ja tam nie przepadam za PKO BP. jakos mi sie zle kojarzy.
sama mialam konto w PEKAO SA bo mi rodzice tam zalozyli studenckie bo sami mieli, ale od kiedy wyjechalam do WRO, to sobie sama zalozylam w mBanku i kutfa to jest najlepszy bank jaki znam (a znam sporo...).
generalnie zdarza im sie czasami cos nawalic, chociaz mi jak narazie nic nie nawalili. ale kazdemu sie zdarza. a na mbanku zakladasz sobie NIC nie kosztujace konto - NIE IZZY, tylko normalne EKONTO i tez nic za nie nie placisz, za karte nic nie placisz, za przelewy wewnatrz brebanku nic nie placisz, do innych bankow 50 gr co jest najnizsza stawka, a oprocentowanie masz 0.5% na normalnym koncie osobistym, co znaczy DUZO w porownaniu z innymi bankami. do tego jezeli masz troche extra gotowki zakladasz sobie, rowniez za DARMO EMAXa czy cos i tam masz 5% czy 5.5% i co kasa rosnie. i tylko podatek sie z niej placi jak zwykle (na normlanym sie nic nie placi, ale to jest traktowane jak konto oszczednosciowe wiec belka leci). i mozna przelew sobie ustawic z niego raz na miesiac za darmo na to glowne konto osobiste i smiga.
bankomaty darmowe to nie tylko Euronet, Cash4You, ale tez BZWBK, wiec jest ich w grzyb. dodatkowo bez prowizji wyplaca sie za granicami kraju ze wszystkich bankomatow, co jest dosc niespotykane.
a obsluga mlinii do tej pory byla dla mnie bardzo mila i wszystko ladnie zalatwiali. takze ja ich polecam - tak na wieksze, jak i na mniejsze pieniadze. jedynym ich minusem moim zdaniem jest fakt, ze karty maja tylko VISA - jak wiekszosc bankow niestety. a wiadomo, jakie ostatnio z VISA za przekrety.
jezeli masz BZWBK u siebie to tez mozesz sprawdzic to konto < 30 czy cos - tez sie nic nie placi za prowadzenie, ani za karte, ale nie pamietam pozostalych parametrow. wiem jednak, ze bz jest calkiem niezle oprocentowany. wiadomo - konto osobiste to nie konto oszczednosciowe, ale jak mi na PEKAO kasowali 4zl a dwali 21gr to mnie szlag trafial

albo konto z Leo why