The Corrs

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

The Corrs

Postprzez Days on 29 Lip 2004 03:23

Dobra... wiadome bylo ze kiedys zaloze ten temat.. zwlaszcza, ze teraz mam taka faze ze massakra...

a poniewaz nie chce offtopikowac w kazdym temacie, to sobie zakladam taki maly, ciasny, ale wlasny Topic i tu sie bede wyzywac na ich temat...

impulsem do zalozenia tego tematu stalo sie to, co czesc z was dostala ode mnie w wiadomosci na gg:

JADE NA KONCERT

koncert bedzie w prawdzie dopiero 23. pazdziernika w Berlinie ale dzis wlasnie zadzwonil moj kontakt z Berlina i powiedzial mi ze mam juz zamowione bilety :D i normalnie jestem taka podexcytowana ze massakra!!! :boogie: :boogie: :boogie:

anyway zapraszam do konwersowana o zespole o ktorym wiem WSZYSTKO :D i ktory jest naprawde niesamowity!!! o trzech rewelacyjnych dziewczynach i zajebistym Jimie :D

pewnie wiekszosc z was zna ich z tej niechlubnej strony (Breathless....) ale naprawde - warto ich poznac z tej bardziej prawdziwej i bardziej irlandzkiej strony, ktora niewatpliwie przewaza!!!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 29 Lip 2004 18:47

Będę zabita ale faktycznie znam tak naprawdę tylko Breathless ;)
Więc ja poprosiłabym o jakieś tytuły godne polecenia :)))
A no i gratuluję biletów i koncertu i w ogóle :grin: Ojj coś czuję, że elf będzie szalał :mwahaha:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 29 Lip 2004 22:49

Będę zabita ale faktycznie znam tak naprawdę tylko Breathless ;)

spoko Ginus... jestem w takim nastroju ze dzis nawet Wampirowi bym antalek mandragory dala :D

Więc ja poprosiłabym o jakieś tytuły godne polecenia :)))

oj oj... troszke tego bedzie... bo ja to byl w ogole polecala albumami, ale poniewaz na albumach sa wyjatki (erm.. Breathless... wrrry!) to polecimy co lepszymi tytulami z kazdego albumu:

Forgiven Not Forgotten:
1. Forgiven Not Forgotten
2. Heaven Knows
3. Runaway (!!!)
4. Toss The Feathers (jak ktos lubi irlandzkie instrumentale)
5. Secret Life
6. Carraroe Jig albo cale Joy Of Life z tym ze Joy Of Life tylko koncertowki sa - jak ktos znowu lubi irlandzkie instrumentale
7. Closer (z tym ze ta piosenka nabiera piekna na koncercie Lansdowne Road)
8. Lough Erin Shore lub Erin Shore - piekny instrumental irlandzki

Talk On Corners (najlepszy album IMHO):
1. Only When I Sleep
2. What Can I Do (zdecydowanie remix tin tin out jesr lepszy)
3. Dreams
4. When He's Not Around
5. I Never Loved You Anyway
6. Don't Say You Love Me
7. Hopelessly Addicted
8. Paddy McCarthy (swietnie zrobiony instrumental! na Live In London zapiera dech)
9. Queen Of Hollywood
10. Little Wing (cover lepszy od oryginaly - Jimmy bylby dumny!)
11 No Good For Me (moja ukochana piosenka!!)

In Blue:
1. Give Me A Reason (broncie bogowie nie remix!!! a fuj! popsuli piosenke)
2. Somebody For Someone
3. Say
4. Radio
5. One Night/Una Noche w duecie z Alejandro Sanzem :D
6. All In A Day
7. Rain
8. Hurt Before
9. Rebel Heart (CUDOWNY instrumental)

Borrowed Heaven (najnowszy - swietny album, bardzo blisko TOC)
1. Angel (:D nowy singiel niedlugo)
2. Hideaway
3. Long Night (!!!)
4. Goodbye
5. Time Enough For Tears (nominowana do Zlotego Globa, napisana przez Bono :D)
6. Humdrum
7. Borrowed Heaven
8. Confidence For Quiet
9. Baby Be Brave (moja ukochana znowu :D)
10. Silver Strand (piekny instrumental)

procz oficjalnych tych albumow polecam sciagnac sobie CALY album MTV Unplugged bo jest po prostu niesamowity.. moim zdaneim jezeli piosenke da sie sprowadzic do wersji unplugged to znacyz ze jest ona dobra, a ich piosenki w unplugged brzmia po prostu rewelacyjnie!!
MTV UNPLUGGED
1. Only When I Sleep
2. What Can I Do?
3. Radio
4. Toss the Feathers [Instrumental]
5. Runaway
6. Forgiven Not Forgotten
7. At Your Side
8. Little Wing
9. No Frontiers
10. Queen of Hollywood
11. Old Town
12. Lough Erin Shore [Instrumental]
13. So Young
14. Everybody Hurts

oraz jest jeszcze jeden cudwony album w sieci dostepny spokojnie (niestety na plytce tylko na USA wydany)
VH1 Presents Live In Dublin:
1. Would You Be Happier?
2. Breathless
3. When The Stars Go Blue [Featuring Bono]
4. Little Wing [Featuring Ron Wood]
5. Joy Of Life
6. Runaway
7. Only Love Can Break Your Heart
8. Radio
9. Summer Wine [Featuring Bono]
10. So Young
11. Ruby Tuesday [Featuring Ron Wood]

polecam :D piosenki z BONO wymiataja :D

no i jeszcze z In Blue SE dodac nalezy akustyczne wersje:
1. Somebody For Someone
2. Radio
3. No More Cry

i w ogole ich wszelkie akustyki sa rewelacyjne!!!

Ginus - ciebie jeszcze powinno zainteresowac jedno - piosenka Canto Alla Vita w wykonaniu Corrsow i Josha Grobana (taki spiewak pokroju Andrea Boccellego) - ciekawie piosenka zrobiona i angielsko-wloska :D (+ licze na tlumaczenie) :D

uffffffffff.. praca domowa niezla ale naprawde sie oplaca :D bo pieknie graja :D
Ostatnio edytowany przez Days, 11 Mar 2005 02:36, edytowano w sumie 1 raz

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 29 Lip 2004 23:17

aaaaa dużo tego ;)
No ale jedziemy, Net Transporter ściaga mi filmik z Milanem od 5 godzin (Boże jak ja się poświęcam tak by the way :>)
no to FlashGet może się pomęczyć z Corrsami WinMX jest zajęty Articolem, to jest mania... mój tata mi wczoraj podpadł bo powiedział ze to rytmu nie ma :>> (...) Dupa ;) WinMx się musi podzielić Włochami z Irlandczykami bo na ruskiej stronce "Downloading is temporarily inaccessible" wrrr No nic, szukamy na piechtę ;)

edit ;) na szczescie jest jeszcze http://audiofind.ru/artist.phtml?id=612&album=16369#1 ale tam nie ma tego najlepszego ehh ciezko zyc w tym internecie :xkroplad:

z dwoma pierwszymi albumami trochę tragicznie bo większość była niedostępna (ale spoko, to pierwsze podejście było :>)
Pozostałe dwa jak widać, ale za to mam całe MTV.U ;) Tzn. mieć będe jak raczy się ściągnąć :>
Nie mam (jeszcze ;)) :
Forgiven Not Forgotten:
1. Forgiven Not Forgotten
2. Heaven Knows
4. Toss The Feathers
5. Secret Life
6. Carraroe Jig
7. Closer
8. Lough Erin Shore

Talk On Corners :
2. What Can I Do (tylko nie remix)
4. When He's Not Around
5. I Never Loved You Anyway
6. Don't Say You Love Me
7. Hopelessly Addicted
8. Paddy McCarthy
9. Queen Of Hollywood
10. Little Wing
11 No Good For Me

In Blue:
2. Somebody For Someone
7. Rain
8. Hurt Before
9. Rebel Heart

Borrowed Heaven
3. Long Night
9. Baby Be Brave

A tego.. jakbym nie znalazła tego włoskiego to poświęciłabyś mi 5 minut i zapodała przez http://www.yousendit.com/ ? byłabym dźwięczna :))
Ostatnio edytowany przez Gina, 30 Lip 2004 00:15, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 30 Lip 2004 00:15

no duzo :D bedziesz miala co robic :D ale jak tylk cos sciagniesz to od razu WRAZENIA!! :D

na tej stronce co znalazlas masz cale Borrowed Heaven - SCIAGAJ WIEC!!! widze tez Unplugged - TEZ SCIAGAJ!!!
na The Best Of mozesz znalezc kilka kawalkow z tego co tam napisalam i moze cie zaskoczyc fakt ze je znasz :D (zaloze sie ze What Can I Do i Only When I Sleep znasz :D)
no i te kawalki z In Blue sciagnij tez co mowilam ze sa dobre :D

a co do TOC to nie rozumiemc zemu tego tam nie ma :confuse:
tam na dole jednak widze ze jest kilka piosenek - Closer, Dreams, Head In The Air (to b-side ale bardzo dobry - sciagaj!), I know My Love (zabawna piosenka z chieftainsami - takim zespolem irlandzkim zajmujacym sie tradycyjna muzyka - fajna pioseneczka, daja czadu!), jest I never Loved You anyway (sciagaj) i Pepsi Promo LIFTING ME - tez sciagaj bo fajnie :D ale TOC calego koneicznie gdziesik poszukaj i FNFa tez :D na winmx i reszte na pewno sa :D polecam DC++ - tam ludzie lubia Corrsow :D moze znajdziesz LID :D
-------------------------------------------------

co do tego wloskiego to ja to gdzies widzialam w necie... hm... poszukam (cholera forum corrsow padlo), a jak nie znajde to moze ci wysle... z tym ze ja mam teraz kiepski transfer bo mam zblokowany bo limit przekroczylam ale postaram sie

no i czekam na wrazenia z unplugged (cholera szkoda ze to audio - tam jest fajny motyw jak na koncu runaway Caro sie myli i oni sie z niej zbijaja... zle zagrala ostatnia nute... prawie jej sie udalo... a teraz bedziemy musieli cala piosenke od pocztaku grac :P straszni sa ;P)
Ostatnio edytowany przez Days, 30 Lip 2004 00:28, edytowano w sumie 1 raz

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 30 Lip 2004 00:20

nie ma to jak edytowac i pisac posta w tym samym czasie ;)
anyway ^ patrz wyżej :)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 30 Lip 2004 00:31

hehehe wlasnie sie zorientowalam :D

probuje ci wlasnie wyslac ta piosenke - na ten adres co masz tutaj podany??? czy na jakis inny?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 30 Lip 2004 13:33

Dzięki :pray: Właśnie mi się ściąga. Później sobie zapętle winampa i będe się wsłuchiwać. Na razie słyszałam tylko Angel i mi się spodobało (już za pierwszym razem ;))
Ale zła wiadomość - unplugged nie działa.. zamiast piosenek index.htm się ściąga :confuse: Ale poszukam jeszcze później :)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 30 Lip 2004 21:43

oho :D Angel bedzie (tzn juz jest) najnowszym singlem... zaczepista pioseneczka :D zarabisty whistle - fajne solo :D normalnie wciaz nie moge jak mi sie podoba jak whistle brzmi razem z gitara zarabiscie :D wiem ze ejst przesterowany bo w akustycznej wersji go nie ma tylko sa same skrzypki ale normalnie bajerancki jest!!! juz umiem ten motyw zagarc :D

EDIT: czyli ze Canto Alla Vita dobrze wyslalam?? to piknie!!!

a co do Unplugged to buuuuuuuuuuuuuuuuu - szukaj gdzie inziej bo to trzeba uslyszec... oni tam graja z orkiestra i te smyczki zastepujace gitary elektryczne w Only When I Sleep albo gitarke w What Can I Do.. normalnie neisamowite to jest... piosenki nabieraja zupelnie inego odcieniu... a no i to jest jedna z niewielu okazji by posluchac jak spiewa Caro i Shaz (No Frontiers - piosenka Jimmiego McCarthy'ego - sliczna!)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Go on 01 Sie 2004 07:29

Powoli spróbuję się wkręcić w ten temat :) Chwilowo spróbuję przerwać manię ściągania Rolling Stones (ok, będzie ciężko, wiec będzie lecieć pół na pół ;)) Na pierwszy odstrzał poszło Baby be brave i jestem zdecydowanie na TAK.

Co dalej - zobaczymy :grin:

----------

Hehe, właśnie się zorientowałam, że What Can I Do znałam już wcześniej. Podobała mi się zarąbiście, ale nigdy nie wiedziałam, kto to śpiewa :shiner:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Days on 04 Sie 2004 02:42

hehehe bywa :D ja tez jak kupilam Unplugged to bylam zaskoczona iloscia pisoenek ktore znam :D

TEH CORRS RLZ!!!!!!!!!!!!!!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 04 Sie 2004 02:49

No to teraz skoro mam listę, to może w końcu się zmobilizuję (bo mobilizuję się od daaawna, tylko ze cały czas zapominam) i ściągnę sobie jakiś Corrsów, bo się czuję jakaś taka zacofana i nie w temacie, a ja nie lubię być nie w temacie, więc pewnie niedługo zaopatrzę się w cos Corrsów i moze mi się to coś sopdoba bardziej niż Summer Sunshine. A Breathless nawet lubię.

no i przede wszystkim Days miłej zabawy... no dobra, tego nawet życzyć nie trzeba. A więc zazdroszczę i mam nadzieję, że będziesz się bawiła lepiej niż to możliwe.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 04 Sie 2004 03:42

Days się bawi dobrze.. Bezlitośnie upija osobników mojej rasy :grin:

swoją droga Arha, wracaj do spiżarni... alkohol z Włoch czeka a ja tam sama siedze :wink:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 04 Sie 2004 04:05

:offtop:
Chętnie bym wróciła, niestety nie wiem co spiżarnia ma na myśli twierdząc, że nie mam włączonych cookies (co to są cookies? Po co ciasteczka do teqili?) i łajno, zostaje mi pić do lustra.
:koniec offtopa:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Go on 04 Sie 2004 06:12

No ale ja mam być prawo jeszcze bardziej zaskoczona :grin: Radio - pamiętałam tytuł, wiedziałam, że kiedyś znałam, a teraz sobie całkiem przypomniałam; Runaway - na 99 % jestem pewna, że kiedyś to mi sie sporo razy o uszy obiło; Heaven Knows - podobnie jak Runaway...
A do tej pory, to tylko słowa Breathless pamiętałam ;)

I chciałabym jeszcze zwrócić szczególną uwagę na 2 piosenki - Summer wine i When the stars go blue (czyli duety z Bono :)) -> nie wiem, czy to wynik mojego maniakalnego uwielbienia dla tego faceta, czy coś innego, ale te piosenki są boskie! Szczególnie Summer wine - aż sobie wyobraziłam, jak oni mogli to zarąbiście na scenie zaaranżować :grin:

Poza tym, to mi się zaczęły instrumentale podobać :) Co prawda mam narazie tylko Paddy McCarthy, ale reszta też jest w planach.

Time Enough For Tears -> jedna z najpiękniejszych piosenek, jakie w swoim marnym życiu usłyszałam.

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Days on 04 Sie 2004 20:01

lol :D ja nie wiem co masz z ciasteczkami ale czekamy tam na ciebei a antalkow coraz mniej :P nie to zeby teges ale przydalaby sie jakas dostawa wiec Arhus zjedz te ciasteczka i dawaj do nas :D
A jak juz posciagasz Corrsow to czekam na reviewsa :D

Gina - na twojego reviewsa to juz normalnie czekam nie wiem ile ;P

Gosiu: hm.... Heaven Knows nie bylo singielkiem, ale skoro mowisz ze slyszalas to tym lepiej (jeden z moich favorytow z FNFa)

a co do Bono to ja mam caly koncert z Dublinu i rzeczywiscie rewelacyjnie zagrane sa te dwie piosenki - ta cal ainterakcja miedzy Andy i Bono, spojrzenia, ruchy... bossskie :D a na koniec When The Stars Go Blue jeszcze tancza :D cudni sa :D tez uwielbiam tego faceta :D ito wlasnie on napisal Time EnoughFor Tears razem z Gavinem Fridayem (spiewa troszke w oryginalnej wersji tej piosenki) i Marcem Seezarem (oni muzyke, Bono text) i rzeczywiscie jest cudna :D a najlepsze w niej jest to ze zostala nagrana w jednym - PIERWSZYM podejsciu :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 05 Sie 2004 05:03

Days napisał(a): Gina - na twojego reviewsa to juz normalnie czekam nie wiem ile ;P

ile, ile... 6 dni raptem :P A serio, ja mam taką manię na Articolo teraz że.. ale Angel mi sie podoba :> Jutro nadrobię zaległości.. słowo... człowieka :D

Arhuś może w opcjach internetowych zmniejsz poziom zabiezpieczeń :confuse: No czekamy w każdym razie :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 05 Sie 2004 18:37

bo ja Ginus tak naprawde to czekam na tlumaczenie Canto Alla Vita :D

eh masz 2-3 dni bo mi dzis kompa abieraja do reinstalki i w ogole upgrade'a wiec sie postaraj :D plis :grin: :grin: :grin:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Go on 06 Sie 2004 10:02

A ja się pochwalę, że jeszcze jedna noc na KaZaA & SoulSeek, no i powinnam mieć wszystko z tej listy zrobionej przez Days :grin:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Arha on 08 Sie 2004 03:40

Mieć to ja sobie mogę, ale teraz nir dośc że internet się z deczka psuje, to nie mam w ogóle głosu :bad-words:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music