Seriale

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Days on 16 Lis 2006 07:54

no ja musze wreszcie kumpla namowic, zeby mi przywiozl cala serie. ponoc druga kreca :>

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 16 Lis 2006 19:35

A ja zajebiscie genialnie po obejrzeniu (i pokochaniu ofc) 11 odcinkow, pozyczylam qmpeli cale 12 zeby sobie przegrala i trzymala pol roku.. :/ Teraz dostalam ale samo doobejrzenie 12 byloby debilizmem wiec jak bede miala chwile czasu to obejrze wszystko again ;)

Days napisał(a):ponoc druga kreca

sie nie odniose bo nie wiem jak skonczyli XD Ale generalnie na tak bym byla :grin:

I tym ktorzy nie widzieli, zdecydowanie polecam

Co do Dh, mnie sie nawet odcinek podobal... Moze Susan zasusanowata byla i jej watki byly przewidywalne, ale zaciekawila mnie matka Orsona - w ogole jego watek mnie interesuje, wiec moze dlatego ;) A no i sasiad tak milo sie zapowiadal a tu suprajs :> Lynette miala super zdziwiona/przerazona twarz, serio uwielbiam ta aktorke <3. I no ja tez bylam w niezlym szoku na watek z Gaby. I to takim niepozytywnym bo generalnie tez myslalam ze sie pogodza w inny sposob, a nie... Chyba nie zakoncza watku z Carlosem w ten sposob ? :| Glupie to by bylo (sie pogodzili i rozeszli ble :/) I ten watek z modelingiem w NYC heh tez w sumie przewidywalny i malo w stylu Gabby mimo wszystko
I jakos dziwnie mi mimo wszystko ogladac pare Mike&Edie...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Evie on 18 Lis 2006 09:56

Obejrzałam cały "Rzym". O jaaa - ale bajer. Zaje....fajny serial. I właśnie takich powinno być więcej - niegłupich, dobrze nakręconych, takich gdzie odcinek trwa 50 minut i jest jak taki mini film ;) Vorenus i Pullo rlz! W 11 ocinku gdy Pullo walczył na arenie a Vorenus dołączył do niego aż się poryczałam :shiner: . No piękne to było po prostu. A 12 odcinek - nie będę zdradzać, żeby Gina miała przyjemność oglądnania, ale w sumie pewnych wydarzeń można się domyślić, a tak poza tym to kończy się smutno. Generalnie czad i chcę drugiej serii. Natychmiast :shiner:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Days on 18 Lis 2006 19:46

no ok matka Orsona to ciekawy watek, ale wlasnie jakos tak nie az tak. moze wlasnie spodziewalam sie za duzo po tym odcinku. no zobaczymy co bedzie dalej, moze to sie rozwinie dalej fajnie.
I tak Mike&Edie glupio wygladaja razem, ale coz - jak Delfino jest glupi to niech ma XD

i tez mam nadzieje, ze nie zakoncza watku z Carlosem w ten sposob, bo to by bylo takei niedopowiedziane i niedokonczone i tez mi sie akcja z Gabby nie podobala - za duzo juz ona ma tego pecha w zyciu no...
a z sasiadem to naprawde ciekawe, wtf... moze to ma jakies wytlumaczenie inne, niz fakt, ze jest pedofilem ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez creemka on 18 Lis 2006 19:54

co do seriali to oglądam:
**na dobre i na złe
**nianie
**egzamin z życia
**mode na sukces :grin:
**ally mcbeal -<na dvd>
**merlose place <z heather locklear>
**kiepskich
**fale zbrodni

itp
Awatar użytkownika
creemka
Get Ready

Od: 16 Lis 2006 02:18
Miejscowość: kamien pomorski

Postprzez Gina on 24 Lis 2006 05:12

hehehe Evie widze powaznie na Rzym wzielo :grin:

DH 3x09, powoli sie wypalaja ? Bo niby patrze z przyjemnoscia ale potem mi wszystko wylatuje z glowy i sobie musze przypominac o czym byl odcinek.
Bree byla spoko, znaczy byla Bree, moze nie pod wzgledem textow tylko zachowania, taka z pierwszej serii, tesknilam troche XD Aczkolwiek koncowa juz bardziej rozlazla "i know but....."
Z Susan to jakis taki stary motyw z wielu filmow, niczym, nie zaskoczylo... Gabi tez bez fajerwerkow, Lynette zreszta tez. A Mike to idiota, znaczy scenarzysta to idiota, zwlaszcza jak sie okaze ze np. tych swoich toolsow nie umyl przed zakopaniem (w ogole pomysl z zakopaniem sic :/) Tak jakos no... bez emocji to 309 :confuse:

I eh podobno nowi kiepscy na polsacie leca, w sensie jakas nowa seria...omg
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Evie on 24 Lis 2006 05:57

No ba :grin: Rewelacja. Oglądam go 2 raz w tym tygodniu. Swoją drogą to 2 serial który naprawdę na maxa lubię - zaraz po Robinie z Sherwood. A nie, w dzieciństwie była jeszcze Tajemnica sagali :lmao:

A swoją drogą - ostatnio przypadkiem odkryłam że bodajże na dwójce leci Dr Quinn - obejrzałam sobie 1 odcinek. Fajne uczucie, taki powrót do dzieciństwa :lmao:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Days on 24 Lis 2006 19:44

Gina napisał(a): A Mike to idiota, znaczy scenarzysta to idiota, zwlaszcza jak sie okaze ze np. tych swoich toolsow nie umyl przed zakopaniem (w ogole pomysl z zakopaniem sic )

dokladnie to samo mysle bejb.. w sensie jezeli on nie umyl tych narzedzi to to bedzie najglupsze, co mogl zrobic. i to chyba bedzie swiadczyc, ze nie pamiec, ale po prostu mozg mu sie zablokowal po tym wypadku! w ogole co za pomysl - zakopac :/ GLUPIE!!

Bree byla bieeeeedna... szkoda mi jej bylo na koniec... a Gabi w sumie byla Gabi'owata, ale bez fajerwerkow. w sumie Carlos sie pojawil, wiec znaczy, ze chyba go jeszcze nie skreslili.. moze sie watek naprawi.
Lynette mnie wkurzyla troszke. w sumie mogla pogadac z gosciem a nie robic takie akcje, skoro i tak wiadomo, o co chodzi....

a co do rzymu to qmpel przyniosl dyzia i mam juz caly sezon :p czas zaczac ogladac.. a do tego jeszcze Grey's Anatomy sciagam... o matko i kiedy ja sie uczyc bede XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Lis 2006 06:02

Evie napisał(a):statnio przypadkiem odkryłam że bodajże na dwójce leci Dr Quinn - obejrzałam sobie 1 odcinek. Fajne uczucie, taki powrót do dzieciństwa

tez zauwazylam ze leci i w sumie kiedys ogladalam namietnie ale teraz jakos tak nie moglam XD

I zdecydowanie musisz zaczac sciagac wiecej seriali :grin:
Days napisał(a):po prostu mozg mu sie zablokowal po tym wypadku!

rotfl rotfl rotfl dokladnie !

I tego nie sciagalam jeszcze 310, ale wlasnie wylapalam newsa ze kolejny odcinek bedzie dopiero 7 stycznia 2007...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 13 Gru 2006 05:59

omg czy wszystkie sreiale POWARIOWALY??? dupa dupa dupa dupa no :|

[ Dodano: 12 Gru 2006 22:59 ]
dobra... jestem po pierwszej mini serii i 3 odcinkach 2 serii i STRASZNIE MI SIE PODOBA Grey's Anatomy.

z poczatku troche sceptycznie, ze to w sumie drugie ER, druga obyczajowka na pogotowiu bedzie, ale w sumie chociaz akcja dzieje sie rzeczywiscie w szpitalu, to jest to zupelnie inny serial... i dobrze zrobiony. I ok moze to jest obyczajowka, ale to bardziej obyczajowka w stylu Ally a takie obyczajowki lubie... a jakie oni tam texty wala czasami... no normalnie boski serial.

i tego Patrick Dempsey jest HOT!!!!

a Cristina ma swietne texty XD i w ogole fajne maja motywy (jak narazie motyw z kiłą rzadzi :P) takze POLECAM. teraz 3 seria wlasnie ma przerwe, jak wszystkie inne seriale :/ ale 2 seria juz jest pelnoprawna 23 odcinkowa (bo pierwsza miala tylko 9), takze akurat do nadrobienia czas mam ;)

i ladnie sie sciaga i napisy sa ladnie zrobione (wiekszosciowo, bo sie nie da tyle tam tego gadania doktorskiego :P) i jest na co popatrzec... SCIAGAC :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 03 Sty 2007 01:19

hmm druga seria lepsza od pierwszej ?
Bo jestem po 5 odcinkach i ogolnie rzecz biorac jest ok, ale no wlasnie, to takie polaczenie ER z Ally.. I w sumie sie zastanawiam po co cos takiego robic ;) W sensie brakuje mi swiezosci jakiejs.
Glowna bohaterka w ogole mnie nie 'pociaga'. Moze jest chuda jak Calista ale nie elektryzuje, nie przyciaga do ekranu jakos szczegolnie. Fakt, Dempsey ciachem jest, ale mi go za malo, Georgie jest slodki i Alex fajny. Slyszalam od masy osob ze Christina zabija textami... Chyba nie powinnam czytac opinii przed obejrzeniem czegokolwiek, bo sie nastawiam a potem nic, abosultnie NIC mnie nie zabija. Aczkolwiek to chyba i tak moja ulubiona zenska bohaterka jak na razie (i Kapo ofc XD)
I w ogole jakos sie wszystko szybko tam dzieje jakos. Nie wiem, nie nudza mnie czy cos, jak juz ogladam to chce obejrzec do konca odcinek, ale na pewno mnie w sobie jakos nie rozkochali, jak DH, Lost czy Heroes ostatnio...
Ale podobno tez sie rozkreca z odcinka na odcinek - obejrze do tego 9 - jak mnie jakos bardziej rozrusza to sciagne 2 serie - ale na razie - na razie jestem na etapie: zobacze do konca i zajme sie jakims innym serialem - tak juz sciagam w sumie sex & the city, przez ta glupia faze na NYC no i Ally musze w koncu... (albo - zajme sie sesja najpierw rotfl)

A i jeszcze, skad Ty masz dobre napisy ? Chcialam cos znalezc zeby rodzicielce pokazac i zeby nie czuc sie jak zagubione dziecko jak sa sceny podczas operacji, ale to co znajduje na napisy.org tak mnie wqrza niedopasowaniem/zlym tlumaczeniem ze wylaczam po paru minutach...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Kourin on 03 Sty 2007 01:36

Jak ladn ie temat podpasowal... Wlasnie chcialam tu wejsc i wam powiedziec, ze najlepszym serialem medycznym wszechczasow i bardzo dobrym sitcomem jest Scrubs. Kto nie ogladal ten nie wie jaka praca w szpitalu moze byc zabawna :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Days on 03 Sty 2007 01:49

hhhm... moze to jest kwestia tego ze my to w 3 ogladamy, ale dla mnie texty tego serialu sa fantastyczne.. i Cristina zabija textami - byl juz odcinek o Izzie w bieliznie? z podsumowania Cris lezalam przez tydzien. Generalnie jej pointy sa rozbrajajace ;) podobnie jak Alexa ;)

Dempseya bedzie wiecej ale stanie sie on autentycznie najglupsza meska postacia serialowa :P ista CIPA XD
a ja lubie Mer, bedzie miala dosc sporo ciekawych motywow, glownie pod koniec 1 serii i przez cala 2... az normalnie nam kiedys w mieszkaniu rozgorzala dyskusja na temat jednej z jej akcji.

co do swiezosci, to w sumei trudno sie spodziewac swiezosci po kolejnym serailu o lekarzach, ale mimo wszystko jak dla mnie nic sie tam nie powtarza, nic nie jest odgrzewane z pominieciem samej scenerii, a i to w sumie jest inne... no nie wiem dla mnie ten serial jest momentami uroczy, momentami zarabiscie spointowany... a momentami bym tam wszystkich ludzi po mordach wytrzaskala XD

a napisy mam z napisy.org. kilka razy byla lipa ale tak to raczej sa ok.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gnom 25 on 04 Sty 2007 03:06

ally mcbeal z Jonem To był serial :lmao:

Keep The Faith
Awatar użytkownika
Gnom 25
Get Ready

Od: 19 Gru 2006 00:07
Miejscowość: Krak

Postprzez Days on 05 Sty 2007 05:04

Gnom 25 napisał(a):ally mcbeal z Jonem To był serial

najgorsza seria... rzeczywiscie dobrze ze to BYLO XD

[ Dodano: 04 Sty 2007 22:04 ]
no i nadrobilam Chirurgow. odcinek przed przerwa taki se... ale no... wczesniejszy text Cristiny
"prestons don't go to woods. boys named preston get bullied even by a squirel" XD :lmao: rlz!!!

co nie zmienia faktu, ze Burk to cham, a George'a mam dosc... chodzi i jeczy i obraza sie na wszystko o wszystko... panienka!

i uwielbiam Mirande i mcsteamyego i Addison :P i kurde Kerev i Addison :> :> :> i wiecej nie mowie :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 09 Sty 2007 05:05

ok no to ja w koncu doobejrzalam te 9 odcinkow (9ty mialam po wlosku rotfl)
i sciagne sobie druga serie, co tam :P Ale Mer jest dla mnie tak nudna, ze omg... W ogole postaci nie widze, jakos tak bezbarwnie mi i nijako zupelnie. Chyba wina aktorki, chociaz glowy nie dam, bo w ogole "nie widze" tej postaci.
Ale cala reszta jest jak najbardziej fajna, ale pod wzgledem poczucia humoru wole Alexa i tak ;) I nie wiem co tam dalej Dziordzi odwalac bedzie ale na razie jest slodki i juz :D

Days napisał(a):co do swiezosci, to w sumei trudno sie spodziewac swiezosci po kolejnym serailu o lekarzach

eee no co ty, nie wazne gdzie jest umiejscowiony, chodzi o to zeby czyms sie wyroznial wsrod innych, a tutaj nie ma tak naprawde nic nowego (a co do powtarzalnosci to kilka chorob z ER powtorzyli, ale o to sie nie czepiam, bo ile "telewizyjnych chorob" mozna wymyslec XD)

Ale podoba mi sie generalnie - wiec sciagam dalej :grin: I jaa wiedzialam ze Derek taki typ moze byc, wiedzialam, eh eh :P

I o bosz nie wspominac ostatniej (piatej :lmao:) serii Ally, profanacja serialu :/ (no i Jonnny pff XD :/)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 09 Sty 2007 06:58

Gina napisał(a):Ale Mer jest dla mnie tak nudna, ze omg... W ogole postaci nie widze, jakos tak bezbarwnie mi i nijako zupelnie.

bo co ona miala teraz robic - latala z Derekiem i wszystko bylo cacy, a teraz bedzie zonk i si epokaze prawdziwa Mer XD "scary and demaged" tudziez "dark and twisty" i moim zdaniem aktora jest rewelacyjna.

a Dzordzi potem bedzie naprawde wkurzajaca cizia.

i w sumie ok - masz prawo myslec jak myslisz, dla mnie ten serial jednak czyms sie wyroznia i cos ma w sobie. moze dlatego, ze juz jestem po drugiej serii i po niesamowitych wydarzeniach, jakie tam mialy miejsce. moze nie tyle niesamowitych co o poteznym ladunku emocjonalnym...

a w ogole moja ulubiona postacia staje sie Addison (uwielbiam jej texty :P) i oczywiscie Sloan (hehehe Dirty Mistresses Club) no i Kerev (captain of the Vagina Squad XD).

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 12 Sty 2007 04:12

no ok.. sie mi transfer uspokoi to zaczne druga sciagac i zoabczymy ;)

w kazdym razie DH w tym tygodniu wrocily - jakby ktos nie wiedzial - ja zapomnialam i dopiero teraz sciagam ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 12 Sty 2007 05:39

dzieki za tipa bo nie wiedzialam o tym.

a juz jutro nowe Greye sialalalalala :boogie: :boogie: :boogie: :boogie:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days