Hyde Park

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Hyde Park

Postprzez Days on 22 Mar 2008 05:48

o no w Lancucie tez bylam, to bo blisko od nas ;) ale no Biskupin tam zaraz jeszcze jest kolo Gniezna i reszty nie? tam bym chciala w sumie kiedys dotrzec. ale w Swietokrzyskim mi jeszcze tyyyle tego zostalo, nie mowiac nic o dolnoslaskim :>
no i JURA. ja chce na Jure!!!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 22 Mar 2008 06:10

W Ostrowie Lednickim (http://www.muzarp.poznan.pl/muzeum/imag ... nicki1.JPG) ponoć miał miejsce chrzest Polski, dokładnie w tym miejscu: http://www.dziedzictwo.ekai.pl/_album/1084,500,q.jpg Ale nie wiem na ile to fakty, na ile domysły.

I ja nie chwaląc się mam jakieś 30km do Biskupina xD Do Gniezna 50, Torunia 100, tyle samo do Poznania, Chełmna, trochę więcej do Świecia i Włocławka - jeśli chodzi więc o ciekawe do zwiedzania miejsca, to mam naprawdę blisko i nie mam na co narzekać :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Hyde Park

Postprzez cRaSh on 22 Mar 2008 06:48

Mozesz przyjechac do Lublina, mamy juz Cinema City. Od roku! :jupi: :rofl:
a ze cala warszafka tu zjezdza, to ja sobie polecam Kazimierz dolny ;) i nie, to nie w centrum xD
Image
Image

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Hyde Park

Postprzez Gina on 22 Mar 2008 16:15

:ohmygod: jak ja moglam o Kazimierzu nawet nie pomyslec :ohmygod:

Co do Biskupina to mam zle wspomnienia, bo kurde zaluje ze strzelac z luku jak bylam to nie sproobowalam :lmao: I mnie to od lat gryzie strasznie XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Hyde Park

Postprzez Days on 22 Mar 2008 20:23

no nie dziwie sie - strzelanie z luku (a raczeni nie strzelanie), moze rzeczywiscie gryzc :P

no i racja - Kazimierz tez jest calkiem blisko, calkiem ciekawy i w ogole. Pomijajac warszafke :P

iw ogole kurcze tak dzieki temu tematowi sobie tak zdaje sprawe, ze jeszcze tyle trzeba zobaczyc w tym naszym kraju. W sensie nawet w okolicach Lublina (:lol:) jest jeszcze ROZTOCZE i trza by tam kiedys zawitac.
ale wracajac blizej "srodka" polski to skoro juz Jura, to moze rowniez Pustynia Błędowska
ale ja w tym roku zdecydowanie musze Jure zaliczyc. Tak mi sie spodobalo :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 01 Lip 2008 04:20

Nelly Furtado bedzie w Poznaniu jakby to kogos interesowalo :lmao:

i pogadajmy tutaj a nie w szalcie caly czas.. popostowac mi sie chce rotfl
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 01 Lip 2008 04:40

Pojechałbym sobie, ale płacić tyle kasy, żeby sobie popatrzeć? XD Na Feelu byłem za 15zł, tancerki supportowały i było ok... XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 01 Lip 2008 04:45

tez wole tu niz w shoucie :P

i w sumie Nelly to jednak nie do konca ;) ale no Manu Chao we wroclawiu za ponoc jakies male pieniadze. zapraszam :>

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 01 Lip 2008 04:45

niektore piosenki ma fajne przeciez ;) tylko nie wiem jak ona live wypada. Ale bilety (65,95) faktycznie drogo...

Jak Feel na zywo wypada ?

Manu Chao ? co sie dzieje z tym krajem :lmao: w sensie no... COŚ sie dzieje w koncu :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Days on 01 Lip 2008 04:55

no Manu Chao sobie sam wymyslil ze chce zagrac na Wroclaw Non Stop ;) i generalnie rewelacja bo bedzie na wyspie i wlasnie musze znalezc za ile..

ale no wiesz 65zl za bilet to nie jest duzo no... jak ja pomysle o biletach na u2 czy corrsy to no... duzo wiecej bylo.

i no Ginka - FEEL??? XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 01 Lip 2008 05:13

osluchalam sie z Feelem. W sensie az do takiego stopnia ze mi nie przeszkadza, jak slysze to nie przelaczam, a wiecej nawet, milo mi sie slucha :lmao:
nie mowie ze bede plyte kupowac, na koncerty biegac i fanka byc (bo kilku rzeczy pojac nie jestem w stanie tak jak np. to "w pustej szklance pomarancza to dobytek moj" ??) tylko no jestem ciekawa jak wychodzi im na zywo no :lmao:

I no sie zgadzam, ze 65 to malo, a to 95 to tak powiedzmy srednio, ale ja generalnie uwazam ze, tak samo jak plyty, ceny koncertow rowniez powinny pojsc w dol. Bo za Nelly bym 95 nie dala nigdy no :lmao: Na IM wydaje 130 :lmao: (i lol sobie wlasnie sprawdzilam, Avril kosztowac bedzie 88). Jak widze wiecej za bilet niz powiedzmy 150 to mnie skreca w sumie.. dobra ekskluzywne cholera jasna :>
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 01 Lip 2008 05:15

Gina napisał(a):niektore piosenki ma fajne przeciez ;)

Duużo fajnych ma :> Zwłaszcza z ostaniej płyty, no i te wersje z Zero Assoluto <3 I live jest nieźle, zwłaszcza, jak opamięta się z tańczeniem na scenie, a weźmie za śpiewanie xD

Gina napisał(a):Jak Feel na zywo wypada ?

Bardzo dobrze, o dziwo :D Akurat miałem szczęście, bo byłem na ich koncercie, gdzie Kupicha jeszcze śpiewał, dawał z siebie wszystko, a nie oszczędzał, bo dzień po dniu przez miesiąc musi zagrać koncert. Mnóstwo ludzi, ścisk niesamowity, gorączka no i zajebista atmosfera, jaką wytworzył. Energia prawie jak na T. Love i Irze :D I serio, jak jeszcze kiedyś będa w Bydgoszczy, to na pewno pójdę. A z minusów... Straszne chórki mają... XD W sensie, głos tego faceta absolutnie nie pasuje do głosu Piotra.
I Feel to odmóżdżacz fajny jest. Płytki, bo płytki, ale wpada w ucho, lepsze to niż tekno-party z naćpanymi, nawalonymi, napakowanymi ćwierćmózgami w białych rękawiczkach i "dziewczynami" z cyckami na wierzchu XD

Days napisał(a):ale no wiesz 65zl za bilet to nie jest duzo no..

Pewnie, że to niedużo... Ale dać np. 65 zł za koncert Nelly, którą średnio się lubi, to dużo, a 120 za PJ, którą się kocha, to taka srednia cena :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 01 Lip 2008 05:21

nie no ja tam Nelly lubie ale nie zeby zaraz koncertowac. na ulubiencow nie jade (obrony :/) to na nia nie moge no XD

a no Manu CHao 65zl wlasnie sprawdzilam:
http://www.eventim.pl/portal/pl/kup/861 ... mance.html

i kurde na wyspie wiec moze nie az tyle miejsca, ale za to z klimatem. trza sie bedzie KONIECZNIE wybrac. zwlaszcza ze oni ponoc odstawiaja rewelacyjne show.

wiesz Kidd - ja za U2 dalam 150zl (a byly bilety po 200 i 300 tylko nie wiem po co skoro za 150 stalo sie pod scena, a za 300 siedzialo sie na trybunach w grzyb daleko), ale jakbym policzyla Corrsow w Bonn bilet+przejazd+nocleg to by wyszlo hmm... o ile dobrze pamietam cos kolo 500zl... ehhh mlodosc XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 01 Lip 2008 05:39

Days napisał(a):wiesz Kidd - ja za U2 dalam 150zl (a byly bilety po 200 i 300 tylko nie wiem po co skoro za 150 stalo sie pod scena, a za 300 siedzialo sie na trybunach w grzyb daleko), ale jakbym policzyla Corrsow w Bonn bilet+przejazd+nocleg to by wyszlo hmm... o ile dobrze pamietam cos kolo 500zl... ehhh mlodosc XD

Oj tak, to jest głupota... Nasze bilety na PJ kosztowały 120 no i mieliśmy miejsca pod balkonami, odległość od sceny mniejsza niż z sektora pośrodku, z tyłu Kongresowej, a tam były po 190. Dostawiane wszędzie krzesełka - 90, a miejsca niektórzy mieli świetne ;]
I to w sumie i tak mało cię to kosztowało, bo ja wydałem jakieś 350 (+zakupiona koszulka w Hard Rock Cafe XD) na głupią Warszawę.

I swój bilet na Celinę sprzedałem za 150, bo nie można żądać wiecej niż bilet w rzeczywistości jest wart (oficjalnie), ale za to dowaliłem 30zł za przesyłkę XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 01 Lip 2008 14:29

heheheh lol biznesmen :P

nie no wiesz co do Bonn, to jechalismy 4 osoby VW Polo ;) malo pali XD a spalismy tez w 4 osoby w 2osobowym pokoju w hotelu robiac niemcow w jajo, wiec koszty cielismy jak moglismy. nawet nie bylismy nic zjesc, czy wypic. jedyne co kupilam do jedzenia to croissanty nastepnego dnia XD ehhh mlooooodosc XD teraz bym sobie kurde to inaczej zorganizowala XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 01 Lip 2008 21:11

ojjj ale za to sa wspomnienia :lmao: nie marudzic :lmao:

i bosz jak mnie dzisiaj krowa na poczcie zdenerwowala :/ najpierw oczywiscie obslugiwala 3 osoby przede mna przez 40 minut, gdy podeczlam do okienka kazala mi poczekac i jakies listy sobie zaczela stemplowac, a pozniej znienawidzila mnie doszczetnie bo po odebraniu swojego listu zamiast grzecznie isc do domu mialam czelnosc kupic u niej koperte i wziasc druczek na potwierdzenie odbioru za grananice.. w sensie te 2 ostatnie rzeczy z takiej laski, i w takim tempie jakbym nie wiem o co prosila :/ krowa... i w dodatku w polowie drogi do drzwi mnie zatrzymala i kazala poczekac bo musiala sprawdzic czy mi dobrze (1,20!) policzyla za ta koperte.... Pipa XD i w ogole dala mi koperte A4 do ktorej kartka A4 nie wchodzi :/ A powiedzialam kretynce ze chce tam teczke A4 zmiescic.. :>
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 02 Lip 2008 02:11

Gina napisał(a):ojjj ale za to sa wspomnienia :lmao: nie marudzic :lmao:

Ja może dziwny jestem, ale każdy, dosłownie, wyjazd musze mieć zorganizowany od początku do końca ;>

I ja mam miłe panie na poczcie, panów listonoszy też... :P Ale za to dzisiaj byłem na uczelni zawieźć dowody wpłaty, bo coś kasy nie zaksięgowali od soboty na moim koncie ;P Opieprzyła mnie baba, że mają na to jeszcze czas, muszę czekać. Przyjechałem do domu, sprawdziłem - wpłata zaksięgowana 1.07 XD W sensie, one wszystkie chyba są takie tylko przy ludziach, muszą udawać twarde i złe XD

Days napisał(a):jechalismy 4 osoby VW Polo ;) malo pali XD

Ja bym was swoją czarną japońską rakieta zawiózł XD 5 do 5,5l przy bardziej dynamicznej jeździe, i szybciej byście dojechali, więcej emocji i w ogóle XD

I się zastanawiam, czy nie jechać na Loa Che :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 02 Lip 2008 04:55

Captain Kidd napisał(a):Ja może dziwny jestem, ale każdy, dosłownie, wyjazd musze mieć zorganizowany od początku do końca ;>

no to chyba normalne jest ;) ale roznie mozna rzeczy zorganizowac ;) w sensie no ja ledwo psychicznie wytrzymalam robienie niemcow w jajo z tym hotelem, ale w sumie warto bylo XD

i eee tam Kidd - wiesz ile bylo emocji w VW Polo XD kumpel tym "zlotkiem" na rajdy jezdzi XD nie no rzeczywiscie - wspomnienia sa zacne ;)

i bosz kutfa jak mi sie juz nie chce do pracy chodzic :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 02 Lip 2008 15:10

Days napisał(a):i bosz kutfa jak mi sie juz nie chce do pracy chodzic :P

szybko jakos, co nie ? XD

i no pomysl ze ja sobie za 2 tygodnie oddam za darmo temu pieprzonemu panstwu 4 kolejne tygodnie mojego zycia na praktyki (czyli razem bedzie juz 7 zmarnowanych tygodni :P) powinnam zaniesc im umowe z uniwersytetu ale mnie skreca na sama mysl ze moglabym sie zblizyc do urzedu :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Days on 02 Lip 2008 22:40

nie no nie chce mi sie, bo mi szefowa wyjechala i generalnie sie nudze. bo szefowa zabrala tez Huberta, czyli nagle z firmy poznikali wszyscy finansisci, a ja skonczylam swoj projekt i sie nudze XD i w sumie nie narzekalabym, bo informatycy sa luzaccy i generalnie dzisiaj godzine szafki z IKEI skrecalismy ;) ale jak oni wszyscy sie zabieraja za robote potem, a ja nadal nie mam co robic, to tak troche lipa :P

a bosz jutro szef wszystkich szefow przyjezdza i normalnie trza sie bedzie ladnie ubrac na wszelki wypadek, jakby zamierzal zrobic wizytacje... i chyba kurde wczesniej przyjsc XD damn XD

ale no - mi przynajmniej placa, wiec Ginka :hug:

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne