Śródziemie

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez erfea on 05 Lut 2004 01:06

Może i wynika, ale ja jestem do tego nastawiona sceptycznie... Nie wyrobią się z materiałem do sierpnia. Poprawki, muzyka... nie widzę tego.
Ale jakby co to jestem za! :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Arha on 05 Lut 2004 02:45

Ginuś witam w Klubie Szcęsliwych Posiadaczy TTT :boogie: :boogie: :boogie: (trzeba to oblac? ;])

Ja moje cudo kupiłam w empiku, a właściwie to rodzice kupili, bo ja własnym budżetem nie dysponuję. A skoro moja wyjątkowo oszczędna rodzicielka miała cokolwiek do powiedzenia w tej sprawie to stwierdziła, że to czysty debilizm wydawać tyle pieniędzy na jeden głupi film :crazy: , na szczęście ojciec ojciec jako siła wyższa (czyli on miał portfel) zlitował się nade mną (czyli sam miał straszną ochotę) i obyło się bez rodzinnej awantury na środku sklepu...

A dodatów tak sobie troszke oglądnęłam. Zalewanie Isengardu po prostu przepiękne :grin: , jednak zazwyczaj kiedy mam w zasięgu ręki dvd i TTT to włączam tylko jedną ściśle okresloną scenę z 2 płyty :boogie:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 05 Lut 2004 23:17

Może i wynika, ale ja jestem do tego nastawiona sceptycznie... Nie wyrobią się z materiałem do sierpnia. Poprawki, muzyka... nie widzę tego.

mnie sie wydaje, ze jednak maja szanse... po pierwsze skoro nie musza juz sie zajmowac produkcja kolejnej czesci (<chlip>) to moga sie zajac wlasnie rozszerzona wersja i wszystkim co sie z tym wiaze... Dodatki do normalnej wersji bede pewnie jak zwykle takie same, a PJ zostanie czasu na wlasnie wersje rezyserska... zwlakszcza ze juz wiadomo ile bedzie trwala, wiec juz na pewno nad nia pracuja :)
a Shore tez nie ma juz nic do roboty wiec moze sie zabrac za muzyke :)

jak juz pisalam ja swoja kupilam w MM i boje sie teraz tam kupic POTC ale w sumie 10 zl roznicy miedzy MM i Empikiem to jednak dla mnie o do 5 do 2 obiadow studenckich :grin: poza tym mama by mnie zabila ;)
ale n LOTRa mi wszyscy pozwalaja - moja mama zawsze chce to ze mna ogladac wiec nic mi sie nie miesza :)

Arha - czyzbys ogladala wciaz scene "The Gondor's finest flower" czy jakos tak? (bo dla mnie ta scena ma tutul FOR GONDOR!!!)

i jak to mowi Boromir w tej scenie
"Leaves us more time for drinking" :))))

wiec jak - opijamy Ginusiowe TTT??? :boogie: :boogie: :boogie:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez erfea on 06 Lut 2004 01:04

po pierwsze skoro nie musza juz sie zajmowac produkcja kolejnej czesci (<chlip>)

:bawling: :sad2: może i racja, że mają więcej czasu... no ale PJ chyba pracuje jeszcze nad King Kongiem...
Inaczej: Im wcześniej tym lepiej, ale moja apokaliptyczna wizja świata jakoś nie pozwala mi w to wierzyć.
10 zl roznicy miedzy MM i Empikiem to jednak dla mnie o do 5 do 2 obiadow studenckich

yyyy No tak... nie mam przyjemności poznać 'prawdziwego' studenckiego życia ... jakbyś chciała wpaść na obiad to zapraszam... może nie po drodze, ale zawsze! :grin:
moja mama zawsze chce to ze mna ogladac wiec nic mi sie nie miesza :)

To fajną masz mamę. Jak ja oglądam już n-ty raz, to rodzice nie mogą wyjść z podziwu jak można znowy oglądać ten sam film. W rezultacie nie widzieli ani 1, ani 2 części. :bad-words: :omg:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Gina on 06 Lut 2004 01:07

Ja mam nadzieję, tak jak Days, że jednak będzie tak w okolicach sierpnia. Bo nie dość, ze nie muszą się zajmować kolejną częścią to reklamy robić tez nie muszą.. Swoja droga, ja sobie nie wyobrażam kolejnego grudnia i stycznia bez LOTRa :( A trwac ma 4:10, czy coś koło tego, tak ?

A o maju napisałam, bo moja mama powiedziała, że i tak kupi na vhs (bo jak stwierdziła, jak się kiedyś wyprowadzę, to ona sobie zatrzyma dvd a mi da łaskawie kasety... O Eru (Days, pozwolisz, ze znów cię 'cytnę' ale akurat tutaj to mi pasuje ;)), jak ja sobie tych rodziców wychowałam... :confuse:

Arha - czyzbys ogladala wciaz scene "The Gondor's finest flower" czy jakos tak? (bo dla mnie ta scena ma tutul FOR GONDOR!!!)

i jak to mowi Boromir w tej scenie
"Leaves us more time for drinking" :))))

Zabawne, ciekawe dlaczego ja też to 4 razy juz obejrzałam (podczas gdy cała film 1,5) :grin: Zaraz, jak ona jest po polsku nazwana... Synowie gospodarza... ehh taa For Gondor brzmiałoby zdecydowanie lepiej :woot2:

wiec jak - opijamy Ginusiowe TTT???

to, ba.. musiałam obejrzeć, a teraz to ja robię imprezkę :boogie: :boogie:
Trunków w bród, wszyscy sa zaproszeni naturalnie :mwahaha:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 06 Lut 2004 02:34

może i racja, że mają więcej czasu... no ale PJ chyba pracuje jeszcze nad King Kongiem...

slyszalam ze ma zaczac, ale nie slyszalam ze juz zaczal... z reszta on tak nie zostawi LOTRa... za bardzo go uwielbia ;)

No tak... nie mam przyjemności poznać 'prawdziwego' studenckiego życia ... jakbyś chciała wpaść na obiad to zapraszam... może nie po drodze, ale zawsze

no taki obiad kosztowalby mnie tylko ok 60 zl (bilet w dwie strony do Wawy) ale co tam :) jak kiedys bede to uwazaj, bo moge sie pojawic :)

To fajną masz mamę. Jak ja oglądam już n-ty raz, to rodzice nie mogą wyjść z podziwu jak można znowy oglądać ten sam film. W rezultacie nie widzieli ani 1, ani 2 części

nie no moi tez sie dziwia (zwlaszcza tata) jak mozna po nrazy ogladac jeden film (ale moj tata filmy ze stalonem i arnim ogladal po n+1 razy i zawsze ma na to swietny patent - "naprawde ogladalismy ten film? nie pamietam!"), ale mamie to on sie bardzo podoba... dlatego lubi czasami ze mna popatrzec :)

A trwac ma 4:10, czy coś koło tego, tak ?

ja slyszalam ze 4:30 (w sumie normalna wersja trwa 3:20 czy jakos tak a teraz juz nie maja na co czekac i w co odkladac.... <chlip>)

A o maju napisałam, bo moja mama powiedziała, że i tak kupi na vhs (bo jak stwierdziła, jak się kiedyś wyprowadzę, to ona sobie zatrzyma dvd a mi da łaskawie kasety

milusio... jakby moja tak sporobowala powiedziec to chyba bym z siebie wyjszla :) ale nie sprobuje ;) z reszta nie mam kaset wiec... a poza tym mam kompa z DVD... noi odtwarzacz DVD do tv tez jest moj bo z mojego stypendium kupiony... tyle ze TV nie mam :confuse:

O Eru (Days, pozwolisz, ze znów cię 'cytnę' ale akurat tutaj to mi pasuje ;)),

alez nie krepuj sie ;)

Zaraz, jak ona jest po polsku nazwana... Synowie gospodarza...

to ona jets nazwana? ja myslalam ze juz predzej cos w stylu Najpiekniejszy Kwiat Gondoru (czyli jak po ingliszowemu)... nie zwrocilam uwagi... zaraz polece sprawdzic ;)
ja tez ja widzialam juz z........ y....... nie wiem ile razy.... podobnie jak przepowiednie Erlonda (swietna "egzystencjonalna" scena) i odejscie elfow ;) i scene z gulaszem Eowyny :grin:

to, ba.. musiałam obejrzeć, a teraz to ja robię imprezkę
Trunków w bród, wszyscy sa zaproszeni naturalnie

to go! bez zbedenego gadania - leaves us more time for drinking! Bring down the ales - these men (oops - girls!!! - Bormir!!! wry!) are thirsty :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 06 Lut 2004 03:41

ja slyszalam ze 4:30

no być moze, pewnie ja coś pochrzaniłam, wiem, że ponad 4 (taaak madrością błysnęłam, nikt by się nie domyślał, ze ponad 4...) Czym więcej tym lepiej (ostatnio dorwałam gdzieś zdjęcie jak Aragorn leczy Faramira, moze mi PJ tą fotkę "ożywi" ... :)

to ona jets nazwana?

niom. Jak jest ta ksiązeczka (co ma mi niby pomóc w znalezieniu wszystkiego na plytkach) to tam sa sceny ponumerowane i pod 41 widnieją ładnie Synowie gospodarza (a pod 64 Pożegnanie Faramira - jeszcze ładniej :rofl: ) Chociaz.. jakby ktoś był nie w temacie to Pożegnanie Faramira brzmi tak samo jak Pogrzeb Theoderna, ajj są momenty w których ludzie posługujacy się tak nieumiejętnie językiem polskim mnie denerwują...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 06 Lut 2004 16:21

ostatnio dorwałam gdzieś zdjęcie jak Aragorn leczy Faramira, moze mi PJ tą fotkę "ożywi"

a ja gdzies mam Aragorna leczacego Eowyne wiec jakby co to jest do pary :)

Jak jest ta ksiązeczka (co ma mi niby pomóc w znalezieniu wszystkiego na plytkach) to tam sa sceny ponumerowane i pod 41 widnieją ładnie Synowie gospodarza

no tak - Polacy zawsze sie musza popisac tlumaczeniem... ale za to na plytce w menu scen jest normalna wersja angielska o ile sie nie myle i tam jest wlasnie te "Kwiaty Gondoru" czu tam kwiat... jakos tak :)

a Pozegnanie Faramira to rzeczywiscie tytul naprawde w sam raz :lmao:

a zreszta czasami w tlumaczeniu jak wlaczysz przez przypadek polskiego lektora to bedziesz miala Rohanczykowie zamiast Rohirrimowie co mnie juz wkurza na maxa!!!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 06 Lut 2004 21:51

A ja mam Aragorna leczącego i Eowinę i Faramira :grin: Wystarczy przejrzeć galerię na oficjalnej stronie, albo na wladca-pierscieni.pl .
Nienawidzę polskich lektorów. Nie dość, że nie tłumaczą wszystkiego, to jeszcze robią to z błędami. Władce oglądam jezeli to tylko z napisami i strasznie mnie denerwuje jak 2 płytka automatycznie ustawia sobie lektora jako opcję domyślną. :bad-words:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 10 Lut 2004 00:37

no ja tez juz mam :) musze sobie posciagac cos do blenow ;)

polskich lektorow tez nie lubie... ale napisow tez nie bo odciagaja uwage ;) dlatego zazwyczaj ogladam bzy :)
i tez mnie denerwuje ze druga plytka sie tak ustawia :(

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 10 Lut 2004 01:04

ja ogladałam raz z napisami i raz w całości z lektorem bo oglądałam z mama... Niech zyją polscy lektorzy

Rohanczykowie zamiast Rohirrimowie

tia, to jest wręcz żałosne...

aha, poniewaz nie przebrnęłam jeszcze przez wszystkie dodatki (a ze od wczoraj jestem szczęsliwą posiadaczką Piratów, to przeglądanie dodatków do tego i tego czując na sobie presje klasówki z historii trochę mi zajmie, więc pytanko... Bo oglądałam dodatki do TTT ale z tej normalnej, nie rozszerzonej edycji i nie wiem czy wszystko jest tutaj. czy na extended edition jest moment jak Orlando (Days, jeśli andal masz manię zmiękczania - to Orliś :D) mówi o tym, że krótko przed rozpoczęciem zdjęć miał złamany kręgosłup ? i pokazywał bliznę ?(swoja drogą, lol...) bo tego i jeszcze kilku momentów znaleźć nie mogę...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez erfea on 10 Lut 2004 02:16

Dziś zapowiada się długa noc... no i może wreszcie obejrze wszystkie dodatki!? To by było zbyt piekne... o efektach powiadomię jutro :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 10 Lut 2004 02:41

a ze od wczoraj jestem szczęsliwą posiadaczką Piratów,

ja bede szczesliwa od jutra :) bo jutro analiza i zaraz po Days trupta do MM sobie kupic ;)

Bo oglądałam dodatki do TTT ale z tej normalnej, nie rozszerzonej edycji i nie wiem czy wszystko jest tutaj. czy na extended edition jest moment jak Orlando (Days, jeśli andal masz manię zmiękczania - to Orliś :D) mówi o tym, że krótko przed rozpoczęciem zdjęć miał złamany kręgosłup ? i pokazywał bliznę ?(swoja drogą, lol...) bo tego i jeszcze kilku momentów znaleźć nie mogę...

w rozszerzonych wersjach sa zupelnie inne dodatki niz w zwyczajnych wiec prawdopodobnie nie ma tej sceny z Legosiem (mam :))) a ja czytalam gdzies ze Orlis mial to z tym kregoslupem jakis juz czas temu i ze ledwo sie z tego wykaraskal :) biedactwo :)

a ze bede taka ciekawska - skad mialas dodatki z normalnej edycji??? :)

ja sobie do konca je obejrze dopiero na swieta Wielkanocne bo zawiozlam plytki do domu... ale juz jedna plyte mam za soba (4)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 10 Lut 2004 02:50

w rozszerzonych wersjach sa zupelnie inne dodatki niz w zwyczajnych wiec prawdopodobnie nie ma tej sceny z Legosiem (mam :))) a ja czytalam gdzies ze Orlis mial to z tym kregoslupem jakis juz czas temu i ze ledwo sie z tego wykaraskal :) biedactwo :)

Nie pamiętam gdzie to czytałam, czy widziałam, ale było to podobno tak: Pan Bloom (pozwolę sobie nie uzywać zdrobnienia 'Orliś' :grin: ) Jeszcze przed wyjazdem na plan TLOTR zleciał z pierwszego, czy 2 piętra, bo w czasie jakiejś zabawy u przyjaciela, chciał się wspinać po rynnach. Lekarze powiedzieli, że nie ma szany, żeby chodził, ale on już w kilka dni po wypadku opuścił szpital o własnych siłach. Podczas kręcenia zdjęć do Władcy Bloom cały czas kożystał z usług terapeuty... kogoś od kości itp, nie pamiętam jak się taka osoba nazywa.; i właściwie każdy upadek z konia mógł się skończyć tragocznie. Ale niejaki Orlando B. wcale się nie przejmował ostrzeżeniami lekarzy. Skakał na bungy, spadał z koni i serfował... the end :horns:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Gina on 10 Lut 2004 04:43

Zwykłą miałam z mojej wypożyczalni. Zanim sobie kupiałm (we wtorek o ile mnie pamięć nie myli) to w sobotę, wypożyczyłam, bo w innej części miasta, w innej wypożyczalni dostała rozszerzoną edycję !!! (to się już piractwo nazywa...) No więc ja też chciałąm spróbować szczęścia, a że kobieta, która była w zastępstwie zamiast mojego fajnego faceta, który wie wszystko o każdej kasecie i każdej płytce którą ma u siebie, nie potrafiła mi powiedziec, a ja nie wiedziałam jak dyski wyglądają, wzięłam (pomyślałam, ze chociaz sobie dodatki pooglądam...)

I to o czym napisałą Erfea, (moze ty te dodatki widziałaś :D) wypadł z 2 piętra, pokazywał bliznę na plecach, a mimo to było pokazane jak ci kochani wariaci na spadochronach skakali i w ogóle szaleli na maxa w tej Nowej Zelandii :grin:

Ja z dodatków obejrzałam najpierw tak do połowy 4 a później do połowy 3, dzisiaj, kiedy oglądałam piratów, dobrnęłam do usuniętych scen i wymiękłam, za dużo tego (no i tata mnie wyganiał) :)
Days, udanych zakupów.
Ja totalnym fuksem kupiałam. W sobotę nie mogłam, bo byliśmy z babcia w sklepie, a dla jej biednego serca jeśli jakiś produkt kosztuje powyżej 15 zł to to jest podejrzane.. a za jakieś niezidentyfikowane płytyki 80zl by w życiu nie dała. Więc pojechałąm z mamą (polskim zwyczajem) w niedzielę... i kupiłyśmy ostatnie dvd... pełno vhs a dvd jedna jedyna się ostała... nie ma to jak mieć fart :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 13 Lut 2004 00:55

no tak - czytalam o tym takze... Orlis - czlowiek-elf-demolka :) Ale swoja droga - oni sie zajebiscie bawili na planie tego filmu... tez bym tak chciala... moze napisze do PJa i mu powiem ze jestem elfem i ze moze by mu sie przydal taki jeden prawdziwy w czasie krecenia Hobbita :) Moglabym tam zagrac ktoregokolwiek elfa z Puszczy Mroku... w prawdzie dla mnie to troszke umniejszenie mojej osoby (badz co badz gdzie Noldorowie a gdzie lesne elfy... nei to zebym sie wywyzszala..) ale gotowa bylabym sie poswiecic :)

tez kiedys myslalam zeby sobie wypozyczyc ta zwykla ale jakos sie nie zlozylo... Poza tym kolega kupuje te zwykle wiec pewnie sobie od niego kiedys pozycze.... A jeszcze raz poza tym to jak zaczne zarabiac to sobie kupie ;P tylko kiedy to bedzie... a tak btw - myslicie ze za rok albo dwa ukaze to sie wszystko w jednym pudle? bo ja tak podejrzewam... ale najbardziej marwti mnie fakt, co bedzie z moim portfelem, jak sie ukaza jeszcze bardziej rozszerzone wersje :)

No kupilam POTC (mnooooooooooostwo bylo w MM) i oczywiscie pierwsze co wlaczylam to druga plyta - usuniete sceny (szkoda ze nie wmontowane jak wp ale niektore sa fajne :))) oraz pomylki aktorow :P ale sie ubawilam :)))) ale potem sis sie zaczela drzec ze ona sie musi uczyc i ja w sumie tez i tyle bylo ogladania...ale jeszcze tylko 6 dni :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Comte de la Fere on 22 Lut 2004 04:01

Dobra, mnie tam Tolkien wcale nie obchodzi ale będę dobrym człowiekiem i dam tu newsa. A nóż Wam się przyda :shiner:

http://film.onet.pl/0,0,873788,wiadomosci.html

we don't know where it's going, we all know where it's been
Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Od: 16 Gru 2003 04:22
Miejscowość: Bragelonne

Postprzez Days on 22 Lut 2004 19:47

thx Comte - przynajmniej nie bede musiala jechac do Gdanska na ta cudowna wystawe :)

a tak btw to stalo sie to (tzn stanie sie w 2005r) co przepowiedzialam - wyjda wszystkie plyty razem, oczywiscie z dodatkowo jedna plyta z dodatkami ktorych nie bylo na wczesniejszych plytkach... qrde idzie sie pochlastac normalnie - znowu kase ciagna...
Ostatnio edytowany przez Days, 23 Lut 2004 00:57, edytowano w sumie 1 raz

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 22 Lut 2004 21:03

Days napisał(a): a tak btw to stalo sie to (tzn stanie sie w 2005r) co przepowiedzialam - wyjda wszystkie plyty razem, oczywiscie z dodatkowo jedna plyta z dodatkami ktorych nie bylo na wczesniejszych plytkach... qrwa idzie sie pochlastac normalnie - znowu kase ciagna...

no bardzo mi przykro ale tego już na pewno nie zakupię. Nie mam zamiaru wydwać jakiejś ogromnej sumy dla jednej płytki, żeby wszystko co kupiłam do tej pory możnabyło spokojnie wyrzucić. Nawet jesli nie wiem jak cudowne dodatki miałyby być na tej jednej cd...
Ja rozumiem za 10 lat, z jakiejś okazji coś ekstra dla fanów. Ale tak rok po ? Eeee nie cierpię takich zagrań..
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez sdms on 23 Lut 2004 00:11

Days napisał(a):qrwa idzie sie pochlastac normalnie - znowu kase ciagna...

Przypominam o kulturze języka.... :crazy:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne