Sprowokować zespół... - czyli NAKLEJAMY!

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Sprowokować zespół... - czyli NAKLEJAMY!

Postprzez Alex on 22 Sie 2005 21:39

Spróbujmy wpłynąć na organizatorów polskich i zróbmy małą akcję... mianowicie powtórzmy sytuację z klipu HAND (wiem, że to cholernie oryginalne :P ) i rozklejajmy loga. jeśli akcja objęła by cały kraj to kto wie... a nóż coś z tego wyjdzie... :P postarajmy się... niech włączy się w akcję każdy fan który posiada trochę papieru i kawałek markera... zacznijmy jednego dnia, np 29 sierpnia... macie tydzień na przygotowanie się :D jakieś obiekcje?

...Temptation makes us fall from grace...
But the angels were sinners and the sinners saints
...Forgive yourself cause we're all the same...
Everybody rides on the karma train
Awatar użytkownika
Alex
Get Ready

Od: 17 Mar 2005 03:58
Miejscowość: Starogard Gd

Postprzez Tico on 22 Sie 2005 23:10

Yyy po co?
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez klaudi on 22 Sie 2005 23:23

no właśnie po co?? w jakim celu miałoby to służyć?? jeśli chodzi ci że wten sposób sprowadzić zespół do kraju to naprawdę wątpię aby to pomogło

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Captain Kidd on 22 Sie 2005 23:42

Alex napisał(a):Spróbujmy wpłynąć na organizatorów polskich i zróbmy małą akcję... mianowicie powtórzmy sytuację z klipu HAND (wiem, że to cholernie oryginalne ) i rozklejajmy loga. jeśli akcja objęła by cały kraj to kto wie... a nóż coś z tego wyjdzie... postarajmy się... niech włączy się w akcję każdy fan który posiada trochę papieru i kawałek markera... zacznijmy jednego dnia, np 29 sierpnia... macie tydzień na przygotowanie się jakieś obiekcje?

:rofl:

Tico napisał(a):Yyy po co?

Właśnie ? Jeżeli po to, żeby sprowadzić zespół do kraju, to pomysł jest nie na miejscu z racji, iż mało kto wie, co ten znaczek oznacza itede... A jeżeli by już ktoś wiedział, to nic by to nie dało i tak :P Juz lepszy byłby pomysł z pisaniem petycji po raz enty xD Postawmy się na miejscu ludzi, którzy dostaliby takie coś do ręki: wezmą, może i obejrzą, a później tak czy srak wyrzucą. Podsumowując - zmarnowane kartki, pisaki, a przede wszystkim czas :P I żądanego efektu i tak nie uzyskamy...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Klaudia on 23 Sie 2005 00:30

Nawet jeśliby to coś pomogło, to ja nie mam zamiaru rozklejac czegokolwiek gdziekolwiek :crazy:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 23 Sie 2005 17:43

tia pomysł by raczej nie pomógł w przyjeździe BJ do Polski, co nie zmienia faktu, że byłaby to fajna zabawa... Mi klip HAND kojarzy się trochę z akcją HEYAH, gdy nikt na początku nie wiedział o co chodzi z tymi łapkami.. Więc skoro nikt nie wie co ta buźka oznacza, to gdybyśmy zaczęli ją wszędzie naklejać, czy rysować, ludzie zaczęliby się zastanawiać, o co chodzi, zaczęłyby się plotki itp. i w ten sposób BJ mieliby najlepszą i najtańszą reklamę jaka jest tylko możliwa :P I jakby tak dalej myśleć to w konsekwencji mogłoby się to jednak przyczynić do sprowadzenia BJ do Polski... Tylko jak na moje to w Polsce wszlkie tego typu akcje są skazane na porażkę... Nie dlatego, że są kiepskie itp, ale dlatego, że polscy fani są leniwi i sceptycznie nastawieni do wszelkich tego typu pomysłów.. i nawet jeśli pomysł jest dobry to i tak nikt nic nie zrobimy, bo po co?... Lepiej czekać 50 lat, a może jako stare dziadki BJ przyjadą do nas... Nieliczni, których będzie na to stać pojadą na koncert za granicę, a reszta będzie się zadawalać kupowaniem koncertów na DVD lub ściąganiem z neta... Ehh...

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Colleen on 23 Sie 2005 21:33

Wiecie, ad tego co napisał sd - gdybyśmy z HANDzikiem taką akcję zrobili jak była z łapką heyah, to MOŻE by to coś dało, ale na pewno nie ściągnięcie ich do kraju na koncert, co najwyżej wzrost popularności czy hm... zwrócenie uwagi na logo i na zespół. Ale to by musiała być taka kampania z zajęciem billboardów i naprawdę porządna dystrybucja HANDzików, no bo sorry, ale jakieś ulotki na ulicy... Czy rozklejanie tychże w różnych miejscach na mieście... Kto by na to zwrócił uwagę? Podziwiam poświęcenie rotfl, pomysł ambitny, ale z góry skazany na porażkę rotfl Coraz więcej nam się zbiera takich tematów po kilka postów... Może ktoś by z tym zrobił porządek? rotfl

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Gina on 24 Sie 2005 21:24

Ej ale wiecie co... Ja to bym chetnie sobie porobila jaja i porozwieszala takie rzeczy. Bez celu zadnego. Bo taka akcja na pewno nie bylaby ogolnopolska i na pewno nie przynioslaby efektu zadnego. O sprowadzeniu BJ do Polski juz nawet nie mysle bo to jest naprawde nierealne. Ale mowie, jakbym miala obok siebie wieksza liczbe ludzi (no i gdybym czula sie lepiej niz dzisiaj :|) to bym mogla cos porozwieszac, tak w ramach dobrej zabawy ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 24 Sie 2005 21:43

no wiecie gdyby to wygladalo na zasadzie tych jak im tam - co to sie spotykaja ludzie np we Wrocku w Galerii o 14.00 i klada sie na podloge na 10s to w sumie mogloby fajnie wyjsc :P taka zabawa na tej wlasnie zasadzie...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Colleen on 25 Sie 2005 00:39

Ja jestem za rotfl Tia... Ricky? ;) Co powiesz na akcję pt. 'rozwieszanie HANDzików po Katowicach'? :lmao:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Ricky Skywalker on 25 Sie 2005 01:24

Cholera... nie zmuszaj mnie do powiedzenia czegoś, co ma wyjść na jaw dopiero w sobotę :P Dlatego od tej pory do powrotu ze zlotu w tym topicu milczę jak grób :shiner:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez klaudi on 25 Sie 2005 02:25

gdybym chciała coś takiego zrobić w moim mieście to musiałabym to robić sama bo nie znam drugiego fana BJ w Brzozowie a mnie samej się nie opłaca tego robić a nawet gdybym to zrobiła to raczej nikt by nie zauwazył a jak już zobaczy to raczej zlekceważy

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Ricky Skywalker on 30 Sie 2005 02:44

Dobra, już mogę powiedzieć... przywiozłem na zlot trochę naklejkowych HANDzików drukowanych w pobliskiej drukarni :) No i kilka trafiło w różne miejsca (pociąg, dworzec, przystanek...) a reszta została rozdana do użytku osobistego... ;)

Chciałem też ogłosić, że wraz z Adrianem szykujemy akcję na terenie Zagłębia. Jeśli ktoś z naszego terenu by się chciał przyłączyć, zapraszamy... będzie mała składka na materiały (3-5 zł) i jak to mówią - jedziemy z tym koksem :D

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez erfea on 01 Wrz 2005 14:31

Generalnie problem jest taki:
-znaczek owszem ładny, ale dla niewtajemniczonych nic nie znaczy... a conajwyżej jest to buźka jak kiedyś były na zeszytach.
Kiedyś (początek lat 90) podobną akcję przeprowadził zespół Wilki z wlepkami "Wilki tu były" napisanymi 'wilczą' łapą, ale wtedy wszyscy wiedzieli co to znaczy. Sukces odnieśli... dziś wydaje mi się to niemożliwe, chyba, że jak sd zauważy byłoby to zorganizowane jak heyah... ale na to nas nie stać i nie wiem do czego miałoby to prowadzić.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Alex on 01 Wrz 2005 17:29

Generalnie to problemem jest jedynie lenistwo. Kto powiedział że handziki nie mają być wzbogacone o jakikolwiek podpis?
Jeśli tak wygląda postawa polskich fanów to wcale się nie dziwię że nikt nie chce tu zorganizować koncertu. ktos napisał o petycji. Petycja jest niesamowicie mało wiarygodna, a to że zostanie wysłana po raz enty z tymi samymi nazwiskami nic nie da i każdy doskonale zdaje sobie z tego sprawę (albo i nie....). W każdym razie nie jedni zawiedli się na was...
a nazywając siebie Fanami dobrze się zastanówcie nad tym co mówicie...
wasze lenistwo i pesymizm są powalające...

...Temptation makes us fall from grace...
But the angels were sinners and the sinners saints
...Forgive yourself cause we're all the same...
Everybody rides on the karma train
Awatar użytkownika
Alex
Get Ready

Od: 17 Mar 2005 03:58
Miejscowość: Starogard Gd

Postprzez cRaSh on 01 Wrz 2005 17:42

Alex napisał(a):Jeśli tak wygląda postawa polskich fanów to wcale się nie dziwię że nikt nie chce tu zorganizować koncertu.

no tak, przeciez w kazdym innym kraju fani nalepiaja naklejki i zespoly przyjezdzaja do nich grac :ohmygod:

Alex napisał(a):a nazywając siebie Fanami dobrze się zastanówcie nad tym co mówicie...

zastanowilem sie, ciagle sie nazywam fanem. Zakwestionujesz to?

Alex napisał(a):wasze lenistwo i pesymizm są powalające...

:lol:
ja tu widze raczej podejscie realistyczne.

Co innego zabawa z HANDdzikiem 'dla jaj', a co innego naiwna wiara w to, ze dzieki temu BJ zwroci na nas uwage...

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 01 Wrz 2005 18:51

Alex napisał(a):wasze lenistwo i pesymizm są powalające

a wiec dolacz do nas i zmniejsz poziom naszego pesymizmu i lenistwa swoja obecnoscia w naszych szeregach...

Alex napisał(a):Kto powiedział że handziki nie mają być wzbogacone o jakikolwiek podpis?

Yyy, ty... :>

Alex napisał(a):nikt nie chce tu zorganizować koncertu

A nie chce nie dlatego ze "wlasnie tak wyglada postawa polskich fanow", a dlatego, ze BJ nie sa popularni w Polsce i ich plyty nie sprzedaja sie tak dobrze jak U2, tyle to chyba rozumiesz :crazy:
Zreszta sama chyba nie wierzysz w to ze jezeli porozlepiasz na slupach, murach, czy tez tylkach przechodniow mordki HANDzika z podpisem Bon Jovi, to to da cokolwiek, jezeli uwazasz inaczej - w takim razie cos nie tak jest z twoim sposobem myslenia i ocena rzeczywistosci. Realizm to podstawa

Alex napisał(a):W każdym razie nie jedni zawiedli się na was...

Prosze o podanie chocby pieciu przykladow...

Alex napisał(a):a nazywając siebie Fanami dobrze się zastanówcie nad tym co mówicie...

Przybliz mi prosze ja ciebie definicje "fana" a sprawdzimy kto nim jest i nie bedzie zadnego problemu. Wtedy bedzie wiadomo kto ma zaszczyt chlubic sie tytulem fana, a kto nie...

cRaSh napisał(a):no tak, przeciez w kazdym innym kraju fani nalepiaja naklejki i zespoly przyjezdzaja do nich grac

No pewnie, to nie wiedziales o tym ? ja slyszalem nawet o bardziej oryginalnych, drastycznych wrecz krokach - ponoc w krajach Bliskiego Wschodu, kiedy fan chce zeby jego ulubiony zespol go odwiedzil w jego ojkczystym kraju - wysadza sie w powietrze zabijajac przy tym kilkunastu przypadkowych ludzi xD

cRaSh napisał(a):ciagle sie nazywam fanem. Zakwestionujesz to?

Ja to zakwestionuje, a co tam - nie naklejasz czerwonych mordek - nie jestes fanem rotfl

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Adrian on 01 Wrz 2005 20:02

Oj ...

Widze kolejny raz pesymizm. Po co cos robic jak mozna nic nie robic ...

A mozna chociazby wydrukowac sobie na czerwonej kartce duza buzke i przykleic na okno od strony dworu. Na tak zrobilem. Dodatkowo wydrukowalem na czerwonej kartce buzke z podpisem kiedy przemiera i zanioslem do muzycznego... koles sie ucieszyl ui powidzial ze z checia sie do takie akcji przylaczy.

Mowie wam kupcie pare czerwonych kartek podrukujcie i przyklejajcie. Niektore same buzki a niektore z podpisem Bon Jovi i data premiery.

A tak po za tym jeli kazdy z takim pesymizmem podchodzil do zycia to nie byloby np Bon Jovi bo Jon by sobie pomyslal po co cos nagrywac jak i tak nikt tego nie bedzie sluchac. Na pewno jak nic nie zrobimy to nic sie nie zmieni. A np Rokita mówila ze porozmawia z kolesioami i Buzka bedzie na pierwszej stronie darmowej gazety ...
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Days on 01 Wrz 2005 20:11

Adrian napisał(a):A mozna chociazby wydrukowac sobie na czerwonej kartce duza buzke i przykleic na okno od strony dworu.

lol :D dobre :P hehehe wszyscy mi beda po oknach patrzec i sie zastnawiac, kto tak ciagle w oknie stoi :P LOL :D

a tak serio to taka akcja jest spoko, ale ja by sie po niej za wiele nie spodziewala ;) z Corrsiakami w Niemczech tak robia, ze maja date wydania Home na samochodzie z tylu poprzyponana i w ogole :P al eto bardziej zabawa jest niz cos powaznego :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Evie on 01 Wrz 2005 22:37

W sumie zabawa jest fajna tylko u mnie w Poznaniu chyba sama musiałabym w konspiracji Handziki rozklejać - w sumie to byłoby moją oznaką w stylu 'tu byłam ' :P. Może nawet się w to pobawię, jak tylko będę miała tusz w drukarce :pokoj:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja