7800 Fahrenheit

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

7800 Fahrenheit

Postprzez NiKKi Rebel on 05 Sty 2003 23:44

Dlaczego tego tutaj jeszcze nie ma???? :grin: Spox, już jest :grin: Dobra mam dobry humor.

A teraz do rzeczy. 7800 ostatnio stała sie najczęściej słuchaną przez mnie płytką Bon Jovi. Pewnie dlatego, że wiekszośc piosenek jest szybka. Mimo to nie wszystkie mi pasują, ale ja tam dziwna jestem. Marzy mi sie oryginał tej cd, ale chyba musze się zadowolić piratem, który jest prawie jak oryginał :grin:

In & Out Of Love - na początku mnie ten song nie pociągał. Ale to było jakieś 1,5 roku temu :grin: . Teraz uważam, że cała piosenka jest fantastyczna, i że jest jedną z lepszych w całym dorobku BJ
10/10

Price Of Love - podoba mi się, nawet bardzo. I ten wstep: One heart one other they met last summer One move she started now they love this way
10/10

Only Lonley - fast, a ryczeć się chce, szczególnie na refrenie:Only lonely -- I can't stop hurting you Only lonely -- but I can't stop loving you
Only lonely -- how much pain does it take
10/10

King Of The Mountain - jedyna piosenka na płycie , której nie trawię. Mimo, że ma w sobie tyle siły, to nie dla mnie kojarzy mi sie z taką bajką na Mtv 'King Of The Hill' :grin:
7/10

Silent Night - jak ta kolenda :grin: Piosenke lubię, ale jakoś mi tu nie pasuje, i trochę za smetna
8/10

Tokyo Road - strasznie fajny początek :grin: . Cała piosenka to dawka mocnego rocka i mając ja na koncercie zabawa gwarantowana
10/10

Hardest Part Is The Night - ta piosenke lubie, ale nic więcej. Mimo iż text jest całkiem fajny, jakos mi sie muzyka nie podoba
8/10

Always Run To You - ta piosenke kocham. Jak jeszcze nie miałam cd, usłyszałam fragment w Behind The Music i normalnie wiedziałam że to z 7800, i że zakocham sie w tej piosence i tak tez się stało :grin:
10/10

To The Fire [I dont wanna fall] - piosenka taka se 8/10

Secret Dreams - ta gitarka na wstępie mnie rozbraja. W ogóle piosenka jest świetna, i ma tem przejmujacy refren
9/10

gólnie uważam, ze jest to kawał dobrej i bardzo potrzebnej roboty.

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Anonymous on 07 Sty 2003 04:32

nie lubie sie rozpisywac wiec krotko:
to jest jedyna plyta BJktora mi sie kompletnie nie podoba
BARDZO BARDZO BARDZO nie podoba mi sie mesie
Anonymous

Postprzez JULIA on 09 Sty 2003 22:22

To była jedna z pierwszych moich płyt.Przejechałam po nią kilometrów... No może nie dużo ale biorąc pod uwagę że dwa razy to wychodzi 100 km z drogą powrotną :).No i bardzo się z niej cieszę,jest moim skarbem :)
Przejdzmy do rzeczy:

1.In And Out Of Love 8/10
2.The Price Of Love 9/10
3.Only Lonely 10/10
4.King Of The Mountain 8/10
5.Silent Night 10/10
6.Tokyo Road 9/10
7.The Hardest Part Is The Night 10/10
8.Always Run To You 10/10
9.(I Don`t Wanna Fall)To The Fire10/10
10.Secret Dreams 9/10

Ok to wszystko. Dziękuje za uwagę:)
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Anonymous on 15 Sty 2003 20:39

ehh nie lubię tej płyty - znaczy no naprawdę żadko słucham i jakos nie mogę się w niej zakochać :
1.In And Out Of Love 1/10 - w/g mnie najgorszy singiel w historii grupy
2.The Price Of Love 3/10
3.Only Lonely 3/10
4.King Of The Mountain 4/10 - to jest spox
5.Silent Night 3/10
6.Tokyo Road 4/10
7.The Hardest Part Is The Night 7/10 - ten kawałek lubię najbardziej
8.Always Run To You 1/10
9.(I Don`t Wanna Fall)To The Fire 1/10
10.Secret Dreams 3/10
Anonymous

Postprzez Klaudia on 03 Lut 2003 18:42

Ten album jest przeze mnie najzadziej słuchany i chyba najmniej lubiany :wink:

In And Out Of Love 7/10
The Price Of Love 5/10
Only Lonely 4/10
King Of The Mountain 10/10
Silent Night 3/10
Tokyo Road 5/10
The Hardest Part Is The Night 4/10
Always Run To You 6/10
(I Don`t Wanna Fall)To The Fire 9/10
Secret Dreams 6/10

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez ania_ughr on 13 Mar 2003 20:49

cóż... ja powiem też krótko.... nie wiem dlaczego tyle osónie lubi tej płyty/. ona jest wspaniału! Jon śpiewa profesjonalnie jak stary dobry rockman... piosenki sąklasyką rocka.. a zresztą czego wymagać to w końcu 85 rok!!! A moja ulubiona piosenka "The hardest oart in the night" ma w sobie jakąs moc! :grab:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Adrian on 04 Gru 2003 22:38

Płyta super, taka dreszczowa, az ciarki przechodza po plecach. Szczególnie lubie słuchać go zimą.

1.In And Out Of Love 9/10
2.The Price Of Love 10/10
3.Only Lonely 10/10
4.King Of The Mountain 4/10
5.Silent Night 7/10
6.Tokyo Road 7/10
7.The Hardest Part Is The Night 10/10 - najlepszy
8.Always Run To You 5/10
9.(I Don`t Wanna Fall)To The Fire 6/10
10.Secret Dreams 8/10
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

7800 fahrenheit

Postprzez lucky on 18 Kwi 2004 00:04

Bardzo fajny album, jak na drugi Panów z BJ.Najlepiej słucha się go w deszczowe dni. Taki milusiński. Jest jednym z najczęściej przeze mnie słuchanych. :olympic:
Moim zdaniem the best są Only Lonely , The Hardest Part Is The Night ,
(I Don`t Wanna Fall)To The Fire , Always Run To You. :smilecolros:
Nie rozumiem krytyki do tej płytki. Jest jak na tamte czasy bombowa. :onfire:

1.In And Out Of Love 7/10
2.The Price Of Love 9/10
3.Only Lonely 10/10 :n00b: Przepiękny teledysk.
4.King Of The Mountain 7/10 :evilbat:
5.Silent Night 5/10 Najsłabsze
6.Tokyo Road 7/10 :bad-words:
7.The Hardest Part Is The Night 10/10 - :roll:
8.Always Run To You 10/10 :clap2:
9.(I Don`t Wanna Fall)To The Fire 10/10 Kocham :keys:
10.Secret Dreams 8/10
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez bobson on 08 Maj 2004 18:02

Nie chce mi się pisać wszystkich utworów w takiej kolejności jak na płycie, więc napiszę od mojego ulubionego kawałka do najgorszego:

1. Only Lonely 9/10
2. Hardest Part Is The Night 8/10
3. Tokyo Road 8/10
4. In And Out Of Love 7/10
5. Always Run To You 7/10
6. King of The Mountain 6/10
7. To the Fire 6/10
8. Price of Love 5/10
9. Secret Dreams 3/10
10. Silent Night 2/10

Tak ogólnie rzecz biorąc, to płyta jest świetna. Only Lonely był pierwszym utworem, który mi się od razu bardzo spodobał z dwóch pierwszych płyt, dlatego mam do niego wielki sentyment.
bobson
Get Ready

Od: 18 Mar 2004 00:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez ZB on 22 Sty 2007 01:41

ten album jest po prostu genialny... Nie rozumiem dlaczego tylu ludzi go nie lubi... Come on!!! A najbardziej wkurzył mnie Jon, jak stwierdził, że to najgorsza płyta zespołu... Co za matoł... No cóż, ale według niego WSYCGH jest czadowe... :shiner: Ten album to typowy hard rock lat '80... Niektórzy zarzucają, że jast dużo syntezatorów, ale... to lata '80, synth-pop jest w modzie... A to jest hair-metal.... Hard Rock z najwyższej półki, a przy tym prawdziwa kopalnia fenomenalnych solówek Richiego.

In And Out Of Love - Kapitalny kawałek. Rocker, jakich mało. Gitara Rich'a (zarówno riff, jak i solo), bas, perkusja, dający łupnia Dave... Kwintesencja tego, o co chodzi :horns: Lepsze są wersje koncertowe, bo mają zawsze jakieś znakomite intro, są cięższe, mają dwie solówki. YEAH !!!! 10/10

The Price Of Love - wspaniałe chórki, tekst, solo. 10/10

Only Lonely - niesamowite. To wejście gitar... Wokal Jona, chórki, tekst, gitary. Po prostu wielkie... 10/10

King Of The Mountain - powala mnie z nóg po prostu... Rocker lat '80... Fantastyczny bas, gitary (riff, solo), chórki. Ta pierwotna moc... :pray: 10/10

Silent Night - świetna ballada. Piękne wokale, i to outro... 10/10

Tokyo Road - nieziemski, zaczepisty hard rock... Powinno być wielkim hitem. To intro, solówki... Świetne również w wersjach live. King of Swing normalnie odpływa i pokazuje na co go stać. :horns: 10/10

The Hardest Part Is The Night - czy muszę coś dodawać? Absolutnie fenomenalne... Tekst, klimat, Jon, Richie, David, Alec, Tico i ich wirtuozeria... To jedna z ballad wszechczasów... :pray: 10/10

Always Run To You - Genialne, agresywne gitary, wokale. Wspaniały hard rocker. 10/10

(I Don't Wanna Fall) To The Fire - wybitne!!! Lata '80... Ten klimat... Wokale, tekst, instrumenty... Wprowadza w trans... Absolutny odlot... 10/10

Secret Dreams - ciężkie intro na wiośle, wejście klawiszy... Rocker/power ballad lat /80... Do tego wokale... Psychodelia. 10/10

Ten album absolutnie zasługuje na swój tytuł... Klasyczny, amerykański hard rock lat '80 w wybitnej formie. 7800 Degrees Fahrenheit. Nie tak słodki jak Slippery...

Kocham...

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez kkglitter on 25 Mar 2007 22:23

I love this cd....i can't understand how come most people think the debut cd is better....this album is top-notch...great melodies and lyrics....i love Always Run To You and Secret Dreams....my 2 favs off the cd.
kkglitter
Get Ready

Od: 25 Mar 2007 05:12

Postprzez Aeon on 23 Cze 2007 20:48

Sądzę, że muszę wypowiedzieć się na temat jednej ze swoich ulubionych płyt Bon Jovi.
Tak. Również nie rozumiem, dlaczego ta płyta jest najgorsza. Dla mnie ma ona w sobie coś... coś, co sprawia, że słucham jej najczęściej ze wszystkich CD Bon Jovi. Jest genialnie ciężka. Ma power!
ZB napisał(a):Hard Rock z najwyższej półki, a przy tym prawdziwa kopalnia fenomenalnych solówek Richiego.

Lepiej tego ująć się nie dało :D.

Teraz po kolei:
In & out of love - dobra na wejście. Chociaż trochę mi się już znudziła, to muszę przyznać, że jest bardzo dobra, dlatego 10/10.
The Price Of Love - brak mi słów! Na miejcu się nie da przy tym usiedzieć. Tekst, solówka... coś pięknego! 10/10
Only Lonely - jedna z moich ulubionych piosenek BJ w ogóle. Strasznie podoba mi się w niej wokal... Pamiętam, że gdy przesłuchiwałam Fahrenheita, to przy tym kawałku zatrzymałam się i słuchałam w kółko bardzo wiele razy ;). Nie będę ukrywać, że zasługuje na 10/10 :D.
King Of The Mountain - ojj... to dopiero power! Aź się chce w refrenie krzyczeć razem z nimi :D. 10/10.
Silent Night - hehe, "Silent night? Kolęda na płycie Bon Jovi?!" :shiner: . Ale gdy tylko się zaczęła... to było coś pięknego... i jest za każdym razem, gdy tej ballady słucham. Poza tym jej częścią jest jedna z moich ulubionych solówek ;), jakże by inaczej - 10/10 :D.
Tokyo Road - ten początek... gdy pierwszy raz go usłyszałam, to nie powiem - strasznie się zdziwiłam... Ale potem... to jest moc! Świetna piosenka ;) - 10/10.
The Hardest Part Is The Night - tego... tego się nie da opisać słowami. Fenomenalna, genialna, wspaniała... Ten utwór... tekst, muzyka... i arcygenialna solówka... nic dodać i nic ująć! :pray: :pray: - 10/10.
Always Run To You - cóż mówić... również świetne ;) - [b]10/10.
(I Don't Wanna Fall) To The Fire - szczególnie spodobał mi się sam początek... lecz refren jest również świetny, piękne - 10/10.
Secret Dreams - wraz z THPITN i OL tworzy trójkę najlepszych pioenek na tej płycie. Solo świetne, słowa świetne, wokal świetny, ogólnie utwór... brak słów - 10/10.

Ogólna ocena płyty oczywiście 10/10 ;).
Arcygenialna płyta. Esensja lat 80'. Nie będę pytała, dlaczego niektórzy sądzą, że jest najgorsza ze wszystkich... Cóż, de gustibus non disputandum est. Ale żeby od razu najgorsza... Dla mnie świetna,cudowna, genialna. Najczęściej przeze mnie słuchana ;).

Image
Awatar użytkownika
Aeon
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Mar 2007 05:30
Miejscowość: Seven Doors Hotel

7800 Fahrenheit

Postprzez sylor1 on 28 Cze 2008 16:14

http://bonjovi.ddl2.pl/
znakomita strona o naszym
ulubionym zespole
* codziennie świeże newsy
* biografie zespołu
* wywyiady
* wiedografie
* ciekawe linki do nieznanych Wam filmów Bon JOVI
MUSISZ TO ZOBACZYĆ
sylor1
Get Ready

Od: 28 Cze 2008 15:59

Re: 7800 Fahrenheit

Postprzez jc312 on 05 Wrz 2008 20:21

Jestem tutaj nowy i zaczynam zupelnie przypadkiem od tej plyty poniewaz akurat leci w moim odtwarzaczu CD ;)

A wiec po kolei:

In and out of love 9/10- minus za to gwizdanie w srodku piosenki ;)

The price of love 10/10- za swietny tekst i gitare :)

Only lonely 8/10- jakos brzmienie klawiszy w tym kawalku mi nie podchodzi :(

King of the mountain 9/10- ogolnie ten jeden punkt ujemny to dlatego ze the price of love mi sie bardziej podoba ;) wiec nie moge dac 10/10 ;)

Silent night 7/10- fajna struktura, ale jakos srednio podoba mi sie ten utwor

Tokyo road 10/10- swietny wstep, swietne brzmienie, ogolnie czad :)

The hardest part is the night 8/10- fajny wstep na gitarze, potem troszke slabiej jezeli chodzi o czad ale ogolnie niezly numer jak dla mnie :)

Always run to you 9/10- swietny wstep na perkusji :)

(I don`t wanna fall) to the fire 6/10- jak dla mnie najslabszy utwor na plycie :( Wedlug mnie zbyt slabo slyszalna jest gitara w tym utworze :(

Secret dreams 9/10- Swietna gitara doskonale laczaca sie z klawiszami i tylko troszke perkusja w zrotkach mnie drazni ale poza tym to wszystko jak najbardziej mi sie podoba :)

No to w sumie wszystko :)

Moze kiedys moja kolejna recenzja bedzie nieco bardziej tworcza ;)

Pozdrawiam :)

"An angel's smile is what you sell
You promise me heaven, then put me through hell................"
Awatar użytkownika
jc312
Get Ready

Od: 04 Wrz 2008 16:56
Miejscowość: Jasło

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

Powróć do Recenzje Płyt