Ostatnio obejrzany film to...

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Days on 25 Lip 2008 18:45

uwazaj na napisy, bo ja mialam takie do dupy na poczatku, ze omfg. a tez mam wersje rmvb dvdrip i w sumie musialam dociagnac nowe napisy, bo takie glupoty byly w tamtych, ze no chyba podstawowka tlumaczyla. ale napiprojekt dociaga lepsza wersje.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 26 Lip 2008 03:43

obejrzalam dzisiaj z rodzicielka i daly rade w sumie. w dwoch miejscach mialabym zastrzezenia tylko takie wieksze. i w ogole jak drugi raz ogladalam to mi sie nie nudzilo, wiec kolejny sygnal tego ze film daje rade :D i w ogole za pierwszym razem myslalam ze cofniecie sie na slub tam przy literach to juz wszystko i nie obejrzalam drugiej scenki jak ta friend wali tego exbojfrenda w krocze :lmao:

i bosz [Rec] obejrzalam wlasnie :lmao: i sie klac nauczylam po hiszpansku XD i generalnie to taki mix Blair Witch Project i 28 days/weeks later, w sensie ujecia tylko z nagrywanej przez goscia kamery i dziwny wirus ktory sie na ludzi rozprzestrzenia. I o tyle jest bardziej schizowo ze jestesmy w jednym zamknietym budynku kamienicy, I momentami oczywiscie odskakiwalam bo czasem na takich filmach nie wyrasiam :lmao: jak ktos lubi klimaty 28... to mu sie na pewno spodoba XD ja nie wiem czy lubie i nie wiem why patrze XD ale no hiszpanski byl fajny XD

a jeszcze a propos horrorow to zaraz bede Ils miala ale chyba sobie daruje juz dzisiaj XD Zmiennikow mam, i za Allo Allo sie biore... takie klimaty przed snem chyba lepsze XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 26 Lip 2008 04:50

Gina napisał(a):friend wali tego exbojfrenda w krocze :lmao:

you know why!!! genialna scena XD
Gina napisał(a):i sie klac nauczylam po hiszpansku XD

ja sie klac po hiszpansku uczylam z Amores Perros (chociaz ot bardziej mexykanskie przeklenstwa momentami :P) i z takiej jednej telenoweli... jak to szlo... Provocame chyba - serca na rozdrozu czy cos "po polsku" XD taka o takim jakims od koni XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Lip 2008 01:23

znaczy w Rec wlasciwie tylko jedno slowo krzyczeli. Znaczy nie licze glownej bohaterki ktora sie darla przez caly film (w sensie poludniowy temperament XD) i mnie denerwowala z lekka, poza tym jak krzyczala to nie moglam nic wylapac XD

Dzisiaj obejrzalam Ils - czyli no jak Rumuni sobie robia reklame
Spoiler:
co prawda to raczej bardziej Francuzi niz Rumuni, ale Rumuni tez tam grali XD I sie z kolei merde francuskiego nasluchalam. I w ogole ciekawa rzecz, (znaczy moze dla niektorych oczywista, ja ekspertem nie jestem :lmao: ) jak robi amerykanin horror (zreszta, w sumie azjata tez) to plot musi sie rozwijac przez pol filmu, za to te dwa europejskie filmy ktore ogladalam zaczely sie praktycznie od razu i trwaly niewiele ponad godzine (a w sumie ils i tak mi sie momentami dluzyl - ale nie w tym zlym znaczeniu w sumie) I fajny film. I fajny francuz byl XD

i jeszcze Inside Man i nie wiem why ja sie za takie filmy zabieram po dwoch latach od premiery. i Denzel byl i Clive Owen (<3 - szkoda ze tak malo mordke jego pokazywali) Chociaz sie musze przyznac ze w pierwszej chwili Denzela nie rozpoznalam (:lmao:) I bvardzo fajna sensacja, chociaz akcja tez sie rozgrywa w jednym miejscu, wiec przychodzi na mysl Telefon, ale no aktorstwo genialne i sam pomysl fajny - ogolnie polecam :)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 28 Lip 2008 03:32

A ja umiem mistrzowsko wymowic merde XD az mnie podniebienie boli po jakims czasie XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 28 Lip 2008 04:00

merde chyba nie trudno :P a moze ja sie nasluchalam do kolegi XD ale w sumie on czesciej puta z tym swoim uuuiii cholera wie co mowil. bosz francuzi to maja przeklenstwa, ze w ogole nie wiadomo, ze klna no XD

a ja sobie dzisiaj Marie Antonine obejrzalam - w rezyserii Sofii C. i powiem, ze tak - zgadzam sie ze film bardziej przypomina teledysk - strasznie duzo ciec, strasznie duzo teledyskowego krecenia, scenek krotkich ze omg i mnostwo takich scen milczacych, ktore niby mialy pokazac, jak ona tam mysli czy co... no i to troche wkurzalo. ale z drugiej strony - Coppolla miala momentami rewelacyjne pomysly, zwlaszcza na ten nowoczesny mjuzik w tle i te kolory i w ogole... sceny wschodu slonca... ostatnia scena wschodu slonca - piekna.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Lip 2008 04:25

Days napisał(a):merde chyba nie trudno :P

nie no ja wiem ze nie trudno ale powtarzali w kolko wiec w tym sensie sie nasluchalam, a nie ze sie nauczylam nowego slowa XD

Marie Antonine mam w kolejce do zdobycia wiec sie niedlugo tez wypowiem. ale ja sie natykalam w sumie na bardzo srednie recenzje... wiec jakos nie nie ciagnelo do ogladania ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 28 Lip 2008 05:11

no wlasnie mnie tez przez te recenzje nie ciagnelo, ale lecialo w TV wiec no w sumie mi nie szkodzilo :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 05 Sie 2008 04:38

o bosz o bosz o bosz.. obejrzalam Zdarzenie i oficjalnie dla mnie najgorszy poki co film 2008, i w sumie dawno nic tak skretynialego nie ogladalam. Pseudo straszny, typowo amerykanski, nudny, z miernym aktorstwem, mierniejszym scenariuszem i w ogole wszystkim miernym. Oczywiscie wepchneli w 1:26 wszystko co sie dalo, zle drzewa, nawiedzona staruszke, zdrade, milosc ktora zwyciezy wszystko, dobrego amerykanskiego zolnierza, dziecko, hipisa, zwyklego nauczyciela ktory jest madrzejszy niz powinien, talk showy, Francuzow, no wszystko, wszystko. I rezultat katastroficzny i odradzam zdecydowanie... Film sie tylko ciekawie zaczyna (i to tez nie jakos mega ciekawie) a potem juz jest rownia (bardzo) pochyla :/
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 05 Sie 2008 15:33

Ta wiem, film byl ok do momentu jak pokazali ryj wahlberga, potem już tylko w dóoooł. a fabyła, fabuła... jak można wymyslic taka kretynska historie? XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Gina on 05 Sie 2008 19:45

ta :lmao: wiatr ktory cie omija, drzewa ktore sie mszcza <3 Amerykanie potrafia czasami :lmao:

widzialam wczoraj na HBO kawalek The Strangers z Liv Tyler. Podobvno remake tego francusko-rumunskiego Ils o ktorym tu pisalam. I pewnie sobie zobacze jak potrafia do godzinnego europejskiego horroru dolozyc z 30-40 minut jakiegos gownianego plotu zupelnie nikomu nie potrzebnego. (jak np. w zdarzeniu caly watek z tym matematykiem :lmao: ) Chociaz podobno w stanach ten film sie podoba :> Zobaczymy.

poki co czytam wszystko co sie da o Mrocznym Rycerzu. I umieram doslownie czekajac na piatek :>
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 05 Sie 2008 20:23

Gina napisał(a):I umieram doslownie

nie wiem czy to odpowiednie wyrazenie sie w tym przypadku akurat bejb XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Gina on 05 Sie 2008 21:35

Heath by sie nie obrazil :P Ale ok. nie doslownie :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 05 Sie 2008 23:14

Gina napisał(a):jak np. w zdarzeniu caly watek z tym matematykiem :lmao:

get lost :P

i no kurcze tez czekam na Mrocznego Rycerza... baaaaardzo!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 16 Sie 2008 22:52

wczoraj zrobilismy sobie mala filmowa noc. Polecialy Lock, Stock and Two Smokin' Barrells czyli Porachunki i Donnie Darko czyli dwa zajebiste filmy, chociaz z roznej calkowicie sfery filmowej.
Pierwszy to popisowa, obok Snatcha, komedia Guya Ritchiego - swietny scenariusz, fajnie nakrecona i genialny brytyjski akcent XD no i Jason <3 generalnie uwielbiam ten film i wszystkie zbiegi okolicznosci, jakie w nim zachodza ;) czy jest lepszy od Przekretu, jak niektorzy mowia - trudno powiedziec. dla mnie rownorzedne filmy :)
Drugi natomiast widzialam po raz kolejny i nadal nie wiem, czy go rozumiem, czy mi sie wydaje, ze rozumiem, czy nie rozumiem czy co. Film jest zajebiaszczy, ale jest tak dziwny... i mam dwa wytlumaczenia, ale obydwa maja dziury i kurcze jak uwielbiam ten film, tak no nie wiem wtf :|

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 30 Wrz 2008 18:15

Uwaga, grzecznie uprzedzam - jeśli kiedyś w ramach ataku bezsenności wpadniecie na pomysł oglądnięcia jakiegoś filmu, żeby zabić czas, to nie oglądajcie Malowanego welonu
Ja wczoraj popełniłam ten. No. Błąd.
Film abososmerfnie mnie zachwycił - mnie, nienawidzącą melodramatów! Edward Norton był po prostu wspaniały, w sumie jak zwykle, grając taką postać, do jakiej jest chyba stworzony. Naomi też dawała radę, Krajobrazy bardzo dawały radę. Sama historia, z pozoru prosta jak budowa cepa (w sumie zakończenie znałam po spojrzeniu na plakat...) okazała się naprawdę ciekawa. Podobnie bohaterowie. No sorry, nie wiedziałam, że teraz da się nakręcić dobry melodramat. Taki niecukierkowy, nie pompatyczny. Taki po prostu dobry.
No i jakoś mi później nie wyszło zasypianie w nocy.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Film