Rozpowszechniajmy Bon Jovi

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Rozpowszechniajmy Bon Jovi

Postprzez Adrian on 14 Lut 2005 19:05

W końcu możemy coś zrobić dla zespołu. Wiele ludzi słyszy piosenke i nie wie , że to Bon Jovi. Ostatnio coraz rzadziej słysze piosenki Bon Jovi w Radiu. Zróbmy cos z tym ...

Wejdźcie na strone RMF Fm
http://rmf.fm/akcje.html?akcja=wybierzmuzyke

Zarejestrujcie się !
Gdy już się zrejestrujecie. Wejdźcie na artystów z literki B -> potem na Bon Jovi.

DZISIAJ W ŚWIĘTO WALENTEGO WYBIERAMY ALWAYS
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Adrian on 14 Lut 2005 19:13

Kurcze musze podpisać się pod swoim postem. Sorki

Dzisiaj będzie leciała między godziną 18 a 21 piosenka BORN TO BE MY BABY !!!

Na jutro głosujmy na ALWAYS !!!
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Re: Rozpowszechniajmy Bon Jovi

Postprzez Bon Jovi on 16 Lut 2005 05:42

Adrian napisał(a):W końcu możemy coś zrobić dla zespołu. Wiele ludzi słyszy piosenke i nie wie , że to Bon Jovi. Ostatnio coraz rzadziej słysze piosenki Bon Jovi w Radiu. Zróbmy cos z tym ...

Wejdźcie na strone RMF Fm
http://rmf.fm/akcje.html?akcja=wybierzmuzyke

Zarejestrujcie się !
Gdy już się zrejestrujecie. Wejdźcie na artystów z literki B -> potem na Bon Jovi.

DZISIAJ W ŚWIĘTO WALENTEGO WYBIERAMY ALWAYS

I bardzo dobrze, ja wole aby Bon Jovi zeszło do podziemia. Nie chcę aby zespół który lubie był puszczany w komercyjnych stacjach. Wole aby słuchać ich można było w stacjach rock'owych. RMF FM to badziewiasta stacja, sama komera :evil:

"Livin' On A Prayer"
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Get Ready

Od: 01 Kwi 2004 06:15
Miejscowość: Warszawa -

Postprzez ania_ughr on 17 Lut 2005 23:36

najczescie puszczaja BJ w stacjach studenckich. i tam widac na prawde ze ludzie kochaja tą muzyke, dlatego polecam tylko takie radia. :D

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez martuniaw on 18 Lut 2005 01:08

co Wy chcecie? przecie rmf często puszcza BJ :confuse:
martuniaw
Get Ready

Od: 28 Wrz 2003 19:52
Miejscowość: Krak

Postprzez erfea on 18 Lut 2005 18:21

Mozna sprobowac... ale generalnie od jakiegos czasu nie mam juz nadzieji... i chyba sie podpisze pod ob\pinia Bon Jovi
I bardzo dobrze, ja wole aby Bon Jovi zeszło do podziemia. Nie chcę aby zespół który lubie był puszczany w komercyjnych stacjach. Wole aby słuchać ich można było w stacjach rock'owych. RMF FM to badziewiasta stacja, sama komera

:confuse:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Adrian on 18 Lut 2005 21:39

Nie moge się z wami zgodzić.

Czegam na najnowszą płytke Bon Jovi i chce aby osiągnęła WIELKI KOMERCYJNY sukces, powód ?
1.Kolejne zapisy do historii muzyki, rekordy, sprzedaż
2.Szansa aby więcej polaków zaczęło słuchać Bon Jovi - co za tym idzie koncert w Polsce.
3.Gdyby Bon Jovi przestało być sławne, to moge się założyć, że zakończyliby kariere.

DZISIAJ głosujemy na YOU GIVE LOVE A BAD NAME jeśli nie chcemy aby zapomniano o Bon Jovi
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Strati on 20 Lut 2005 01:24

Bon Jovi napisał(a):I bardzo dobrze, ja wole aby Bon Jovi zeszło do podziemia

ech... w dzisiejszych czasach granie prawidzwego hard rocka mija sie z celem. Wraz z wedrowką Bon Jovi na wyżyny list przbojow skończył sie etap fajnego, starego, dobrego hairmetalu (do Keep the Fight) w ich muzyce. Dalej bylo ok, ale to juz byl zwykly, tfu zeby nie powiedziec komercyjny rock.
Ale "wracanie" do podziemi nic nie da niestety. Pewne zjawiska pojawiają się tylko raz...

Tak samo jak masa innych kapel z tego nurtu. Ja chce wehikul czasu!!!!
;( :kowboj:

I'm a lady in a rockn'roll hell!
Awatar użytkownika
Strati
Get Ready

Od: 27 Paź 2004 01:09
Miejscowość: Wroc

Postprzez Adrian on 21 Lut 2005 21:08

Nie zgodze się. Ok lata 80- są rewelacyjne szczególnie dla BJ, ale lata 90 i 00 to też sukces i ich kapitalne płytki. Moje ulubione 4 albumy to NJ, KTF, TD i Box-set, czyli 1 stara (80-te) i 3 nowe.
Każdy lubi co innego. Ja nie żałuje, że zmienili styl ...
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez ania_ughr on 22 Lut 2005 21:21

o ja również nie żałuje! zresztą jak to gdzieś Jon powiedział" trzeba iść z duchem czasu". Tylko ze, wracajac do "rozprzestrzeniania" :P głosowanie jak dla mnie przynajmniej, nie ma większego sensu.

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Gina on 22 Lut 2005 22:16

w ogóle nie wiem o czym niektórzy mówia... Jakie wracanie do podziemi ? A kiedy oni tam byli ? Od pierwszej do ostatniej płyty to był jest i będzie zespól komercyjny, nastawiony na wydawanie singli, które maja być puszczane szerokiej liczbie odbiorców, (którzy mają kupić płyty = przedsięwzięcie nastawione na zysk = komercja, koniec tematu) własnie w radiach typu rmf... Everyday było tak samo nastawione na komercję jak Livin'. Tyle tylko, że w 86 roku taka muzyka miała większą liczbę zwolenników niż teraz... I wszystko.

Ja na nic nie głosuję, bo po pierwsze nie słucham radia (bo mam zwaloną antene w pokoju ale to inna sprawa :P) a po za tym nie chce mi sie podejmowac misji bonjovizacji narodu polskiego... :grin: Zreszta, sam zespoł powinien to robić, a nie fani... I tym optymistycznym akcentem ide czekac na nowa plyte :P
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez cRaSh on 22 Lut 2005 23:46

Amen :grin:

Każdy lubi co innego. Ja nie żałuje, że zmienili styl ...

A widziales kogos kto gra od 20 lat i stylu nie zmienil? Inna sprawa, ze styl zmienili bo rynek sie zmienil. Komercja? Zawsze.

Glosowanie? Bezsensu troszke. Wiem, ze mlody czlowiek chce zmieniac swiat, ale uwierz mi przejdzie Ci :grin:

musialem cos dopisac bo wyszlo na to ze regulamin zlamalem...;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Strati on 24 Lut 2005 03:21

A widziales kogos kto gra od 20 lat i stylu nie zmienil?

choćby Running Wild czy W.A.S.P, U.D.O, Iron Maiden..

Hehe mi w zasadzie nie chodzi o kwestie komercyjne, chodzi o klimat hardrocka, z całą jego otoczką... szkoda sie bylo tego przedwczesnie wyzbywac. Owszem, zrobil to grunge na poczatku lat '90 z wiekszoscią kapel hardrockowych ale przeciez mozna bylo w tym pozowstac. BJ wybral inna droge wczesniej... moze faktycznie to dobrze

Awatar użytkownika
Strati
Get Ready

Postprzez Gina on 24 Lut 2005 17:32

Strati napisał(a):
A widziales kogos kto gra od 20 lat i stylu nie zmienil?

choćby Running Wild czy W.A.S.P, U.D.O, Iron Maiden..

no niby tak,ale to jednak dwie różne bajki (prosze nie zaczynać znowu tematu ze BJ to heavy metal.. proooosze :P) I o ile Maiden wychodzi to na dobre to nie jestem pewna czy to by poskutkowało w przypadku Bon Jovi, czy innych kapel stricte rockowych... A w sumie to nawet jestem pewna, że to byłby kompletny niewypał...

chodzi o klimat hardrocka, z całą jego otoczką... szkoda sie bylo tego przedwczesnie wyzbywac

jak przedwcześnie ? Po KTF, czyli przy TD, right ? To wcale nie tak przedwczesnie...

I oczywiście, ze to dobrze, nikt mi nie powie ze chciałby zamiast These Days mieć w domu kopie New Jersey (nawet ja bym nie chciała ;D NJ jest jedna ;))
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Strati on 24 Lut 2005 23:45

Gina napisał(a):I oczywiście, ze to dobrze, nikt mi nie powie ze chciałby zamiast These Days mieć w domu kopie New Jersey

nie kopię ale album w tym klimacie, z tamtym pałerem i energią... ech...
Ale to niestety znak czasu i obecnie takie albumy po prostu nie mieszczą się w realiach... bylo mineło ;(

prosze nie zaczynać znowu tematu ze BJ to heavy metal.. proooosze :P)

alez ja nic takiego nie powiedziałam :) choć w latach '80 na wiekosc kapel ze sceny hairmetalowej mowilo sie laicko heavy metal. Ja sie tam w nazewnictwo staram nie bawic :)

Awatar użytkownika
Strati
Get Ready

Postprzez Gina on 25 Lut 2005 18:27

1. nie za cene These Days :grin:
2. ja wiem, że nic nie powiedziałaś, po prostu kiedyś mieliśmy dłuuga dyskusję na ten temat ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Strati on 25 Lut 2005 21:25

Gina napisał(a):2. ja wiem, że nic nie powiedziałaś, po prostu kiedyś mieliśmy dłuuga dyskusję na ten temat ;)

daj linka :grin:

Awatar użytkownika
Strati
Get Ready

Postprzez FlameHeart on 26 Lut 2005 16:56

Gina napisał(a):1. nie za cene These Days :grin:

Za cene moze nie ale napewno bym sie nie obrazil jakbym po niej dostal NJ II ;p
Pewnie wiesz ze wiekszosc fanow mieli dlatego ze grali najzajedwabistrzego, najbardziej melodyjnego Hair na swiecie..Przyznam sie szczerze ze jakby BJ nie byli dla mnie wyjatkowi to nie mial bym nowej plyty..
Noi tez mieli szczescie ze nie skonczyli jak Europe czy Skid Row ktore po "zmianie" nie maja juz chyba dla kogo grac..

No ale gusta gusciki... :grin:

Jestes przyjacielskim kruczowlosym elfem, znanym jako:
Wivane z Lasu Drakwald, elf.
Wygladasz na kogos, kto pewnie stapa po swiecie.
Trzymasz zdobiony bitewny toporek w prawej rece.
Jestes wysoki i szczuply jak na elfa.
Usmiechasz sie czarujaco.
Masz diamentowy kolczyk w lewym uchu.
Na lewej piersi masz srebrzysty tatuaz upiornego zranionego wilka w szalenczym ataku.
Na prawej rece masz szafirowy tatuaz drapieznego smoka o rozlozonych szeroko skrzydlach.
Twoje bardzo dlugie, kruczoczarne wlosy sa przeplecione piorami dzikiego ptactwa.
########################################################
-= !! KARAK KRAKOW DRINKING TEAM 4EVER !! =-
Awatar użytkownika
FlameHeart
Get Ready

Od: 14 Lut 2005 16:43
Miejscowość: karak krakow

Postprzez LoRdI on 08 Mar 2005 02:11

ja licze ze nowy album bedzie powrotem do starego hard rocka
komercyjne sukcesy chłopaka juz nie sa potrzebe osiagneli praktycznie wszystko wiec teraz czas na powrót do starego dobrego grania
Awatar użytkownika
LoRdI
Wanted Dead Or Alive

Od: 17 Lis 2004 02:37

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja