Przed i obok BJ....

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Przed i obok BJ....

Postprzez Twisted Sister on 17 Sie 2005 15:46

Ciekawa jestem, czego słuchaliście, zanim dotarła do was wieść o NAJLEPSZYM ZESPOLE ŚWIATA (czyt. Bon Jovi), a czego słuchacie teraz oprócz BJ???.....
Ja BJ zaczęłam słuchać jako 9-letnia gówniara, ale wcześniej miałam taki powiedzmy paromiesięczny okres słuchania Britney Spears, BSB i Spice Girls (zaczynam się czerwienić ze wstydu) i Ricky'ego Martina (no dobra, teraz to już przypominam buraka :grin: ). Ale na szczęście nawróciłam się na BJ. A oprócz nich kocham jeszcze Gunsów, IRĘ, Europe, Aerosmith, Def Leppard, Alice'a Coopera, Slade, Whitesnake, Cinderellę, Skid Row, Twisted Sister, Poison, KISS, Van Halen (nie patrzcie na kolejność). A z solowych-Richie Sambora rullezzz!!!!

Aha, i jak był kiedyś taki topic, to proszę o wyrozumiałość, piszę na forum dopiero od miesiąca :pokoj: )
Ostatnio edytowany przez Twisted Sister, 17 Sie 2005 16:39, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Od: 18 Lip 2005 14:16
Miejscowość: Bydgoszcz Rock City XD

Postprzez Captain Kidd on 17 Sie 2005 16:16

Ja nie powiem, bo się wstydzę xD
Kiedy miałem 7-9 lat słuchałem disco polo :mwahaha: Później były Spearsy, Aguilery, jakieś boysbandy (Backstreet Boys czy coś takiego, Westlife)i był też Manowar, zupełnie nieświadomie :> Dopiero w wieku 11 lat zacząłem słuchać tylko i wyłącznie BJ. Chociaż czasami Spirsów się jeszcze słuchało xD Później od 2004 roku doszło mnóstwo innych wykonawców. Cinderella, Europe, U2, Skid Row, Aerosmith, ugly Kid Joe, Richie Sambora, Jon Bon Jovi (jak i John Bongiovi :P), Guns N' Roses, Ira, Artur Gadowski. 2005: Ozzy Osbourne, Sebastian bach, Twisted Sister, Motley Crue, Axel Rudi Pell, Alice Cooper, Led Zeppelin, Scorpions, Van Halen, Nirvana, Robert Plant, Lordi, Mr. Big. Chyba najważniejszych wymieniłem XD Ale to jeszcze nie wyszysc :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez cRaSh on 17 Sie 2005 17:16

Twisted Sister napisał(a):Aha, i jak był kiedyś taki topic, to proszę o wyrozumiałość, piszę na forum dopiero od miesiąca

To po miesiącu powinnas juz znalezc funkcje :szukaj: ;)

http://bonjovi.komnata.pl/phpbb/viewtop ... &&start=40

Wiec tutaj ograniczajmy sie do pisania, czego sluchalismy zanim trafilismy na BJ :>

[ Dodano: 17 Sie 2005 12:16 ]
Ja moge powiedziec, ze sluchalem Queen, a potem Roxette i nie pamietam dlaczego :lmao: (i fakt ze wszyscy dookola sluchali Queen i Roxette wcale nie wywolywal na mnie presji :grin: )

Potem pamietam pierwsze zetkniecie z MTV - tam oczywiscie Love Is All Around - Wet Wet Wet, Zombie- The Cranberries, Saturday Night kogos tam, Cotton Eye Joe, też nie pamietam kogo, i Always - Bon Jovi.

Na swoje szczęscie z tych wykonawcow najbardziej podobalo mi sie Always ( i nie tylko mi :lmao: ) i od tego sie zaczelo..
lata 94-95, nie pamietam juz dokladnie :lol:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Arha on 17 Sie 2005 17:16

Przede wszytkim Backstreet Boys :lol: mam całe 3 albumy, z czego jeden znam prawie na pamięć.
A ten tego... parę misieęcy przed BJ... no niedługo przed tym jak Crusha dostałam... tego no... y, no wiecie, młoda i głupia byłam... Enrique Iglesias :lmao: :lmao: :lmao:

A skoro już Boss wspomniał o pierwszym kontakcie z MTV, to - oczywiście - Aerosmith - Crazy i BJ - Always i to są dwa teledyski, które pamiętać będe po wsze czasy... jakieś inne zapewne też oglądałam, ale tylko te dwa utkwiły mi w pamięci, choć za diabła nie wiedziałam kto to, a później - w czasach BSB czy Henrycze - nawet nie pamiętałam piosenek tylko te historie tam przedstawione :P

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: tuitam

Postprzez ediyo on 17 Sie 2005 17:21

jako, ze bj zaczalem sluchac z tata jak mialem jakies 4 latka (These Days)
to wczesniej byly smerfne hity :shiner: :shiner:

no a potem po bounce prawie ich nie sluchalem bo sie hh zaczal.... ale dzieki Bogu sie skonczyl i znowu zaczalem sluchac bj... w necie zaczalem surfowac no i zaczela sie Metallica aero gunsi vr nightwish itp:P

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez klaudi on 17 Sie 2005 18:26

no ja przed BJ słuchałam Micheala Jacksona na którym miałam fioła tak jak teraz na BJ, słuchałam również DJ BOBO ( nie śmiać się) Queen no pamiętam szczególnie Radio ga ga czy jakoś tak noi gdzieś od always pojawił się BJ ( zasługa siostrzyczki bo to ona najpierw usłyszała Always i tata kupił dla niej 2 kasety New Jersey i Cross road w czym 1 przez pomyłke została kupiona) a teraz oprócz ich słucham HIM, Sarah Connor Christina Aguilera The black eyed peas lubię też 3 piosenki Metalicci i Aerosmith noi coraz bardziej U2 zaczyna mi się podobać

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Twisted Sister on 17 Sie 2005 20:12

Sorry, Cr@sh, faktycznie podebrałam komuś temat.... :omg: Dobra , zmieniam: czego słuchaliście, zanim zaczęliście z BJ????????
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Postprzez Ricky Skywalker on 17 Sie 2005 20:42

Topic przeniesiony, bo pomijając fakt, że przynajmniej częściowo dubluje ten, do którego link dał cRaSh (a nie Cr@sh - to inny user :P), to chyba bardziej pasuje do działu, w którym znajduje się obecnie, niż do Bon Jovi ;)

A czego ja słuchałem wcześniej? A różnych wykonawców :D Była Britney, a jakże, był beztalencie Enrique, był Ricky Martin od którego wzięła się moja ksywka i którego jako jedynego z nich wszystkich zdarza mi się jeszcze słuchać ;) No a potem zaczęła się era rocka... ale to już wypowiedź do zupełnie innego tematu ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Twisted Sister on 17 Sie 2005 21:06

Po pierwsze:
Po dłuższym namyśle sama chciałam przenieść ten topic. Wyprzedziłeś mnie. Ale co do tego, że nie pasuje do Bon Jovi, to zgadzam się.....
Po drugie:
Na to, że ograniczają mi dostęp do kompa i nie mam czasu szukać, czy topic, który proponuję, już się wcześniej nie pojawił na tym forum, nic nie poradzę.
Po trzecie:
Posypuję łeb popiołem za to, że nie znam jeszcze wszystkich userów (jest tu nas trochę, a ja się zalogowałam DOPIERO, a nie AŻ miesiąc temu) i ich nicków również.

Tyle.
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Postprzez Captain Kidd on 17 Sie 2005 21:45

Po pierwsze, to tutaj nie jest Always, że można pisać sobie co się chce i gdzie sie chce :P (już się do tego przyzwyczaiłem i zdążyłem to zauwazyc :shiner: ) Po drugie, to chyba raczej zauważyłaś kto odpowiedział w tym temacie - nie Cr@sh, a cRaSh :D A po trzecie, to Ty tematu raczej przenieść byś nie mogła :D O ile wiem, to modem, ani adminem nie jestes :P

A wracając do tematu - słuchałem jeszcze Martina, Corrsów :> Iglesiasa. Michaela Jacksona, ale będąc jeszcze młodszym ;) Miałem kilka jego kaset (i chyba nawet jeszcze mam :>), w każdym razie nie robię z nich uzytku xD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Twisted Sister on 17 Sie 2005 21:58

Geniuszem też nie jestem ani żadnym mister-know-it-all :grin: . I nie do końca się na tym znam, zalogowanie się miesiąc temu w moim przypadku oznacza stałkę do Internetu również od miesiąca .... Sorry dla wszystkich, którzy myślą, że jestem idiotką. Za dużo ostatnio było napojów wysokoprocentowych (żart) i muzyczki BJ i Sambory (makabryczna prawda). W takim razie trzepnę tylko tego posta i idę na odwyk (od czego-pozostawiam wyobraźni). Piszę jak potłuczona dzisiaj, ale cóż....
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Postprzez Klaudia on 17 Sie 2005 23:46

Co było... a no był bossski Enrique, była Britney, A Teens, Spice Girls :lmao: disco polo też - obowiązkowo
Ale z takich większych namiętności, to Kelly Family ;]

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Days on 18 Sie 2005 02:21

zaczynalam od Tiny Turner... tak... uwielbialam kobiete pasjami... mialam nawet jej koncerty na kasecie i zawsze chcialam tak tanczyc :) no i Queen - az dziw bierze, ale ryczalam jak bobr po jego smierci i mialam tez kilka koncertow na kasetach... no dobra - wcale nie jestem taka stara... rotfl ;) no i Europe namietnie sluchalam z ciotkowego Kasprzaka...

ale no - siostra mnie wyciagala na prosta, bo mi sie kilka razy zdarzylo zbaczac z tej pieknej sciezki w strone... hm.. radiowa... a ze siostra tez BJ sluchala, to sie od niej troche wzielo... potem sie od niej wzielo britpop.. a potem sie juz samemu bralo dobre rzeczy :P

Captain Kidd napisał(a):Corrsów

w sensie, ze 2 piosenki to tez sluchanie? :> rotfl ;) to w taki sposob to ja sluchalam Led Zep....

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Captain Kidd on 18 Sie 2005 02:31

Days napisał(a): sensie, ze 2 piosenki to tez sluchanie?

Ale przeglądałem dzisiaj swoje kasety i mam więcej piosenek Corrsów niż mi się wydawało :D Dlatego mogę stwierdzić, że ich słuchałem :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 18 Sie 2005 12:04

ooo, temat pt. grzeszki mlodosci ? :xkroplad:

szczerze mowiac to jak to przeczytalam zanim Days wrocila to pomyslalam ze jak wroci to sie czepnie czasu przeszlego bardziej - to a propos tych Corrsow :Dl

no nic, ja jak bylam bardzo mala to pamietam ze mialam almost heaven - kelly family a mialam to poniewaz kolezanka miala i ja tez miec musialam rotfl
a w podstawowce to byl okres spice girls :lol: bo do wszelakich spiewajacych chlopcow mialam lekki dystans zawsze (jakis dystans przed gejami ? rotfl) chociaz znalam ich piosenki, znalam :> No i ogolnie, sluchalo sie radia u siebie w pokoju a oprocz tego sluchalo sie rocka i hard rocka z lat 70, 80... Bo odkad pamietam, gdy tata prowadzil samochod nie moglo leciec nic innego :grin:

Na prosta wyszlam sama, z lekka pomoca radia (no gdzies musialam dobra muzyke uslyszec :grin: ) i juz raczej zbaczac nigdzie nie bede, co najwyzej poszerzac odrobine od czasu do czasu :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez Days on 18 Sie 2005 15:18

Gina napisał(a):szczerze mowiac to jak to przeczytalam zanim Days wrocila to pomyslalam ze jak wroci to sie czepnie czasu przeszlego bardziej - to a propos tych Corrsow

no wiesz... wychodze z zalozenia, ze "patrza a nie widza, sluchaja a nie slysza" i w sumie ich strata ;) zmieniam ostatnio podejscie i koncze z misja "szerzenia dobrego gustu muzycznego" rotfl wsrod ludzi rotfl ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez kawa on 18 Sie 2005 15:46

U mnie to w sumie było podobnie jak u większości z was. Byłam młoda i gópia. Uwielbiałam BSB, Spice Girls, Kelly Family, ogólnie przepadałam za słuchaniem radia, a tam głównie leciały takie piosenki jak "Hit me...", "How much is the fish" :omg: , "Everybody" i inne dyskotekowe hity.

Na szczęście mój kochany tatuś zadbał o to, by córeczka przeszła na dobrą drogę. Zamknął mnie kiedyś w samochodzie, puścił "IV" Zeppelinów i kazał słuchać. Poskutkowało. :grin:

Dziękuję tatusiu :pray:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Twisted Sister on 18 Sie 2005 15:50

Ciekawe czemu u prawie wszystkich zaczęło się tak samo?.... :confuse: Najpierw era BSB, Britney, Aguilery, disco polo, Kelly Family, Spice Girls i tym podobnych... a teraz jakoś wyszliśmy na tak zwaną prostą i słuchamy "normalnej" muzyki.... Błędy młodości czy jakiś makabrycznie niekorzystny wpływ życia w latach 90-tych????? :grin:
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Postprzez cRaSh on 18 Sie 2005 16:10

Za poźno sie urodziliscie no :lmao:

Ja i Galadri..yy i Days (:lol:) trafilismy na szczescie na szczyt popularnosci Queen (który nastąpił po śmierci Freddiego) i potem to badziewie, na ktore Wy trafiliscie omijalismy szerokim lukiem, bo jak brzmi dobra muzyka, juz wiedzielismy...

Ale niech kazdy uczy sie na wlasnych bledach, wiec
Days napisał(a):zmieniam ostatnio podejscie i koncze z misja "szerzenia dobrego gustu muzycznego" wsrod ludzi

I good, nic na sile, musisz dac nam (ludziom ;P) szanse zalowac, ze mamy opozniony zaplon :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Twisted Sister on 18 Sie 2005 16:16

[quote="cRaSh"]
Ale niech kazdy uczy sie na wlasnych bledach, wiec....

....więc w końcu trafiliśmy na BJ, Gunsów i tym podobnych. I i tak dobrze, że w końcu się nawróciliśmy, bo co by było dalej? Mandaryna????? :shiner: O-Zone????? :shiner:
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music