rozpowszechnic BJ

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

rozpowszechnic BJ

Postprzez Anonymous on 07 Sty 2003 01:04

hej

niestety polacy niezbyt lubia BJ. Przez dlugi czas nie bylo szansy nic zmienic(przed crushem)
teraz jednak po tym jak BJ wydal crusha i bounca, nakrecili teledysk do misunderstood ktory ludzie bardzo lubia uwazam ze jest szansa aby BJ stal sie jednym z najpopularniejszych zespolow w polsce
Potrzebna jednak jest praca fanow- proponuje powolac pare osob ktore by wymyslalo posoby na "kazanie:-)" ludziom sluchac BJ
Anonymous

Postprzez Gina on 07 Sty 2003 01:28

heh jak dla mnie nie trzeba na sile nikogo przekonywac bo tylko ich bardziej znienawidza...

kazdy slucha tego czego chce
i jedyne co w/g mnie mozna robic to pokazac komus ich dyskografie - ktora nie jest przeciez normalnie dostepna - jak sie nie spodoba dac spokoj

Po co komu z " fanow na sile " ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez NiKKi Rebel on 07 Sty 2003 01:54

teraz jednak po tym jak BJ wydal crusha i bounca, nakrecili teledysk do misunderstood ktory ludzie bardzo lubia uwazam ze jest szansa aby BJ stal sie jednym z najpopularniejszych zespolow w polsce

Ja jestem zupełnie przeciwnego zdania. Powszechnie wiadomo, ze w PL króluje hh, Ich3, ewentualnie techno. jest też troche kapel jak Acid Drinkers czy Sweet Noise, ale one maja już jednak mniejszą popularnośc niż np. zacna kapela z Wiśniewskim na czela :evilbat: :robot:
Prawda jest tez to, ze nikogo zmuszac nie wolno. Jak nie chce, to niech nie słucha. Szczerze, to mi wisi czy jakaś osoba ode mnie z klasy czy budy bedzie słuchała BJ. :black:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Arha on 07 Sty 2003 02:16

No właśnie podpisuję się pod tym. Zbyt dobrze pamiętam próby nawracania mnie na hh czy metal. Nic specjalnie miłego, co prawda za podsunięcie mi metalu jestem niektórym osobom wdzięczna, ale miałam ich wtedy ochotę rozszarpać.

Nie nalezy nikogo zmuszac do sluchania muzyki, choćby takiej rewelacyjnej jak BJ :wink:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez erka on 07 Sty 2003 03:19

No właśnie. Wiem po sobie że nawet największe próby nawracania mnie na różne dziadostwa skutku nie odniosły. W sumie to nawet nie musza być dziadoststwa. W każdym razie- ja np. wiele zespołów uważam za bardzo dobrych ale nie słucham ich bo nie mają "tego czegoś" co odpowiada tylko mnie.

U mnie w klasie nie ma osoby która by bluzgała na BJ (chyba że licza się komentarze 2 koleżanek- ale to tylko raczej dotyczace wyglądu, zreszta od dawna nic takiego złego nie powiedziały, jedyny grzech jaki w tym roku pamiętam to to że JBJ ma podobno debilną fryzurę w Ally ale co tam, mogła im sie nie podobać tak jak mi fryz Dave`a :wink: z EMA)

W sumie fajnie by było jakby ktoś się ode mnie zaraził tym ale już kilka razy przezyłam w swoim życiu takie podlizywanie sie do mojej osoby i słuchanie tego co ja, tylko dlatego bo ja tego słucham i to mnie maxymalnie denerwowało. I szczerze mówiąc to czuję się dumna i wyróżniona że to ja słucham takiej dobrej muzyki a oni tego całego szajsu :grin:
Ale fajnie by było gdyby tolerowano BJ na tyle że w przypadku ewentualnego koncertu ludzie pojechaliby nie dlatego bo chcą się nachlac i poskakac ale poznać kawałek jak powiedziałam dobrej muzy.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez kawa on 07 Sty 2003 03:30

Ja tez sie z tym zgadzam!!! Uwazam ze kazdy slucha tego co lubi i nie mozna nikogo zmuszac do sluchania muzyki, ktora mu nie odpowiada!!!

Jesli chodzi o moich znajomych to BJ nie sluchaja, ale tez nie bluzgaja na nich na szczescie!!! Udalo mi sie przekonac jedna kolezanke na ten cudowny zespol i teraz caly czas pozycza ode mnie ich plytki i kasetki i sciaga zdjecia z netu!!! Moje przyjaciolki BJ nie sluchaja ale ich muzyka im sie podoba!!! Jesli bylby u nas koncert na pewno namowilabym je na wyjazd!!!
Miejmy jednak nadzieje, ze jesliludzie dowiedza sie, ze jest szansa na koncert BON JOVI w Polsce to chetnie na niego pojada!!! :angel:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Anonymous on 07 Sty 2003 03:37

ech cos chyba nie byl to najlepszy pomysl ale sprobuje sie obronic:-)

padlo haslo zmuszac kogos na sile do sluchania - coz nie chcialem abyscie to w ten zrozumieli chodzilo mi glownie o to ze warto byloby np. jak ktos chodzi do szkoly z radiostacja poprosic o puszczanie BJ
albo zorganizowac dzien BJ i wyslac cos do teleexpressu z prosba by w ten dzien puscili jakis kawalek i krotko opowiedzieli historie
oczywiscie kazdy slucha tego czego chce ale jak wiekszosc ludzi BJ kojarzy tylko z its my life to nie dziwne ze wybieraja cos innego...
Anonymous

Postprzez Klaudia on 08 Sty 2003 00:10

Nigdy bym nikogo nie zmuszała do słuchania BJ (bo nie chciałabym, żeby mnie ktoś zmuszał do słuchania np. hh :wink: ), ale udało mi się przekonać moją koleżankę na BJ! Ma teraz totalnego świra na punkcie Richa, aczkolwiek fanką (chyba - jeszcze) nie jest! Tak więc nie trzeba kogoś na siłę przekonywać do BJ, aby ich polubił :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 08 Sty 2003 00:23

Zgadzam sie absolutnie z tym ze nic na sile :).... Ja naprzyklad calkiem nieprzymusowo zainteresowalem kolezanke Bon Jovi i teraz nie moze bez tego zyc :grin: Jest to przykladem tego ze wiele osob wogole nie zna BJ i dlatego ich nie sluchaja... Jak dla mnie to powinno sie jakos BJ rozreklamowac, ale nie mozna nikogo na sile zmuszac do sluchania :new-alien:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez anfield on 08 Sty 2003 01:03

u mnie w klasie na 28 osób, około 4 interesuje się muzyką na poważnie (tzn. zbiera płyty itp.) oczywiscie wszyscy wiedzą że mam świra na punkcie BJ, Aerosmith i Rolling Stones i kilku osobom pożyczyłem CD bon jovi - nawet sie im podobało. zgadzam sie również że nie można na siłę kazać ludziom słuchac BJ. niech słuchają techno , hip hop itp. nie wiedzą co tracą

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Anonymous on 08 Sty 2003 02:02

calyczas mowicie zmuszanie- to naprawde nie byl moj cel
w pierwszym moim poscie widocznie pechowe byllo slowo"kazanie"
chodzilo mi wlasnie bardziej o rozreklamowanie
ja chcialbym zeby nie bylo tak ze jako jedyny czlowiek slucham BJ prawdopodobnie tak wlsnie jest z powodu tego ze nikt ne zna zadnych piosenek BJ
ktos napisal niedawno ze nie wierzy w koncert w polsce poniewaz za malo ludzi by przyszlo na koncert BJ. w pelni sie z tym zgadzam.
Anonymous

Postprzez ŻONA_DŻONA on 08 Sty 2003 04:16

Mi się właśnie podoba to, że jestem jako jedna z niewielu, która słucha tak pięknej muzyki i ma swoje zdanie w tym temacie (a nie bo wszyscy to i ja).Tak jak erka powiedziała czuję się wyróżniona tym, że mam własne upodobania a nie lubuje się w takim gównie. I nie czuje potrzeby nawracania ludzi, niech słuchają czego chcą i tylko moga tego żałować.
Moi znajomi nie mają nic przeciwko BJ, ale jakoś specjalnie ich nie wielbią, śmieją się tylko z mojej obsesji :wink: .
A tak nota bene mojej siostry chłopak kiedyś powiedział, że " jak słuchasz najpierw Bon Jovi a później hip-hopu to tak jak byś zjadł(-a) dobry deser i popiła ciepłym moczem" - podobało mi się to :grin: .

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez Gina on 08 Sty 2003 05:05

" jak słuchasz najpierw Bon Jovi a później hip-hopu to tak jak byś zjadł(-a) dobry deser i popiła ciepłym moczem"

ej - genialne - jush lubie faceta :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Anonymous on 08 Sty 2003 05:34

Przyznam sie ze moi znajomi smieja sie z mojej fascynacji BJ ale mam ich gdzies - wazne jest to co ja kocham...Mimo wszystko wciagnelam do sluchania BJ moje dwie siostry i pozyczylam przyjaciolce Bounce - pokochala te plytke ;)) Troche dobrego zrobilam. ale nawracac nikogo nie chce i nie uwazam tego za konieczne - jesli ktos potrzebuje - znajdzie...
Anonymous

Postprzez nelke on 09 Sty 2003 04:39

Ja tak samo- po co mamy im "kazac" ich sluchac, przeciez nie zmienimy ich gustu, jak chcą słuchać Ich Troje to sluchaja, jak wola dziadka rzepolacego na skrzypcach na rynku to staraja sie chodzic w te miejsca gdzie on gra, ale ni zmieni nagle gustu i nie zacznie sluchac BJ, chociaz duzo ludzi nie zna ich piosenek poza Everyday, Mis..., It's My Life i Thank you for loving me-gdyby zapoznali sie z reszta to moze faktycznie by sie do nich przekonali....
Aaaa, ZONA -talent ma Krzysiek, gratuluje mu weny- dobre!

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez ŻONA_DŻONA on 10 Sty 2003 05:11

chociaz duzo ludzi nie zna ich piosenek poza Everyday, Mis..., It's My Life i Thank you for loving me-

"Always, It's my life... Keep The Faith -fajny kawałek" :grin: .

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez nelke on 11 Sty 2003 17:32

Aaaaaaaa, zona- no tak, zapomnialam dodac te tytuly (buahahahhhahaahah-ale polewka byla)
KTF jest slawne- nawet najwieksi frajerzy ja znaja...

ZONA:
,,hip hopu slucham od kiedy mialaem 12 lat"

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez Anonymous on 24 Sty 2003 04:47

No dobra, proponuję tak: jeśli mamy rozpowszechnić BJ, to jest tylko jeden sposób. Tę myzykę musi usłyszeć jak najwięcej ludzi, no i musza usłyszeć jak najwięcej piosenek. Jednak aby tak sie stało, ich piosenki muszą być częściej grane. Proponuję rozpowszechnić BJ w radiowych stacjach komercyjnych. Np. Zetka. Jest tam "Czysta Lista", na którą może trafić każda piosenka, która kiedyś się na antenie Zetki usłyszało. Ja słyszałam:

-Livin' On A Prayer
-Always
-Blaze Of Glory
-It's My Life
-Everyday

Proponuję Blaze Of Glory, ponieważ z własnego doświadczenia wiem, że nawet osoby nie słuchające rock n rolla uwazają tę piosenkę za szczególną. Nie będziemy więc sami.
Naprawdę możemy sprawić, żeby dostala się na listę. Na forum jest nas sporo. Wystarczy, że każdy będzie wysyłał co najmniej po kilka glosów. Dlatego proszę was: wchodźcie na stronę Zetki i głosujcie ile się da! Ja już zaczęłam. Keep The Faith!
Anonymous

Postprzez JULIA on 24 Sty 2003 21:13

" jak słuchasz najpierw Bon Jovi a później hip-hopu to tak jak byś zjadł(-a) dobry deser i popiła ciepłym moczem"
no no niezłe :)

Ja równiesz uważam,że nic na siłę.
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Kourin on 24 Sty 2003 23:46

A ja jak zawsze poironizuję, żeby nie było, że wszystko ładnie, pięknie :grin:

Skoro ludzie słuchają ciepłych szczyn, to ich sprawa; jeśli lubią, by ich małżowiny uszne były przepłukiwane przez podobne amoniakalne roztwory, to co będziemy im w tym przeszkadzać. Bądźmy tymi WYBRANYMI, bądźmy tymi PONAD TŁUMEM, tymi, którzy ZNAJĄ SIĘ na JEDYNEJ słusznej muzyce, a reszta niech się TOPI w tych swoich SZCZYNACH!

O rajusa, ale ja jestem złośliwa =_=

A tak serio, to nie będziemy nikogo do niczego zmuszać, bo ja sama nie znoszę, gdy ktoś do czegoś mnie zmusza. Poza tym pozostaje jeszcze kwestia natury technicznej, mianowicie, JAK by się zmusiło tych ludzi? Przywiązało do krzesła, zamknęło w celi i puściło TD czy KTF? BOSH, jakby mnie tak zamnkąć i kazać słuchać HH albo oglądać Pokemona to bym chyba wykorkowała jak dobry szampan...

(BTW, czy mogę wykorzystać tę złotą myśl z moczem na swoim blogu z zaznaczeniem, kto jest autorem, czy prawa autorskie zastrzeżone? :grin:)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja