Teraz coś po polsku... Myslovitz :]

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Teraz coś po polsku... Myslovitz :]

Postprzez Kourin on 01 Sty 2003 18:55

Większość osób, z którymi rozmawiam, uważa, że Myslovitz to pop. No tak, słysząc tylko piosenki z radia, dużo można powiedzieć (czyt. zero ;)). Czy jest jeszcze ktoś, kto uważa, że takimi piosenkami jak "Aleksander", czy "Zamiana", Myslovitz wywalczył sobie tytuł rockowego zespołu? :puppydogeyes:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez brenda on 01 Sty 2003 19:22

moim zdaniem Myslovitz to napewno nie pop. Moze nie rock, ale na 100% nie pop.

A tak na marginesie, całkiem fajny zespół.
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez NiKKi Rebel on 01 Sty 2003 20:01

Myslowitz to na 100% nie pop. Ja się nie znam, ale powiedziałabym, ze jest to taki lekki rock. Ale na pewno nie pop [brytnej to pop :Fade-color :Fade-color ]

A Myslowitz strasznie starasznie lubię. Nie znam zbytnio tutułów, no i jak narazie nie mam żadnej cd, ale nawet piosenki z radia sa godne uwagi. :black: :black:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez sdms on 01 Sty 2003 20:14

lubie to :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erka on 01 Sty 2003 21:11

To raczej nie pop. Już prędzej coś trochę jak brit pop czyli taki rock jakby (ale sie umiem wysłowić). Spoko są ale jak leca ich piosenki to zawsze przełączam stację. Z tatą mówimy że działają na nas samobójczo :grin:
Ale nie- nic nie mam do nich, jednak płyty nie kupiłabym bo mnie nie ciągnie do tego.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Klaudia on 01 Sty 2003 22:39

Myślę, że Myslovitz można zaliczyć to rock'a :wink:
Bradzo lubię ich i bardzo podobają mi się ich piosenki :wink:
Z albumów mam narazie tylko: "Miłość w czasach popkultury", ale już zaniedługo wzbogacę się o ich najnowszą płytkę :grin: :angel:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Arha on 02 Sty 2003 00:21

A ja ich nie trawię, woklaista ma denerwujący głos, a muzyka - z tego co wiem czyli z radia - taka trochę smętna

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 02 Sty 2003 01:01

ehh ja kiedys pozyczylam milosc od qmpeli i chyba nawet jedna piosenka sobie przegralam - po czym skasowalam :grin:
Jak dla mnie smetne i jakies takie - noo ja narodowego uwielbienia do nich nie czuje :shiner:
A co do tego popu to spokojnie - nie kazdy pop to od razu Britney :shiner:
Ale fakt - czystego popu nie graja na pewno - zreszta ja nie lubie porzadkowac muzyki na jakies kategorie (szczegolnie w dzisiejszych czasach gdzie wszyscy mieszaja wszystko ze soba :confused: )
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez marta_bongiovi on 02 Sty 2003 02:14

ja myslovitz bardzo bardzo baaardzo lubię i uważam, ze to obecnie najlepszy polski zespół. mają kawałki bardziej rozrywowe ale też takie dające troche do myślenia, jak np. "To nie był film".
a co do kategorii ich muzyki to ostatnio na mtv leciał taki program z nimi i mówili ze ich muzyka to.. dokładnie nie pamietam, ale ze jest gitarowa (taaaa zapamietałam słówko gitara i teraz sobie myślcie co to za gatunek mógł być :grin: ) ja bym ich zaliczyła do pop-rocka, albo brit-popu

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez ŻONA_DŻONA on 02 Sty 2003 03:16

Nie wiem czy to na 100% rock. Dużo ludzi nie wie, gdzie to powinno się znaleźć, wiele zespołów trafia do szufaldki "rock" (bez podstaw), bo nie wiadomo co z tym zrobić.
Dobra, sorry, ale mam dziś kłopoty z formuowaniem zdań :drinking: :grin:

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez Kourin on 02 Sty 2003 03:21

Jako zatwardziała fanka Myslovitz musze powiedzieć, że spodobały mi się te odpowiedzi :] Jeśli idzie o "Miłość..." to moim zdaniem jest to najlepszy album Myslovitz, a mam wszystkie. "Korova Milky Bar" jest jeszcze bardziej dołujące od "Miłości..." pod względem tekstów. Nic, tylko się powiesić, gdy podczas "Miłości..." można się jeszcze cieszyć. :wink:

A jeśli ktoś chce się przekonać, jak brzmi dobry polski rock rodem z Mysłowic, zapraszam na http://kourin.blog.pl/ do ściągnięcia "Aleksander". To jest MEGA, ostre i szybkie, takie, jakie Kourinki lubiom najbardziej :grin: A przy okazji jeśli ktoś mojego bloga nie widział po kolejnej zmianie wystroju, to będzie miał okazję :grin: Tylko proszę o wyrozumiałość, nowy layout dopiero powstaje... ECH... Męczę się nad jednym kodem, ale... DOBRRRRRRA... :bad-words:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music