Rada na Mandarynę...? (Nie rzucajcie od razu butelkami :P)

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Rada na Mandarynę...? (Nie rzucajcie od razu butelkami :P)

Postprzez 99-in-the-shade 25 cze 2005 16:09

Słuchajcie, a może gdyby odpowiednie adresy zasypać kulturalnymi mailami, że bynajmniej nie zgadzamy się na przerabianie BJ przez ten wykwit polskiej sceny zwany Mandaryną, to coś by to dało? Przynajmniej zauważonoby nas jako fanów. Spróbować zawsze można, a nuż coś wyjdzie.

Jakby ktoś był chętny, to można pisać pod durczak@rockhouse.pl, dyzio@rockhouse.pl (management Mandaryny) czy ewentualnie do managementu Wiśniewskiego (biuro@xavierfabienne.com )

(Tylko nie zlinczujcie mnie od razu za ten pomysł :P)
Za horyzontem wielka korona gór, na karoserii różowieje kurz, odsuwasz dach, w rękę łapiesz wiatr...
99-in-the-shade
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez ediyo 25 cze 2005 16:23

Nie pomysl baardzo dobry moim zdaniem... ale czy nie lepiej wyslac maila od nie wiem... od Fof pod, ktorym podpisaliby sie wszyscy Ci, ktorzy by chcieli?
TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Obrazek|||Obrazek
ediyo
King Of Swing

{ GENDER }:

Postprzez klaudi 25 cze 2005 16:52

to bylby swietny pomysl ale nie wiem czy by nas posluchali bo oni sie nie licza z fanami BJ gdyby tak bylo to nie ruszalaby sie za piosenke najlepszego zespolu pod sloncem
then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
klaudi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Gina 25 cze 2005 16:57

99-in-the-shade napisał(a):bynajmniej nie zgadzamy się na przerabianie BJ przez ten wykwit polskiej sceny zwany Mandaryną, to coś by to dało?

Nic by nie dało. Bo to nie nam, się nie zgadzać. To, że słuchamy BJ nie daje nam prawa do rozporządzania ich repertuarem (możemy sobie jedynie własne covery porobić :>) I nie wiem czy "zauwazonoby nas jako fanów", management Mandaryny miałby takie samo prawo do wyśmiania takiej akcji jak i do totalnego olania sprawy.

Mają prawo przerabiać piosenki, to przerabiają. A, że nam się to nie podoba to cóż... Pewnie znajdzie się gro osób którym wykonanie BJ będzie podobało się mniej niż Pani Wiśniewskiej...
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 25 cze 2005 17:52

Wytwornia sprzedala, Mandi kupila.
Na co sie nie zgadzac?
Pomysl co najmniej dziwny, jesli nie glupi.

[ Dodano: 25 Cze 2005 17:52 ]
//odklejam
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Bon Jovi 25 cze 2005 20:44

A ja uważam, że jest to bardzo dobry pomysł :) Sama wysłałam już parę maili. Nawet jeśli to nic nie da, to przynajmniej mam satysfakcję, że się starałam :)
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 25 cze 2005 20:53

Dać, to nic nie da, oczywiście, ale warto im chociaż tyłki potruć, ażeby wiedzieli, iż są jeszcze ludzie, którzy nie będą się tego typu profanacjom tylko i wyłącznie ślepo przyglądać...
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 25 cze 2005 20:56

po co maja to wiedziec? przeciez im to zwisa.
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Bon Jovi 25 cze 2005 21:04

Nie ważne czy im to zwisa czy nie to już jest ich sprawa... Zawsze warto spróbować...a przede wszystkim pokazać, że jest się fanem BJ, któremu zależy na niedopuszczeniu do takiej profanacji....
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 25 cze 2005 21:22

Ok, mlodzi jestescie, chyba nawet dobrze, ze wam zalezy na takich bzdurach :shiner:
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Bon Jovi 25 cze 2005 21:30

Młodość nie ma tu nic do rzeczy, poza tym rzeczywiście Ty jesteś już bardzo stary :P A poza tym bardzo, ale to bardzo zależy mi na Bon Jovi, a nie na bzdurach :)
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 25 cze 2005 21:39

Bon Joviątko napisał(a):Młodość nie ma tu nic do rzeczy

lol
Uwierz mi ze tez taki bylem w Twoim wieku. Przeszlo mi. I nie chodzi o zmiane cyferek, tylko o to jak czlowieka zmienia zycie i rozne doswiadczenia... Priorytety czasem odwracaja sie o 180 stopni.
Ale ja Ci oczywiscie zycze, zebys zawsze pozostala taka, jak jestes teraz ;)
Bon Joviątko napisał(a):ale to bardzo zależy mi na Bon Jovi, a nie na bzdurach Smile

No ale w tym przypadku to bzdura :shiner:
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Gina 26 cze 2005 04:11

Eee tam, jakie priorytety, tu nie ma to nic do rzeczy :)
Gdyby petycja podpisana przez x ludzi mogla zakazac przerobki tego kawalka to bardzo prosze, ja moge nawet wziasc kartke i dlugopis i biegac po ulicach (nawet jak bedzie deszcz padal, o prosze jaka jestem gotowa do poswiecen dla zespolu :D). Tu chodzi tylko o zaoszczedzenie czasu/energii/nerwow /zludnych nadziei na rzeczy z gory skazane na niepowodzenie. Bo nie mozemy zmienic decyzji, ktora nas nie dotyczy (bo dotyczy nas tylko fakt, ze piosenka naszego zespolu zostanie zamieniona w łubudubu) a ktora zostala podjeta zgodnie z prawem itd.

I teraz, pokazanie komus tam, ze spolki mandaryna & co ze jest sie fanem BJ ktory nie chce pozwolic na zbeszczeszczenie piosenki swoich idoli, jest bezsensowne (juz nawet nie o to chodzi, ze to nic nie da, bo to wiadomo) chodzi o to, ze oni moze przeczytaja jeden taki list, moze dwa, a pozostale beda wyrzucac, oswiadczenia prasowego raczej na ten temat nie zwolaja, i to ich naprawde, ale to naprawde zupelnie nie wzruszy. Bo dla nich nie sa wazni fani BJ, co sie dla nich liczy, to to, ile pieniedzy zasili ich konta po nagraniu you give love a bad name 2005 i tyle.. a my mozemy nie istniec nawet :>
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Tico 26 cze 2005 10:00

Cholera...czy tylko mnie to zwisa? :) Naprawde niech se dziewczyna nagrywa, wszyscy tak robią to dlaczego w Polsce nie ma tak być? To jest straszne że tego typu wykonawcy nie mogą zaistnieć samodzielnie, własnymi piosenkami, ale nic na to poradzić nie zdołamy.
Profanacja? Dla mnie to zbyt wielkie słowo, zbyt wielkie...
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez olcat 26 cze 2005 13:39

Faktu, że wkurza mnie to, że jakaś ofiara losu z przerostami ambicji będzie zbijać kasę na Bon Jovi, nie wiążę w żadnym przypadku z moim, młodym na szczęście, wiekiem. Po prostu są takie sprawy, do których podchodzę bardzo emocjonalnie, jak muzyka, książki, ludzie którzy bardzo wiele mi dali, bardzo wiele we mnie zmienili i nieraz tylko z ich twórczości czerpałam siłę. Tolkien, Bon Jovi, Gunsi, Morrison, Riedel - to wszystko zbyt wiele dla mnie znaczy, żebym patrzyła z kamiennym spokojem, jak ktoś robi sobie z nich po prostu JAJA.
It's amazing
With the blink of an eye you finally see the light
It's amazing
When the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight ...
olcat
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 26 cze 2005 14:48

olcat napisał(a):Faktu, że wkurza mnie to, że jakaś ofiara losu z przerostami ambicji będzie zbijać kasę na Bon Jovi, nie wiążę w żadnym przypadku z moim, młodym na szczęście, wiekiem.

A kto to powiedzial? Przeciez mnie tez to wqurza.
Chodzi o wiare w to, ze 'jak tylko chcemy to mozemy zmienic swiat' itp
bullshit i tyle ;)

Gina napisał(a):Eee tam, jakie priorytety, tu nie ma to nic do rzeczy Smile

To bylo stwierdzenie ogolnikowe, ale pewnie za rano to czytalas :>
z dalsza czescia postu sie zgadzam calkowicie ;)
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez ROCKSTAR 26 cze 2005 16:39

cRaSh napisał(a):Wytwornia sprzedala, Mandi kupila.

No, niestety... Nic dodać, nic ująć...
Ideały i poczucie smaku (zwłaszcza tego dobrego- cokolwiek to, w swym subiektywnym wymiarze oznacza) to bardzo pozytywne cechy...
Ale to kasa rządzi światem... Ktoś tak wymyślił i pewnie... Można próbować z tym walczyć...
Właśnie...
Próbować zawsze można... Nic poza tym...
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Cr@sH 26 cze 2005 18:51

petycje czy wysylanie maili nic tu nie zmienia (tzn w polsce) ui nas trzeba uzywac sily wiec jedyny sposob to dowiedziec sie gdzie mieszka i wynajac osame :shiner: :shiner:

a tak powazniej to to mi tez zwisa, wyslucham to pewnie raz i wiecej juz o tym nie bede myslal
Cr@sH
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 26 cze 2005 19:13

Też wysłucham, wystawię stosowną opinię :bad-words: trochę się powkurzam na to badziewsko i na tym się skończy :P Aaa i jeszcze zachwycających się tym znajomych uświadomię czyja to piosenka :D Może następnych nawrócę na Rocka i BJ zarazem :boogie:
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez agatka 26 cze 2005 19:21

Cr@sH napisał(a):wyslucham to pewnie raz i wiecej juz o tym nie bede myslal

Watpie czy tak bedzie. Telewizja i radio nie pozwola Ci o tym zapomniec i zagwarantuja Ci kolejne 'wysluchania'. :shiner: Mam przeczucie ze YGLABN w wersji 'unc-unc' ( :lmao: ) bedzie zwalalo sie na nas ze wszystkich mozliwych kierunkow, tak jak to bylo/jest z Here I go again. I to bedzie najgorsze w tym calym interesie.
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Następna strona

Powrót do Ogólna dyskusja