Ostatnio obejrzany film to...

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Days on 27 Sty 2008 06:30

Gina napisał(a):Ale i tak Daniel wygladal lepiej niz Tom przy niej XD

a w ogole jak to bylo jak Seanem Pennem grala w Tlumaczce - on od niej chyba o pol nizszy ;) wiec generalnie nie ma ani jednej sceny, zeby stali kolo siebie - albo jedno siedzi, a drugie stoi, albo obydwoje stoja, albo jedno stoi na schodach XD mnoostwo akcji tego typu :P

mnie wlasnie czeka ogladanie I COuld Never be Your Woman, Jane Austen Book Club i Elizabeth: Golden Age, gdy wreszcie skoncze poswiecac kazda wolna chwile na family guya XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 27 Sty 2008 07:06

A fakt w sumie, znaczy nie pamietam za bardzo, ze nie mieli scen obok siebie tak centralnie, ale z drugiej strony tak musialo byc bo mnie nie razila roznica wzrostu jakos mega mega :grin:

I no I could never mi zalega od jakiegos czasu, sie musze w koncu zabrac, za to i za parenascie innych jeszcze. Poki co Pulp Fiction leci na TVP2 :)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 27 Sty 2008 19:19

Gina napisał(a):z drugiej strony tak musialo byc bo mnie nie razila roznica wzrostu jakos mega mega :grin:

ja to zauwazylam jak chyba 2gi czy 3ci raz ogladalam tlumaczke - zwlaszcza bosko rozwiazali to w ostatniej scenie, gdy Sean siedzi na barierce caly czas XD

i no ja z I could never czekalam na Wampira, bo obiecalam, ale sie teraz nie mamy za bardzo jak za to zabrac :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 08 Lut 2008 08:43

szybko pisze, bo ide spac bo mam jutro rough day
Jane Austen Book Club - bosz jakaz rewelacyjna, ciepla, slodka, urocza i nietrywialna komedia romantyczna. normalnie posmialam sie, powzruszalam, pocieszylam i mam jakas taka milsza wizje swiata po tym filmie. Noi Hugh Dancy.. omfg jak ja goscia uwielbiam (zwlaszcza w tej wyciagnietej koszulce i marynarce XD ).
bardzo fajnie przeplecione watki ksiazek Jane przez caly film i do tego pewna doza autoironii, gdy bodajze bohaterka Marii Belo mowi, ze Emma to bodajze najbardziej ograny hollywoodzki schemat...
oglada sie bardzo fajnie i na pewno wroce do tego, bo mi sie podobalo. mamie kiedys pokaze, jak wyjdzie na DVD ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 16 Lut 2008 06:41

Paris Je t'aime WRESZCIE WRESZCIE WRESZCIE. czasami walentynki maja swoje plusy, bo wlasnie gdyby nie to, to pewnie Canal + by nigdy tego filmu nie puscil. A ja bym go miala tylko w wersji niemieckiej nie wiem na co mi, skoro niemieckiego ni huhu...
a film jest cudowny. kilku rezyserow (wsrod nich bracia Coen - boski filmik, Gerard Depardieu, Alfonso Cuaron) opowiada kilka historyjek zwiazanych z miloscia... roznego rodzaju miloscia. a wszystko dzieje sie w Paryzu. piekny Paryz, piekne historie. chwytajace, dajace do myslenia... kazda o innej milosci, kazda o pieknej milosci, nie kazda radosna... kazda pieknie nakrecona i opowiedziana.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 22 Lut 2008 07:52

Poniewaz ostatnio nic nie robie tylko zdobywam filmy i ich nie ogladam, postanowilam troche ponadrabiac - na poczatek dzisiaj poleciala Juno - znowu wskoczylam na ten film nie wiedzac wczesniej nic, i dostalam, jeden z ciekawszych filmow z kategorii kemedia - obyczajowa jakie ostatnio ogladalam. Strasznie, strasznie mi sie podobal, swietna rola Ellen Page (zdecydowanie zasluzyla na Satelite ktora dostala) a caly film zdecydowanie zasluzyl na BAFTE. I fajne slownictwo swoja droga, pare fajnych rzeczy sobie powychwycalam. I muzyczka jest przezarabista! Anyway - polecam, i trailer na zachete ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 22 Lut 2008 15:54

Zgadzam sie ;)
Ogladalem jakis czas temu, tez zupelnie nie wiedzac co to :)
Caly klimat filmu + wlasnie ellen i teksty <3 Swietne :)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 29 Lut 2008 19:31

ja musze to cale Juno jeszcze obejrzec, ale mam sprzeczne relacje XD

w kazdym badz razie skonczylam wreszcie We Own The Night i generalnie o ile Infiltracja moze sie komus nie podobac i moze sie wydawac nudna poza ostatnia scena, o tyle ten film (skad inad wlasnie reklamowany jako cos lepszego od Infiltracji) to nawet nie jest w polowie taki ciekawy i tak dobry jak film Scorsese. W sensie no tutaj sie prawie nic nie dzieje. A watek szczurowania to moze konczy sie w 1/3 filmu, a zaczyna wcale nie tak duzo wczesniej. A potem to juz jest tylko chowanie sie i zemsta (ktora nota bene jakkolwiek wyszla najlepiej w filmie, to wcale nie jakos super). I mozna sobie popatrzec na Joaquina Phoenixa i ewentualnie na tatuska, ktorzy graja calkiem porzadnie. Reszta no lezy. Braciszek fatalny. Mendes taka se. Nic ciekawego. No generalnie takie toto jakies rozmemlane i w sumie bez jakiegos ciekawego pomyslu. A moze z ciekawym pomyslem, ale w ogole od czapy zrobionym.

ale za to tez od jakiegos czasu mam za soba Michaela Claytona i tu diametralnie inna sytuacja. Film jest swietny! Oglada sie go super. A Clooney jest po prostu rewelacyjny. Zagral wybornie i po prostu zrobil na mnie OGROMNE wrazenie - nawet mimika twarzy, bo od tej pory uwazalam, ze on twarza zawsze gra tak samo. A tutaj mnie totalnie zaskoczyl i no jestem na tak. Zwlaszcza scena z konikami. I w ogole ostatnia scena rozmowy z pania grana przez Tilde. No boskie.
Sama intryga bardzo ciekawa. Sama postac Claytona jeszcze bardziej.
Tilda tez dobra. Nawet bardzo dobra. Zwlaszcza w scenach rozmowy z panem Vervem, ale zdecydowanie nie Oskarowa. malo jej i wcale nie jest to jakies takie WOW. w sumie to ja sie nie dziwie, ze byla zaskoczona sama nominacja. bo wlasnie na ta role to bylo juz duzo. ale abstrahujac od oskarow, to dobra z niej aktorka i tutaj pasowala bardzo fajnie. ale George odstawil tu PIEKNY show i az w sumie szkoda, ze Day-Lewis znowu musial zagrac w czyms ponoc tak dobrym ponoc tak dobrze (sie przekonam next week), bo no wiadomo ze jak on tak gra, to Oskar jego ;) ale Clooney kolejny raz po Syrianie i Good Night & Good Luck pokazuje, na co go stac. A Stac go na wiele.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 04 Mar 2008 17:36

Z kolei obejrzalam tez 3:10 to Yuma i BOSZ jakiez to bylo gluuuuuuuuuupieee... W sensie no kurde byl sobie stary film i byl sobie swietny pomysl na postac Bena Wade'a i jego bandy. I to zostalo nawet - Crow byl boski jako calkowicie zly Ben, ktory kieruje sie swoim kodeksem i czasami ludzi moze zmylic i moga sobie pomyslec, ze moze on wcale nie jest taki zly... ale wtedy on dobitnie pokazuje, jak glupi oni sa tak myslac... Dokladajac do tego jego bande na czele z wybornym Charliem Princem (boska postac) otrzymujemy naprawde niezle mozliwosci na calkiem porzadny film. Tyle ze wlasnie wszystko poza tymi dwoma postaciami i moze pomyslem okazuje sie GLUPIE i tak fatalnie zagrane/nakrecone ze az no szkoda. A zwlaszcza szkoda Bale'a, ktory gra w tym filmie taka cipe, a gra ja tak do dupy, ze juz w ogole nie wiem, co gorsze - on sam, czy jego postac. I ten jego synalek tez.
A juz w ogole koncowka pozbawiona jakiegokolwiek sensu i taka jakas od czapy... Nie no - wiem, ze to remake i ze pewnie kiedys by to przeszlo. Teraz tez moze i by to przeszlo, ale kurde no nalezalo to jakos rozwinac i jakies podstawy zbudowac, by to sens mialo i by to z czegos wynikalo. A tak to wyszlo takie :he: kij wie co... i szkoda no. bo westerny to fajna rzecz... zwlaszcza te o bad guyach ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 22 Mar 2008 16:31

The Darjeeling Limited - od razu powiem ze to moj pierwszy film Andersona, i tak w sumie troche srednio. Moze dlatego ze spodziewalam sie czegos innego, moze dlatego ze mimo wszystko to wybitny film nie jest. Jest oczywiscie kilka fajnych momentow, zarowno jesli chodzi o komedie jaki i o dramat. Ogolnie bardzo przyjemnie sie ogladalo, ale w fotel wbita nie zostalam.
Fajnie dobrana muzyka, niezle zdjecie, no i chyba jedyna rzecz jaka broni film fenomenalnie to gra aktorska, Brody (!), Wilson i ten trzeci :lmao: Ogolnie raczej na tak ale bez fajerwerkow ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 22 Mar 2008 20:34

a ja zaliczylam dwie komedie - 27 Sukienek i I Could Never Be Your Woman i generalnie dalo sie obejrzec - malo elementow zenujacych, w wiekszosci zabawne, odmozdzajace lekko, mozna bylo sobie odpoczac. 27 Sukienek moim zdaniem lepsze niz Knocked Up, ale moze to przez to, ze pan grajacy "tego jedynego" dla glownej bohaterki, to byl wlasnie taki sliczny pan (przystojny i fajny i w ogole mniam) i sie go przyjemniej ogladalo. I moze wlasnie tez dlatego, ze w tej komedii bylo wiecej komedii mniej zenua (chociaz oczywiscie - jak w kazdej komedii romantycznej these days - nie moze sie obyc bez jednej sceny, na ktora wszyscy maja ochote wyjsc z pokoju, bo ktos robi z siebie idiote - tutaj na szczescie tylko troszke ---> do spiewania You're so Vain z Jak Stracic Chlopaka w 10 dni, to daleko :P). No ale Kaska Heigl jak zwykle fajna :D. I na koniec:
Image
(cyklop z X-menow jak zauwazyl wampir :wub: )

z kolei ta druga to taka o komedyjka z Michelle Pfeiffer wracajaca do zywych no i wrocila calkiem zabawnie. Aczkolwiek glowny zabawny nacisk tutaj to na pana, ktory gral meza Pheoebe w Przyjaciolach. Reszta taka o.. dziecko troche wkurzajace, ale generalnie dajace rade. Najlepiej rade dawala spiewajac przerobke Britnej jakas. plus za polanie z glupich sitcomow. reszta taka o.

a jeszcze raz sobie Jane Austen Book Club obejrzalam no i uroczy jest ten film no!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 22 Mar 2008 21:31

^ Glen z Ally McBea!!! :D

27 sukienek mam zamiar sciagnac dopiero, a I could never mam na kompie, obejrzalam jakies 15 minut chyba przed wyjazdem na sylwka, ale musialam spac isc i wylaczylam :lmao:

A Rudd to nie tylko Phoebe meza ale tez we wpadce gral :grin: Lugie goscia nawet :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 22 Mar 2008 21:47

kutfa tam byl inny Glen - ten co mial big thing :P a tego Glena, o ktorym ty mowisz, to ja nie kojarze XD pewnie jakas ostatnia seria czy cos :P
nie mniej jednak Ksiaze z Enchanted XD

i no maz Phoebe czy Wpadka - tak samo drugoplanowa rola, ale fajny XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 22 Mar 2008 21:52

Ja jakiś czas temu obejrzałem Mgłę. Niezły horror/thriller science fiction. Momentami można się było przestraszyć, ale częściej obrazy wzbudzały we mnie obrzydzenie. Po prostu nie mogę patrzeć na wielkie ilości pająków gnieżdżących się w ludzkim ciele, szukającym sposobu na wydostane się... (Nie jestem nawet w stanie spokojnie patrzeć na sceny, gdzie przykładowo pielęgniarka robi zastrzyk pacjhentowi XD). Ale lepszy taki film, z ciekawą fabułą niż bezsensowna Piła czy Teksańska masakra piłą mechaniczną, gdzie liczy się tylko i wyłącznie ilość trupów i litrów krwi. Nie podobało mi się tylko zakończenie. Ale kto obejrzał/obejrzy, ten wie lub się dowie o co chodzi...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Gina on 22 Mar 2008 22:20

Days napisał(a):a tego Glena, o ktorym ty mowisz, to ja nie kojarze XD pewnie jakas ostatnia seria czy cos :P

ostatnia albo przed ostatnia ;) Glenn Foy bodajze, byl razme z taka piegowata Jenny. Byli para, potem nie, potem chyba znowu tak.. razem odeszli z tego co kojarze ;)
Image

Captain Kidd napisał(a):Ale lepszy taki film, z ciekawą fabułą niż bezsensowna Piła czy Teksańska masakra piłą mechaniczną, gdzie liczy się tylko i wyłącznie ilość trupów i litrów krwi.

Dla mnie wlasnie fabula byla dosc srednia - czy moze inaczej, bardzo srednio pokazana. I Teksanskiej masakry nie widzialam, ale Pila 1 miala wiecej sensu jak dla mnie (bo byla troszke do Se7en zblizona moim zdaniem). No i sie zgodze miejscami po prostu obrzydliwa Mgla.. ale pare momentow typowo horrorowych miala. Ale za malo. Poza tym ja generalnie wole jakies psychologiczne thillery niz opowiesci o jakis dziwnych stworach...

A co do zakonczenia, to jak juz pisalam w drugim temacie - ja sie niestety domyslilam, jakis czas przed koncem, wiec dla mnie oprocz tego ze bezsensowne
Spoiler:
to dla mnie jeszcze nudne :grin:

I jeszcze btw to TVNStyle pokazuje Dume i uprzedzenie ta stara :D I sobie wczoraj na pierwszy odcinek patrzylam :D i doszlysmy z mama do wniosku ze trzeba na dvd kupic (w vividzie chyba 29,90 tylko.. colin <3)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 22 Mar 2008 22:28

Oglądałem i 27 sukienek i i could never. I jak to pierwsze objerzalem z przyjemnoscia (chociaz wszystko bylo wiadomo od poczatku do konca) to to drugie bylo serio zenujace :> Dotrwalem do polowy i skasowalem z dysku, i to glownie przez zachowanie tego idioty, ktorego wymieinla days, oraz przez potworna naiwnosc nie wiem kogo, scenarzystow chyba..

a katie jest wyrasta na moja ulubiona aktorke ;) w sensie i wpadka i teraz to <3 (greysow nie ogladalem XD)

Ni o objerzalem tez teraz nianie w nowym jorku, tylko i wylacznie dla scarlett oczywiscie xD (i nie wzielo mnie na komedie romantyczne, po prostu jakos 2 dni temu lecialo w tiwi miedzy slowami i musialem sobie cos z nia scoagnac XD).

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 23 Mar 2008 00:45

cRaSh napisał(a):a katie jest wyrasta na moja ulubiona aktorke ;) w sensie i wpadka i teraz to <3 (greysow nie ogladalem XD)

to ogladaj Greysow jak najszybciej - Izzie stala sie po pewnym czasie moja ulubiona bohaterka ;) texty ma boskie i w ogole swietna jest <3

a co do zenua, to imo bardziej zenujaca byla wlasnie Niania :P bosz dno dno dno ten film. a ten tam koles nie byl az tak zenujacy - znaczy bylo wiadomo, ze musi byc taki jak najbardziej dzieciakowaty, ale jakos tak to wyszlo z pewnym dystansem... no przynajmniej - momentami :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 24 Mar 2008 07:14

O MATKO :D
Wlasnie skonczylam Gwiezdny Pył ogladac... i kurde kurde kurde. Why ja tyle czekalam zeby ten film obejrzec ? Przeslodki, przepiekny i w ogole no fantastyczny!!!
I wszystko, absolutnie wszystko mi sie podobalo, ksiązeta-duchy - rlz XD i Charlie Cox (w ogole smiesznie, bo przed wlaczeniem filmu sobie na koncowke Casanovy na HBO popatrzylam, wlaczam film, a tam znowu on :grin: ) i Michelle i De Niro (omfg za ten taniec rotfl) w ogole no WSZYSTKO!
Ja chce jeszcze raz :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 24 Mar 2008 17:18

Gina napisał(a):i kurde kurde kurde. Why ja tyle czekalam zeby ten film obejrzec ? Przeslodki, przepiekny i w ogole no fantastyczny!!!

no ja tez nie wiem, czemu mnie ostatnio (ba! ostatnio - pol roku!) nikt nie slucha no XD

i ja sobie wczoraj Casanove tez ogladalam i Heath <3 i w ogole i bosz jaki slooodki byl ten film nooooo....

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 25 Mar 2008 03:59

no przeslodki :) Tez sobie pozniej w nocy troche popatrzylam :)

w kazdym razie, u mnie w swieta same bajki - Enchanted dzisiaj obejrzalam. Z mieszanymi uczuciami co to bedzie. I omg, przeslodki :lmao: Taka disneyowska bajka ale no.. slicznie zrobiona i naprawde sie strasznie przyjemnie ogladalo i do tego przesmiesznie. Wiewiora byla przegenialna i no... zdecydowanie BAJKOWO, czyli tak jak byc powinno. Amy Adams zagrala tak jakby naprawde byla ksiezniczka wyciagnieta z bajki do Nowego Jorku, i Patrick Dempsey tez byl slodki :D I no jakby ktos mial ochote na bajke, zdecydowanie polecam (no i w roli Księcia cyklop z Ally McBeal i 27 sukienek :grin:)

i trailer PRZEBOSKI wiec popatrzcie :lmao:

Bajki mi sie skonczyly i juz teraz bede musiala tylko powazne filmy ogladac kurcze :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film