These Days

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez erfea on 02 Sie 2003 03:47

Pozwolisz jovi, że ja już napiszę coś w tym temacie, mimo, że
jutro jak wstane to napisze ten temat od nowa;]

TD może nie tyle jest pesymistyczna, ile jest wojująca i buntownicza. To nie jest tylko wyznanie: jest do kitu, świat mnie męczy i boję się wyglądać przez okno", ale również próba zwrócenia na siebie uwagi i udowodnienia czegoś samemu sobie. Fakt, że jest to specyficzna płyta z tymi śmiesznymi zwrotami do country, ale jest dobra. :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez sdms on 02 Sie 2003 04:43

ja ostatnio slucham These Days kiedy czytam ksiazke.... jest to znakomity podklad.... Ale plytka faktycznie przydaje sie jak sie ma dola.... mozna sie dobic..... czesto tak mialem....

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Tico on 02 Sie 2003 05:25

oj tak płytka zdecydowanie na doła. Gdy wszystko jest ok to jakoś tak nie zaczęsto do niej sięgam, jak mam doła to na dzień dobry leci This ain't a love song a później jak popadnie i doł robi się nie do zniesienia..... kocham tę płytkę, zresztą jak każdą BJ :wink:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez marta_bongiovi on 02 Sie 2003 18:58

These Days to These Days. Płyta jedyna w swoim rodzaju, z jedynymi w swoim rodzaju utworami. Nie ma drugiej takiej w dorobku Bon Jovi.
Hyh pamiętam jak sobie ją kupiłam... Jako trzecią płytę BJ. Byłam pod ogromnym wrażeniem tego albumu. Byłam zafascynowana tą płytą (zresztą dalej jestem), nie umiałam się oderwać i słuchałam jej w kółko przez kilka godzin.
Teraz słucham jej sporadycznie, bo tak jak Wy - tylko wtedy, gdy jest mi strasznie smutno. Zaczynam wtedy od "My guitar..." a potem już w zależności co było powodem doła wybieram kolejność piosenek (pomijając It's hard i Bitter Wine).
TD jest magiczną płytą. Jak dla mnie szkoda tylko, że nie ma na niej Dry County, bo ta piosenka pasowałaby idealnie do tego klimatu.

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez kawa on 02 Sie 2003 21:43

Ja These Days slucham najczesciej, jest to moja ukochana plyta! Ona moze nie jest tyle pesymistyczna co strasznie prawdziwa! W niej jest zawarte wszystko to, co siedzi we mnie i w prawie kazdym czlowieku. Piosenki wiekszosc z was doluja, ale sa dni, kiedy mnie strasznie nakrecaja i znow wraca mi ochota do zycia! Nie wiem czemu, ale ta plyta daje mi jakas nadzieje!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Days on 02 Sie 2003 22:02

plyta piekna, prawdziwa, ale nie pesymistyczna... no moze nie calkiem - wystarczy sie wsluchac w text Something For The Pain - tam jest o ratunku :) Albo np. "If That's What It Takes" :)
dobra - to bylo takie szukanie na sile....

ale nie zmienia faktu - najbardziej ambitna, najbardziej prawdziwa, gleboka, prosto z serducha, duszy i umyslu... bez zbednych bibelotow!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 02 Sie 2003 22:24

Nie mam niestety tej płyty, słyszałem jednak wiele z tych piosenek... Moim zdaniem tutaj nie chodzi o pesymizm jako taki, po prostu Bon Jovi nie słodzą na tym albumie na siłę życia i śpiewają wszystko to, co ich dręczy. Ta płyta jest właśnie najbardziej prawdziwa. To było oczywiste, że nie nastawiali się w niej na komercję, bo nie oszukujmy się - album dla mas nie może być zbyt głęboki, bo inaczej ci bardziej hmm... płytcy odbiorcy by jej nie przełknęli, mieliby za dużo wysiłku z interpretacją głębokich piosenek. A dlaczego tak nam się podoba? Myślę, że im bardziej szczera płyta, tym bardziej wyraża nasze własne uczucia. I właśnie to nas tak wzrusza - chyba każdy z nas kiedys miał doła. Przez to możemy sobie wyobrazić, co mógł czuć człowiek, który to śpiewał. Właśnie za to tak kocham piosenkę Dry County. Pamiętam, jak sam miałem doła (a nie znałem jeszcze tekstu DC). Myślałem sobie różne rzeczy i potem jak przeczytałem Dry County, to było tak jakbym sam je pisał (np. It was like my soul's on fire).
A poza tym tacy już są ludzie, że bardziej chwyta ich za serce cierpienie niż szczęście w piosence.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez lucky on 09 Maj 2004 22:58

TD to płyta, o której można szerzyć dyskusje. Kiedyś czytałam jej recenzje w Popcornie, że "dzięki" niej wiele ludzi polubi i znienawidzi BON JOVI. Ja jestem zdania, że jest piękną i głęboką i nie opowiada o błahych rzeczach typu "Chłopak mnie rzucił, bo nie dałam mu dowodu miłości" :boogie: Kocham ją za refleksyjny nastrój i, melodie, tekst, głos Jona, gitare Richiego... :Fade-color

...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Image
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Bucziia on 12 Maj 2004 00:20

Jest po prostu jedyna w swoim rodzaju...

Everybody needs somebody to love,
Everybody needs somebody to hate.
KEEP THE FAITH!!!:D
Bucziia
Get Ready

Od: 09 Lis 2003 07:48
Miejscowość: Krak

Postprzez tasiemeczka on 12 Maj 2004 01:03

No, trzeba przyznać, że ta płyta jest wyjątkowa, zdarza się, że przy słuchaniu łezka się w oku zakręci.....no i, co najwazniejsze, skłania do refleksji....

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Kourin on 28 Maj 2004 23:52

Za "These Days" skopałabym chłopaków. I nie dlatego, że uważam, że jest zła. Wręcz przeciwnie - jest wspaniała, zdecydowanie jedna z najlepszych płyt w mojej płytotece. A dlaczego bym skopała? Ano bo zabrakło im wyczucia i spaprali ją. Jest kilka słabych punktów, łatwych do ominięcia, które niestety psują całokształt. Ale cóż, jest jak jest.

Początkowo nie lubiłam "TD", bo mnie nudziła, ale z czasem ją zaakceptowałam i pokochałam za to, jaka jest. Album jak człowiek - nie można zmienić, trza zaakceptować, jeśli chce się żyć z nią w spokoju.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez ania_ughr on 01 Cze 2004 18:09

genialna płyta.. wszystkie piosenki mają niesdamowity klimat i komponują się w jedną niezapomnianą całość, która trafia prosto do serca....

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Jackie on 02 Cze 2004 04:20

Piękna płyta, której na początku nie doceniłem. Ale jak zrozumiałem te teksty (np. "these days", "my guitar lies bleeding in my arms") świetne riffy gitarowe i wokal Jona (np."Hey God") czy też solówki (np."Damned") to zmieniłem zdanie.
Awatar użytkownika
Jackie
Get Ready

Od: 16 Kwi 2004 22:57
Miejscowość: Andrych

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja