Juwenalia

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Gina on 28 Maj 2007 21:32

ja chyba najpozniej :lmao: bo czekali na UŁ zeby sie juwenalia pokryly ze swietem uniwerku.
no i generalnie znowu wiecej czasu spedzilam na trawie niz pod scena, a wszystko glownie przez :
a) alkohol
b) znajomkow
c) alkohol
d) najpowazniejsze pogo jakie widzialam w zyciu XD
e) piach, ktory jakis poldebil wysypal pod scena - w sensie ja nie wiem, boisko obok, tam by mogli wszystko ustawic a oni rok rocznie w takim miejscu ze sie wszystko kurzy - jakbym na woodstocku byla qrde - a w tym roku chyba byl rekord - tak po srodku sciana kurzu do gory na 3 metry chyba szla :> (chociaz z drugiej strony jakby to zrobili na boisku to nie mialabym gdzie opijac szampanem 30lecia Gwiezdnych Wojen.. hmm XD)
generalnie dobry wieczor, w koncu uslyszalam Farben Lehre na zywo - i naprawde mile zaskoczenie w sumie odkrycie dnia :> Nie udalo mi sie na Gore isc - calkiem spoko graja raz ich przed Coma widzialam, ale jak grali to bylam chyba zajeta przelewaniem wodki czy tam innego wina :lmao: (w ogole to chyba sobie musze kupic jakis otwieracz, bo w drodze na osiedle chcielismy sobie wino otworzyc i nam nie wyszlo a obrazek "proba wepchniecia korka za pomoca kluczy od mieszkania w parku wypelnionym malymi dziecmi i staruszkami" trącil zulostwem ciut ciut ) Pozniej Grabaz powiedzial ze sie poprzechadzal wokol i uznal ze wszyscy jestesmy naje....tego wani ale ja sie bardziej skupilam na tym ze chetnie bym z niego bluze zdjela (bo fajna mial, nie ze cos.. XD) no i mnie Moralne Salto tak zlapalo ze juz 3 dzien sie wsluchuje jak biegam po miescie :>

i generalnie znowu poczulam ze ja jestem stworzona do takich spedow :lmao: ja chce Juwenalia przynajmniej dwa razy w roku :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Juwenalia

Postprzez cRaSh on 08 Maj 2008 19:55

Byś się kidd pochwalil, co by pozostalo dla potomności XD (bo sie to fajnie czyta ;) )

Ja sie pochwale dopiero w sobote XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Juwenalia

Postprzez Captain Kidd on 08 Maj 2008 20:49

No ok :> Chociaż to nie są Juwenalia, a Kulturalia :P

...czyli najdłużej trwające imprezy studenckie w kraju - aż 7 dni. I nie jest to żadna konkurencja dla Juwenaliów (Juwenalii?), żadna rywalizacja pomiędzy uczelniami. Po prostu alternatywa lub dodatkowa możliwość pójścia na zajebiste koncerty. Warto także wspomnieć, że po raz pierwszy dwa konkurujące ze sobą miasta połączyły swoje siły przy organizacji imprez (mowa oczywiście o Toruniu).
Skiba i Konjo jako prowadzący. Żenada. Ludzie, kiedy się śmiali, to przypuszczam, że tylko i wyłącznie z głupoty, jaką prezentowali.
Ale do rzeczy... Każdego dnia zawody, konkursy, trwające przez cały dzień imprezy w najlepszych klubach w mieście, a późnym popołudniem koncerty. Codziennie 3 mniej znane zespoły + gwiazda wieczoru. W poniedziałek była nią Ira. Koncert oczywiście rozpoczął się z dużym opóźnieniem (jak na Irę przystało), ale warto było czekać. Przez wzgląd na wtorek, kiedy mieliśmy maturę z ang. postanowiliśmy, że postoimy sobie z tyłu. Ale niezbyt długo wytrzymaliśmy. Dopchaliśmy się prawie pod samą scenę. No i zaczęło się... Pogo (a raczej momentami to już był mosh XD), pot, ból, a nawet łzy i rozdeptane okulary... XD No i niesamowita atmosfera (aż takiej się nie spodziewałem), która udzieliła się zespołowi (na początku widać było, że grali od niechcenia, jednak póxniej się rozkręcili...). Pierwszy raz widziałem takie reakcje publiczności. Nie było tego nawet na pożegnalnym koncercie Pidżamy. Artur musiał uspakajać publiczność, prosić, żeby pozwoliła mu dokończyć śpiewanie Nadziei, a póxniej - sam zagrał na gitarze. Obiecał także, że jeszcze tu wrócą. Trzymamy za słowo, bo Bydgoszcz ZAWSZE była olewana przy rozpisce tras ;]
Wtorek - Maleńczuk i Dżem. Nie byłem, ale słuchałem w internecie i średnio. Zwłaszcza pijany M. A i Dżemu bez Riedla słuchać nie potrafię...
Środa i Hey. Warto także wspomnieć o zespole, który grał przed nimi - Enej. Młodzi ludzie, a wywarli bardzo pozytywne wrażenie na publiczności (nawet mimo swojej lekkiej zarozumiałości xD). Gwiazda wieczoru także się spóźniła, jednak nie była to jej wina... Zaczęło się dość nietypowo, bo od Zazdrości. Niesamowity ścisk pod sceną, pogo (jeszcze ostrzejsze niż na Irze), brak powietrza, gorączka. Widać było, że niektórzy przecenili swoje możliwości przepychając się pod samą scenę (tak przy okazji - każdy, kto mnie popchnął bez słowa przepraszam, w myśl zasady [Kazika, nie Comy :P]"nie ma litości dla skurwysynów" odchodząc dostał kopa lub z pięści w plecy XD), bo po pierwszym, drugim kawałku dość mocno się wyludniło xD Kaśka jeszcze bardziej nieśmiała niż zawsze, w płaszczu, z dziwną fryzurą na głowie XD Najdłuższą wypowiedzią było okazanie radości z powodu zbliżającego się koncertu PJ (skąd ja to znam :D). Spotkałem też wielu znajomych (którzy poznali mnie po tatuażu, bo ściąłem włosy XD) i im większe grono, tym zabawa lepsza...
Teraz przyszedł czas na leczenie zakwasów, ogólną regeneracje - jutro kolej na Lady Pank i after party z zespołem. No i muszę przyznać, że w koncu zrozumiałem, że koncert może być udany także i na trzeźwo (na obu byłem samochodem). Ale jutro nadrobię... :>
Tak więc, u nas Kulturalia trwają jeszcze przez 4 dni... ;]

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Juwenalia

Postprzez agatka on 11 Maj 2008 01:56

A w Krakowie stara juwenaliowa bieda, czyli dokladnie to samo co rok temu i przed dwoma laty. Ciagle te same zespoly nawet podobnie ze soba "pogrupowane". Jako ze specjalnie za Happysadem, Coma, Strachami czy Heyem nie przepadam (*chowa sie przed gradem lecacych kamieni* :P), za bardzo nie mialam sie na co wybrac. Obiecalam sobie ze na Ire tez 3 rok z rzedu nie pojde i zaplanowalam bezkoncertowe przegrillowanie Juwenaliow.
Oczywiscie jak to zazwyczaj bywa przypadkowo napatoczylam sie na koncowke koncertu Hurtu, ktorego szczerze nie trawie (te serki dietetyczne to juz jest max porazka), oraz na niejakie Maj Party na ktore skladaly sie Alergen, Skangur, Ira, Perfect i (za przeproszeniem) H-Blockx. Na Alergen sie spoznilam, wiec nawet nie wiem co to jest, Skangura przesiedzialam w ogrodku piwnym, gdyz okazalo sie, ze zakupionego na skraju Bloni piwa nie mozna wniesc ich na teren (kulturalni panowie w zoltych kamizelkach dzielnie strzegli porzadku i przepedzali wszystkich, ktorzy probowali przemycic chocby kubeczek poza linie wydeptanej przez psy sciezynki, stanowiacej granice terenu objetego prohibicja xD). Jesli chodzi o Ire, byli jak najbardziej w porzadku, fajny set, mniej fajne pogo i najmniej fajne podawanie sobie ludzi na rekach nad tlumem (czy to ma jakas specjalna nazwe? xD). Na koniec wszyscy odspiewali Gadowskiemu sto lat - co prawda nie mial urodzin, ale tak zaproponowal konferansjer wiec wszyscy poslusznie sie do tego zastosowali. Nastepnie wyszedl Perfect i totalnie zabil cala atmosfere - co za nudy!! Juz kiedys bylam na Perfekcie (wtedy mi sie podobalo), ale widac bylam mloda i glupia, i generalnie podobal mi sie kazdy koncert, na ktory udalo mi sie wyjsc. xD Z kolei H-Blockx okazal sie byc niemieckim zespolem nu-metalowym (ale nie bardzo), do tego stopnia zenujacym, ze nawet nie bylo sie z czego smiac - konieczna byla natychmiastowa ewakuacja. xD

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Juwenalia

Postprzez 99-in-the-shade on 11 Maj 2008 18:21

W moim rejonie ma być Beltaine, Komety, Akurat, T. Love, Coma podobno już była, ale ja tam olewam swoje pierwsze Juwenalia i na Scorpionsów jadę, o! XD

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Juwenalia

Postprzez Captain Kidd on 11 Maj 2008 18:42

agatka napisał(a):Jako ze specjalnie za Happysadem, Coma, Strachami czy Heyem nie przepadam (*chowa sie przed gradem lecacych kamieni* :P)

Normalnie, to bym tego Heya i Strachów nie podarował, ale skoro Happysad, a tym bardziej Coma (ja wolę nazwę Bardzo Kiepskie Ksero XD), to kamienie nie polecą, przynajmniej ode mnie xD

I kurde, mieć T. Love i Scorpionsów do wyboru i wybrać to drugie..? Bez sensu XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Re: Juwenalia

Postprzez 99-in-the-shade on 11 Maj 2008 18:46

Captain Kidd napisał(a):I kurde, mieć T. Love i Scorpionsów do wyboru i wybrać to drugie..? Bez sensu XD

A w nos chcesz? :P XD

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Juwenalia

Postprzez Days on 11 Maj 2008 20:20

heh no ja nie wiem co ostatnio nagle wszyscy ludzie dookola mnie zaczeli wrzucac na Hey... i to nie zeby specjalnie jakos wrzucac,. ale nagle sie okazuje ze ludzie zapragneli sie podzielic tym, z eich nie lubia XD

ale no ja tak jak Kidd - Coma to wszystko moze popsuc XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Juwenalia

Postprzez Gina on 12 Maj 2008 02:13

ja zwiazku Kidda z Coma nie zrozumiem nigdy, najpierw nie lubi, potem maniakalnie slucha (wiecej przesluchan niz ja na lascie :( ) ,potem znowu wjezdza na nich.. strange :lmao:

Ale, ale tez bym wybrala T.Love niz Scorpionsow :D

I u mnie Juwe pozno strasznie, sam koniec maja, i pierwsze dni czerwca... wiec ja mam cala zabawe jeszcze przed soba ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Juwenalia

Postprzez Captain Kidd on 12 Maj 2008 02:27

Gina napisał(a):ja zwiazku Kidda z Coma nie zrozumiem nigdy, najpierw nie lubi, potem maniakalnie slucha (wiecej przesluchan niz ja na lascie :( ) ,potem znowu wjezdza na nich.. strange :lmao:

To było inaczej - najpierw maniakalnie słuchał przed i krótko po koncercie - potem oprzytomniał i przestał, a teraz cały czas wjeżdża. Ta ilość odsłuchań, jaką mam w statystykach została nabita przez bardzo krótki czas :P Już nie słucham Bardzo Kiepskiego Ksera, bo to jest po prostu straszne no... XD Wolę jednocześnie włączyć sobie Corna, Tool, System Of A Down, Rage Against The Machine i będzie niby to samo, ale jednak dużo lepsze :P

I T. Love i Scorpionsi to bez porównania przecież :P Facet już w studiu nawet śpiewa tak, jak Jon na żywo przecież XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez 99-in-the-shade on 12 Maj 2008 03:14

Captain Kidd napisał(a):Facet już w studiu nawet śpiewa tak, jak Jon na żywo przecież XD

Zdajesz sobie sprawę z tego, że to zniewaga, która krwi wymaga i w tym momencie już przeginasz? ;> XD Ja rozumiem, że nie wszyscy lubią faceta, który ugania się po scenie jak pajacyk na nitce, w skórzanym berecie w dodatku, ale są na scenie już ponad 30 lat, a Klaus dalej elegancko bierze te swoje sławetne 'górki' i ogólnie do jego głosu przyczepić się nie sposób :P Poza tym nawet gdybym pałała miłością do T.Love, to ich jest łatwiej 'upowować' w kraju niż Scorps :P

Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Juwenalia

Postprzez Captain Kidd on 12 Maj 2008 03:29

99-in-the-shade napisał(a):Zdajesz sobie sprawę z tego, że to zniewaga, która krwi wymaga i w tym momencie już przeginasz?

Bo naruszyłem bóstwo jakieś? XD Spokojnie no, to tylko moje zdanie... :P

I nie chodzi tu o lubienie/nielubienie osoby, a jej głosu. Facet się zestarzał, nie umie śpiewać i trzeba to zaakceptować. A brak umiejętności śpiewania też może się przecież podobać, więc... XD Przykład - Grabaż, czasami Muniek...

I łatwiej, nie łatwiej, ja akurat przyjemności w wysłuchiwaniu tego, jak zespół stara się zagłuszyć wokalistę nie widzę XD Ale co kto lubi przecież :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez 99-in-the-shade on 12 Maj 2008 03:35

Captain Kidd napisał(a):
99-in-the-shade napisał(a):Zdajesz sobie sprawę z tego, że to zniewaga, która krwi wymaga i w tym momencie już przeginasz?

Bo naruszyłem bóstwo jakieś? XD Spokojnie no, to tylko moje zdanie... :P

I nie chodzi tu o lubienie/nielubienie osoby, a jej głosu. Facet się zestarzał, nie umie śpiewać i trzeba to zaakceptować. A brak umiejętności śpiewania też może się przecież podobać, więc... XD Przykład - Grabaż, czasami Muniek...

I łatwiej, nie łatwiej, ja akurat przyjemności w wysłuchiwaniu tego, jak zespół stara się zagłuszyć wokalistę nie widzę XD Ale co kto lubi przecież :P

Oj no żarty sobie przecież robię xD wiadomo, że de gustibus... i tak dalej, co nie zmienia faktu, że swoje trzy grosze wtrącić musiałam, taka ma francowata natura XD i teraz się zastanawiam - jak Klaus według Ciebie nie potrafi śpiewać, to kto potrafi? ;)

Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Juwenalia

Postprzez Days on 12 Maj 2008 03:52

oj no w sumie ja 99 rozumiem, bo to nie za czesto Scorpionsi w polsce i jakikolwiek by byl glos pana, to jakbym lubila, pewnie bym wybrala ich niz tlove ktorzy sa zawsze i wszedzie (i ich ostatnio nie lubie :P). ale no nie mam problemu, bo ja scorpionsow nie lubie tez :P a poza tym u nas w tym roku doda i feel, wiec no XD
nasz samorzad naprawde ktos powinien w odrze utopic, ale w sumie co mi tam - majowka byla ponoc zajebista, miejskie juwenalia tez. ale jak pisalam - ja czekam na lato :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Juwenalia

Postprzez Captain Kidd on 12 Maj 2008 04:03

99-in-the-shade napisał(a):i teraz się zastanawiam - jak Klaus według Ciebie nie potrafi śpiewać, to kto potrafi? ;)

Mógłbym rzucić przykładem Cornella, Planta, Tylera, Bacha, Dickinsona, Veddera, Tempesta Cave'a, Martina, Keifera... Ale po co od razu z aż tak wysokiej półki? :P Więc polscy muzycy, niby gorsi od zagranicznych: Markowski, Gadowski, Rogucki (bo głos, to on ma...), Riedel i jego syn - Sebastian. Chyba wystarczy :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Juwenalia

Postprzez Gina on 12 Maj 2008 05:01

Captain Kidd napisał(a):Rogucki (bo głos, to on ma...)

piosenki tez :lmao: (i ja jestem niereformowalna jesli o come chodzi i juz :grin: )

Days > co Ci Muniek ostatnio zrobil ? :lmao:

I ja sie dowiedzialam ze sobie na Leningrad nie pojade bo zostalam terminami egzaminow zasypana w taki sposob ze nie ma opcji nawet :/ I jest mi zle starsznie, i mam nadzieje ze mi zycie kiedys wynagrodzi i sobie ich zobacze w St. Petersburgu.. Ale i tak dol lekki :(

Za to w wakacje mam sobie zamiar na Iron Maiden odbic ;)
Days napisał(a):nasz samorzad naprawde ktos powinien w odrze utopic

wiesz, u nas sie zawsze na koncu dowiadujemy kto zagra i czy sie w ogole cos odbedzie (w tym roku jakies ploty byly jeszcze dwa tygodnie ze nic nie bedzie u nas i nam tylko medykalia i politechnika zostana) ale jako ze coma potwierdzila u siebie na stronie wystep to dala do zrozumienia ze jednak cos bedzie, ale co jeszcze ? nie wiadomo :/ i no kiedy.. 6 czerwca! jak juz cala Polska zapomni ze juwenalia miala... :/
Awatar użytkownika
Gina
mod

Juwenalia

Postprzez Days on 12 Maj 2008 05:28

Gina napisał(a):Days > co Ci Muniek ostatnio zrobil ? :lmao:

jak ostatnio? juz od jakiegos czasu mowie, ze mam z nimi na pienku... a co mi zrobil? "znow przemoc, niemoc ogarnia mnie" i tym podobne brzydkie rzeczy XD

i no wiesz nic nie moze sie rownac z glupota samorzodow UWR i PWR razem (co dziwne), ktorzy stwierdzili ze ludzie to niby maja dosc juz rockowych zespolow na juwenaliach i w ogole co to ma byc ze Kult gra co roku i ze T.Love graja co roku i w ogole ze nuda. i ze bez sensu ze na dworze na polach marsowych. i ze w tym roku zrobia tam tylko DISCO POLO DAY bo to sie niby sprawdzilo (zatem Voyager i Boysi...), a glowny koncert odbedzie sie w Hali 100-lecia z Doda i Feelem i jakims rumunskim techno na czele. takze bogom dzieki za urzad miasta, ktory nie byl tak glupi.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Juwenalia

Postprzez agatka on 12 Maj 2008 07:00

Ej nie no, mowicie co chcecie, ale wg mnie Klausowi sie specjalnie glos nie zmienil przez ostatnie lata.. ostatnio jak patrzylam/sluchalam to wlasnie mnie zdziwilo, ze po tylu latach dalej tak dobrze mu to spiewanie wychodzi. Do Jona bym go nie porownywala, bo na Jonowa niekorzysc by to wyszlo.. :lmao:
I 99 - zazdroooosc ;)

Po gorszacym zestawie zespolow na Juwenaliach, doszly mnie sluchy o koncercie Dzemu i Kultu za 2 tyg - nie mogli tego jeszcze na Juwenalia upchnac? ;/ w sensie czemu bilet kosztuje 30zl a nie 5? :P

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Juwenalia

Postprzez Gina on 12 Maj 2008 14:54

Days napisał(a):jak ostatnio? juz od jakiegos czasu mowie, ze mam z nimi na pienku... a co mi zrobil? "znow przemoc, niemoc ogarnia mnie" i tym podobne brzydkie rzeczy XD

true, teraz sobie przypomnialam XD

agatka napisał(a):w sensie czemu bilet kosztuje 30zl a nie 5? :P

jak to 5 ? to u was sa bilety na juwenalia ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Juwenalia

Postprzez Days on 12 Maj 2008 15:43

u nas tez sa bilety na juwenalia - przynajmniej tak kiedys bylo, ze na takie fajne rzeczy to po 5, a potem wpuszczali za darmo :> na koniec w sensie :>

i tego no Dzem ostatnio bylw Krakowie na rynku :> w sensie no mam info z pierwszej reki :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne