RIP...

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez ŻONA_DŻONA on 11 Gru 2002 05:08

Ale nie chcę żeby ktokolwiek płakał na moim pogrzebie. Nie po to żyłam rozweselając wszystkich żeby na zakończenie wszyscy ryczeli...

Płakaliby za Tobą, za Twoim poczuciem humoru, za Twoim rozweselaniem, ktorego by im bardzo brakowało itp.- tęsknota :grin:Trochę chyba za bardzo filozofuje :grin:.

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez marta_bongiovi on 15 Gru 2002 02:02

Ostatnimi czasy trochę myślałam o smierci i doszłam do wniosku, że się jej boję. Jakbym się nie bała śmierci, to nie bałabym się też latać samolotami, ani nie miałabym wszystkich innych fobii, które mam.. Tylko właściwie nie wiem czego się boję - spotkania z Bogiem? a może tak jak napisała Madzia:
boję się, co stanie się z moją rodziną, przyjaciółmi
? nie wiem... i chyba nigdy się tego nie dowiem....
A cytaty? Świetne! Ja szczególnie lubię jeszcze taki jeden, może trochę już zbyt często używany i w innym stylu niż te pisane przez Was, ale mimo wszystko... "Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..."

ale mnie nastrój złapał...

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez erka on 15 Gru 2002 02:16

A co do cytatów to mi od jakiegoś czasu chodzi po głowie- na linie nad przepaścia tańcz, az w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz. Życie jest fajne:) Choćby pojawia ły się w nim problemy, nie chcę myslec o śmierci bo tez się boję.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez ŻONA_DŻONA on 15 Gru 2002 04:27

"Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..." - piękne słowa.

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Postprzez Anonymous on 16 Gru 2002 03:48

Jak jedną z dziewczyn z mojej szkoły (byłej szkoły :new-alien: ) potrącił śmiertelnie samochód to napisali Jej to na nagrobku.
Anonymous

Postprzez nelke on 17 Gru 2002 04:00

Ja chciałabym na pewno żeby puścili mi BJ, a co do piosenki to nie wiem- Never Say Goodbye albo Livin' On a Prayer, bardziej psowałaby Never Say Goodbye ale w końcu LOP to moja ulubiona..... :grin:
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez Anonymous on 19 Gru 2002 05:17

A propos cytatów: czytam teraz "Balladynę" (oczywiście nie z własnej woli, to lektura szkolna). Bardzo spodobał mi się jeden fragment: NIECHAJ WIE CZŁOWIEK, ŻE MU BÓG POŻYCZYŁ ŻYCIA NA KRÓTKO... NIECHAJ ODDA W CZYNACH, CO WINIEN BOGU...
Anonymous

Postprzez kawa on 24 Gru 2002 05:52

ja bardzo chcialabym aby mi puszczono STBI, TD, KTF albo Father Time! a najlepiej jesli na moj pogrzeb przyjechaliby chlopcy i zaspiewali cos odpowiedniego (oczywiscie jesli jeszcze by zyli), najlepiej jakis hicior (w sumie wszystkie to hity) albo napisanego cos specjalnie dla mnie!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez ŻONA_DŻONA on 26 Gru 2002 20:28

Ale za to boję się, co stanie się z moją rodziną, przyjaciółmi.

Też się tego boję, co się będzie działo jak mnie już tu z nimi nie będze.

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Postprzez brenda on 26 Gru 2002 20:43

Ale się tu smutno zrobiło.

Ja cholernie boję się śmierci, jest ona dla mnie czymś zupełnie abstrakcyjnym i niepojętym. Niewyobrażam sobie, że mogłabym keidyś umrzeć. Nie chce mi się wierzyć w te całe historyiki(mógłby mi ktoś powiedzieć jak to się pisze?) o niebie, piekle, duchach itp., dlatego sądzę, ze po smierci nie ma nic i w zasadzie obojętne jest mi jaka muzyka będzie na moim pogrezebie. Chociaż chciałabym żeby to było BJ, jakaś balladka (może cos ze ścieżki do Young Guns...) zresztą chyba juz o tym piałam. Jest jeszcze jedna kwestia-trzeba jakoś wyglądać. Chce być piekna, łądniejsza niz bylam przez cale zycie. Nie chce byc pomarszczona babcia w brzydkiej sukience, chce miec dlugie wlosy i delikatna, dluga sukienke, malutki bukiecik.

Oh, God co ja w ogóle gadam. Lepiej dam już sobie z tum spokój.

A tak a propos cytatów:

"Smierć to wydarzenie z cudzego życia, dlatego jest niepojęta"
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez Gina on 27 Gru 2002 01:39

a ja sie smierci nie boje
boje sie tego co bedzie potem. Boje sie tego ze nie spotkam najblizszych mi osob tam na gorze , po za tym kiedys jak bylam mala poryczalam sie w lazience jak zdalam sobie sprawe ze TAM to bedzie trwac w nieskonczonosc.
Nie wiem - ale slowo nieskonczonosc - strsznie mnie przeraza - moze dlatego ze sobie tego nie wyobrazam, moze dlatego ze jak sobie pomysle ze ktokolwiek moglby spedzic nieskonczonosc - w piekle... to jest straszne.

I jeszcze cos - zawsze chcialam a teraz chce jeszcze bardziej umrzec pierwsza - jak bylam mala tak sobie mowilam ze chce umrzec razem z mama , teraz nie wiem - jakbym miala miec meza ktorego bym bardzo kochala to albo razem z nim albo pierwsza
Bo po tym co teraz widze w mojej rodzinie - nie chce zyc sama po stracie kogos tak bliskiego , bo to jest gorsze niz cokolwiek co teraz sobie moge wyobrazic.

I jeszcze jedno - zgadzam sie w 1OO% z moim podpisem - tak czesto umieraja ludzie ktorzy powinni jeszcze dlugo zyc zeby byc przykladem , oparciem i pocieszeniem dla innych
ze to jest nie fair
chociaz tak sobie stalam w wigilie w oknie i myslalam ze jak ktos jest bardzo dobry to moze Bog chce miec go juz przy sobie...
Dobra , sorrki troche namieszalam i chyba zgubilam watek - ale to dlatego ze sie poryczalam - nevermind..

A co do pogrzebu stroj jest ostatnia rzecza do jakiej chcialabym zeby moi znajomi, rodzina przywiazywali uwage - tak samo wyglad trumny i te rzeczy.
Chcialabym byc ubrana normalnie - tak jak przez cale zycie , i wygladac tak jak wygladalam - i zeby ludzie przy moim grobie nie gapili sie na mnie tylko przypominali sobie co robilam przez swoje zycie

Niewazne czy cos Tam jest czy nie - non omnis morial - tak jak pisal horacy - wybudowalem pomnik trwalszy niz ze spizu - przetrwaja nasze uczynki i dokonania, a wyglad ? heh i tak w tej prymitywnej sferze pozostana po nas tylko kosci

Ja bym chciala zeby ktos na moim pomniku kazal napisac non omnis morial i zeby kazal to napisac dlatego ze na to zasluzylam - to by byla najwieksza nagroda za cale moje zycie ten napis i szczere lzy.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez erka on 27 Gru 2002 02:03

Zgadzam się. Kiedyś jak byłam mała nawet tez się poryczałam bo myslałam sobie- a co ze zwierzętami? Heh bo wiecie kiedyś trasznie chciałam miec psa i wiedziałam że jak go będe miec to będe go kochać a jeżeli go zabraknie to co z nim? Ja wiem że to dziwne, ale chyba nie takie głupie. W końcu jak się jest dzieckiem myśli sie o rzeczach które dorosły człowiek olewa.

I teraz boje się też tego że mogę albo sama Tam nie trafić albo nie znalec w Niebie moich bliskich. Miliony razy zastanawiałam się jak to jest- jak tam można byc szczęsliwym skoro nie będzie przy mnie tych których kochałam za życia. To jest takie niepojęte. I ciekawe jak tam się wygląda? tzn. czy bede stara czy młoda, czy taka jak w momencie mojej śmierci? raz ktoś powiedział że będzie wyglądać się tak jak wyglądało się w najszczęsliwszym momencie swojego życia. To wszystko jest niepojęte dlatego bo wierzę ze pochodzi od Boga a Bóg nie jest człowiekiem dlatego człowiek czasem nie potrafi tego ogarnąc umysłem.

A co do grobu i pogrzebu. I don`t care czy beda kwiaty i jaka sukienke będe miec. Zawsze też wzruszały mnie na filmach momenty gdy na totalnym pustkowiu gdzies pod jakimś drzewem jest jeden grób- stary i zarośnięty i nawet bez nazwiska. Albo jak byłam w Holandii to widziałam tam cmentarz dla żołnierzy którzy walczyli podczas II WS. Nie zapomnę tego widoku- mnóstwo białych tych płyt wystających z ziemi i te napisy- żył 18 lat...20, 21... Byli tam dwaj bracia którzy razem zginęli. Bliźniacy. I były tez groby Żydów a nawet Polaków. Wszysctkich razem i tamci ludzie naprawdę zostawili COŚ po sobie.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez lucky on 12 Maj 2004 19:15

Chciałabym aby na moim pogrzebie puścili Always, Thank for loving me oraz I'll be there for you. Jak będę w podeszłym wieku (80 lat) :angel: mam nadzieję, że nie zapomnę o 5 wspaniałych chłopakach dzięki których poznałam piękną muzykę i choć trochę zmieniłam moje spojrzenie na świat. :giggle:

...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Image
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Arha on 13 Maj 2004 03:25

Rozmowa:
Arha: już wiem jaką piosenkę chę, żebyście puścili na moim pogrzebie
Mama: Ok, zapisz tytuł, wykonawce i przypnij na lodówce
Arha: :crazy:
Mama: Nie jesteś pewna dnia ani godziny, a ja nie mam zamiaru przewalać wszystkich twoich płyt żeby coś znaleść

Nie boję się śmierci, co nie znaczy, że chcę umrzec. Nie chcę. Nie chce mi się też żyć, ale to inna bajka. I dalej chcę żeby mi "I'll sleep when I'm dead" puścili nad trumną. Albo "Livin' on a prayer", brońcie bogowie, nie akustyczną. Tudzież "Comę" Gunsów lub - w wersji dostojnie poważnej i uroczystej - "Don't fade away" Whitesnake. Ale najbardziej Prayera.

Co do cytatów: "Żyj szybko, umrzyj młodo, zostaw po sobie ładnego trupa"

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez ediyo on 20 Cze 2004 19:21

These days albo something to belive in;)
ale ja mam naedzieje ze jeszcze mam czas aby to przemyslec;)

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez agatka on 22 Cze 2004 02:48

Doprawdy, ale dziwny temat...

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Twisted Sister on 14 Sie 2005 15:31

No... Aż ciary chodzą......
Ale wracając do tematu to ja bym chciała mieć puszczone na pogrzebie Stranger In This Town. Tak-w podsumowaniu całego życia......
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Od: 18 Lip 2005 14:16
Miejscowość: Bydgoszcz Rock City XD

Postprzez Captain Kidd on 14 Sie 2005 18:20

Ja zażyczyłbym sobie I'll sleep when I'm dead. Ewentualnie Hook me up :P A w ostateczności I'd die for you lub też Wanted dead or alive xD
A tak na poważnie, to Blame it on the love of Rock & Roll byłoby idealne :>

Gina napisał(a):a ja sie smierci nie boje
boje sie tego co bedzie potem

Dokładnie, mam tak samo. Nie wyobrażam sobie po prostu jak to będzie, kiedy już odejdę. Co będzie po śmierci ? Boje się tej niewiadomej... Boje sie tego, że już nigdy nie zobacze swoich bliskich, któych zostawię tutaj, z którymi już nigdy się nie pokłoce, nie pozartuje...

Gina napisał(a):po za tym kiedys jak bylam mala poryczalam sie w lazience jak zdalam sobie sprawe ze TAM to bedzie trwac w nieskonczonosc.

Ja mam tak czasami do tej pory. Tyle, że nie płaczę :D a zastanawiam się nad wszystkim co zrobiłem dobrego, lub złego do tej pory i myślę jakby to wszystko naprawić, zmienić się... Dobra, koniec, bo coraz wieksze głupoty wypisuje :crazy:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez klaudi on 14 Sie 2005 19:16

ja bym chciała żeby mi na pogrzebie zagrali Livin'on a prayer I'll sleep when I'm dead i My guitar lies bleedin in my arms

ja samej śmierci się nie boję tylko bólu który będzie mi towarzyszyć aż do śmierci ale póki co staram się nie myśleć o tym

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Blaze on 15 Sie 2005 02:16

Mnie by mogli zapuścic Never say Die ;) A szczególnie fragment :
THEY ASK WHAT IT IS THAT I WANT WRITTEN
ON THE GRAVESTONE WHERE I'LL LIE
TELL THEM IT'S JUST MY BONES
THAT DIED THERE
SO SAVE THE TEARS THEY'LL CRY

MY SPIRIT IS STILL RIDING SOMEWHERE
SOMEWHERE IN THIS NIGHT
WHEN IT'S THESE THREE WORDS THAT COME TO ME
AS I KISS THIS WORLD GOODBYE

mysle że to się nadaje :grin:

I'LL NEVER GROW UP AND I'LL NEVER GROW OLD BLAME IT ON THE LOVE OF ROCK & ROLL!
Blaze
Get Ready

Od: 13 Sie 2005 17:56

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja