Co nowego w płytotece?

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 30 Wrz 2008 04:01

http://rapidshare.com/files/146684790/E ... 08-LzY.zip

I sorry, że dopiero teraz, ale przez tą przeprowadzkę nie miałem na nic czasu ;)

I w sumie jak teraz zacząłem się zastanawiać nad Autorem, to doszedłem do wniosku, że płyta pełna jest zajebistych wykonań, a nie tylko kilku. Wybacz, bo w sumie powinienem napisać to od razu XD

I (po raz trzeci xD), jakby ktoś chciał, to tutaj można posłuchać fragmentu nowego kawałka Richiego (premiera składanki już jutro):
http://www.amazon.com/Paul-Friends-Trib ... 815&sr=1-1

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 30 Wrz 2008 04:06

Zapomniałem napisać o nowej Comie... Tytuł pojebany, jak na Comę przystało. Muzyka - trochę przerobiona tonacja + coś, co już kiedyś słyszałem. Tekst - "poezja" Comy jakoś do mnie nie trafia.
A co najgorsze, to wszystko mi się podoba XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez cRaSh on 30 Wrz 2008 18:44

Smutne jedynie może być to, że najlepsza piosenka ze strachowej płyty to Zamknij wszystkie drzwi w wykonaniu Renaty.

Nie wiem czy to takie smutne, ale zgadzam się ze rozwala to wykonanie i to grabazowe lezy ;) Zakazanym czegos pozniej brakuje, zaczyna sie dobrze, konczy sie swietnie, ale srodek (tracki 6-11) mi lezy. I w sumie szkoda ze nie nagrali idzie wojna w duecie z przemyk w studiu, bo na koncercie to jest masakryczne.

A Autor najlepsza plyta strachow niestrachowych jest (chociaz strachowych chyba tez), ma taki klimat ze za kazdym razem wysiadam).

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 06 Paź 2008 00:26

U mnie piękne, oryginalne, 3 płytowe combo Gilmoura - Live in Gdansk :)

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 09 Paź 2008 05:01

Keane - Perfect Symmetry
Fajnie się słuchało, ale nie, żeby jakoś specjalnie wciągnęło...

AC/DC - Black Ice
^jw.

No i uzupełniłem braki w dyskografii Black Sabbath (albumy z Dio).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 27 Paź 2008 04:33

Bracia - A tribute to Queen
Najpierw poszedłem na ich koncert (w ramach edukacji) i byłem pod wrażeniem, potem wydałem całe 29.99 na tą płytę i w sumie nie żałuję. Covery nie są sztuczne, plastikowe, nie słychać tandety. Zjechać można by klawisze, które wg mnie kompletnie leżą. Na szczęście wokal nadrabia. Wystarczy posłuchać Bohemian rhapsody (gdzie Piotr wszystkie chórki zaśpiewał sam). I tak się teraz zastanawiam, czy nie jest to najlepszy wokal w Polsce... Bo jeśli by porównać do czyjegokolwiek, to powiedziałbym, że to coś pomiędzy Cornellem, a Coverdalem.
Poza tym odkryłem, że Put the boy back in cowboy ni(e)jakich BJ to nic innego, jak prawie że cover queenowego Fat bottomed girls :]

I następny mój post w tym temacie będzie wyglądał mniej więcej tak:"właśnie wróciłem z Empiku z jeszcze ciepłą Chińszczyzną" XD Tak więc byle do 21 listopada... Bo nie przypuszczam, że nowa Coma 17 mnie jakoś szczególnie zachwyci :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 28 Paź 2008 01:36

u mnie ostatnio pustawo - sciagam piosenkami. Czekam na nowych Killersow i generalnie na nic wiecej. az Human polubilam. Ale nie az tak.
Jakos mam ostatnio faze bardziej na bluesowe granie i odswiezam starocie.

a no i dzieki za Pink - daje rade, jak sie wyrzuci ckliwe balladki.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Co nowego w płytotece?

Postprzez 99-in-the-shade on 28 Paź 2008 04:57

Concrete Blonde - 'Recollections' i geez, czemu tak wkręcające muszą być kapele, których zdobycie czegokolwiek więcej niż 'best of' graniczy z cudem? :/

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 28 Paź 2008 18:18

^ 99 > zycie ;)

i ja tam Kidd na come czekam :lmao:

u mnie tylko nowa Pink jeszcze, i nie do konca przesluchana, bo mnie ie zachwycila :> bede jeszcze probowac naturalnie, ale poprzednia plyta mnie zauroczyla od razu...

ale w sumie nie mam kiedy probowac bo sie nie moge uwolnic od sluchania Dónde Están Los Ladrones? Shakiry... chce a nie moge XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 28 Paź 2008 22:51

Gina napisał(a):i ja tam Kidd na come czekam :lmao:

Nie no, ja też czekać czekam... ALe nie spodziewam się zbyt wiele. W sensie, jestem ciekaw na kim się teraz wzorowali :P
I chodzą plotki, że Hipertrofia ma być albumem dwupłytowym. I to w sumie mogłaby być prawda, bo trochę ponad 40zł za album polskiego zespołu to jednak za dużo (Ira jest w tym wypadku wyjątkiem, zawsze się cenili, zwłaszcza jeśli chodzi o koncerty - tylko Kult zgarnia niewiele więcej).
W każdym razie, nie mam zamiaru nabijać Roguckiemu portfela XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 29 Paź 2008 02:29

ja nie mam zadnej plyty comy XD zanim pierwsze wyjscie z mroku wyszlo, wszyscy sobie w lodzi piosenki na plytach przekazywali. lubie myslec ze po prostu kontynuuje tradycje :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 29 Paź 2008 03:59

Gina napisał(a):bede jeszcze probowac naturalnie, ale poprzednia plyta mnie zauroczyla od razu...

wyrzuc z playlisty smutasy i da rade. Funhouse jest fajne i to wczesniej - Bad Influence. to pamietam, ze te dwie sa fajne i je lubie. reszta - tyle co pamietam, ze czasami leca fajne texty. ale slucham tylko tych szybszych. nie lubie, jak smeci.
i jeszcze jedna jest fajna, ale nie pamietam ktora XD wiem ze jakos na koniec i ma fajny text XD

i no:
Gina napisał(a):ale w sumie nie mam kiedy probowac bo sie nie moge uwolnic od sluchania Dónde Están Los Ladrones? Shakiry... chce a nie moge

XD znam, znam... genialna plyta. chyba jedyna jej plyta, z ktorej bym nic nie wywalila (bo z Pies Descalzos bym wywalila Pienso En Ti.. bosz co za zal...). ale tam te wszystkie piosenki sa taaaakie fajne :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez cRaSh on 29 Paź 2008 07:04

Kidd, nie miałbyś jak wrzucic Braci? Bo na pebie ciągle nie ma, a jak przesłuchałem show must go on pare dni temu, to serio chciałbym przesłuchać studyjnej, bo facet ma głos zajebisty. Borysewicz nagrał z nim piosenke na swoim solo (które wyjdzie jak wyjdzie xD) i stwierdzil ze to jest na pewno najlepszy glos w polsce, takze nie ma sie co zastanawiać :)

A co do pink to brakuje spojności, jaka cechowała poprzednie plyty i w sumie jej chyba zle po tym calym rozstanie z mezem czy kims tam, i czuc ze np. so what bylo zrobione troche na sile, bo miala nastroj na balladki i teksty troche nie w swoim 'mam ogolnie w dupie facetow' stylu ;)

W kazdym razie 1-3, 5, 6 i ostatnia są swietne, reszty nie moge zapamietac wiec cos poszlo zle ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 29 Paź 2008 17:17

cRaSh napisał(a):bo facet ma głos zajebisty. Borysewicz nagrał z nim piosenke na swoim solo (które wyjdzie jak wyjdzie xD) i stwierdzil ze to jest na pewno najlepszy glos w polsce

Jak będziesz miał okazję, to się nawet nie zastanawiaj i idź na koncert, bo to, co pokazuje w studio, to nie wszystko na co go stać. Ja już się nie mogę doczekać koncertu Whitesnake - całkiem możliwe, że Cugowski zaśpiewa coś z Coverdalem ;)
A co do Tribute to Queen... Powiem tylko, że na płycie są jeszcze lepsze wykonania niż The show must go on :>
I jeśli Lublin miałby się czym pochwalić, to na pewno byliby to Bracia (no oczywście oprócz nr 1 czyli Lubelskiego Fulla XD).

I zaraz zrobię ripia i wrzucę.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 06 Lis 2008 05:57

I nie wiem, dziwna jakaś ta nowa Coma... Taka chwytliwa, komercyjna, jeszcze bardziej naśladująca inne zespoły. Nie ma póki co czegoś, co mimo kopiowania, było w prawie każdej ich piosence. Wokal jakiś płytki, zaśpiewane jakby od niechcenia, nie ma porządnego tła. Wiem, to tylko kilka piosenek, ale jakoś już się zniechęciłem. A jeszcze wczoraj byłem gotów iść w piątek do Empiku...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 20 Lis 2008 02:15

podsumowujac to napisane w shoucie i w ogole wszystko jeszcze raz ubierajac w posta:

Nowi Killersi - day&Age od dzisiaj na kompie, a w przyszlym tygodniu lece do MM po plytke, bo jak narazie mi sie ZAJEBISCIE podobaja. Generalnie na poczatku, jak uslyszalam Human, to nie wiedzialam, co myslec. Ale potem przyzwyczailam sie do piosenki, a potem nawet zaczela mi sie podobac, nawet bardzo. A teraz to juz w ogole odpal - Spaceman, Joy Ride, Neon Tiger - no rewelacyjne kawalki, swietnie zagrane, wyprodukowane. Czuc radosc grania, czuc, ze chlopaki sie swietnie bawia mieszajac coraz odwazniej rozne style muzyczne - rock, disco, electro, synthetic pop... ba! coco jumbo i do przodu, bo to co sie tu pojawia, to iscie wybuchowa mieszanka - lacznie z rytmami poludniowymi i rytmami sprzed wieku i rytmami z przyszlosci. Ale mieszanka jest zrobiona tak, ze slucha sie tego bardzo dobrze.
I w ogole chlopaki, po skrecie w strone "normalnosci" na Sams Town, zrobili znowu numer i skrecili na droge wytyczona przez Hot Fuss, ale tym razem posuneli sie jeszcze dalej i dzieki im za to, bo teraz widac wyraznie, ze sa daleko do przodu przed reszta the-bandow i zawsze byli.

i za co by ich tu jeszcze pochwalic? za coraz lepszy glos Brandona? za swietne texty, jak zwykle z reszta? to moze ich pochwale za zajebista okladke!!!

no i chlopaki zbieraja takie recki, ze wow. gratki, iscie gratki!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 21 Lis 2008 03:39

A więc dożyłem czasów kiedy w końcu mogę to napisać:
Guns N' Roses - Chinese Democracy xD
Zajebiste brzmienie, aranżacje (tło niesamowicie wypełnione - w 320kp ripie nie było słychać co najmniej 1/3 partii), wokal... Właśnie molestuję swoje Pioneery, później przyjdzie czas na słuchawki, żeby się w to "wgryźć".
Jakąś recenzję napiszę potem, jak trochę ochłonę, bo ta płyta z pewnością na to zasługuje.

No i słychać, że te 15 lat pracy nad albumem przyniosło efekty. Tak dla porównania - Whitesnake wydał Good to be bad po 11 latach od powstania Restless heart, ale płyta w niczym nie dorównuje ChD - nawet jeśli chodzi o wokal, który Coverdale nadal ma niesamowity.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Re: Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 21 Lis 2008 17:17

ja po zachlysnieciu sie coma w pierwszych dniach po przesluchaniu poki co odpoczywam od niej bo u mnie jakis GB (i bedzie wiecej :lmao: ) hiszpanskiego rocka, punk rocka i galicyjskiego folku. I poki co zdazylam sie zakochac w Saratodze (Si Amaneciera to genialna piosenka jest :P) i w kilku innych zespolach jeszcze... ale zeby w forumowych tematach sie utrzymac, to po ChD ide dzisiaj na uczelnie (XD) natomiast nowi Killersi poki co, po pierwszym przesluchaniu tak srednio dla mnie. Wlasciwie pierwsza piosenka ktora zwrocila moja uwage bardziej bardziej byl Neon Tiger. Wiec zdecydowanie koncowka plyty. Co do reszty, to moze i faktycznie eksperymentuja sobie muzycznie, ale mi w ogolnym obrazie czegos brakuje, nie wiem tekstowo, czy moze wlasnie to eksperymentowanie mi przeszkadza (np. tekst do Goodnight, Travel Well jest ok, ale co z tego jak mnie w pierwszych 3 minutach muzycznie zdazyla uspic...) Przypominam, ze dla mnie Sams Town bylo w ogolnym obrazie lepsze od Hot Fuss, baradziej spojne i bardziej "moje". I jesli ta plyta ma byc powrotem ad fontes Killersow to dla mnie to nieporozumienie bo ja tu ani Somebody told me, ani Jenny, ani All the things nie widze. Moze i kilka piosenek ma potencjal i moze sie oslucham i mi sie bedzie podobac bardziej (ostatnio tak mam non stop) ale faktem jest, ze nic mnie nie rzucilo na kolana i poki co wszystkie piosenki mi sie zlewaja, co jest u mnie nowoscia jesli chodzi o Killersow.
I generalnie to okladka plyty najlepsza jest ;)

Malenczuk - Psychodancing - generalnie ja tu widze/slysze o wiele wieksza radosc z tworzenia i bawienia sie muzyka niz u Killersow ;) Bo ze sie Malenczuk bawi to jasne, taki naprawde psychodancingowe klimaty. Ale jest spojnie i klimatycznie wlasnie. No i glos Malenczuka, do ktorego mam zdecydowana slabosc ostatnio...

A Gunsow bede zdobywac dzisiaj dopiero.. ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 22 Lis 2008 00:16

Gina napisał(a):No i glos Malenczuka, do ktorego mam zdecydowana slabosc ostatnio...

Ty to piszesz już od wydania Kolegów - czyli od maja 2007 XD

Ale racja, Maleńczuk się bawi i nowa płyta na duży plus, jeszcze kilka razy pewnie z przyjemnością przesłucham ;)

I Killersi stali się komercyjni aż do tego stopnia, że wczoraj nasze bydgoskie techno-tranceowo-dancowe radio to puściło ok 3 w nocy XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 23 Lis 2008 06:36

Captain Kidd napisał(a):Ty to piszesz już od wydania Kolegów - czyli od maja 2007

seriously ? :lmao: jak ten czas szybko leci XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music