Po ponad dwóch tygodniach od dnia, w którym dostałam TLFR w swoje ręce, chciałabym wreszcie wypowiedzieć się na jej temat...
Otóż... chyba mam problem - jestem uzależniona od tej płytki... słucham jej codziennie, ma niesamowity klimat i pokazuje, że BJ potrafią odejść od typowego dla nich grania, a mimo to wciąż błyszczeć...
No to po kolei:
Wanted Dead Or Alive - to jedna z tych piosenek, które podobają mi się od pierwszego dżwięku aż do ostatniego, zachwycona jestem zwłaszcza fragmentem zaczynającym się od "I walk these streets..." zarówno zwrotki jak i refren są wspaniałe...
Livin' On A Prayer - refren zaśpiewny razem z Olivią wyszedł naprawdę świetnie, ten ostatni to już w ogóle rewelacja i jeszcze ta przepiękna końcówka: "Take my hand, we'll make it I swear, Take my hand, I'll take your hand" - kocham to!
Bad Medicine - ten song zaliczam do moich ulubionych - szalenie mi się podobają te 'mówione' zwrotki w wykonaniu Jona i póżniej jak włączają się chórki, druga zwrotka jest po prostu rewelacyjna a już w totalny zachwyt popadam jak słyszę fragment: "I need a respirator, I'm running out of breath..."
It's My Life - należę do osób, które niełatwo się wzruszają, ale słuchając tego utworu, po prostu płaczę... nie mogę się opanować gdy Jon śpiewa: "This is for the ones who stood their ground, for Tommy and Gina who never backed down..." A refren przepiękny...
Lay Your Hands On Me - kolejna piosenka, która należy do moich the best... super chórki ale jak Jon zaczyna swoje "Lay your haaaaaands... on me" jestem w siódmym niebie! on tak wspaniale operuje swoim wokalem, że jestem pełna podziwu... no i jeszcze ten fajny cowbojski początek...
You Give Love A Bad Name - super wykonane zwrotki, zwłaszcza ta druga, najfajniejszy fragment: "You're a loaded gun(...) the damage is done", cały utwór utrzymany w takim fajnym blues'owym nastroju, oczywiście refrenik bez zarzutu
Bed Of Roses - fantastyczne pianinko na początku, potem kochany głos Jona... bardzo podoba mi się refren, ale jeszcze bardziej ten fragmencik: "The hotel bar hangover whiskey's gone dry...", a po nim ta przecudna muzyka... po prostu przecudna...
Everyday - I znowu piosenka, która podoba mi się od pierwszego do ostatniego dżwięku... zwłaszcza jak Jon zaczyna śpiewać: "And I... was the kind of guy" Po pierwszym refrenie robi się jeszcze ciekawiej... aha jeszcze to: "Hit the gas, take the wheel" - mmmm...
Born To Be My Baby - początek zawsze mi się kojarzy z padającym deszczem, za co daję wielkiego plusa dla tego songa. Najbardziej, poza kochanymi chórkami

podoba mi się ostatni refren, Jon śpiewa to z takim uczuciem, ze aż mnie ciarki przechodzą...
Keep The Faith - to chyba mój number 1. "Everybody needs somebody to love, everybody needs somebody..." - extra chórki jak zwykle. Ale refren to już w ogole strasznie mi się podoba, zwłaszcza gdy Jon śpiewa: "Keep tha faith" - robi to w taki sposób, jakby chciał powiedzieć: "Błagam Was, choćby nie wiem co, musicie KTF" - zawsze mnie to porusza do głębi...
I'll Be There For You - już pierwsze dżwięki dają mi taką wewnętrzną harmonię, "And baby you know my hands are dirty..." - podoba mi się najbardziej i jeszcze "I wasn't there when you were happy..." - oni są po prostu genialni
Always - barwa głosu Jona w tej piosence nie zmieniła się ani troszeczkę, zupełnie jakbym słyszała wersję z "Crossroad" co oczywiście cholernie mi się podoba, chyba się powtarzam ale i tutaj refren zasługuje na wielkie brawa... - cudne wykonanie...
The Distance (live) - ten song jest najlepszym dowodem na to, że chłopaki na żywo są delikatnie mówiąc zajebiści! Jak słucham tego wykonania, myślę sobie: "Jak mi ktoś znajdzie drugi taki zespół, który potrafi stworzyć tak cudną muzę jak BJ, to nie postawię takiemu jednego lecz 10 pomników..." Uwielbiam ten song - to mój drugi Number 1
Jeśli mam podsumować, powiem tylko że ta płytka jest jedyna w swoim rodzaju, jest perełką w dorobku BJ, ja już ją pokochałam...
![#serducho [serducho]](./images/smilies/serduszko.gif)