Przed i obok BJ....

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Tico on 18 Sie 2005 20:13

A ja choć miałem epizody typu Spice Girls itp to odkąd pamiętam słuchałem U2 czy Nirvany (brat słuchał więc i ja musiałem:)), a z polskich to eletrycznych gitar i T.Love. Pamiętam rok 94 i piosenkę I Love You :P
A od 2000 roku zacząłem sam dobierać zespoły i teraz troszke się moje i brata gusta minęły :P
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 18 Sie 2005 20:24

cRaSh napisał(a):Ja i Galadri..yy i Days () trafilismy na szczescie na szczyt popularnosci Queen (który nastąpił po śmierci Freddiego) i potem to badziewie, na ktore Wy trafiliscie omijalismy szerokim lukiem, bo jak brzmi dobra muzyka, juz wiedzielismy...

no i masz - wygadal sie :lol: hehehe ale no wlasnie to cos takiego jest, ze wystarczy kilka lat roznicy i juz sie mija pewne prady, bo jest sie za starym albo za mlodym na takie cos...

a ja sie jeszcze przyznam do mojej wielkiej mlodzienczej fascynacji (mojej wlasnej - a nie siostrzano-rodzicielskiej) muzyka lat 80-tych - i takimi zespolami jak Duran-Duran, czy A-ha (eh Morton Hacket - kiedys to on wygladal :P). no i jeszcze Madonna wtedy krolowala ze swoimi Like A Virgin, czy Papa Don't Preach... i Michael Jackson, ale jego to sluchalam jak bylam mala i mialam Bad i Thriller - do dzis uwazam je za swietne plyty jak na tamte czasy ;) a no i te takie fajne wszystkie zespoly lat 80-tych z taka mala elektronika dziwna ;) do dzis mam do tego sentyment :P

cRaSh napisał(a):I good, nic na sile, musisz dac nam (ludziom ) szanse zalowac, ze mamy opozniony zaplon

troche przykro na to patrzec, jak potem zalujecie, zwlaszcza ze wam zycie tak szybko ucieka, ale coz...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 18 Sie 2005 20:52

cRaSh napisał(a):trafilismy na szczescie

iii tam ja wcale jakos bradzo nie zaluje ze trafilam na to na co trafilam... Przynajmniej teraz wiem co krytykuje :lol: Zreszta w moim przypadku sluchanie SG zbieglo sie w czasie z pewnymi stosunkami spolecznymi w podstawowce i z.... buntem rotfl Tak jest, to byl bunt przeciwko dinozaurom sluchanym przez mojego tate, na szczescie dziewczynki sie szybko rozpadly a i moj bunt sie skonczyl :grin:

Days napisał(a):troche przykro na to patrzec, jak potem zalujecie, zwlaszcza ze wam zycie tak szybko ucieka, ale coz...

i znowu iii tam (za starzy jestescie, nie znacie sie :lmao:) ja tam sie ciesze jak cos powoli odkrywam. Jakbym wszystko znala to juz bym frajdy nie miala, a tak to caly czas wiem ze gdzies TAM jest jeszcze jakas fajna nieodkryta muzyka i ze nie wiadomo z ktorej strony do mnie dotrze :grin:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez Days on 18 Sie 2005 21:58

no dotrze, ale nie lepiej, zeby dotarla wczesniej ???

a tak naprawde to caly czas cos fajnego jest tworzonego, wiec nie zabraknie ci tej wiedzy, ze costam fajnego jeszcze na ciebie czeka :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 22 Sie 2005 06:56

Ale wiesz ja za kazdym razem jak odkryje cos fajnego mam przez jakis czas opory przed szukaniem czegos nowego, bo cos mi w glowie mowi ze juz nic fajnego nie znajde ;)

Wiec dla mnie lepiej jak jest powoli, nawet jesli to oznacza pozniej
(rotfl... i mam na mysli oczywiscie odkrywanie muzyki )

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Joanna86 on 08 Wrz 2005 04:25

hmm... u mnie było inaczej mam dużo starszego brata, więc nie było mowy o Spice Girls, Britney, czy BSB... ale dzięki niemu "zasmakowałam" w Aerosmith, Guns'N'Roses, Ugly Kid Joe, Metallice czy Nirvanie no i oczywiście BON JOVI....
Obecnie nic sie nie zmieniło..tylko do tych wcześniejszych dopisuje: Red Hot Chili Peppers, The Goo Goo Dolls, (mało znane) Five For Fighting, Nightwish, Alice Cooper, Savatage, Dire Straits, Placebo, a i Joe Satriani, Stive Vai<--- tylko to jest bardziej tzw muzyka gitarowa....a z polskich ...hmmm oczywiście Ira, i ostatnie moje odkrycie HappySad bardzo fajne zalatujące pod regge..B. fajna gitarka...Polecam
Awatar użytkownika
Joanna86
Get Ready

Od: 07 Wrz 2005 19:12
Miejscowość: Stalowa Wola

Postprzez Days on 08 Wrz 2005 05:03

Joanna86 napisał(a):The Goo Goo Dolls, (mało znane)

oj nie na tym forum ;) na tym forum BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO dobrze znane ;) w sensie nie tylko przeze mnie nawet :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Joanna86 on 08 Wrz 2005 05:18

Days napisał(a):
Joanna86 napisał(a):The Goo Goo Dolls, (mało znane)

oj nie na tym forum ;) na tym forum BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO dobrze znane ;) w sensie nie tylko przeze mnie nawet :P

hehehe nie nie chodziło mi o ten kolejny zespół o nazwie Five For Fighting że jest mało znany .... co do The Goo Goo Dolls to właśnie zauważyłam że to chyba jedyne miejsce( forum) w Polsce na którym ludzie znają tą grupę...
Pozdrawiam gorąco [happy]

No one gives them medals,
the world don't know their names
But in someone's eyes,
they're heroes just the same...
Awatar użytkownika
Joanna86
Get Ready

Od: 07 Wrz 2005 19:12
Miejscowość: Stalowa Wola

Postprzez agatka on 08 Wrz 2005 05:26

O, dopiero teraz zauwazylam ten temat!

Podobnie jak u przedmowczyni, nie bylo u mnie mowy o girls- i boysbandach, a to za sprawa taty. Bylam do nich od poczatku negatywnie nastawiona. Byla to troche niepopularna postawa w podstawowce, mialam opinie osoby o dziwnym guscie muzycznym, hehe.
Pierwszym utworem, ktory absolutnie mnie oczarowal byla piosenka 'We are the robots', choc przyznaje, ze nie mam bladego pojecia kto ja wykonywal. Tak czy siak, leciala ona codziennie na constant-repeacie :shiner: Pozniej nadeszla era Budki Suflera. O tak, bylam nawet na koncercie!! Era ta zakonczyla sie niestety gdy uslyszalam Takie tango :( Chociaz dalej czesto wracam do starych utworow Budki..
Potem nadeszla era na The Roxette, a wlasciwie na jedyna ich plyte, ktora posiadalam - Don't bore us, get to the chorus - i przyznaje bez bicia, ze dalej mam do niej sentyment.
Potem byla era ERY. Ktos ich moze pamieta?? Ameno, trararara trararara Ameno! Era na ERE skonczyla sie gdy wydali nastepne plyty ktore niczym nie roznily sie od debiutanckiej :shiner: Teraz chcac posluchac tego rodzaju muzyki wybieram Gregorianow. :shiner:
Po drodze zgubilam jeszcze Vanesse Mae - to ona grala Cotton Eye Joe :) Mialam rowniez absolutnego schiza na punkcie Dumki na dwa serca (to juz nawet bylo jak sluchalam BJ :shiner: )
Bon Jovi nadeszlo w dziwnych okolicznosciach w 1997 roku. Odkad pamietam, mialam dziwna niechec do Pink Floyd - to byl chyba ten bunt, o ktorym pisala Gina - tato slucha PF, wiec ja stwierdze ze sa okropni. Strajkowalam i protestowalam za kazdym razem gdy tato puszczal ich plyty. Argumentow za bardzo nie mialam i raz wystrzelilam 'To jest sieczka!' Na to tato wyciagnal SWW i zapodal Raise your hands. Stwierdzilam, ze to rowniez jest sieczka, ale nastepnego dnia gdy poszedl do pracy wyciagnelam plyte w trakcie obiadu i tak sie zaczelo. (Pamietam ze jadlam marchewke na gesto lol)

Days napisał(a):a tak naprawde to caly czas cos fajnego jest tworzonego

Ktos ostatnio powiedzial, ze 'wszystkie dobre piosenki zostaly juz napisane' i zdanie to jest czesto cytowane przez mojego tate i jesli by sie nad tym dobrze zastanowic, to jest w tym troche prawdy. Wiem, ze troche oftopuje, ale jestescie sobie w stanie wyobrazic, ze pewnego dnia uslyszycie w radiu piosenke, ktora wywroci swiat do gory nogami, zrewolucjonizuje muzyke? Jakies Imagine, Stairway to Heaven, Bohemian Rhapsody czy inne Brothers in arms? Bo ja nie za bardzo. :crazy:

EDIT: Strzelilam ortografa, pardon. :P

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Days on 08 Wrz 2005 14:25

Joanna86 napisał(a):hehehe nie nie chodziło mi o ten kolejny zespół o nazwie Five For Fighting że jest mało znany

lol nie ma to jak widziec przecinki :P :P :P ale to FFF tez znalam kilka kawalkow... tak mi sie cos swita...

agatka napisał(a):Ktos ostatnio powiedzial, ze 'wszystkie dobre piosenki zostaly juz napisane'

Kurt Cobain ;) i nie tak niedawno (kolo '91r)... a patrz ile w tym czasie powstalo nowych rzeczy....
i byc moze nie bedzie to STH, czy BH, czy BIA... bo kiedys ta muzyka byla GLOBALNA, kiedys wszyscy tego sluchali, a teraz mamy tone roznych gatunkow, podgatunkow, hybryd gatunkow, malzenstw gejowski gatunkow, zeby byc poprawnym politycznie elfem i neslubnych dzieci tychze gatunkow i nie ma juz muzyki, ktorej sluchaloby tylu ludzi... najwiecej ludzi slucha(nie oszukujmy sie) shitowej sieczki, w ktorej nie idzie nic stworzyc takiego... ale moim zdaniem nie powinno sie odbierac prawda do tworzenia rzeczy nowych i wielkich kolejnym zespolom, ktorych moze sluchac bedzie mniej ludzi, niz Led Zepow, ale dla ktorych ich utwory beda za jakis czas znaczyly tyle, co dla nas Whole Lotta Love, czy With Or Without You...

ja sobie po cichu wierze w kilka kapel... moze chociaz jedna mi sie sprawdzi... bo jakbysmy nie wierzyli, ze wiekszego wynalazku od kola sie nie da wynalezc, to wysylalabym teraz ten text golebiem pocztowym...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 08 Wrz 2005 15:05

Days napisał(a):
agatka napisał(a):Ktos ostatnio powiedzial

Kurt Cobain ;)

:lol: nie moglam sie powstrzymac ale to sie nazywa czarny humor
(cos w stylu rozmowy z babcia "twoj niezyjacy dziadek.." "ktory?")

Days - tak norwidowsko mi teraz zabrzmialas. Ladnie :grin: No i zgadzam sie oczywiscie. Przeciez my tak naprawde nie wiemy co za 20 lat ludzie beda nazywac klasykami (patrzymy, a tu :najlepsza ballada poczatku XXIwieku - AALY :lmao:) I przeciez kiedys, dawno temu jak ludzie sluchali po raz pierwszy naszych klasykow to tez zapewne nie wiedzieli, ze ich sluchaja;)
I tak, byc moze wszelkie mozliwe tematy zostaly juz w muzyce poruszone, ale czy wszystkie zostaly do konca wyczerpane ? :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 08 Wrz 2005 15:38

Gina napisał(a):nie moglam sie powstrzymac ale to sie nazywa czarny humor
(cos w stylu rozmowy z babcia "twoj niezyjacy dziadek.." "ktory?")

:lmao: czarny humor ma w sobie nieodparty urok ;)

Gina napisał(a):Days - tak norwidowsko mi teraz zabrzmialas. Ladnie

tos mi teraz komplementa walnela jak nigdy... jestem wzruszona ;)

Gina napisał(a):I tak, byc moze wszelkie mozliwe tematy zostaly juz w muzyce poruszone, ale czy wszystkie zostaly do konca wyczerpane ?

jak ktos ma talent, to i chociazby pisano o tym samym 100 razy, to zawsze znajdzie ten 101 sposob, by to napisac zupelnie inaczej :D no a raczej ni wierze, zeby teraz rodzili sie ludzie pozbawieni talentu....

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 08 Wrz 2005 16:45

Gina napisał(a):I tak, byc moze wszelkie mozliwe tematy zostaly juz w muzyce poruszone, ale czy wszystkie zostaly do konca wyczerpane ?

David Coverdale stwierdził kiedyś, że dopóki ludzie będa pić alkohol i uprawiać seks rock n' roll jest bezpieczny :P fakt, picie i seks to tematy - rzeki :P

agatka napisał(a):Ktos ostatnio powiedzial, ze 'wszystkie dobre piosenki zostaly juz napisane'
... a teraz się je coveruje :lol:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: tuitam

Postprzez agatka on 08 Wrz 2005 18:15

Days napisał(a):Kurt Cobain i nie tak niedawno (kolo '91r)...

Serio? :confuse: To ktos to musial jeszcze powtorzyc, tylko kurcze nie pamietam, jakis Polak, redaktor albo kabareciarz :shiner: , nie jestem w stanie sobie przypomniec. Ale mniejsza z tym.
Wiadomo, ze 'dobra piosenka' to subiektywne okreslenie, ale chodzilo mi wlasnie o takie utwory, ktore zostawily taki niezatarty slad w muzyce, ktore byly czyms nowym, i niepredko sie je zapomni. I zgadzam sie w zupelnosci z tym, ze przy obecnym 'rozlamie' muzyki i panujacych 'trendach' ciezko by bylo ktorejkolwiek piosence cos takiego osiagnac. Ciezko by bylo napisac i skomponowac cos zupelnie innego, co przemowilo by do wielu ludzi i wywarlo podobny efekt co wspomniane utwory. ;)
Mysle i mysle, i ciezko mi powiedziec jaki utwor moglby byc piosenka roku 2005 (jak na razie). Taka, ktora zapisze sie w historii muzyki. :crazy:

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Days on 08 Wrz 2005 19:07

agatka napisał(a):Serio? To ktos to musial jeszcze powtorzyc, tylko kurcze nie pamietam, jakis Polak, redaktor albo kabareciarz , nie jestem w stanie sobie przypomniec. Ale mniejsza z tym.

Kuba Wojewodzki czesto cytowal zwlaszcza ten text Kurta... z reszta nie tylko on - ten text Kurta byl wielokronie cytowany przez caly swiat :P

e.. ale tu wcale nie chodzi oto tez, zeby byly czyms nowym w muzyce.. takie np Show Must Go On bylo oparte na najprostszych chwytach - 4 akordy na refren - i wcale nie bylo w zaden sposob nowatorskie, a nitk mi nie wazy sie powiedziec, ze to nie jest piosenka z rodzaju WIELKICH. tu chodzi raczej o to, zeby skupic ludzi wokol tej piosenki.. by jej sluchali i nie wywalili za okno za rok, czy dwa... i raczej nie ma czegos takiego jak piosenka danego roku, bo w 1991 np byla tona takich piosenek, a w 92 to ja nie wiem, czy cokolwiek bylo :P no i tak dalej.... chodzi bardziej o piosenke danego okresu... ale z drugiej strony tak sobie mysle, ze patrzac ciagle wstecz nie da sie zobaczyc tego, co sie dzieje teraz... porownujac ciagle to co bylo, do tego co jest, odbiera sie innym szanse... a moze nie tyle innym, co sobie... bo to w sumie od nas zalezy, co przetrwa te 10 lat, a co nie....

ja generalnie mam szczescie/pecha do sluchania rzeczy, ktore sa znane niewielu (wylaczajac U2, Corrsow i byc moze jeszcze kilka pomniejszych fascynacji) i raczej nie maja szans na takie globalne przetrwanie, ale mam tez kilka takich, na ktore po cichu pod tym wzgledem licze... zobaczymy, co z tego wyjdzie.... powiem wam za 5-10 lat jak ktoras dorobi sie miejsca w Topie Wszechczasow...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez creemka on 16 Lis 2006 17:23

przed usłyszeniem BON JOVI słuchałam I pewnie niektórych nadal słucham:
:new-alien: Britney Spears<od czasu do czasu słucham>
:new-alien: Shakira <wciąż u mnie i dla mnie najlepsza wokalistka jaką znam :boogie: >
:new-alien: Toni Braxton <uwielbiam>
:new-alien: Aaliyach
:new-alien: Ricky Martin
:new-alien: Aerosmith <nadal uwielbiamm tych gosci>
:new-alien: Papa Dance :lmao:
:new-alien: Jennifer Lopez

i inne dziadostwa lub i nie :yawn:
Awatar użytkownika
creemka
Get Ready

Od: 16 Lis 2006 02:18
Miejscowość: kamien pomorski

Postprzez Days on 16 Lis 2006 18:02

creemka napisał(a):Shakira <wciąż u mnie i dla mnie najlepsza wokalistka jaką znam #boogie >

ooo a to zaskoczenie...
generalnie prawie sie zgadzam z tym zdaniem - jedna z najlepszych wokalistek, jakie znam ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 16 Lis 2006 21:14

creemka napisał(a):#Beammeup-alien Aaliyach

Myslalam, ze pani ta Aaliyah sie zwala? Chyba, ze istnieje jej polski odpowiednik :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez creemka on 17 Lis 2006 00:36

Kourin napisał(a):Myslalam, ze pani ta Aaliyah sie zwala? Chyba, ze istnieje jej polski odpowiednik

ojć pomylić się nie można :zahnlos:
Awatar użytkownika
creemka
Get Ready

Od: 16 Lis 2006 02:18
Miejscowość: kamien pomorski

Postprzez ZB on 22 Sty 2007 23:17

No cóż. Mój Tata to stary Rock'n'Roll'owiec, więc zapoznawałem się z tym co najlepsze. Ale przyznaję się, że miałem dwa lata napałki na techno...

Ale widzę, że nikt z nas nie jest bez grzechu.

ROCK FOREVER!!!!!! :horns:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music