Grammy 2008

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Postprzez Days on 09 Gru 2007 02:08

Adrian napisał(a):NIe wiem czy mam się wtedy śmiać czy jednak nie nie xD

zacznij sie smiac - bedzie pasowalo do mojej wizji twojej osoby :P w sensie z braku argumentow glupio ci przyznac, ze sie zagalopowales i teraz ci tylko smiech zostal, tak?

Adrian napisał(a):A zauważyłaś, ze specjalnie pominąłem te albumy z których Ty wybrałaś rzeczywiście piosenki które zasługują na swoje miejsce w historii (no może poza Staring At The Sun)...

a zauwazyles, ze moja wypowiedz miala charakter DODATKOWY? i jezeli nie uwazasz, ze Staring At The Sun powinno miec miejsce w historii muzyki to albo nie rozumiesz, o czym jest ta piosenka, albo maz bardzo dupna historie muzyki. stawiam na obydwa. Serio skoro sam nie potrafisz zrozumiec, poszukaj wytlumaczenia tej piosenki w necie. moze cie oswieci tak ze oslepniesz...

Adrian napisał(a):Pominełas te albumy na któe ja Ci zwróciłem uwage a na któych wg Ciebie są jakieś hymny. Ja ich tam nie widze.

nie pominelam, tylko skoro ty juz je wymieniles, to nie mialam po co ich wymieniac jeszcze raz :P aczkolwiek ja bym zamienila Elevation na Walk On, czy Beautiful day, Discoteque na Mofo, czy STaring at the Sun, a do Vertigo dodala Sometimes You Cant Make It On Your Own...

Adrian napisał(a):Tylko 7dem (albo Cool nagród Grammy za to arcydzieło xD O ile Nagroda za Walk On i ewentualnie Beautiful Day sie należała to reszta to chyba jednak za renomę.

a moze w tamtym roku po prostu nie bylo nic lepszego :P
ja slyszalam tylko o 4 - Walk On, BD, album i Stuck... z tym ze pewnie jak sie dostaje za record of the year i song of the year to sie z jednej nagrody robia 2... to juz tylko glupota organizatorow.

Adrian napisał(a):Album POP uważam za album z ograniczonym sensem.

jako ze jego sensu nie pojmujesz, to nic dziwnego. POP nie kazdemu musi sie podobac, bo podobnie jak Zooropa, to glownie eksperymentalny album byl, ale oplacalo sie zeby powstal chociazby dla Staring At The Sun, If God Will Send His Angels, Mofo, Please, Wake Up Deadman... ale jak sie zna samo Discoteque...

Adrian napisał(a):No a ja jednak tak jak Ci co nominowali ten album uważam ze był zdecydowanie lepszy od albumu U2.

jednak ci co nominowali ten album uznali ze U2 zrobilo lepszy, skoro im dali nagrode. facet, skup sie jak ze mna gadasz, bo bzdury piszesz :P
i ta... gitary Coldplay to akurat jest takie sciaganie z U2, jakie rzadko kiedy wystepuje. szkoda tylko, ze chlopaki w Coldplay nie potrafia sami tak grac, tylko musza przesteru uzywac :P
Gitary w City Of Blinding Lights przebijaja Talk w kazdym momencie.

Adrian napisał(a):Owszem tylko ze dobrych piosenek w tamtym czaise było mnóstwo a lepszych jeszcze więcej Smile O to mi chodzi.

dla mnie obie byly dobre i za obydwoma nie przepadam, bo prawde mowiac IOL tez mi srednio do gustu przypadla...

Adrian napisał(a):A to świadczy tylko o tym iż niektore zespoły są faworyzowane a niektóre nie.

tzn ze Coldplay tez jest faworyzowane, skoro ich do rocka wrzucili?

Oj Pawel cicho siedz :P daj se podyskutowac XD co z tego, ze nagrodami Grammy, podobnie jak wszelkimi innymi nagrodami, rzadza trendy i moda, skoro najwyrazniej jest to wyznacznik dobr muzycznych i tak niesprawiedliwie traktuje niektorych artystow.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 09 Gru 2007 02:47

Days napisał(a):daj se podyskutowac XD

wy to sobie powinniscie stworzyc osobny temat o U2, bo jakos caly czas na niego schodzicie XD

Dla mnie Grammy zawsze jakies takie bezplciowe byly. W .... kategorii, polowa z nich nic nikomu nie mowi, druga polowa to praktycznie powtarzanie tych samych nazwisk all over

i jestem pod wrazeniem (bez zlosliwosci) ze Adrian chyba po raz pierwszy napisal, ze HANDa lubi, bo lubi i nie neguje wyzszosci artystycznej KTD czy TD nad nim. Milo no :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Adrian on 09 Gru 2007 02:57

jezeli nie uwazasz, ze Staring At The Sun powinno miec miejsce w historii muzyki to albo nie rozumiesz, o czym jest ta piosenka, albo maz bardzo dupna historie muzyki.

Ok. Przyjmijmy ta 3cią opcje.

Serio skoro sam nie potrafisz zrozumiec, poszukaj wytlumaczenia tej piosenki w necie. moze cie oswieci tak ze oslepniesz...

Patrz jest tyle piosenek poetyckich z genialnymi tekstami a jednak nie uważam tych piosenek (i inni też) za jakieś wybitne. Tak samo jest ze Staring.
nie pominelam, tylko skoro ty juz je wymieniles, to nie mialam po co ich wymieniac jeszcze raz

Nie wymieniałem w swoim poście ani jednej piosenki z tych albumów która jest czy mogłaby być hymnem. NO może jak dla mnie Walk On, ale myśle, ze na miano hymnu w historii muzyki chyba jednak nie zasługuje.
jako ze jego sensu nie pojmujesz, to nic dziwnego.

Może i nie pojmuje, ale nawet jakby miało jakieś kapitalne przesłanie itp to ta płyta i tak nie byłaby dla mnie dobra bo nie jest dobra . Można sie spierać czy to sprawa gustu czy ona naprawde jest słaba.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Days on 09 Gru 2007 03:52

Gina napisał(a):wy to sobie powinniscie stworzyc osobny temat o U2, bo jakos caly czas na niego schodzicie XD

z tego co pamietam, to chyba nawet jest temat o U2, ale ja nic nie poradze na to, ze Adrian musi ich zawsze wyciagnac. jakis komplex U2 ma - co zlego to oni.. zupelnie jak pis z PO... :P

Adrian napisał(a):Patrz jest tyle piosenek poetyckich z genialnymi tekstami a jednak nie uważam tych piosenek (i inni też) za jakieś wybitne.

tyle ze wlasnie ludzie Staring uwazaja za wybitne, a ty jestes chyba jednym z niewielu, co jej nie rozumie... w ogole co ty masz do tej piosenki poza tym, ze jest z POP? If God Will send His Angels tez jest z tego albumu, a nie przeszkadza jej to byc genialnym kawalkiem.

Adrian napisał(a):Nie wymieniałem w swoim poście ani jednej piosenki z tych albumów która jest czy mogłaby być hymnem.

zrobilam to za ciebie, wiec jaki problem? :P

Adrian napisał(a):ale myśle, ze na miano hymnu w historii muzyki chyba jednak nie zasługuje.

zalezy jaki hymn masz na mysli. ode mnie wyszlo to pojecie i ja mialam na mysli cos na zasadzie Rock Anthems - listy znanej chociazby z MTV2Europe. Dlatego nie uzylam w stosunku do nich okreslenia "hymnu w historii muzyki", bo zeby takim sie stac, to w naszej kulturze trzeba zazwyczaj czekac od 10 do 20 lat. Ale swiatowym hymnem znaczy sie czyms, co na stale weszlo do swiatowej kultury. 3/4 zespolow nie potrafi sie pochwalic nawet jedna taka piosenka. U2 robi to za kazdym razem.

Adrian napisał(a):ale nawet jakby miało jakieś kapitalne przesłanie itp to ta płyta i tak nie byłaby dla mnie dobra bo nie jest dobra

znaczy sie nie jest dobra bo nie jest dobra? coz za kapitalny argument. a tak sie zawsze szczyciles tym, ze potrafisz przytoczyc argument na poparcie wlasnego zdania.
znasztyli chlopaczku chociaz ta plyte? czy naprawde opierasz sie na discoteque?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Adrian on 09 Gru 2007 04:45

co zlego to oni.. zupelnie jak pis z PO...

Nie no. Ja nie im zarzucam, ze dostają nagrody za darmo tylko tym od Grammy, że im dają za wszystko.

tyle ze wlasnie ludzie Staring uwazaja za wybitne, a ty jestes chyba jednym z niewielu, co jej nie rozumie...

Ale ja tutaj nie mówie o fanach U@ którzy może uważają ja za wybitną inni w większości albo jej nie znają albo jest im obojętna ew nie lubią.
To tak jakbym ja mówił, ze WSYCGHome jest wybitną światową piosenką i wszyscy ją lubią xD Zapewne niewiele osób ja słyszało.

w ogole co ty masz do tej piosenki poza tym, ze jest z POP?

To że jest dobrą piosenką, którą lubie ale nie jest to dzieło wybitne.

If God Will send His Angels tez jest z tego albumu, a nie przeszkadza jej to byc genialnym kawalkiem.

I tutaj moglibyśmy zacząc kolejny wątek xD

zalezy jaki hymn masz na mysli. ode mnie wyszlo to pojecie i ja mialam na mysli cos na zasadzie Rock Anthems - listy znanej chociazby z MTV2Europe. Dlatego nie uzylam w stosunku do nich okreslenia "hymnu w historii muzyki", bo zeby takim sie stac, to w naszej kulturze trzeba zazwyczaj czekac od 10 do 20 lat. Ale swiatowym hymnem znaczy sie czyms, co na stale weszlo do swiatowej kultury. 3/4 zespolow nie potrafi sie pochwalic nawet jedna taka piosenka. U2 robi to za kazdym razem.

No ok. Fakt U2 potrafią robić dobre piosenki i dlaczego czekam na nowy album.

znaczy sie nie jest dobra bo nie jest dobra?

Nie znaczy się, że jakby miało to genialne przesłanie to i tak by to jej nie uratowało, bo samo przesłanie nie wystarczy trzeba to jeszcze dobrze "opakować" a ta płyta ma słabe opakowanie (moim zdaniem).

znasztyli chlopaczku chociaz ta plyte?

Jako fan U2 powinienem się obrazić :P
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Gina on 09 Gru 2007 04:49

seriously i mozecie zaczynac tyle watkow ile checie :P
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 09 Gru 2007 05:29

Gina napisał(a):seriously i mozecie zaczynac tyle watkow ile checie

serio nie wiem czemu tylko nasze offtopowanie jest tak traktowane XD zwlaszcza ze w sumie nadal jest zwiazane z tematem :P

ale jak tam szef kaze ;) odpowiadam tutaj, poza jednym:
Adrian napisał(a):Ja nie im zarzucam, ze dostają nagrody za darmo tylko tym od Grammy, że im dają za wszystko.

skoro nie dostaja za darmo, to znaczy ze dostaja za cos. znaczy sie ze grammy im sie nalezy. proste. nie ich wina, ze im sie za wszystko nalezy no XD a przynajmniej bardziej niz pozostalym :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 10 Gru 2007 01:29

Temat jest ze BJ sa nominowani do Grammy XD Zreszta, myslalam ze jak bedziecie rozmawiac w temacie o U2 to bedziecie mogli pogadac o wszystkich aspektach dotyczacych zespolu bez textow typu "nie napisze, bo to zbyt duzy offtop" :P Ale jak widac sie pomylilam, bo Adriana najwidoczniej rajcuje tylko dyskutowanie w dziale o BJ... hyh :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Adrian on 10 Gru 2007 04:42

Ok. Niestety nie mam czasu odpowiedzieć na ostatnie posty Days i niestety ni ebęde miał bo nie będę miał dostępu do neta przez jakiś czas. (nie cieszcie się kiedyś wrócę :P )

Podsumowując - U2 dostaje nagrody za coś ale często te nagrody powinni dostać inni artyści (oczywiscie wg mnie).
A do BJ - gratuluje nominacji chociaż nie wierze, ze dostaną nagrodę.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Days on 10 Gru 2007 05:37

Gina napisał(a):Temat jest ze BJ sa nominowani do Grammy

nieeeee XD temat jest Grammy 2008 :P Ginus, gdzie twoja precyzyjnosc :P

Gina napisał(a):ze jak bedziecie rozmawiac w temacie o U2 to bedziecie mogli pogadac o wszystkich aspektach dotyczacych zespolu bez textow typu "nie napisze, bo to zbyt duzy offtop" :P Ale jak widac sie pomylilam, bo Adriana najwidoczniej rajcuje tylko dyskutowanie w dziale o BJ...

tak jak pisalam wczesniej - nie zauwazylas, ze Adrian o U2 wspomina zawsze w kontekscie BJ. w sensie jeden wielki komplex - bo U2 sa doceniani, a BJ nie :P a czemu? aaaa tego sie nigdy nie dowiemy, bo wlasnie napisal, ze nie odpowie teraz, bo neta nie ma... jak bedzie miec, to tez nie odpowie, bo zapomnie... i o U2 dowiemy sie znowu przy okazji tematu o BJ nie dostajacym czegos, co wg Adriana im sie nalezy, a nie tak jak U2... wredne szmiaciarze takie dobre piosenki pisza i wszyscy ich doceniaja, a BJ to nie... bubuhubu XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 10 Gru 2007 05:56

oj ja wiem jak sie temat nazywa bo sama nazywalam, ale poniewaz jest w dziale o Bon Jovi to mysle ze mozna wysnuc takie smiale domniemanie ze dotyczy Bon Jovi i ich nominacji a nie nagrod ogolnie :lmao: Gdyby byl w moim dziale - no problem XD

I ja rozumiem ze Adrian moze miec kompleks, nie rozumiem tylko wszyscy mamy o tym czytac w kazdym temacie, wiec jakby sie uzewnetrznil w odpowiednim to chyba wszyscy bysmy odetchneli, no ale rozumiem ze not this time XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 10 Gru 2007 07:01

Gina napisał(a):oj ja wiem jak sie temat nazywa bo sama nazywalam, ale poniewaz jest w dziale o Bon Jovi to mysle ze mozna wysnuc takie smiale domniemanie ze dotyczy Bon Jovi...

oh, I'm just teasing ;) czasami to sie dzieje samo z siebie i nad tym nie panuje XD

Gina napisał(a):I ja rozumiem ze Adrian moze miec kompleks, nie rozumiem tylko wszyscy mamy o tym czytac w kazdym temacie, wiec jakby sie uzewnetrznil w odpowiednim to chyba wszyscy bysmy odetchneli

no juz tyle razy jak zaczynal z U2, zwracano mu uwage, by poszedl do odpowiedniego tematu, ale on jakos nie moze XD chyba to jakies jest samowyzwalajace sie ;) a w sumie zawsze mozna nie czytac ;) a potem jak juz sie dyskusja skonczy, to przyjsc z narzedziami adminowskimi i wyciachac w cholere XD

aaaaaaaaaaanyway wracajac do temat :P stawiam, ze nie dostana. who's with me? XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 10 Gru 2007 07:12

a ktos sadzil ze za country dostana ? :lmao: Mnie juz nic nie zaskoczy :P Zreszta oni tez. I juz wiem jaka bedzie kolejna plyta, taka sama, bo skoro takie przynosza im nominacje to pewnie ego Jona czuje sie lechtane niezmiernie :P

i one more thing, no ja wlasnie uwazam ze to ciekawe jest, i zdecydowanie nie-do-wyrzucania jak sie dyskusja konczy ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 10 Gru 2007 07:26

Gina napisał(a):taka sama, bo skoro takie przynosza im nominacje to pewnie ego Jona czuje sie lechtane niezmiernie :P

ej ale moze by tak zauwazyl, ze skoro nominacje w coraz ciekawszych kategoriach koncza sie na byciu tylko nominacja, to moze jednak trza by cos zrobic, zeby w koncu wygrac... tak wiem XD to nie o Jonie :P

Gina napisał(a):no ja wlasnie uwazam ze to ciekawe jest, i zdecydowanie nie-do-wyrzucania jak sie dyskusja konczy Wink

w sensie ty to czytasz? bo no ja sie przyznam, ze jak sie nie udzielam, to olewam :P i mialam podobna wizje innych - w sensie skoro sie nie udzielaja, znaczy lata im to i nie czytaja na pewno ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 14 Gru 2007 04:47

Days napisał(a):w sensie ty to czytasz?

czytam :) mam zboczenie wyniesione z acm.pl generalnie tam swojego czasu byly same dyskusje tego typu (znaczy inaczej podobne, bo na rozne tematy XD) i no sie wkrecil czlowiek i czytal wypracowania i mial rozrywke np) i mi zostalo :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Aktualności