Seriale

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Seriale

Postprzez Gina on 08 Sie 2008 16:41

Pawel nie czyta moich postow :lmao: ja wiem ze Twoje dluzsze ale i tak :P :lmao:

i myslalam ze sie wrazeniami weeds pochwalisz ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Seriale

Postprzez eNZu on 05 Paź 2008 06:17

Polecam serial animowany SW Clone Wars 2008. Po wersji kinowej miłe zaskoczenie:) Wg mnie ma klimat SW i jest z humorem zrobiony (teksty droidów, a zwłaszcza droid nucący marsz imperialny w 2.odcinku). Brakuje mi tylko napisów wprowadzających (teraz odcinek zaczyna się w konwencji "w poprzednim odcinku") oraz mogłoby być dłuższe (ok 22min).

Everybody loves a winner till the winners lose and then it's front page news
Awatar użytkownika
eNZu
Livin' On A Prayer

Od: 24 Maj 2006 03:59
Miejscowość: BeĹ‚chatĂłw/Warszawa

Seriale

Postprzez Gina on 06 Paź 2008 00:12

nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ;)

dla mnie, jak juz szaltowalam, wiekszosc seriali zawodzi po przerwie. wlasciwie tylko heroes uwielbiam calkowicie, i ich brak chyba najbardziej odczuje jak wyjade XD

natomiast na Gotowe na wszystko chyba w ogole przestane patrzec, nie zaciekawilo mnie to przesuniecie w czasie i to ogolne ztelenowacienie :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Seriale

Postprzez Days on 06 Paź 2008 00:20

ja Gotowych nawet nie sciagnelam. Sciagam PB juz sumie sama nie wiem dlaczego, ale generalnie jest lepiej niz wczesniej, wiec no niech bedzie.
Sciagam Greye z przyzwyczajenia. I to bylo w sumie niezle, ale spodziewalam sie czegos lepszego.
Sciagam Brothersow i Sistersow i to tez takie troche kijowe bylo, ale moze bedzie ciekawie, po tym jak sie wszystko tam pochrzanilo ;)
Housa ogladam, ale w ogole jest wg mnie makabrycznie beznadziejny i bez pomyslu. Nawet sam House ma jakies takie kiepawe te texty swoje. nie do pomyslenia.
no i wlasnie te cale Heroes. Moze sciagne next week jak wreszcie bede miec troche czasu po workshopie...

a Wojny Klonow mialam kiedys dawno temu wszystkie. Bo ot juz stare jest - sprzed ROTSa. Mialam, obejrzalam, zgralam n aplyty i mu kurde plyty sie spieprzyly :/ szlag :|

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Seriale

Postprzez cRaSh on 06 Paź 2008 00:31

Housa ogladam, ale w ogole jest wg mnie makabrycznie beznadziejny i bez pomyslu. Nawet sam House ma jakies takie kiepawe te texty swoje. nie do pomyslenia.

whaaaaat? :confuse:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Seriale

Postprzez Gina on 06 Paź 2008 00:33

Days napisał(a):no i wlasnie te cale Heroes. Moze sciagne next week jak wreszcie bede miec troche czasu po workshopie...

a, bo Ty jeszcze w ogole nie probowalas ? :D Myslalam ze nadrobilas chociaz troszke :D
2 premierowe odcinki byly po prostu wibiajace w fotel, 3 troche slabszy, ale wciaz daje rade.
No i Sylar, Sylar, Sylar :love: :love: :love:
Days napisał(a):Mialam, obejrzalam, zgralam n aplyty i mu kurde plyty sie spieprzyly szlag

:hug: , jedna z gorszych chwil na swiecie :lmao: ostatnio przezywam non stop probujac zgrac muzyke ze starych plyt.

sobie chyba pokupuje pendrajwy albo jakies inne male dyski i tam bede muzyke trzymac XD

i Paweł > mi tez czegos w halasie brak ;) moze nie tak jak Days, ale no, nie wciaga mnie tak jak ostatnio poki co :>
Awatar użytkownika
Gina
mod

Seriale

Postprzez Captain Kidd on 06 Paź 2008 00:48

Czyli, że nikt, oprócz mnie, nie ogląda Earla i Merlina? :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Seriale

Postprzez Gina on 06 Paź 2008 01:09

to jest jeden serial czy dwa ? :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Seriale

Postprzez Captain Kidd on 06 Paź 2008 01:27

Dwa XD
My Name Is Earl (Randy mnie tam rozwala za każdym razem - w drugim i trzecim sezonie to mistrzostwo po prostu: http://www.youtube.com/watch?v=h539Xeoo5m8 XD)
Merlin 2008 (kim wg legend był Merlin nikomu mowić nie trzeba :P Taki inny serial. I dzięki niemu właśnie zacząłem oglądać Rzym - tak dla odmiany, bo wszystkie seriale obsadzone są w teraźniejszości ewentualnie przyszłości/niezbyt odległej przeszłości).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Seriale

Postprzez Gina on 06 Paź 2008 01:42

no wlasnie tak myslalam ze Earl to ten Earl :lmao: i w sumie bede musiala sprobowac jeszcze raz, bo widzialam tylko pilota i mnie jakos nie zaczarowal a slyszalam pozytywne opinie od wielu osob ;)

i kurde shame on me, nie widzialam aciaz drugiego sezonu Rzymu :>
Awatar użytkownika
Gina
mod

Seriale

Postprzez Captain Kidd on 06 Paź 2008 02:02

Gina napisał(a):widzialam tylko pilota i mnie jakos nie zaczarowal

No bo własnie Earl to ten typ serialu, który można pokochać dopiero po kilku odcinkach. Trzeba się oswoić i w ogóle, bo z początku wydaje się dość... płytki XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Seriale

Postprzez Days on 06 Paź 2008 03:01

o wlasnie Rzym tez mam w plecy. w ogole obejrzalam pierwszy sezon Supernatural w wakacje i ot generalnie bylo calkiem znosne + dwoch przystojnych panow ;) Co prawda tak jak House - ten sam scenariusz na kazdy odcinek, ale tu przynajmniej to trzyma jakos w napieciu.
Natomiast nowy House jest po prostu mierny - wciaz ten sam ograny schemat, a do tego ci ludzie sa po prostu do dupy. W sensie zarowno ta nowa trojka, jak i wszyscy pojawiajacy sie na chwile ludzie. Forman jakby go nie bylo, te wszystkie nowe ludzie to nic ciekawego, Cuddy malo, ten nowy detektyw na sile. no nie trzyma w zaden sposob. a juz cale szczescie, ze w tym odcinku nie bylo Wilsona.

ale no Dirt sobie ogladam od czasu do czasu i to daje rade. Coraz bardziej.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Seriale

Postprzez Gina on 06 Paź 2008 03:46

nie wiem czy Wilson bedzie jeszcze kiedykolwiek w sumie XD I chyba House jest mniej smieszny, brakuje mi dyzurow w klinice i tych dziwnych pacjentow. to perelki zazwyczaj byly.

a Dirt obejrzalam drugi sezon przelotem wielkim, i nawet pare akcji dawalo rade, i ogolnie wrazenie pozytywne ale w sumie to sie nie zakochalam chyba.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Seriale

Postprzez Days on 06 Paź 2008 04:09

ja sie dawno w niczym nie zakochalam ;) w sensie wszystko jest co najwyzej fajne. tak Dirt, jak i Supernatural.

i no wlasnie - kiliniki i klotni z Cuddy brakuje :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Re: Seriale

Postprzez eNZu on 06 Paź 2008 16:02

Days napisał(a):a Wojny Klonow mialam kiedys dawno temu wszystkie. Bo ot juz stare jest - sprzed ROTSa. Mialam, obejrzalam, zgralam n aplyty i mu kurde plyty sie spieprzyly :/ szlag :|

to była standardowa animacja; teraz jest komputerowa z nową fabułą - wersja kinowa była do niej prologiem:)

Rzym jest niezły, ale drugi sezon robi się ciekawy dopiero od połowy

do Merlina robię trzecie podejście - nie mogę przez 1.odcinek przejść

niezłe jest Fringe (choć 4.odcinek taki sobie) a w PB w końcu trochę nowy pomysł na akcję

Everybody loves a winner till the winners lose and then it's front page news
Awatar użytkownika
eNZu
Livin' On A Prayer

Od: 24 Maj 2006 03:59
Miejscowość: BeĹ‚chatĂłw/Warszawa

Seriale

Postprzez cRaSh on 19 Gru 2008 19:14

Jakby komuś się nudziło z braku nowych seriali to polecam ściągnąc sobie IT Crowd :)
IT Crowd to brytyjski serial komediowy o pracy w dziale komputerowym dużej korporacji. Rzecz jasna, wszystko jest maksymalnie przerysowane (albo: z przesuniętym gamma w lewo), okraszone kompletnie nierealnymi sytuacjami i wypowiedziane w pięknym BBC English. Nie ma się co rozpisywać, to po prostu trzeba zobaczyć - jeśli jesteś geekiem (albo jeśli inni uważają, że jesteś geekiem), pokochasz ten film z miejsca. Jeśli nie jesteś geekiem - przykro mi, stracisz połowę dowcipu, ale i tak warto.

Zobaczcie to: :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Seriale

Postprzez Captain Kidd on 08 Sty 2009 04:58

Coś szybko (albo tylko mi się tak wydaje) pokończyły się niektóre seriale... Prison, Heroesi, Dexter, Californication, Merlin, Włatcy (chyba chcą wygłodzić ludzi przed premierą wersji kinowej xD)... Jedyne co mi zostało to Desperate Housewives, House, Fringe i My name is Earl XD Niedługo rusza Lost (a ja wciąż czekam na Weeds i Nancy sączącą sorbet prze słomkę XD). W każdym razie, zabieram się za Six feet under, a później mam dwa sezony Sopranos do nadrobienia...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Seriale

Postprzez Days on 08 Sty 2009 05:22

prison sie skonczyl? raczej tylko przerwa swiateczna, nie?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Seriale

Postprzez Captain Kidd on 08 Sty 2009 05:47

Raczej skończył, bo kolejne odcinki emitowane będą dopiero latem :/ Podobnie jak pozostałych seriali... Oby chociaż House jeszcze leciał, bo i tak już jest kiepsko ;P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Seriale

Postprzez Gina on 08 Sty 2009 05:57

przeciez heroes wracaja w lutym jakos :> w sensie niedlugo 26 dni czy jakos ;)

mi zostal do nadrobienia californication, prison, true blood i dexter :) no i zaczynam ogladac crusoe :)
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film