THE AVARI BAND

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez erfea on 27 Sty 2004 22:02

Tiaaa... :grin: Takie wytłumaczenie chyba będzie wiarygodne :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 28 Sty 2004 17:19

Muszę pomysleć, bo ogólnie nie lubię oceniać czyjejś pracy, a już w ogóle starać się krytykować jej, kiedy sama w danej materii jestem mierna bądź.. bierna. No ale spróbujemy. Ogólnie to próbowałam sobie dorobić klimat (do potencjalnej piosenki) i myslałam, że jestem w tym lepsza, ale nic mi strasznie fajnego do głowy nie przyszło.
Podoba mi się "See me burning in flames Of my broken dreams", normalnie na podpis bym sobie to dała, jakbym usłyszała taką piosenke :)

nie mniej jednak bardzo fajnie, ze jednak sie wypowiedzialas :) bo wlasnie o to mi chodzilo.. tzn nie o to, zeby "chwalono"/ganiono moje texty, ale o to ze tak to wlasnie powinno wygladac - ktos cosik presentuje, inni wypowiadaja sie w kategoriach +/- i ewentualnei mysla, jak zmienic te - na + :) i w ten sposob caly zepsol ma wklad w tworzenie piosenki :)))
a co o muzyki to ja tez jakos cholera - mialam pomysl, ale mi uciekl... skubany... :P

tak w sumie to niezbyt pasuj mi.. tzn. inaczej, przeżyłabym gdyby tej ostatniej czterowersówki nie było... Nie wiem, ale wydaje mi się że i tak już wszystko zostało powiedziane. W każdym razie. jesli chodzi o mnie, możemy to nagrywać :D

w sumie teraz na to patrzac, to ja chyba tez bym przezyla... piszac ten text bylam (chyba nadal jestem) pod jakimstam wplywem Summer Rain zespolu Placebo (posluchac jezeli ktos chcialby sie zapoznac z alternatywnym sposobem wyrazania mysli i zupelnei alternatywnym przekazem muzycznym - bardzo ciekawa aranzacja) i tam na koniec byl taki fajni czterowiersz "Hold your breath and count to 10 fall apart then start again, hold your breath and count to 10, start again, start again..." (ale to trzeba uslyszec) i ja tak na fali tej pisoenki dodalam cos, co mialo spelniac podobna role, ale patrzac teraz na to trzezwym okiem (Summer Rain nie sluchalam od 2 dni, wiec jestem "trzezwa") stwierdzam, ze nie spelnia i chyba rzeczywiscie bym to wyrzucila :)))

zaraz, ja byłam chora i co było wcześniej przed tą gadką o gitarach nie wiem. Pojawiły się już jakieś piosenki ? I basistka nic o tym nie wie ? no bądźmy poważni.....

mialam nadzieje, ze sie tym zainteresujesz :)

No tak zwyczajnie i mam poprawkę, ale mniejsza z tym bo to 1/2 problemu... anyway, żeby wyjasnić wszystko od razu: Podejmyjąc zyciowe decyzje popełniłam błąd i teraz zapowiada się 'wolna wiosna' z dużą ilością wolnego czasu, który poswięcę na szlifowanie gitary (nie instrumenty, ale gry ), prace (jak znajde cos ciekawego) i naukę do egzaminów na wydzial na który się juz raz dostałam (ale w swojej głupicie postanowiła studjowac gdzie indziej ). Przynajniej humor mam świetny! (to nie ironia tylko fakt)

ojoj, przykro mi... ciekawe jak mnie pojdzie egzam - analize mam 10go lutego... juz sie cykam jak nie wiem co.... a na co sie dostalas i nie wybralas, bo wybralas fizyke???

Days. Piszesz postulaty o zaniechanie patosu, a w Twojim tekście to jest go całkiem, całkiem... Nie są to słowa krytyki!!! Niech Jedyny uchowa!!! Podobają mi się te słowa, nawet bardzo.

Nawet jakby byly to przeciez mowilam, ze sie za krytyke nie obraze :) I w ogole chyba masz racje... Cholera - wlasnie sobie przypomnialam, ze to byl jeden z powodow, ze przestalam pisywac te glupoty... Mam alergie na patos, ale jak juz cos napisze, to qrde tak czy siak mi tego tam wlezie roznymi szparami... Patrze sobie teraz na ten text i w pierwszej czesci antypatosowanie mi sie nawet udalo [wzglednie], ale w tej drugiej to juz rzeczywiscie gorzej... Ale i tak powoli zaczynam jednak dostrzegac nawet dobre strony - tzn wzglednie dobre wzgledem moich glupot - tzn w moich starych textach w porownaniu z tym jest patos na patosie i patosem pogania :) Zrobie sobie jeszcze ze 4 dlugie przerwy od pisania i moze sie go w ogole pozbede ;)

Zastanawie mnie tylko jedno... jak daleko zajdziemy pisząc piosenki o takich przesłaniach.

ja mysle, ze bardzo daleko :)))) Z reszta popatrz na najwieksze przeboje wielu roznych swietnych grup muzycznych/wokalistow - one przede wszystkim sa mniej wiecej o tym :) Tylko jakie przeslanie ma ten moj text, bo wlasnie tak na niego sie patrze i gdzies go zgubilam (patos go wygryzl? :confuse: )

Ale wlasnie -piszez ze ci sie podobal ten text mimo patosu... To mzoe jakas dyskusja na ten temat? :) Bo moze mnie ktos z tej alergii uleczy... Moze znieczule sie alkoholem :)

a wlasnie - ARHA - rewelacyjna informacja prasowa :) Mysle, ze z takim objasnieneim nikt sie nas czepiac nie bedzie ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez erfea on 28 Sty 2004 20:02

ojoj, przykro mi... ciekawe jak mnie pojdzie egzam - analize mam 10go lutego... juz sie cykam jak nie wiem co.... a na co sie dostalas i nie wybralas, bo wybralas fizyke???

Dlaczego ma Ci być przykro?! To tylko i wyłącznie na własne życzenie! Nie chcieło mi się uczyć (i nie chce) poza tym nie jestem przekonana czy to TO co chciałabym robic w zyciu (znaczy się na pewnie nie, tylko, że to co chcę robić w życiu jest raczej nie do osiągnięcie).
Co do Twojej analizy, to jestem przekonana, że zaliczysz na maxa!!!! NA co się dostałam... no cóż na geologię, MISMaP (międzywydziałowe studja matematyczno przyrodnicze) i MSOŚ (miedzywydziałowe st. ochrony srodowiska). Teraz zamierzam zdawać na ten mismap i nie zwalniać miejsca dla innych!!! :bad-words:

Przesłanie, przesłanie... jest takie, że podmiot liryczny zagubił sie w rzeczywistości bo ciągle żył w świecie swojich marzeń i teraz nie może się z niego wydostać. (Albo coś koło tego). Wczoraj wieczorem usiadłam z gitara i wstępnie wymysliłam melodje... taka jakaś naiwna, ale może uda mi się ją przenieść na gp3 i podzielic się nią z Wami. W kilku miejscach trzeba będzie cos zmienic bo się rytm wytraca. np. w tym 'play in' te in troszku mi bruździ, ale może jak wymysli się inną melodję to będzie ok. No i po 'Can you tell me ' w środku 1 i 2 strofy przydało by się chyba 'now'. Ja to przynajmnie jakoś tak widzę. :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 01 Lut 2004 23:44

Dlaczego ma Ci być przykro?! To tylko i wyłącznie na własne życzenie! Nie chcieło mi się uczyć (i nie chce) poza tym nie jestem przekonana czy to TO co chciałabym robic w zyciu (znaczy się na pewnie nie, tylko, że to co chcę robić w życiu jest raczej nie do osiągnięcie).

mnie z reguly jest przykro jak cos komus nie wyjdzie... taki uszczerbek osobowosci - pokornie sie kajam...

zdawać na ten mismap i nie zwalniać miejsca dla innych!!!

kiedys myslalam o mismap ale poniewaz tam nie jest tylko matma, ale wszystkie nauki przyrodnicze (wiec i moja znienawidzona bilogia i chemia), to jednak zrezygnowalam... a mysle, ze sie tam spokojnie dostaniesz i zawojujesz caly... hm... miedzywydzial :)

Przesłanie, przesłanie... jest takie, że podmiot liryczny zagubił sie w rzeczywistości bo ciągle żył w świecie swojich marzeń i teraz nie może się z niego wydostać. (Albo coś koło tego).

szybka analiza psychologiczna... ciekawe co Freude by na to powiedzial :P
ja mysle, ze z moich dawnych textow moznaby wywnioskowac wiekszosc chorob psychologicznych.... ale coz nie tylko ja mam obsesje - o czym swiadczy chociazby plyta Creed Human Clay... nie to zebym sie porownywala do wielkiego i swietnego texciarza Scotta Stappa ale on na tej plytce ujawnia piekna obsesje strachy przed staroscia (co najmniej 5 piosenek....) Przynajmniej w moim odczuciu... moze tez sobei znajde obsesje i zaczne pisac lepsze texty :confuse:
szkoda ze to tak nie dziala....

BTW. co z dyskujsa o patosie??

Wczoraj wieczorem usiadłam z gitara i wstępnie wymysliłam melodje... taka jakaś naiwna, ale może uda mi się ją przenieść na gp3 i podzielic się nią z Wami. W kilku miejscach trzeba będzie cos zmienic bo się rytm wytraca. np. w tym 'play in' te in troszku mi bruździ, ale może jak wymysli się inną melodję to będzie ok. No i po 'Can you tell me ' w środku 1 i 2 strofy przydało by się chyba 'now'. Ja to przynajmnie jakoś tak widzę.

musialabym uslyszec melodie, by ci odpowiedziec na te pytania....

i znowu zostalysmy tylko my....

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 02 Lut 2004 18:20

Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego!

a mysle, ze sie tam spokojnie dostaniesz i zawojujesz caly... hm... miedzywydzial :)

Dzięki! :hug: (ja się już tam raz dostała, ale głupota nie boli :bash: :grin: )

Każdy tekściarz ma jakieś zboczenia. Weźmy np niejakiego JBJ - temu to tylko jedno zawsze na myśli... no może nie zawsze, ale często. A temat przemijania i śmierci jest uniwersalny.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez sdms on 02 Lut 2004 20:07

A ja tu jestem cały czas tylko, że się nie udzielam :confuse:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Days on 02 Lut 2004 23:22

Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego!

tyz prowda jak to mawial Pyzrda....

Każdy tekściarz ma jakieś zboczenia. Weźmy np niejakiego JBJ - temu to tylko jedno zawsze na myśli... no może nie zawsze, ale często. A temat przemijania i śmierci jest uniwersalny.

w sumie to ja nie wiem, ale tak sobie mysle, ze takie zboczenie moze yc przydatne - jest sie potem "rozpoznawalnym" :)

to teraz ide sobie jakiegos poszukac...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 06 Lut 2004 02:41

temat upadl znowu i chyba zaraz zaczne gadac sama do siebie.... wrocilam do domu i dorwalam sie do starych zbiorow komputerowych i do gitary.... macie teraz dwa songopodobne rzeczy: oto pierwszy (napisany niedawno - zeby nie bylo - wzglednie optymistyczny - chyba...)

DAbGx2

DA
bG
I started to believe in God
When I was very young
I used to turn my head up high
And watch the sky
Clouds floating over me
Creating different dreams
And making me believe
That nothing's what it seems

AG

And every single night
I'd go for a walk
Trying to find a trace
Of the perfect world
Searching for answers
Almost everywhere
But everytime I had
More questiones in my head

Ab
GD
And where am I going now
When these clouds are gone
And where am I gonna stay
When I feel I don't belong
And where is the point
Where I've missed the track
And even if I know
I'm not getting back (GA)
coz'

GDAb
I'm in control, I'm not breaking down
And if I'm on the edge I know I'll find the way somehow
And all the second chances - even if they're gone
I know... (G)
I'll find my way back home... (?) (GDAbG)

DAbG

DA
bG
I stopped looking for answers
Not so long ago
Maybe I was waiting
But I don't know what for
And all those moments
That passed me by
Are coming back to me
So now it's time to get them back

Ab
GD
And all the strength I have
That's still inside
And all the faith that's left
Somewhere in my heart
And all my childhood's dreams
That were left to die
I'm gonna save them
So I can feel that I... (GA)

GDAb
I know... (G)
I'll find my way back home... (?) (GDAbG)

DAbGxkilka (solo by erfea)

Ab
GD
And where I'm going now
I still don't know
But I don't feel that I
Can't make it on my own
So God just name the place
And I'll be there
And if there's something missing
Maybe I just don't care (GA)

GDAb
I know... (GA)
I'm in control, nobody's gonna change that
I'm on my way, this time I'm not turning back
And the destination - even if it's still uknown
I know... (G)
I'll find a place where I belong (GDAbG)

jak widac dorywanie sie do gitary sprawilo, ze sa nawet chwyty wiec jakas prymitywna wersja linii melodycznej jest.. nie za bardzo mi sie ona podoba, ale jak narazie muzyk ze mnie zaden... texciarz w sumie tez zaden, bo podoba mi sie tylko pierwsza zwrotka i refren bez ostatniego zdania (tego z (?)) i jeszcze moze kilka fraz... a ogolnie to przydaloby sie zeby ktos popracowal nad dalsza czescia... tzn od konca I refrenu w dol.... bede wdzieczna, bo w miare pisania zgubilam pomysl i juz sama nie wiem o czym to do cholery jest....

Kolejna natomiast to dosc stara... Inspiracja - ksiazka (jak sie Arha przyjrzy i przeczyta dobrze i pomysli o jednym z naszych ulubionych polskich pisarzy (za duzo juz podpowiedzialam) to sie domysli o kogo mi chodzilo). Anyway przez pewien czas uwazalam to za najlepsze co mi wyszlo... teraz nei wiem, bo dawno tego nie czytalam... ale poswiece sie i wkleje toto tutaj zeby roruszac troszke ten temat....

Some other night
I saw ya standing in the street
Dark lights were all around
You closed your eyes
Turn your head down to feet
And wish that you could be blind

Another time
Another place on this world
Or maybe totally different universe
So many roads
Leading to unknown spots
Will you know which one to take

You're a child
Lost in the maze of fate
Trying to find your way back home
And every time
When you make next step
You feel that way you've chosen's wrong

Can you feel it
Someone is out there
And he's waiting for you
Can you hear it
The voice from out of space
Saying that you'll get trough

Hey little girl, little girl save your soul
There is no reason to cry
One more step and it all will be gone
You only gotta try

I know you've hurt
I've seen your pain
Though you keep it deep inside
But now you're tough
Looking for chance to return
To take back your stolen time

Dry your tears
With forgotten promises
That they've never fullfiled
Can't you see
That's not the right way
To get over it

Can you hear it
Someone is out there
And he's calling your name
Can you see it
You're not captured
There's still chance to end this game

Hey little girl, little girl save your soul
One more step and it all will be gone
You only have to try
Hey little girl, it won't be long, little girl
Till it's gonna be alright
One more day and it will all fade away
You will never have to ask them why

Why you're alone at night...

solo

Can you see it
The light is back here
No more fears and doubts
Can you feel it
It's no more frightening
Come on and take this chance

Hey, little girl, little girl save your soul
Battle is over, war is over - you have won
You're heading back to light
Hey little girl, little girl come back home
You're gonna be alright
The nightmare's over, your life's just begun
And it's gonna stay like that

Hel little girl, little girl...

intro
G D e C
G D C
G D e C
G D C

zwrotka
G D e C
G D e C
G D e C
G D C

przedrefren
D e D C
D e D C

refren
G D e C
G D C
G D e C
G D C

Solo (by erfea)
G D e C (kilka razy)

jak widac tutaj tez jest prymitywna muzyczka opracowana... jak zwykle obracam sie w swiecie podstawowych chwytow i podstawowych gam, ale zawsze wtedy sobie powtarzam ze moje ulubione songi np M20 tez sa w podobnych gamach (wciac GDCe i GFaC itp)... tak to sobie tlumacze ;)

anyway piosenki sa napisane schematycznie i to mi sie w nich tez nie podoba....

moze troszke sie ruszy ten temat...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 06 Lut 2004 02:52

Spokojnie, gadanie samej ze sobą Ci nie grozi - ja tu jeszcze jestem! :grin:
Narazie wydrukowałam sobie oba teksty i jeszcze ich nie przeczytałam, ale mam już jedno spostrzeżenie - krótkie to one nie są :grin:
Co do 'prymitywnych' chwytów, to zobacz jakie czasami prymitywne chwyty mają największe przeboje... nie ma się czym przejmować. !

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 06 Lut 2004 02:56

Spokojnie, gadanie samej ze sobą Ci nie grozi - ja tu jeszcze jestem!

no to luuuuuuuuuuzik :) :boogie:

Narazie wydrukowałam sobie oba teksty i jeszcze ich nie przeczytałam, ale mam już jedno spostrzeżenie - krótkie to one nie są

w sumie racja... ale to tez po czesci dlatego, ze co chwila dawalam entera i nie pisalam ze teraz refren tylko po prostu wklejalam ten refren i tyle ;)
ale w sumie racja.... moze da sie je jakos "uszczuplic" :)

Co do 'prymitywnych' chwytów, to zobacz jakie czasami prymitywne chwyty mają największe przeboje...

co racja to racja :) z reszta to jest tylko szkic - zawsze mozna cosik wymienic, wymyslic.. licze ze cos z tym zrobisz :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 06 Lut 2004 03:03

ale w sumie racja.... moze da sie je jakos "uszczuplic" :)

Wcale nie trzeba - jest kilka znanych hitów po 10 minut i więcej, to nie problem. Poza tym można przecierz śpiewać z szybkością karabinu maszynowego :grin: (co na to powie nasza wokalistka?! :confuse: :grin: )

Tak się zajęłam tym całym pisaniem na forun, że jeszcze nie przeczytałam tekstów... :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez sdms on 06 Lut 2004 03:04

Ja też tu jestem ! :]

Przeczytałem i tak wstępnie mi się to podoba, ale przeczytam jeszcze jak będę miał luźniejszy umysł, bo teraz lekko już wysiadam :confuse:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 06 Lut 2004 03:34

Po przeczytaniu (też tutaj istnieję) jestem na tak. I ja chce to do repertuaru Avari (ile my już tych songów mamy swoją drogą ?)
Days nie martw się, zbieranie materiału zawze jest najbardziej czasochłonne, no i nie wszyscy się rodzą poetami :) Jak już zbierzemy materiał i zaczniemy próby urządzac i takie tam, to pewnie za postami w tym temacie nie będzie można nadąrzyć (oby...)

A ze proste chwyty ? (ja się po poerwsze nie znam) a po drugie, proste chwyty sa najlepsze. A długie piosenki kocham, Nikki nasza chyba też, więc problemu nie ma.
A śpiewanie z szybkością karabinu maszynowego... O ile to się w mówienie nie zamieni to nadworna basistka też jest na tak.

Ależ ja mam przepełniony pozytywnymi wibracjami dzień dzisiaj :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez NiKKi Rebel on 06 Lut 2004 03:48

Hey little girl, it won't be long, little girl Till it's gonna be alright One more day and it will all fade away You will never have to ask them why ... ten fragmencik mi sie podoba :pray: .. zaraz blizej przyjze sie reszcie .. narazie popatrze sobie jeszcze na to :boogie:

A długie piosenki kocham, Nikki nasza chyba też, więc problemu nie ma.

tak tak tak .... bede miała mozliwosc pokazania swoich wspaniałych mozliwosci wokalnych :lmao: :mwahaha: .. no chyba ze 3/4 pios. zajmie gitara ... :crazy:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez erfea on 06 Lut 2004 15:33

Wczoraj wieczorem przeczytałam teksty. Są niezłe! Narazie nie mam pomysłów na ewentualne zmiany, może potem jak się w nie wgryzę. :shiner:
Moją uwagę przykuły 2 fragmenty:
(solo by erfea)

Widzę, że Twoja wiara w moje możliwości gitarowe jest przeogromna. :grin: No ale skoro tak, to chyba trzeba te sola napisać... No i tu zaczyna się główny temat tego postu. Nie mam pojęcia czy pisąc te piosenki myślałaś o czymś spokojnym i refleksyjnym, czy też buntowniczym i nieugładzonym. Mam też pewne wątpliwości w których momętach zmieniać chwyty... Co jest zwrotką, przedrefrenem i refrenem chyba doszłam :shiner: .

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 06 Lut 2004 16:28

Wcale nie trzeba - jest kilka znanych hitów po 10 minut i więcej, to nie problem

tyle ze w tych co lepszych piosenkach to przewaza muzyka nad textem... dlatego mysle, ze sobie to jakos wywazymy :)))) tzn mysle ze Ty sie zajmiesz pieknymi solowkami i w ogole :)

Days nie martw się, zbieranie materiału zawze jest najbardziej czasochłonne, no i nie wszyscy się rodzą poetami :) Jak już zbierzemy materiał i zaczniemy próby urządzac i takie tam, to pewnie za postami w tym temacie nie będzie można nadąrzyć (oby...)

optymistyczne podejsce rlz :)))

bede miała mozliwosc pokazania swoich wspaniałych mozliwosci wokalnych .. no chyba ze 3/4 pios. zajmie gitara

no cos ty Nikki - nikt nie odbierze ci mozliwosci popisania sie glosem :)

Nie mam pojęcia czy pisąc te piosenki myślałaś o czymś spokojnym i refleksyjnym, czy też buntowniczym i nieugładzonym. Mam też pewne wątpliwości w których momętach zmieniać chwyty...

hm.... moze uda mi sie rozpisac dzis jakos po fragmencie kazdej czesci tak, zeby bylo widac, gdzie ja zmieniam.... z reszta ty sie tym nie sugeruj bo ja tam gitarzysta jestem zaden - wiec jak ci cos bedzie lepiej inaczej pasowalo to zmieniaj :)
a co do tonu, to hm.... do Little Girl to przyznam sie ze za bardzo nie pamieta bo dawno tego nie gralam, ale wydaje mi sie, ze to zaczynalo sie spokojnie, a potem tak sie troszke rozkrecalo do wzglednie umiarkowanego... Natomiast ta druga (pierwsza) to taka troszke szybsza, ale nie za bardzo... z reszta nie wiem :confuse: zaraz ja sobie zagram i ci powiem :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 10 Lut 2004 21:24

Mam taką propozycję Days a propo piosenki I started to believe in God... :
Ciągle nie wiem jak to sobie wyobrażasz... ja sobie narazie tego nie mogę wyobrazlić w całości. Niby mam jakieś pomysły, ale to ciągle skrawki i urywki.. w każdym razie:
Intro z DabG x2 Zmieniłabym na DAbG DAbFGDA - tak, żeby kończyło się jakoś ciekawiej - trzeba jeszcze do teo skombinowac jakąć palcówkę.
Dalej : Te chwyty AG po pierwszej zwrotce to taki most (?) czy to chwyty do 2 zwrotki. Mam nadzieję, że to most :grin: .
Na końcu refrenu zamiast GDAbG załabym zwyczajnie AD.
W sumie to to wszystko jest jak rozmowa ze ślepym o kolorach... do tych akordów można przecierz wymyśleć bardzo wiele melodji i prawdopodobieństwo, że będą one choć trochę podobne jest znikome.
Czekam na wskazówki. :crazy:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 13 Lut 2004 00:54

Ch.... bombki strzelil choinki nie bedzie!!! nie zdarzylam w domu rozpisac tych piosenek a tutaj nie mam gitary... jak siade nad tym kiedys i pomysle, to moze mi sie to uda rozpisac bez, ale narazie czasa brak :)
ale co do tego co napisalas to tak - to intro to rzeczywiscie mozna jakos uciekawic i pewnie trzeba bedzie jakies pierdolki wymyslic... ja myslalam, ze wlasnie to sie zacznie tak spokojnie, samymi palcami grane az do mostu (zgadlas - to AG to most mial byc), pozniej po moscie troszke mocniej i zywiej i ma sie wlasnie dosc zywo konczyc ta zwrotka... Z tym AD na koncu refrenu to nie wiem, bo bym musiala to sprawdzic, ale byc moze masz racje...

hehehe - do tych akordow ja znam co najmniej 3 rozne piosenki, a jak zmienic game (tzn przeskoczyc na FGCa (w roznej kolejnosci) to jeszcze kilka sie znajdzie) i kazda inna - chociazby takie Bang a Drum jest na tych chwytach, a takze Let It Be i With Or Without You :P i czasami jak zaczynam cos grac na tych chwytach to chwila mija jak sobie przestawie ze posobu grania do Let It Be na ten inny :P

PS. gdzie jest reszta zespolu??? :pokoj:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 13 Lut 2004 22:44

PS. gdzie jest reszta zespolu???

Może zaczęli już trenować picie (sami... brak taktu!) i jeszcze nie doszli do klawiatur... ?! :shiner:
To intro jakoś mi teraz nie pasuje... teraz chyba bym była za : DAbG DAbFGA, czyli bez D w 2 części... ale też jakoś marnie to brzmi...
Czekam cierpliwie :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 14 Lut 2004 00:21

jak zaczeli beze mnie to ich popije ;)

a co do muzyki to narazie ci nie powiem bo nie mam gitary :(

Image Image Image
Image