Slippery When Wet

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

Slippery When Wet

Postprzez Gina on 29 Wrz 2002 00:34

Mialam pisac o these days albo o keep the faith , ale uslyszalam w tv fragment z let it rock no i mnie wzielo...
Poprzedniczka new jersey – srodek lat ’80 , cos co sprawilo ze Bon Jovi stali sie slawni , znani bla bla bla . Piosenki ze slippery sa wesole , pelne zycia , przepelnione energia i mlodoscia. A oprocz tego maja to cos co sprawilo ze staly sie niesmiertelnymi przbojami , które do dzis grane na stadionach poruszaja tysiace.
Let It Rock – dla mnie pierwowzor (a co ;p) Lay your hands on me – ten sam dlugi wstep , ta sama enegria , ten sam czad. Tyle ze z 1986 r. po raz pierwszy (?) king of Swing i Capitan Kidd sie ujawnili. Nie wiem co moge napisac o tej piosence (wogole czasami jak cos bardzo lubie to nie wiem jak mam to „zrecenzowac” – best przykład – patrz NJ – nie wiedzialam kompletnie co pisac ;p ) I tutaj tez. Chyba tylko napisze ze baaaaaaardzo mi sie podoba :D
9 / 10
You Give Love A Bad Name – pierwszy numer jeden Bon Jovi – czy trzeba fanom wogoe cos takiego przedstawiac ??? Grane na kazdym koncercie – legendarne „shout through the heart and you`re to blame …..” To chyba mowi samo za siebie ... nie mozna nie lubic tego kawalka ... po prostu nie mozna
10 / 10 *
Livin' On A Prayer – ehh I znowu mam problem – Tommy I Gina po raz pierwszy – taka real historia po raz pierwszy – jeden z NAJWIEKSZYCH hitow ever. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Livin on a prayer chyba kazdy fan marzy (hehe) zeby kiedys wykrzyczec to na koncercie .... I motto i przeslanie zyciowe I po prostu wielki , niesmiertelny hicior. Chyba kazdy chociaz raz w zyciu czul sie jak Tommy i Gina . chyba kazdy czuje sie czasami (niektorzy czesciej niz czasem ;p) half way THERE. Gdyby nie było Tommey’ego i Giny , gdyby nie było gitary która zastawil , gdyby nie było dokow , knajpy (ehh sorry, bo wyraz restauracja mi nie pasuje a nic innego w tej chwili znalezc nie mogę) gdyby nie było prayera po prostu – nie było by Bon Jovi. Nie było by tez fanów którzy właśnie w tej piosence często , bardzo często – odnajdują nie tylko siebie , nie tylko swoje problemy ale tez nadzieje ze kiedyś ... „make it” i sa JUŻ tylko „half way there..”
10 / 10 * – za całość.
Social Disease – chórki pan na początku ruleeez :-D Właściwie to nie mam nic do tej piosenki (a pamiętam ze kiedyś parę osób ja strasznie objechało...) Jest zakrecona , troche crazy – i dobrze
6 / 10
Wanted Dead Or Alive – Slippery when Wet to kopalnia nieśmiertelnych przebojow – oprocz bed name i prayera – cos jednak świeci najjaśniej – cos co wszystkim fanom zespolu na calym swiecie mowi jedno : BON JOVI. I watned jest takim kawalkiem. Sztandarem BJ. W 100% o nich , w 100% genialny i w 100% godny tego by być najbardziej rozpoznawanym utoworem BJ. Pewnie ci którzy ich nie lubia / nie sluchaja – być może nawet nie znaja tego kawalka. Ale dla fanow to jest wlasciwie taki duch zespolu , oni sa w tej piosence , zyja w niej , z nia i przez nia. Widac i slychac to najlepiej kiedy graja ja na koncertach. Najpierw solowka Richiego i „it`s all the same……….” I wszyscy zostaja urzeczeni I zabrani na ponad 5 minut (przynajmniej) do krainy Bon Jovi. Cos magicznego co stworzyli przetrwalo do dzis i odzywa na nowgo za kazdym razem kiedy Rich i Jon biora do rak gitary i zaczyanja to grac. Chyba nie byloby dobrego koncertu bez WDOA - gdyby tego zabraklo – byloby po prostu – pusto .... Dla mnie jedyny – wieczny – ponadczasowy – mistrzowski sztandar BJ
10 / 10 *
Raise Your Hands – kocham ta piosenke !!!! serio – mam na jej punkcie fiola – jak jej slucham to faktycznie mam ochote podniesc rece i wrzeszczec razem z Jonem (ale spoko ;p nigdy tego nie robie heeh) Lata ’80 (tak wiem – ja mam filoa) w pelni – energia , zabawa , „live when i’m alive” po prostu
9 / 10 *
Wlasciwie zrobie tak : Without Love & I'd Die For You – why ? po prostu te dwie pisoenki od pierwszego przesluchania sww az do teraz stanowia dla mnie jedna calosc. Nie mogę sluchac die bez without i na odwrot. I qrde again nie wiem co napisac – podobaja mi się – po prostu .. :-)
8 / 10 *
Never Say Goodbye – Chyba pierwsza prawdziwa wielka ballada Bon Jovi – noo może nie tak wielka jak I’ll be there , bed of roses czy always ale pierwsza , porywajaca , wzruszajaca , i naprawde swietna. Jak zazwyczaj staram się nie widziec jona czy chlopakow w piosenkach to ta jest jedna z tych w których zawsze widze Jona siedzacego w zadymionym barze.
8 / 10 *
Wild In The Streets – jak slucham tej piosenki to czuje to samo co przy Raise your Hands. I tu tez – jak jej sobie slucham zawsze widze male amerykanskie miasteczko , Joey’a , dziewczyne uciekajaca przez okno i jej chlopaka aaaaaaa po prostu – Crazy lata ’80 (taak wiem – mania manią pogania ;-D ) Ale co ja zrobie – Kocham ich za takie piosenki jak ta , a ta kocha Sssssstrasznie !!!!!
9 / 10 *

Nie będę liczyc sredniej bo jednak uwazam to za Za bardzo pracochlonne – nie chce mi się hehehe po telefon siegac ;-p
Ale widac po wynikach ze wyszla by baardzo wysoka – i tak mialo być ... w koncu – skoro jest to plyta z 1986 roku , ze srodka lat ’80 , jeśli jest to poprzedniczka New Jersey (te same klimaty) i jeśli sa na niej YGLaBN, LoaP , WdoA; to jak mogla by mi wyjsc mala srednia :-D Slippery when Wet – jest szalone , zawriowane , radosne , pelne zycia , dajace (powiem brzydko) kopa i pozostawiające po sobie (watned np.) ciarki na plecach , mistrzostwo po prostu !! That’s all

Aha i co do tych * to tak – powiedzialm sobie na poczatku ze nie wyjde poza skale (jakbym miala az tak się bawic to czytajac NJ nie widzielibyscie 10 i 9 tylko same 15 i 14 czasami ) ale ponieważ wyszlam z zalozenia ze 10 to jest najwiecej , mistrzostwo , cos genialnego (bla ............. [ kolejne chwalebne epitety] bla bla) To heh proszę się nie dziwic ze pisze ze cos kocham a daje 9 czy 8 (no bo jak mogę dac wild in the streets które kocham 10 skora 10 dalam czemus takiemu jak watned , prayer i bad name ... )
Ehhh heheheh hard się to pisze ;-D hard ;-))))
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez NiKKi Rebel on 30 Paź 2002 04:15

Płytka którą poprostu ubóstwiam. Sama nie wiem co o niej napisać. Może zrobię tak:
Slippery when Wet – jest szalone , zawriowane , radosne , pelne zycia , dajace (powiem brzydko) kopa i pozostawiające po sobie (watned np.) ciarki na plecach , mistrzostwo po prostu !!

W kazdym razie, płytka zaiera świetne kawałki. Są kawałki-legendy: Livin, Bad Name, Wanted ; są te na maxa rockowe: Let It Rock, Social Disease, Wind In The Streets, Raise Your Hands, I'd Die For you; piosenka "z amerykańskiego koncrtu życzeń" (czytaj<mile wpadająca w ucho) Without Love oraz balladka: Never Say Goodbye. Jednym słowem - kązdy znajdzie coś dla siebie.
Moja osobista ocena :
Let It Rock10/10
Livin On a Prayer10/10
You Give Love A Bad Name10/10
Social Disease7/10
Wanted Dead Or Alive10/10
Raise Your Hands10/10
Without Love8/10
I'd Die For You9/10
Never Say goodbye9/10
Wind In The Streets9/10
Ostatnio edytowany przez NiKKi Rebel, 26 Lip 2003 21:52, edytowano w sumie 1 raz

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Anonymous on 30 Paź 2002 23:15

Let It Rock 7/10
Livin On a Prayer 10/10
You Give Love A Bad Name 10/10
Social Disease 5/10 - poczatek bije wszystko ((; - jak ja lubie takie odglosy ((;
Wanted Dead Or Alive 10/10
Raise Your Hands 9/10
Without Love 9/10
I'd Die For You 7/10
Never Say goodbye 6/10
Wind In The Streets 7/10
Anonymous

Postprzez JULIA on 31 Paź 2002 22:00

Teraz moja kolej: :grin:

1.Let It Rock 7/10
2.Livin`On a Prayer 10/10
3.You Give Love A Bad Name 10/10
4.Social Disease 8/10
5.Wanted Dead OR Alive 10/10
6.Raise Your Hands 10/10
7.Without Love 9/10
8.I`d Die For You 10/10
9.Never Say Goodbye 8/10
10.Wild In The Streets 10/10

Ogolnie plyta jest boska :grin: :grin: !!!!
Ostatnio edytowany przez JULIA, 16 Sty 2003 23:50, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez erka on 31 Paź 2002 22:11

To ja też może krótko i na temat:

1.Let It Rock 7/10- to jak taki pierwszy mały hymn
2.Livin`On a Prayer - poza kategorią- tej piosence nie można dac nawet 11/10 bo historia w niej opowiedziana jest jak prawdziwe życie. W końcu kto nie czuł się Tommym lub Giną choć raz- jest WIELKA!
3.You Give Love A Bad Name 10/10 - hicior jak nie wiem, kocham ją:)
4.Social Disease 6/10- nie słucham jej często ale całkiem sympatyczna
5.Wanted Dead OR Alive - komentarz taki sam jak do LOP, niekwestionowany hymn zespołu- normalnie 100/10 :grin:
6.Raise Your Hands 7/10- kolejny niby hymn, coś na styl Let it rock, chórki tu fajnie wychodza- cznaczy to Raise your hands- tak krzyknięte
7.Without Love 7/10 - taka kochana mi się wydaje
8.I`d Die For You 10/10 - aaa uwielbiam ją! Zarówno w wersji akustycznej jak i z powerem:)
9.Never Say Goodbye 9/10- podoba mi sie tu przede wszystkim text, a muzyka tak jakoś kołysze i kołysze...Jest super.
10.Wild In The Streets 10/10 - przy tym to jest zabawa, aż chce sie krzyczeć hehe. Poza tym again mamy historyjkę z życia- tymrazem o Joey`u

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Tommy on 15 Lis 2002 03:23

Let It Rock 8/10 (swietny wstep i reszta tez nienajgorsza) :grin:
Livin On a Prayer 10/10 (...)
You Give Love A Bad Name 10/10 (...)
Social Disease 3/10 (dla mnie najgorszy song jaki BJ sklecili chociaz jak mowil Anthony cool poczatek) :grin: :grin:
Wanted Dead Or Alive 10/10
Raise Your Hands 8/10
Without Love 10/10 (nie wiem why ale kocham ta piosenke)
I'd Die For You 10/10 (to samo co wyzej) :grin:
Never Say goodbye 9/10
Wind In The Streets 9/10

Don't tell me what to do, I'm having fun!!!
Image
Awatar użytkownika
Tommy
Wanted Dead Or Alive

Od: 02 Mar 2002 03:07
Miejscowość: Bia

Postprzez Pivek on 26 Lis 2002 06:10

No i przyszedł czas kiedy piszę swoją pierwszą recenzję. Chcę się do niej jak najlepiej przygotować a więc już przed chwilą zacząłem już kolejne (który to już raz? :)) przesłuchiwanie płyty. No więc zaczynam:

- Let It Rock - kiedy pierwszy raz usłyszałem początek tej piosenki to od razu skojarzył mi się on z niektórymi utworami Suzi Quatro a także harmoniką chorałów Bacha. Jest to 57 sekund potężnego powera w którym niesamowitą rolę odgrywa połączenie organów z przesterem gitarowym. Później zaczyna się potężny song z niezłym tekstem i również pociągającą muzyką. Ocena: [b]8/10[/b]

- You Give Love A Bad Name - piosenka niezła - taka sobie. Wykonanie na płycie jest dziwne, niezrozumiałe dla mnie i rzadko słuchane. Niby ten song ma wszystko co trzeba, a jednak: czegoś mi tu brakuje. Gdybym recenzował tę piosenkę na Crush Tour to dałbym jej 9/10, ale tak muszę jej dać [b]7/10[/b]

- Livin' On A Prayer - tu już jest lepiej... słowa są niesamowite i całość stoi na wysokim poziomie. To jest niesamowita piosenka, ale jednak dziesięć razy lepiej mi się słucha ją w wykonaniu koncertowym niż płytowym. Stąd też ocena [b]8/10[/b] zamiast 10/10

- Social Disease - ku zaskoczeniu innych powiem, że choć niewątpliwie ta piosenka jest jedną z gorszych to jak najbardziej mi się podoba od strony muzycznej. Dlatego zasłużenie postawię jej ocenę [b]5/10[/b]

- Wanted Dead Or Alive - jest to w sumie jedna z niewielu piosenek którą lubię słuchać w oryginale a nie w wersji koncertowej... jest po prostu taka.. kowbojska... niesamowita.. tajemnicza. Pierwszy raz ją miałem okazję słuchać oglądając na VIVIE jakiś program z teledyskami. Był to szok - po It's My Life... później po płycie These Days usłyszeć taki stary song i tak inny od wszystkich które do tej pory znałem. Pociągnął mnie od razu, jest jednym z tych które słucham z przyjemnością za każdym razem. Ocenka [b]10/10[/b] bo jest the best, gdyby mi przyszło opisywać jakąś wersję koncertową dostała by 8/10 bo żadne wykonanie nie dorasta do pierwowzoru.

- Raise Your Hands - polubiłem bardzo tę piosenkę za niesamowity początek Richiego. I choć dużo przyjemniej mi się jej słucha na bootlegach i koncertach to na płycie prezentuje się nieźle.
Moja ocena to [b]9/10[/b]

- Without Love - Taki sobie wolny song... rzadko grany live, prawie w ogóle... niezbyt ją lubię choć pewnie według niektórych uważana jest za lepszą niż Social Disease... a jednak ja uważam ją za nieco gorszą... lecz za skojarzenie z jakimś filmem romantycznym daję jej [b]5/10[/b]

- I'd Die For You - Lubię tę piosenkę i to bardzo... muzyka bardzo dobra... słowa też... jest może mało przebojowa, ale taka w stylu Bon Jovi a'la lata 80-te. Ocena [b]7/10[/b]

- Never Say Goodbye - ten song jest raczej przeze mnie omijany... jakoś nie mogę polubić tej piosenki. Bardzo podoba mi się parę jej wykonań live, ogólnie słowa są niesamowite... jej klimat też jest niecodzienny.... ale właśnie dlatego że jest tak niesamowita, to choć jej nie lubię to dostaje [b]8/10[/b]

- Wild In The Streets - Zdecydowanie drugi po Wanted Dead Or Alive song na tej płycie. Jest taka dzika, pełna życia i energii... a solówka Davida w stylu rock'n'rolla i Richiego jest zajefajna.... mogę jej słuchać bez przerwy. Bez wachania stawiam jej [b]9/10[/b] choć nie ukrywam, że wolę wersję live np z One Last Wild Night....

To tyle na dziś. Dziękuję za uwagę :)
Awatar użytkownika
Pivek
Get Ready

Od: 02 Cze 2002 16:05
Miejscowość: Krak

Recenzja daraa...

Postprzez daroo on 11 Kwi 2003 19:24

A więc oto moje oceny do piosenek i ich recenzje:

1.Let it Rock 8/10 - jest to kawał porządnego rocka w wykonaniu Jovisów.

2.You Give Love a Bad Name 10/10 - Pierwszy przebój a zarazem ostry rockowy kawałek jeden z moich ulubionych.

3.Livin on a Prayer 10/10 - Hit numer jeden lat 80tych. Wspaniały rockowy kawałek, bardzo dobry tekst piosenki i chyba moja ulubiona piosenka!

4.Social Diese 6/10 - Szybki i ostry rockowy kawałek.

5.Wanted Dead or Alive 10/10 - Kolejny przebój a zarazem największy hymn tej grupy.

6. Raise your Hands 8/10 - Wesoły i optymistyczny kawałek.

7.Without Love 7/10 - Romantyczna piosenka.

8.It die for you 9/10 - Dynamiszny i ostry utworek.

9.Never say Goodbay 9/10 - Jedna z pierwszych ballad tego zespołu.

10.Wild in the streets 9/10 - kolejna dawka rocka!
daroo
Get Ready

Od: 05 Kwi 2003 23:47
Miejscowość: Bogatynia

Postprzez Klaudia on 26 Lip 2003 18:33

Jedna z lepszych płyt, więc dlaczego ja się tu jeszcze nie wpisałam, to nie wiem :wink: Słucham jej często, a ostatnio to nawet bardzo często :wink:
Można powiedzieć, że teraz SWW jest najczęsciej słuchaną przeze mnie płytą BJ (btw - wszystko przez pewnego osobnika, który do szkoły przyszedł w koszulce z SWW :crazyeyes: )

:evilbat:
Let It Rock 10/10
You Give Love A Bad Name 9/10
Livin` On A Prayer 11/10
Social Disease 7/10
Wanted Dead Or Alive 11/10
Raise Your Hands 8,5/10
Without Love 8/10
I`d Die For You 10/10
Never Say Goodbye 9/10
Wild In The Streets 9/10

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez 99-in-the-shade on 14 Wrz 2005 01:36

Let It Rock - 6/10, za 'pink flamingos' ;) (świetnie się sprawdza jako dźwięk przy uruchamianiu kompa, niezahartowani dostają zawału :P)

You Give Love A Bad Name - 10/10, po prostu klasyk.

Livin' On A Prayer - 11/10, za całokształt - darcie się w refrenie, i tego potężnego kopa, który sprawia, że choćbym nie wiem jakiego doła miała to słysząc 'Oooh, we're half way there...' zaczynam skakać po pokoju :boogie: i headbangować :headbang:

Social Disease - 5/10. Czasami ponucę, nic poza tym.

Wanted Dead Or Alive - 10/10, kolejny klasyk.

Raise Your Hands - 3/10, jestem na nie.

Without Love - 7/10

I'd Die For You - 7/10

Never Say Goodbye - 6/10, kiedyś straszną fazę miałam na to, ale już mi przeszło.

Wild In The Streets - 5/10

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez kkglitter on 25 Mar 2007 23:03

great cd...what can i say? Can 18 million people be wrong? and in the U.S. alone :horns:
kkglitter
Get Ready

Od: 25 Mar 2007 05:12

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

Powróć do Recenzje Płyt