowanego języka. :grin: (np 'shitem' Możne było zastąpić s***** każdy by zrozumiał...) :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

this left feels right

Postprzez lucky on 08 Kwi 2004 23:54

Bardzo lubię ten album. Wcale nie uważam że im się nie udał.Nie słucham jedynie bed of roses.
Mojo ocena:Wanted Dead Or Alive -jedna z najlepszych piosenek na płycie. 10/10 :thumbup:
Livin' On A Prayer - zawsze łeska kręci mi się w oku jak ją słyszę. 10/10 :thumbup:
Bad Medicine -bardzo fajne. 8/10
It's My Life -po prostu THE BEST!!!- 10/10 :thumbup:
Lay Your Hands On Me -na początku ją omijałam, teraz lubię. 8/10
You Give Love A Bad Name -super 8,5/10
Bed Of Roses - omijam 3/10 :thumbdown:
Everyday - jedna z ulubionych. 9/10
Born To Be My Baby - kocham te chórki. 9,5/10 :thumbup:
Keep The Faith - extra, bomba . 9/10
I'll Be There For You - fajne 7/10
Always -wzrusza, ale kojarzy mi się z ally mcbeal 8/10...
The Distance (live) -ok. 6/10
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez tasiemeczka on 09 Kwi 2004 00:28

no to coś ode mnie....muszę przyznać, że naprawdę bardzo lubię tę płytkę (czyżbym była aż taką maniaczką ?? :confuse: )

Wanted Dead Or Alive10/10
Livin' On A Prayer 10/10
Bad Medicine 10/10
It's My Life 10/10
Lay Your Hands On Me 7/10
You Give Love A Bad Name 7/10
Bed Of Roses 7/10
Everyday 8/10
Born To Be My Baby 10/10
Keep The Faith 9/10
I'll Be There For You 6/10
Always 8/10

:shiner:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez kkglitter on 25 Mar 2007 22:30

My least favorite cd of all....although i do like the Waltzy version of Born To Be My Baby and the gloomy Everyday....
kkglitter
Get Ready

Od: 25 Mar 2007 05:12

Postprzez erfea on 26 Mar 2007 01:02

The same as in Hand Topic ;] This please is devoted to the reviews of TLFR record, so I'll be very grateful if you could develop your statement. Meaby try to mark all the songs and write short explanation of your choice.
Regards
Recorda' Reviews mod :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt