Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
Muszę pomysleć, bo ogólnie nie lubię oceniać czyjejś pracy, a już w ogóle starać się krytykować jej, kiedy sama w danej materii jestem mierna bądź.. bierna. No ale spróbujemy. Ogólnie to próbowałam sobie dorobić klimat (do potencjalnej piosenki) i myslałam, że jestem w tym lepsza, ale nic mi strasznie fajnego do głowy nie przyszło.
Podoba mi się "See me burning in flames Of my broken dreams", normalnie na podpis bym sobie to dała, jakbym usłyszała taką piosenke![]()

tak w sumie to niezbyt pasuj mi.. tzn. inaczej, przeżyłabym gdyby tej ostatniej czterowersówki nie było... Nie wiem, ale wydaje mi się że i tak już wszystko zostało powiedziane. W każdym razie. jesli chodzi o mnie, możemy to nagrywać![]()
zaraz, ja byłam chora i co było wcześniej przed tą gadką o gitarach nie wiem. Pojawiły się już jakieś piosenki ? I basistka nic o tym nie wie ? no bądźmy poważni.....
No tak zwyczajnie i mam poprawkę, ale mniejsza z tym bo to 1/2 problemu... anyway, żeby wyjasnić wszystko od razu: Podejmyjąc zyciowe decyzje popełniłam błąd i teraz zapowiada się 'wolna wiosna' z dużą ilością wolnego czasu, który poswięcę na szlifowanie gitary (nie instrumenty, ale gry ), prace (jak znajde cos ciekawego) i naukę do egzaminów na wydzial na który się juz raz dostałam (ale w swojej głupicie postanowiła studjowac gdzie indziej ). Przynajniej humor mam świetny! (to nie ironia tylko fakt)
Days. Piszesz postulaty o zaniechanie patosu, a w Twojim tekście to jest go całkiem, całkiem... Nie są to słowa krytyki!!! Niech Jedyny uchowa!!! Podobają mi się te słowa, nawet bardzo.
Zastanawie mnie tylko jedno... jak daleko zajdziemy pisząc piosenki o takich przesłaniach.
)

ojoj, przykro mi... ciekawe jak mnie pojdzie egzam - analize mam 10go lutego... juz sie cykam jak nie wiem co.... a na co sie dostalas i nie wybralas, bo wybralas fizyke???

Dlaczego ma Ci być przykro?! To tylko i wyłącznie na własne życzenie! Nie chcieło mi się uczyć (i nie chce) poza tym nie jestem przekonana czy to TO co chciałabym robic w zyciu (znaczy się na pewnie nie, tylko, że to co chcę robić w życiu jest raczej nie do osiągnięcie).
zdawać na ten mismap i nie zwalniać miejsca dla innych!!!
Przesłanie, przesłanie... jest takie, że podmiot liryczny zagubił sie w rzeczywistości bo ciągle żył w świecie swojich marzeń i teraz nie może się z niego wydostać. (Albo coś koło tego).

Wczoraj wieczorem usiadłam z gitara i wstępnie wymysliłam melodje... taka jakaś naiwna, ale może uda mi się ją przenieść na gp3 i podzielic się nią z Wami. W kilku miejscach trzeba będzie cos zmienic bo się rytm wytraca. np. w tym 'play in' te in troszku mi bruździ, ale może jak wymysli się inną melodję to będzie ok. No i po 'Can you tell me ' w środku 1 i 2 strofy przydało by się chyba 'now'. Ja to przynajmnie jakoś tak widzę.

i znowu zostalysmy tylko my....
a mysle, ze sie tam spokojnie dostaniesz i zawojujesz caly... hm... miedzywydzial
(ja się już tam raz dostała, ale głupota nie boli

Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego!
Każdy tekściarz ma jakieś zboczenia. Weźmy np niejakiego JBJ - temu to tylko jedno zawsze na myśli... no może nie zawsze, ale często. A temat przemijania i śmierci jest uniwersalny.

Spokojnie, gadanie samej ze sobą Ci nie grozi - ja tu jeszcze jestem!
Narazie wydrukowałam sobie oba teksty i jeszcze ich nie przeczytałam, ale mam już jedno spostrzeżenie - krótkie to one nie są
Co do 'prymitywnych' chwytów, to zobacz jakie czasami prymitywne chwyty mają największe przeboje...

ale w sumie racja.... moze da sie je jakos "uszczuplic"![]()

.. zaraz blizej przyjze sie reszcie .. narazie popatrze sobie jeszcze na to
A długie piosenki kocham, Nikki nasza chyba też, więc problemu nie ma.
.. no chyba ze 3/4 pios. zajmie gitara ... 

(solo by erfea)
.

Wcale nie trzeba - jest kilka znanych hitów po 10 minut i więcej, to nie problem
Days nie martw się, zbieranie materiału zawze jest najbardziej czasochłonne, no i nie wszyscy się rodzą poetamiJak już zbierzemy materiał i zaczniemy próby urządzac i takie tam, to pewnie za postami w tym temacie nie będzie można nadąrzyć (oby...)
bede miała mozliwosc pokazania swoich wspaniałych mozliwosci wokalnych .. no chyba ze 3/4 pios. zajmie gitara
Nie mam pojęcia czy pisąc te piosenki myślałaś o czymś spokojnym i refleksyjnym, czy też buntowniczym i nieugładzonym. Mam też pewne wątpliwości w których momętach zmieniać chwyty...
zaraz ja sobie zagram i ci powiem 

i czasami jak zaczynam cos grac na tych chwytach to chwila mija jak sobie przestawie ze posobu grania do Let It Be na ten inny

PS. gdzie jest reszta zespolu???

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
| Europe Music Awards & the best band in the world !!! Forum: Ogólna dyskusja Autor: erka Odp: 24 |
Command the band Forum: Ogólna dyskusja Autor: hard Odp: 16 |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości