The Corrs

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 13 Kwi 2005 05:04

The Corrs = śliczna wokalistka + kijowa muzyka.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Days on 13 Kwi 2005 14:37

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):The Corrs = śliczna wokalistka + kijowa muzyka.

i w tym momencie wiemy, ze JBJ slyszal 3, gora 4 piosenki tego zespolu, z czego dwie pochodza z IB i sa rzeczywiscie srednie, jedna z BH i zupelnie nie oddaje klimatu, a ta byc moze 4 to zapewne nawet nie kojarzy ze to oni...

PS - kto zgadnie o jakich piosenkach mowilam? :>

strasznie nie lubie jak wydaje sie "osady" na podstawie tych piosenek :ohmygod:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 13 Kwi 2005 20:26

A skąd wiesz? Może przesłuchałem 2 płyty i mi się nie spodobały?

Co nie zmienia faktu, że wokalistka prześliczna :)

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Postprzez Days on 13 Kwi 2005 21:37

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):A skąd wiesz? Może przesłuchałem 2 płyty i mi się nie spodobały?

jakbys przesluchal 2 plyty to juz by to inaczej wygladalo... nawet jakby jedna z tych plyt bylo In Blue...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 13 Kwi 2005 22:24

niekoniecznie :) mój tata przesłuchał dwie płyty articolo i nadal uważa że są okropni rotfl

de gustibus... ;)

a tak w ogóle to mi się z BJ skojarzyło :) Wiesz, jak ludzie usłyszą tylko AALY na przykład...
I to nie jest tak do końca tylko ich wina, ze wyrabiają sobie opinię po singlach...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 13 Kwi 2005 23:29

Gina napisał(a):a tak w ogóle to mi się z BJ skojarzyło :) Wiesz, jak ludzie usłyszą tylko AALY na przykład...
I to nie jest tak do końca tylko ich wina, ze wyrabiają sobie opinię po singlach...

Oczywiście. Jakby zespół miał choć trochę prawdziwego rocka w sobie, to na singiel poszłoby Undivided, Bounce i niech już będzie to chamskie Everyday - ale na pewno nie dwie przesłodzone do granic balladki dla trzynastolatek.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Postprzez cRaSh on 14 Kwi 2005 00:00

to temat the corrs? bo sie gubie :>

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):Oczywiście. Jakby zespół miał choć trochę prawdziwego rocka w sobie, to na singiel poszłoby Undivided, Bounce i niech już będzie to chamskie Everyday - ale na pewno nie dwie przesłodzone do granic balladki dla trzynastolatek.

ja sie zgadzam, albo chociaz lepsze teledyski zrobiliby..

co do Andrei to jest sliczna, znowu sie moge zgodzic. A muzyka (jesli ktos taka lubi) tez jest swietna. Zacznij od unplugged potem sam bedziesz chcial wiecej :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 14 Kwi 2005 00:56

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):I to nie jest tak do końca tylko ich wina, ze wyrabiają sobie opinię po singlach...

no to jest racja ze to nie jest wina tylko ludzi, ze poznaja zespol tylko po singlach, ale juz wina ludzi jest uznawanie zespolu za zly po minimalnej wersji tych singlii... bo pewnie tez wina rozglosnii radiowych jest fakt, ze niektore single puszczaja czesciej niz inne (o ile w ogole)... ale jednak w dobie internetu i w ogole muzyka nie jest problemem.. oczywiscie jest jeszcze kwestia tego, ze jak te ww single kogos nie zachecily, to raczej nie kwapi sie do szukania czegos innego... ale wtedy tak jakby bedac w zgodzie sam ze soba nie moze powiedziec, ze ten wlasnie artysta jest zly, bo tak naprawde nie wie... o ile jeszcze ktos rozumie co mam na mysli :confuse:

dalej idac - mozna nie lubic jakiegos rodzaju muzyki, ale nie powinno sie odbierac jej prawa do bycia dobra w swoim gatunku... wezmy np taka Krysie Aguillere - nie lubie jej jak nie wiem, a jej muzyki to juz w ogole, co jednak nie zmienia faktu, ze uwazam, iz ma swietny glos... i mysle, ze wiekszosci artystow (podkreslam - ARTYSTOW) nalezy sie jakis szacunek i przyznanie, ze robia cos dobrze... a zdecydowanie Corrsi robia dobra muzyke - akurat muzyka jest tym, czego nie mozna im odmowic - zwlaszcza, ze sami ja tworza od poczatku do konca... zwlaszcza, ze tworza kawalki INSTRUMENTALNE ktore bronia sie sama MUZYKA, bez slow...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 22 Kwi 2005 14:09

To ja jednak chyba wrócę do ttematy... chodzi chyba o The Corrs jeśli dobrze pamiętam? :shiner:
Na początku, dawno temu wydawali mi sie średnim zespołem pop-owym. Mieli kilka poprawnych, aczkolwiek nieporywających kawałków w których zgrabnie łączyli grę na skrzypcach, gitarze i flecie. Koniec. Zaczęłam podziwiać ich muzyczne wyczyny kiedy usłyszałam unplugged z tymi wszystkimi utworami instrumentalnymi. Muzyka irlandzka jest po prostu porywająca i nie potrafie się jej oprzec. Dopiero wtedy zaczęłam cenić ich pop'owe dokonania i dostrzegać w nich te odrobiny folku. Oczywiście są utwory które uważam za mierne i już przesadnie nasiąknięte nową techniką, ale 'duch' tej muzyki jest dla mnie nadal irlandzki.
Co do wokalistki to przyznam, że jes bardzo ładna, ale to nie jest najważniejsze... przynajmniej dla mnie :shiner:

Powiedzcie mi kiedy się przekracza tą subtelną graniće między normalnym 'lubienie' a corrsmanią? Czy około 6 GB materiałów avi i mp3 to już to... Nie wiem czy mam się już leczyć, czy jeszcze mogę pościągać... :confuse: :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Cr@sH on 23 Kwi 2005 00:50

dzisiaj kupile w media album coorsow borrowed heaven za 14.99.
w mojej kolekcji pojawily sie tez dvd corrsow Lansdowne Road & Royal Albert Hall, a teraz poluja na koncert akustyczny na DVD :grin:
Awatar użytkownika
Cr@sH
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 21:39
Miejscowość: Wrze

Postprzez Days on 23 Kwi 2005 17:12

erfea napisał(a):Powiedzcie mi kiedy się przekracza tą subtelną graniće między normalnym 'lubienie' a corrsmanią? Czy około 6 GB materiałów avi i mp3 to już to... Nie wiem czy mam się już leczyć, czy jeszcze mogę pościągać...

hm... ja mam 9 plytek DVD, 45 plytek CD i jakies 30GB na dysku zajete przez nich, do tego wszystkie koncerty na DVD, jeden album w 3 wersjach, prawie wszystkie single (najwazniejszego nadal brakuje :( )wiec moge stwierdzic, ze nie... 6 GB to jeszcze lubienie ;D mozesz jeszcze posciagac :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 27 Kwi 2005 21:52

Days napisał(a):hm... ja mam 9 plytek DVD, 45 plytek CD i jakies 30GB na dysku zajete przez nich, do tego wszystkie koncerty na DVD, jeden album w 3 wersjach, prawie wszystkie single (najwazniejszego nadal brakuje :( )wiec moge stwierdzic, ze nie... 6 GB to jeszcze lubienie ;D mozesz jeszcze posciagac :D

Days ja się pytałam o normy, a już wszyscy dawno wiedzą, że masz fioła na punkcie The Corrs... więc wybacz, ale nie jesteś normatywna :shiner: Powoli zaczynam sądzić, że coś jest ze mną nie tak. Ja! Smoczyca! Słucham pop'u... koniec Świata! :lol:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 27 Kwi 2005 22:06

erfea napisał(a):Powoli zaczynam sądzić, że coś jest ze mną nie tak. Ja! Smoczyca! Słucham pop'u... koniec Świata!

eeeeeee - lepiej sluchac dobrego popu niz kiepskiego rocka... teraz sie tyle go narobilo, ze zdecydowanie lepiej sie od niego oddciac.. z reszta - dobry pop nie jest zly :D

a no i dobra - ja nie jestem normatywna, ale jak zaczniesz sie zblizac do tego poziomu, to juz bedziesz wiedziala ze jestes poza norma :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 28 Kwi 2005 00:31

Jak na MOJE upodobania, lepiej słuchać porządnego Venoma :)

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Postprzez Days on 28 Kwi 2005 01:23

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):Jak na MOJE upodobania, lepiej słuchać porządnego Venoma :)

a na moje lepiej posluchac PORZADNYCH Corrsow niz jakiegokolwiek Venoma - potoczymy jeszcze dluzej ta bezsensowna dyskusje, czy damy sobie wreszcie spokoj?

a tak w ogole to juz neidlugo nowa, calkowicie tradycyjno-irlandzka plyta :boogie: :boogie: :boogie:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Kwi 2005 01:43

Days napisał(a):czy damy sobie wreszcie spokoj?

dacie, bo to mój dział :grin:
czyli innymi słowy Days zwróciła uwagę, że opinię Jona o Corrsach już poznaliśmy :)

Ja ma pytanie, bo sobie wczoraj rano Idola oglądałam :lol: (ja się ucze polskiego :>) to w momencie kiedy pokazują motor - nagrodę za głowowanie puszczają jakąś muzyczkę i ja nie wiem (moze grzeszę w tej chwili :D) ale wydaje mi sie ze cos głosowo podobnego do Andy słyszę.. Wiec jakby ktoś (z wtajemnoczonych oczywiście :D) miał chwilę czasu w niedzielę i Idola włączył i mnie oświecił to bym była wdzięczna

A i jeszcze jedno pytanie, singlowa piosenka, balladopodobne, coś o nocy chyba > bo za mna muzyczka chodzi od wczorajszej wędrówki po new yorkerze (ja sie naprawde ucze polskiego :D) ja wiem ze cięzko, ale pare ballad - singli bym poprosiła i sobie jakś znajdę chyba ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 28 Kwi 2005 02:59

Gina napisał(a):czyli innymi słowy Days zwróciła uwagę, że opinię Jona o Corrsach już poznaliśmy :)

dokladnie o to mi chodzilo ale nie chcialam tak prosto z mostu :P dzieki ze Ginus to za mnie zrobilas :hug:

Gina napisał(a):Ja ma pytanie, bo sobie wczoraj rano Idola oglądałam (ja się ucze polskiego ) to w momencie kiedy pokazują motor - nagrodę za głowowanie puszczają jakąś muzyczkę i ja nie wiem (moze grzeszę w tej chwili ) ale wydaje mi sie ze cos głosowo podobnego do Andy słyszę.. Wiec jakby ktoś (z wtajemnoczonych oczywiście ) miał chwilę czasu w niedzielę i Idola włączył i mnie oświecił to bym była wdzięczna

The Corrs - Hideaway - piosenka z Borrowed Heaven... bardzo sie zaskoczylam jak to zauwazylam jak ogladalam pierwszy odcinek Spin Clubu... niby takie male, a cieszy :D
nie mniej jednak Ginus jestem pod wrazeniem ze skojarzylas glosowo :D

Gina napisał(a):A i jeszcze jedno pytanie, singlowa piosenka, balladopodobne, coś o nocy chyba > bo za mna muzyczka chodzi od wczorajszej wędrówki po new yorkerze (ja sie naprawde ucze polskiego ) ja wiem ze cięzko, ale pare ballad - singli bym poprosiła i sobie jakś znajdę chyba ;)

to co slyszalas to ostatni singiel z Borrowed Heaven - LONG NIGHT (prawda, ze wyjechany w kosmos, prawda?). jezeli chodzi o ballady-single to tak naprawde jest to pierwsza ballada-singiel pokroju Runaway, ktorego koncertowa wersja cie kiedys meczylam. W sumie to jeszcze by mozna dodac Only When I Sleep za ballada i Love To Love You... ale wtedy All The Love In The World by tez trzeba polecic, a ja ta piosenke uznaje tylko w wersji albumowej, a nie singlowej, bo na singlu zostala zmieniona przez glupiego pana... ale textowo jest przednia...

a jakbys chciala ballady niesinglowe, to tez moge - jest ich nawet sporo i calkiem dobre sa ;D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Kwi 2005 13:58

Days napisał(a):LONG NIGHT

jak ja wiedziałam, ze sie od razu dowiem (a juz w sklepie wiedzialam od kogo się dowiem :grin: ) :hug: :hug: :hug: dzięks i ofc. super jest, zaraz ide sobie sciagnać :))

Days napisał(a):jestem pod wrazeniem ze skojarzylas glosowo

Wiesz, chociaż nie mam tych kilku GB na dysku jak Erfea (o Tobie nie pisze naturalnie :grin: ) to mimo wszystko, przez to że Cię znam, nie mogę przechodzić zupełnie obojętnie obok Corrsów i coś tam kojarzę jak widać :grin:

I Borrowed Heaven , wszędzie Borrowed Heaven :grin:

A tego, jak ci się bedzie nudziło to dawaj pare tytułów tych ballad :)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 28 Kwi 2005 18:17

Gina napisał(a):Days napisał(a):
LONG NIGHT
jak ja wiedziałam, ze sie od razu dowiem

a jak ci mowilem ze zbrodnia jest tego nie znac, to olalas moje slowa. no ale sama tracisz na tym :P
Gina napisał(a):A tego, jak ci się bedzie nudziło to dawaj pare tytułów tych ballad :)

Queen Of Hollywood, Borrowed Heaven np ;P
reszty nie bede pisal bo za duzo tego. Po prostu sobie plyty posciagaj :D
[zreszta to bylo do Days skierowane, wiec nie bede sie narazal istotom wyzszym :>]
Borrowed Heaven , wszędzie Borrowed Heaven

bo to najlepsza plyta :D IMHO ofkoz (biorac takze pod uwage fakt ze TOC nie mam).

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 28 Kwi 2005 22:14

Gina napisał(a):jak ja wiedziałam, ze sie od razu dowiem (a juz w sklepie wiedzialam od kogo się dowiem ) dzięks i ofc. super jest, zaraz ide sobie sciagnać :))

no ba! hehehe i nei ma za co... no i of Corrs ze jest super :D

Gina napisał(a):Wiesz, chociaż nie mam tych kilku GB na dysku jak Erfea (o Tobie nie pisze naturalnie ) to mimo wszystko, przez to że Cię znam, nie mogę przechodzić zupełnie obojętnie obok Corrsów i coś tam kojarzę jak widać

hehehe wplyw elfa na istoty ludzkie :P a tak serio to jest mi bardzo milo z tego powodu :P :hug:

Gina napisał(a):A tego, jak ci się bedzie nudziło to dawaj pare tytułów tych ballad :)

w kolejnosci czysto przypadkowej:
Only When I Sleep - tego przedstawiac nie trzeba
Don't Say You Love Me - przepadam za ta piosenka od koncertu BBC Radio 2
One Night - kiedys wspominalam w jednym temacie o wyrabanej w kosmos piosence o One Night Standzie. wersja hiszpanerska z Alejandro Sanzem - Una Noche jak najbardziej polecana
All The Love In The World - ze wzgledu na text i byle nie wersje zremixowana przez Langa.
Rain - ja bym to nawet bluesem nazwala - obowiazkowa!!!
Hurt Before - ulubiona Arhy, moja tez... cudo cudo cudo!!!
Runaway - no ba!
Closer - niektorzy nazywaja to najlagodniejsza ballada The Corrs
Time Enough For Tears - Bono text pisal :P
Miracle - Caro napisala... piekne
Borrowed heaven - fantastyczna piosenka z super chorkami...

a do tego jeszcze te kilka piosenek, ktorych ja bym balladami moze do konca nie nazwala(kwestia nazewnictwa), ale sa klimatyczne - wsrod nich kroluje oczywiscie QUEEN OF HOLLYWOOD - jedna z najlepszych piosenek zespolu, zaraz obok Baby Be Brave, Hideawayi No Good For Me.

o zywszych piosenkach nastepnym razem :P a jeszcze potem o instrumentalach... tzn jak bedziesz chciala ofc

cRaSh napisał(a):Gina napisala:
Borrowed Heaven , wszędzie Borrowed Heaven

bo to najlepsza plyta IMHO ofkoz (biorac takze pod uwage fakt ze TOC nie mam).

bo BH trzeba miec w calosci i sluchac w calosci bo to jest swietna plyta.TOC jest ciut przed nia za brak kilku zonkow ;P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music