Reakcje

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Reakcje

Postprzez hard on 04 Gru 2002 01:04

Większość z nasz zaczeła słuchać BJ od Crush , więc dlaczego postanowiliście kupywać inne ( starsze ) ich płyty ??. Przecież prawie wszyscy nie lubią właśnie Crush'a , a to właściwie od tego się zaczeło. W jakimś stopniu musieliśmu tą płyte polubieć , zeby kupić starsze. Ale ok ...tu nie o to mi chodzi . Jak kupuwaliście inne albumy bj to jakie były wasze reakcje na te starsze piosenki ????
Bo np. ja rok po kupnie Crush kupiłam OWN i kiedy słuchałam u give love a bad name to aż mnie zagieło , Sluchałam tylko jej dzień w dzień. Od pierwszego przesłuchania pokochałam tą piosenke i to właśnie przez nią zaczełam kupywać następne płyty Bon Jovi . I słuchając starszych piosenek BJ , które są na OWN mialam wrażenie jakbym slyszał to wcześniej.[/list]

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Gina on 04 Gru 2002 01:35

Nooo wreszcie jakis normalny temat :grin:

u mnie odpowiedz jest banalna....

Zaczelam kupowac strasze plyty po obejrzeniu roznych programow w ktorych byly urywki LOPa,B.Medicine,Born 2 be;WDOA...masy innych.
Jak widzialam na MTV 5-sekunodwe fragmenty prayera i b.medicine - wiedzialam ze musze wskopbinowac crossa,
a jak juz mialam crossroad wiedzialam ze musze miec te plyty z ktorych sa te kawalki.
A jak zobaczylam kawalki bob, b2b,I'll be there i jak nie moglam nigdzie nj dostac....maj gad ..co to bylo... :grin:

Co do moich reakcji; z kazda plyta zakochiwalam sie coraz bardziej...
No i tak juz zostalo :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Arha on 04 Gru 2002 03:58

U mnie kolejność była następująca: Crush, koncert w Zurichu, na którym śpiewali stare piosenki, bejatnie rodziny o Crossroda, zaqwanie, zeby tylko mieć na semestr 4,9 (kieszonkowego nie dostaję, i tak zaraz bym wydała, a tak - rodzina musi mi qpować), CROSSROAD i wszystkie pozostałe płyty... głównie zawdzięczam zainteresowanie przeszłością koncertowi

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez ŻONA_DŻONA on 04 Gru 2002 05:37

Tak, zaczęłam od Crusha i uznałam, że fajna płyta (wcale nie uważam ją za taką złą), kolejną płytą była Crossroad, po przesłuchaniu chciałam usłyszeć inne (dla mnie nowe wtedy)utwory i tak jakoś poleciało... :grin:

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez sdms on 04 Gru 2002 13:35

U mnie kolejność była następująca: Crush, koncert w Zurichu, na którym śpiewali stare piosenki

u mnie dokladnie to samo... Crush, koncert, I'll be there for you, przypadkowa wyprawa do Tesco :grin: , kupienie Crossroad, zakochanie sie na maxa w muzie :wink: , kupienie OWN, poznanie Giny :grin: , kupienie New Jersey i KTF :grin: ... i tak dalej.... i co prawda wszystkich plytek jeszcze nie mam... ale pomalu zbieram :grin: .... a najgorsze w tym wszystkim jest to ze musze je kupowac za swoje wlasne oszczednosci, ktorych po odliczeniu kasy na bilet na koncert i na przejazd nie zostaje wiele.... No ale wkrotce swieta, potem tylko 3 miechy i moje urodziny... no cos sie wymysli :grin:
I słuchając starszych piosenek BJ , które są na OWN mialam wrażenie jakbym slyszał to wcześniej

Ja tak mialem po uslyszeniu Born to be... choc nigdy wczesniej jej nie slyszalem, to za pierwszym przesluchaniem wpadlem w szok i praktycznie krzyknalem: "hey ja to juz slyszalem" :grin: :new-alien: :grin:
głównie zawdzięczam zainteresowanie przeszłością koncertowi

Ogolnie to mam tak samo :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erka on 04 Gru 2002 20:24

U mnie zaczeło sie też od Crusha. A potem było chyba tak że słyszałam w radiu Always i dosłownie próbowałam każdą sekunde tej piosenki zapamiętać. Widziałam tez koncert w Zurichu na HBO- wtedy to było tak- o, Bj, mam ich kasete, popatrzę sobie. Myslałam że przynudzą i po 2 piosenkach wyjdę albo przełączę ale jak widziałam to co oni tam wyrabiają to normalnie jedno wielkie WOOOOW. I poleciałam do Empiku bo mi sie przypomniało że kiedyś w takim wielkim koszu z kasetami hehe po przecenie były jakieś kasety Bon Jovi. Grzebałam tam z kolezanką przez godzinę i znalazłam Keep The Faith. Dosłownie jak zobaczyłam te ręce na okładce to poczułam się tak jakbym wygrzebywała nagle kawałek dobrej historii. W domu powaliło mnie na początku I believe i znowu czułam tak jakby to było skierowane do mnie (no i takich jak ja) a nie do mas. Bed of roses ciągle słuchałam, Dry county- ale uwaga- bez solówki bo jakos tak zawsze przewijałam (raz nie przewinełam i jak usłyszałam co opuściłam o normalnie myslałam że się trzasne w łeb). I szczerze mówiąc to myslałam ze na tym się kariera skończy- ze wrócę do Crusha i koniec. Ale z każdym dniem zaczęły mi sie te piosenki coraz bardzej podobać....że musiałam kupić znowu coś. Potem chyba Destination kupiłam i nie żałuje ale pamiętam jak się wahałam czy wziąc solową czy zespołu. I potem kasety wymieniłam na płyty- bo z płyt łatwiej się słucha- tzn. wygodniej. No i teraz już tak mam że cała klasa mi (no może nie cała bo z niektórymi nie gadam często) nadaje o Bon Jovi :grin: :grin: :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez NiKKi Rebel on 04 Gru 2002 22:46

U mnie troche dziwnie. Było IML, musiałam miec Crusha. Potem po cyklu programów z BJ, olśnienie: "ALways znam!!! " No a w KTF sie zakochałam i od kumpeli pożyczyłam na wieczne oddanie Crossa. Mama mówi: "Ahh, Livin to moje studia.... jakas stara ta kapela". Potem ściągałam z netu inne i musiałam miec wszystkie cd! No i w końcu kupiłam swoje pierwsze vhs - An Evening With BJ :wink: :wink:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez erka on 04 Gru 2002 22:57

Qrde i wiedziałam że o czyms zapomniałam. No więc mnie olsniło że "ten taki fajny clip" który zawsze pamietałam jak byłam mniejsza, tzn. mała heh to nic innego jak....Keep The Faith. Pamiętałam właśnie ten clip, ta ulicę, pamiętałam jeszcze takie zdjęcie Jona baaaardzo dawno temu w moim pierwszym Bravo- heh nawet nie wiedziałam kto to, ale pamiętam że miał jasne jeansy i stał też na jakiejś ulicy. I pamietam że zawsze potem kojarzyłam że w jednym takim sklepie widziałam These days które nawet chciałam daaaaawno temu kupic- jak jeszcze nie wiedziałąm co tam to całe Bon Jovi gra. Nie wiem, przyciąganie jakies czy co. Po prostu chciałam kupic tak sobie. Ale w końcu okazało się po tym jak już wszystkie cd kupiłam ze These Days nigdzie nie ma i raz, niespodziewanie pojawiła się w Empiku. Heh...skoczyłam koledze na szyje i wrzasnęłam że mam These Days....i jakas grupka chłopaków spojrzała się na mnie jak na normalną inaczej.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Anonymous on 05 Gru 2002 04:25

U mnie też podobnie. Zaczęło się oczywiście od IML, kupiłam Crusha. Potem kumpela przegrała mi pare innych starszych piosenek (LYHOM, Always...) moja reakcja co do LYHOM: to jest ich piosenka?! Póżniej kupiłam OWN i reakcja podobna. Piosenki, które słyszałam od zawsze okazały się dziełem BJ. No i się zaczęło: KTF, Cross, NJ... itd. Pamiętam moje zaskoczenie, kiedy pierwszy raz zobaczyłam ich w długich włosach :crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes:
Ech... wydaje się, że to było tak dawno... a to tylko 2 lata...
Anonymous

Postprzez Klaudia on 05 Gru 2002 23:26

Zaczęło się of cors od Crush'a (najpierw pirackiego :wink: ), później zaczęłam na MTV 'polować' ma ich wszystkie piosenki, teledyski (trochę tego tam było :P). Później dostałam od rodziców na urodziny kasetę "Blaze Of Glory", której teraz już prawie się nia da słuchać, bo jest już prawie zdarta :wink: . Następnie kupiłam oryginalnego Crush'a :grin: . Później było Keep The Faith (po "zakęconej cenie" tylko 11,90 :grin: ), potem OWN, Crossroad ... itede

wydaje się, że to było tak dawno... a to tylko 2 lata...

a już tak niewiele brakuje do 3 ...
Maj Gad, ja jeszcze nigdy tak długo nikogo nie słuchałam :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez nelke on 12 Gru 2002 20:47

Crush wcale nie jest taki zły,mi się całkiem podoba,jednak pozostałe albumy są moim zdaniem lepsze, ja nie zaczęłam od Crusha, więc od razu wiedziałam, że wcześniejsze są lepsze.... słuchałam składanki i opd tego się zaczęło......,ale jakbym zaczęła od Crush'a to napewno moja reakcja na starsze albumy byłaby ,,lepsza"
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez Adrian on 04 Mar 2004 22:05

U mnie było tak
1.Crush na swęta - bardzo mi sie podobało Two Story Town
2.OWNL 1985-2001 - tata załatwił pirata (mam oczywiscie orginała). Średnio mi sie podobał, chciałem miec These Days
3.Cross Roads - napaliłem sie na Always bo wiedziałem ze to hit, ale bardziej mi sie spodobał Runaway
4.Keep The Faith - przesłuchałem pare razy i odłożyłem, nie podobało mi sie za bardzo
5.Blaze Of Glory - super podobało mi sie
6.Destination Anywhere i New Jersey - bardziej mi sie podobało NJersej ale słuchałem czesciej Destination Anywhere
7.These Days - nie chciałem tej płyty ale kupiłem i odziwo jest super
8.Fahrenheit - dostałem na wigilie bardzo fajna, podobało mi sie zrobił sie miły nastrój
9.Bounce - spoko sczegullnie spodobało mi sie Undivided
10.Slippery When Wet -ok choc spodziewałem sie wiecej
11.Bon Jovi - moze być pare razy przesłuchałem i odłożyłem
12TLeft Feels Right - fajne

Nie pamietam czy na pewno taka kolejnośc była. Najwiecej radosci sprawiły mi albumy These Days i Fahrenheit
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja