Koncerty

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Koncerty

Postprzez Captain Kidd on 20 Cze 2008 01:23

Days napisał(a):jak nigdzie indziej? :>

Sklepy miałem na myśli :D
I całkiem możliwe, że pomyliłem nawet nazwę tego piwa ;]

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Koncerty

Postprzez Days on 20 Cze 2008 01:42

nie no w Sphinxie jest rzeczywiscie Okocim, ale to piwo to u nas w kazdym sklepie i w ilku pubach. w pubach co prawda trudniej... ale tez maja!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Koncerty

Postprzez Captain Kidd on 20 Cze 2008 01:44

To ja już nie wiem... Bo było jakieś bardzo dobre piwo, ktorego od dłuższego czasu nie można już dostać w żadnych sklepach, jedynie w restauracjach i pubach. I wszedłem na stronę Sphinxa, żeby sprawdzić, ale w menu nie mają napojów niestety.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Koncerty

Postprzez Days on 20 Cze 2008 02:59

to ja tez nie wiem XD ale wiem ze u nas w sphinxie okocima rozlewaja.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Koncerty

Postprzez Gina on 20 Cze 2008 03:16

okocim na 100%
pamietam bo we wrzesniu tak nas to piwo spilo w krakowie ze potem przez 1,5 godziny lazilismy w kolo po plantach nie wiedzac w ktora strone skrecic ( rotfl , tak, ja ktora normalnie z zamknietymi oczami po starym miescie biegam XD)

i no za kazdym razem jak jestem u siebie w sphinxie to tak patrze na ten okocim i wspominam, wiec w lodzi na pewno okocim i w krakowie tez ;) jesli we wrocku tez to watpie zeby w innych czesciach kraju bylo co innego :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Koncerty

Postprzez Gina on 08 Sie 2008 17:09

Ja bylam na jednym z lepszych swoich koncertow Iron Maiden. W Chorzowie ostatnio mi sie podobalo ale w porownaniu z nim wczorajszy koncert byl absolutna miazga. Publika zdecydowanie dopisala, chlopakom nie schodzily usmiechy z ryjkow, i chociaz niektorzy na lascie pisza ze bylo nie rowno to moim zdaniem wspaniale rowniez wypadlo happu birthday odspiewane 2 razy z okazji 50 urodzin Dickinsona (potem jeszcze Polacy w 2 miejsach spiewali sto lat, wtedy dopiero mieli zdziwione miny) :D Oprocz tego furore robila mega wielka flaga ktora non stop wedrowala po stadionie, na zdjeciach wydawala sie o wiele mniejsza ;) I byli zaskoczeni tym naszym zrywem obywatelskim i wyraznie ucieszeni, wiec jak dla mnie bomba. 29000 osob na takim stadionie jak gwardia wrazenie robi niesamowite. wychodzilam chyba z 40 minut otoczona tlumem a chyba z 3/4 wiary zostalo jeszcze na stadionie i na polance wokol. Swoja droga, bylo cholernie ciemno i organizacja taka sobie (ale to Warszawa wiec whatever :P 2 bramki dali rotfl) i poniewaz bylo ciemno po wyjsciu z murawy moja czesc tlumu nie trafila na chodnik, tylko na lasek. wiec przez jakies 15 minut dreptalismy po drzewach, polamanych choinkach, zapach byl nieziemski, pod stopami mieciutko ale nie chcialabym ogladac tych biednych roslin w swietle dziennym :lmao:
Setlista byl przecudowna. To byla kolejna trasa z cyklu tematyczno-epokowa, wiec byly piosenki ktorych normalnie nie graja, i juz pewnie nie zagraja, i inne ulozenie wszystkiego i niesamowite bisy. i absolutnie swietna scenografia i dwa wielkie, OLBRZYMIE edki :D I w ogole no genialnie. I w formie sa niesamowitej. Bruce w jednej ze swoich gadek tylko sie pieprznal bo chyba powiedzial ze jak jechali dzisiaj to torwar mijali (i potem zaczal opowiadac ze jak mial 25 lat to tam grali i bla bla bla) natomiast mijac go nie mogli bo z lotniska jechali zwirki (wiem bo kurde z obstawa omineli wszyskich (w tym mnie) stojacych tam w korku) ale jak sie ma 50 lat to sie moze juz w glowie cos krecic :lmao:

i towarzystwo bylo iscie miedzynarodowe. widzialam malego hiszpana dumnie trzymajacego flage narodowa, od groma czechow, a dzisiaj jeszcze w tvn24 litwinow ;)

i no wrocilam glucha, bez glosu, nie czujac nog przez skakanie, przez kociol itd. i chociaz nie wypilam ani kropli alkoholu mialam wrqzenie ze wrocilam po conajmniej 3 dniowej bibie do domu. wiec no koncert zdecydowanie udany :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Koncerty

Postprzez cRaSh on 08 Sie 2008 18:35

Czlowiek zaluje ze nie jest fanem czasami ;) Gratki bejb :)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Koncerty

Postprzez Gina on 08 Sie 2008 19:35

kujem :D

a ja sie przez lasta wlasnie dowiedzialam, co za ludzie stali za mna przed rozpoczeciem wystepu IM. w sensie gryzlo mnie starsznie bo wiedzialam ze cos pseudoslowianskiego, ale ani to czeski, ani rosyjski, juz nawet na tapete wrzucilam wegierski, ale tez odpadl. i co - chorwaci :lmao: moglam w sumie wydedukowac bo opaleni byli przecudownie XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Koncerty

Postprzez Captain Kidd on 08 Sie 2008 19:37

Chciałem jechać tylko na Metallicę... Ale teraz chcę też na Maidenów XD

I tak w temacie koncertowym... Jak byłem na Strachach w sobotę, to Grabaż powiedział, że singiel na początku września, a płyta jakoś pod koniec :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Koncerty

Postprzez cRaSh on 08 Sie 2008 20:05

O to już wiecej niz na stronie, tam tylko ze we wrzesniu XD

i w ogole to mi smutno bo go ostatni raz widzialem na pidzamie jeszcze w krakowie :neutral: XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Koncerty

Postprzez Gina on 08 Sie 2008 20:31

Captain Kidd napisał(a):Chciałem jechać tylko na Metallicę... Ale teraz chcę też na Maidenów XD

na lascie pisza ze w porownaniu z tegoroczna meta tegoroczne IM wymiotlo ;) i no miales jechac tak swoja droga :>
Image
a, i jeden fajny filmik jak mu odwalilo i zaczal o albatrosie gadac i nas poobrazal :lmao:

I tego, Strachy graly na Jarocinie. I mialam relacje z pierwszej reki (mialam jechac szkurde) i podobno fantastycznie wypadli..
Awatar użytkownika
Gina
mod

Koncerty

Postprzez Captain Kidd on 08 Sie 2008 20:49

Gina napisał(a):i no miales jechac tak swoja droga :>

Miałem, miałem... Ale Clapton wygrał. W przyszłości raczej się tak szybko już nie pojawi u nas, a Maideni traktują Polskę jako punkt stały podczas swoich tras. Poza tym koszty dojazdu do Warszawy... No, a i tak i tak jadę na parę dni nad morze, więc fajnie wszystko mi się z Claptonem połączyło ;)

Gina napisał(a):i podobno fantastycznie wypadli..

Ja z kolei słyszałem (też od znajomych, którzy byli), że Strachy ogólnie wypadły dobrze, ale ich nowe piosenki niekoniecznie... I nie wiem co oni chcą, bo mi oprócz Pasteli wszystko co zagrali w Drawnie się podobało.

I Hurt nieźle gra na żywo :D Przez nich już brakowało sił na Strachach XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Koncerty

Postprzez Gina on 08 Sie 2008 20:53

Captain Kidd napisał(a):Maideni traktują Polskę jako punkt stały podczas swoich tras. Poza tym koszty dojazdu do Warszawy... No, a i tak i tak jadę na parę dni nad morze, więc fajnie wszystko mi się z Claptonem połączyło

nie no w sumie rozumiem :)
jakby co Bruce zapowiedzial ze kolejna trasa bedzie promowac nowy material (chyba nawet w tym filmiku co postnelam, juz sie gubie :lmao:) i mamy zabrac po jednej osobie i zrobic koncerft na 60,000. Mozesz byc moja osoba jakby co rotfl

O, i zdolnie ja sie o nowy material strachow nie zapytalam :ohmygod: i w ogole to ja nic jeszcze nie znam, i tak sobie mysle ze chyba spojlerowac sobie nie bede :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Koncerty

Postprzez Days on 08 Sie 2008 21:24

o lol jakiez ma wspaniale ciuszki :D ukrywal sie na scenie?

i nie no gratki koncertu - w sumie ja sie nie dziwilam, jak ludzie jezdzili na 5 koncertow Corrsow z tej samej trasy, ktore byly prawie identyczne... nie no dobra - dziwilam sie, ale jakbym miala kase, to pewnie tez bym pojechala, wiec no tu tez sie dziwic nie bede ;)
ale no niezle 29tys ludzi robi wrazenie ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Koncerty

Postprzez Gina on 08 Sie 2008 21:48

a wiesz, ja sie w sumie dziwie. w sensie ogladac taka sama setke po europie bym nie jezdzila. ja lubie najbardziej jak graja w moim kraju, jak Bruce krzyczy scream for me łorsawa/Poland a nie Scream for me cos tam innego. Nie mialabym chyba takiej wielkiej frajdy juz. Ale z drugiej strony, mam Maiden podczas kazdej praktycznie trasy, wiec nie musze jezdzic. (chociaz sobie robi wiara wycieczki, dzisiaj jechala do Pragi, i czesc ludzi jechala do Krakowa z Wawy a pozniej tym pociagiem co sie dzisiaj rozlozyl :neutral: ) Wiec no kto co lubi. Nie potepiam ale mnie by sie chyba nie chcialo :lmao:

co do ciuchow, Bruce jest w tej kwestii niereformowalny juz. te portki sa albo z czasow Brave New World albo dopiero w Rock in Rio je zalozyl, nie pamietam. W kazdym razie on sobie pelerynki zaklada i jakies dziwne inne rzeczy czasem. Ale podarta kamizelka i te spodnie to zestaw podstawowy :lmao: No i ciuchy na Trooperze ( http://pl.youtube.com/watch?v=MQhVBJPNaNM ), ale to jest juz taka klasyka ze jakby wygaldal inaczej to by mi dziwnie bylo XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Koncerty

Postprzez Days on 08 Sie 2008 22:38

no wiesz - inna sprawa, jak ci zespol nie gra i nigdy nie zagra w Polsce, a jestes wielkim fanem i np z Wroca masz blizej do Pragi czy Berlina, niz do Warszawy. chociaz no rzeczywiscie fajnie jest jak ci zespol powie cos w twoim jezyku, niz kurde np po niemiecku, czy czesku (chociaz tu akurat az takiej roznicy nie ma).
i w sumie setka moze taka sama (z malymi wyjatkami), ale czesto klimat inny, historyjki inne, pomylki inne XD costam zawsze sie zdarzy niby.
ale jak mowie - ja bym musiala miec DUZO za duzo pieniedzy, zeby jezdzic za zespolem np 5 dni pod rzad.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music