Destination Anywhere

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

Postprzez NiKKi Rebel on 28 Lis 2002 02:12

To ja tez napisze o tej płytce. Strasznie ja lubie. Słuchajac jej nie ma u mnie takiego czegos :crazyeyes: , ze biorę o songa, czy 2 dalej, bo go nie trawię. Wszystkie piosenki z tej płytki po prostu kocham.
niestety, jestem nie u siebie na kompie, i nie moge opisac kazdego z utworków :evil: :evil: :evil:

QUEEN OF NEW ORLEANS - 10/10
JANIE, DON'T TAKE YOUR LOVE TO TOWN - 10/10
MIDNIGHT IN CHELSEA - 9/10
UGLY -10/10
STARING AT YOUR WINDOW - 9/10
IT'S JUST ME - 9/10
DESTINATION ANYWHERE - 10/10
LEARNING HOW TO FALL - 10/10
NAKED - 9/10
LITTLE CITY - 10/10
AUGUST 7, 4:15 - 12/10
COLD HARD HEART 9/10

Jak widac płytkę cenie sobie bardzo. Jon odwalił kawał dobrej, roboty :wink:

Dlaczego tak mało osób komentuje??? 0X 0X

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Gina on 28 Lis 2002 03:26

Słuchajac jej nie ma u mnie takiego czegos , ze biorę o songa, czy 2 dalej, bo go nie trawię. Wszystkie piosenki z tej płytki po prostu kocham.

No ja tak na pewno nie mam....
Lubie tylko czesc kawalkow z tej plyty [ queen, janie, staring at, destination, august ] - ale i tak uwazam ze mile swietne ja dziela od Blaze... oki jest inna ale jak dla mnie za smetna [ niektore kawalki ] i wogole nie czuc rocka...

QUEEN OF NEW ORLEANS - 6/10 - jeden z lepszych kawalkow

JANIE, DON'T TAKE YOUR LOVE TO TOWN - 6/10 - jak wyzej

MIDNIGHT IN CHELSEA - 5/10 - kiedys lubilam teraz mnie nudzi.. ale text fajny

UGLY -6/10 tak jak 1 i 2

STARING AT YOUR WINDOW - 7/10 ja lubie ..i to bardzo... moze dlatego ze sie utozsamiam z textem.. moze dlatego ze jest fajna.. nie wiem..

IT'S JUST ME - 5/10 text jest czadreski i jak mam dola nawet lubie sobie posluchac... ale na dluzsza mete mnie nudzi

DESTINATION ANYWHERE - 9/10 - bez watpienia jeden z najlepszych numerow

LEARNING HOW TO FALL - 5/10

NAKED - 5/10

LITTLE CITY - 5/10

AUGUST 7, 4:15 - 8/10 jak przy destination

COLD HARD HEART 3/10 przy tym po prostu usypiam...

jak dla mnie ehh mogl sie bardziej postarac...

Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: łdz

Postprzez JULIA on 04 Sty 2003 00:48

Ta płyta była jedną z moich pierwszych.kiedy ją kupiłam to byłam bardzo happy i słuchałam jej codziennie przez 4 miesiące.Mimo to nie znudziła mi się i nadal czesto jej słucham. No więc:

1. Queen Of New Orleans 10/10
2. Janie Don`t Take Your Love To Town 10/10
3. Midnight In Chelsea 10/10
4. Ugly 10/10
5. Staring At Your Window With A Suitcase In My Hand 10/10
6. Every World Was A Peace Of My Heart 10/10
7. It`s Just Me 10/10
8. Destination Anywhere 10/10
9. Leaning How To Fall 10/10
10. Naked 10/10
11. Little City 10/10
12. August 7, 4:15 10/10
13. Cold Hard Heart 10/10

Cóż,ocena jest jasna i nie musze już chyba nic dodawać.
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Anonymous on 07 Sty 2003 05:10

hej

Queen- 7/10- jedna z lepszych piosenek na poczatku podobala mi sie bardzo potem jednak znudzilem sie
janie-9/10 BARDZO mi sie podoba text
midnight-3/10 text ladny ale brzmi prawie jak kolysamka
ugly 8/10- uderzylo we mnie swym prawdziwym tekstem kazdy z nas sie czasem czuje ugly
starring at your window 5/10-nie wiem czemu ale ta piosenka nigdy nie zostawila na mnie zadnych emocji
every word- 10000000000/10- jedna z 6 piosenek BJ ktorej daje ponad maxa:-)
its just me- 3/10 nuda
destination anywhere- 10/10 genialna piosenka
learning how to fall 10/10 kiedys byla moja ulubiona piosenka
naked 1/10 nawet nie chce mi sie mowic moim zdaniem wielka porazka
little city-?/10 sluchalem tej plyty miliony razyn a ta piosenka jest niezauwazalna:-) jesli dobrze pamietam to w okolicach 5
august 7 4:15 10/10 zaje***ty tekst
cold hard heart 2/10- przynudza
ogolniie to mi sie ta plyta bardzo podoba
z 8 ktore posiadam( crush, bounce, 7800 fahrenheuta, new jersey, blaze of glory, crossroads, these daysdestination anywhere) jest na 2 miejscu
Anonymous

Postprzez Klaudia on 01 Lut 2003 23:58

"Destination Anywhere" - bardzo dobra płytka, ale w moim "rankingu" nie pobiła "Blaze Of Glory" ;)

Queen Of New Orleans 10/10
Janie, don't take your love to town 9/10
Midnight in Chelsea 9,5/10
Ugly 9/10
Starting at your window 10/10
It's just me 7/10
Destination Anywhere 10/10
Learning how to fall 9/10
Naked 8/10
Little City 7/10
August 7, 4:15 11/10
Cold hard heart 6/10

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

DA

Postprzez Pyza on 23 Lis 2003 04:08

Ale z was dzieciaki! Aż się nogi podemną ugięły. Najbardziej podoba mi się wypowiedź Myryard, bo widać że zna się na rzeczy. Nie rozumiem jak można powiedzieć, że omijam jakąś piosenkę bo mnie nudzi itd. Jak chcesz słuchać ulubianych kawałków to może sobie je przegraj na osobną płytę a tą co posiadasz oddaj ubogim. :crazyeyes: Jak możecie szufladkować swój umysł! Przecież teksty typu " lubiłem/łam ją ale mi się znudziła, a teraz to nawet pomijam są poniżej godności sympatyka muzyki BJ. Dalej umieszczanie DA w grupie płyt BJ na drugim miejscu jest conajmniej nie na miejscu. A opinia że w DA nie czuć rocka, to już hańba. Moi mili młodziuśińscy, czy wy w ogóle wiecie co to jest ROCK!
mUSZĘ WAS ROZCZAROWAĆ ALE MUZYKA ROCKOWA NIE MA NIC WSPÓLNEGO RZĘDEM MOCNYCH GITAROWYCH RIFÓW!!! Poczytajcie sobie leksykon muzyki rozrywkowej. To co zwykło się obecnie nazywać rockiem to nic innego jak poprock, gatunek stworzony zresztą przez BJ, którzy na SWW po raz pierwszy w historii rocka wprowadzili gitary do muzyki pop i dzięki temu możliwe były "Cryin' " Aerosmith i rewolucyjna zniana styla The Rolling Stones. Bowiem oba te zespoły w latach 60 i 70 grały rocka w dosłownym znaczeniu tego słowa. Był to surowy bit basów, porywająca gitara (najczęściej jedna w zespole) i wrzaskliwy głos wokalisty który był również swoistym instrumentem. I dlatego AD jest niemal stricterockowa, bo powraca do korzeni rockowej surowej melodyki, do tego jest patriotycznie, do są elementy klasycznego country, jak w "August 7; 4;15 " . Gdyby zdjąć loppy to uzyskaliśmy by coś postnirvanowskiego, bo są i tu elementy undregrandowe. NAtomiast to co jest zachwycające na tej płycie to całkowicie rewelacyjny wokal Jona. Ciepły, lekko przytłumiony z wyraźną próbą zmierzenia się z włoskim pochodzeniem Jona, co wyraźnie słychać w "Ugly" , zaśpiewanym z włoskim kolorytem cechującym festiwal Piosenki Włoskiej w San Remo(czyli ze ściśniętym gardłem, z manierą wręcz pijacką + atmosfera spelunki jakich pełno we Włoszech). To daje całości niespotykany klimat, surową rockową nutę , Jon ozdania zamszowym, soulowym niemal głosem. Co do "I'ts just me" to perła tego zbioru myśli artysty. Wstęp jest genialny, ja się zawsze nabieram , że gdzieś kapie woda... To wszystko. Być może mnie poniosło ale ludzie zmondrzejcie i zastanówcie się czy rozumiecie przekaz artysty, czy widzicie jego wędrówkę w głąb siebie, na ile on do was trafia i nie mówcie "ta piosenka jest nudna" lub "nie trawię jej", ale róbcie wszystko by zrozumieć intrncję twórcy. Wsłuchajcie się w tekst, sami spróbujcie go sobie przetłumaczyć, a dopiero potem zastanówcie się czy śrobki urzyte od przekazania utworu są właściwe, czy współgrają z emocjami, co z barwą głosu itd. Zróbcie analizę każdego słowa a potem oceńcie całość. Moim zdaniem Jon pokazał nam całego siebie. Spełnił swoje marzenie i nagral płytę na granicy r`n`b i klasycznego rocka. Pokazał swoje fascynacje muzyczne bo raz śpiewa jak Bruce Springstin w "Staring at..." gdzie indziej pobrzmiewa Elvis. TU JON ZAMYKA SWOJĄ AMERYKAŃSKĄ DUSZĘ W OKREŚLONYCH RAMACH. jEST SOBĄ, A NIE MASZYNKĄ DO ROBIENIA PIENIĘDZY. Pomyślcie o tym. A tak by the way Wiecie dlaczego kariera BJ nakręcane u progo lat 90 albumem "keep the Faith" załamała się gwaltownie po TD? Posłuchajcie obu tych płyt i zabaczcie ile mają wspólnego. Jon nagral bardzo osobisty album jakim jest DA, bo gdyby zespól poszedł dalej ścieżką ustaloną przez TD zszedł by najpewniej do podziemia. A tak macie swoje "It's my life" . Utrzymanie willi też kosztuje. .. :fade in:
Pyza

Postprzez sdms on 23 Lis 2003 04:33

Ale z was dzieciaki! Aż się nogi podemną ugięły. Najbardziej podoba mi się wypowiedź Myryard, bo widać że zna się na rzeczy. Nie rozumiem jak można powiedzieć, że omijam jakąś piosenkę bo mnie nudzi itd. Jak chcesz słuchać ulubianych kawałków to może sobie je przegraj na osobną płytę a tą co posiadasz oddaj ubogim. Jak możecie szufladkować swój umysł! Przecież teksty typu " lubiłem/łam ją ale mi się znudziła, a teraz to nawet pomijam są poniżej godności sympatyka muzyki BJ. Dalej umieszczanie DA w grupie płyt BJ na drugim miejscu jest conajmniej nie na miejscu. A opinia że w DA nie czuć rocka, to już hańba. Moi mili młodziuśińscy, czy wy w ogóle wiecie co to jest ROCK!
Być może mnie poniosło ale ludzie zmondrzejcie i zastanówcie się czy rozumiecie przekaz artysty, czy widzicie jego wędrówkę w głąb siebie, na ile on do was trafia i nie mówcie "ta piosenka jest nudna" lub "nie trawię jej", ale róbcie wszystko by zrozumieć intrncję twórcy.

kilka uwag ode mnie...
Po pierwsze chyba nie wiesz co to jest wolna wola, tolerancja i wolność słowa. Po raz któryś już piszę (i nie tylko ja zresztą o tym pisałem), że każdy ma prawo do wyrażania swoich własnych opini tak długo jak długo nie obraża innych.. I tu przechodzimy do punktu drugiego... Otóż następnym razem radzę przemyśleć swoją wypowiedź zanim napiszesz coś co ktoś inny może odbrać jako obelgę, bądź obrazę... Pisząc 'ludzie zmondrzejcie' insynuujesz, że ci, którzy mają takie a nie inne zdanie są głupi, bądź też głupsi od ciebie... No niestety wątpię, zresztą nawet jeśli to tobie nic do tego..
w ogóle to nie rozumiem jak można oskarżać kogoś o głupotę samemu wypowiadając się na poziomie przedszkolaka... Bez obrazy oczywiście, ale mogłabyś popracować nad ortografią i interpunkcją, bo twoja wypowiedź w kilku miejscach staje się niezrozumiała....

A co do DA, to ja uważam tą płytę za przełomową... O tyle przełomową, że zamknęła pewną erę w twórczości Bon Jovi, a rozpoczęła kolejną... I dzięki temu mamy Crush'a, Bounce i TLFR... I proszę nie mówić, że DA nie ma nic wspólnego z BJ, bo w końcu to Jon jest liderem grupy, a jako lider napewno ma decydujące zdanie w zespole. Podsumowując uważam, że na płycie są zarówno dobre jak i złe piosenki, a nie będę ich oceniał jedna po drugiej, bo to nie ma sensu... płyta ogólnie jest niezła... Ocena 7.5/10.

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Kourin on 23 Lis 2003 07:30

Komentując mocno niedojrzałą wypowiedź Pyzy zacytuję mego kochanego profesora od historii sztuki:

"Patrząc na obraz nie macie oceniać go przez pryzmat twórcy, tylko macie ocenić, czy jest to dzieło wartościowe, czy nie. Nie ma obchodzić was, czy to nalmalował pedofil, morderca, kaleka czy artystokrata - zwracajacie uwagę na technikę, wykonanie, zastosowanie perspektywy czy symbolikę, a nie na to, kto to namalował."

Osobiście bardzo lubię Destination, ale w oceny bawić się już nie będę, bo mnie ta zabawa znudziła. Trudno jest przełożyć uczucia na cyfry, a nigdy nie miałamn głowy do matematyki.

Dodatkowo powiem, że kocham ludzi, którzy się wywyższają.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Gina on 23 Lis 2003 21:19

ehh zgadzam się załkowicie z Kourin... :hug:

a dodatkowo to tak mnie wczoraj naszło
`przepraszam że nie traktuje da za album bj i kontynuację td tylko za osobiste dzieło jona. przepraszam że usypiam zawsze słuchając Little City i Cold Hard Heart , ogólnie to przepraszam za moje osobiste odczucia słuchając muzyki, w ogóle za wszystko przepraszam. muszę chyba "zmondrzeć"` :lmao: :lmao: :lmao:

Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: łdz

Super

Postprzez Adrian on 05 Gru 2003 22:55

1. Queen Of New Orleans 10/10
2. Janie Don`t Take Your Love To Town 7/10
3. Midnight In Chelsea 10/10
4. Ugly 8/10
5. Staring At Your Window With A Suitcase In My Hand 9/10
6. Every World Was A Peace Of My Heart 9/10
7. It`s Just Me 10/10
8. Destination Anywhere 10/10
9. Leaning How To Fall 5/10
10. Naked 5/10
11. Little City 5/10
12. August 7, 4:15 10/10
13. Cold Hard Heart 10/10
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

DA

Postprzez Pyza on 15 Gru 2003 01:52

Moi mili lekko się was użądli już tyle wzburzenia w waszych wypowiedziach. Bardzo mi się podobała wypowiedz prof. od plastyki. Muszę jednak powiedzieć, że nie miałam zamiaru nikogo urazić. Powiedziałam to co chciałam powiedzieć i już. Nie było to chyba wielką szkodą dla waszej psychiki. Co do ortografii itd. to jestem dysortograficzką a jak jestem powodowana wielkim wzburzeniem to się nie zastanawiam nad pisownią. Co do Sdms to pewnie i tak mnie już nie lubi w związku z moją napaścią o radio Bayern 3 i nie uwzględnienie różnicy czasu, ale to już inna rzecz. Podadto bardzo się cieszęże już zdrów i o własnych siłach napisał to co napisał. Naprawdę się cieszę. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi pewnej forowiczce, która cytuję, napisała " Ja też kiedyś lubiłam Jona (...) ale człowiek z wiekiem mądrzeje i dlatego teraz bardzo lubię Ritchiego" myślę że wszystkie miłośniczki Jona poczóły się bardzo podbudowane. w ogóle wkurza mnie jak ktoś pisze , że z Jona się wyrasta, a Ritchie jest tym co napędza wózek zwany BJ. Niestety moi państwo DA pokazuje w jakim kierunku podąrzył by Jon gdyby śpiewał sam. A Ritchie rozwinał się przy Bj znakomicie, zresztą sam o tym doskonale wiedział, bo mógł przecież przyjąć bardziej lukratywną propozycją od zespołu THE KISS, który był wtedy u szczytu popularności (chodzi o lata 80s). Postanowił jednak zaryzykować u baku Jona. A DA to jest najlepszy , surowy AMERYKAŃSKI rock w najlepszym wydaniu. I zaklinam was nie traktujcie tego jako przełomowy album w historii BJ, bo tak nie jest i tu się zgadzam z Giną. A jeżeli AD miało by wpływ na jakość Crush i Bonuce to były by to dalece mniej komercyjne płyty, zato pełne lirycznych niuansów. Ale w końcu utrzymanie domków w jakich mieszkają Bondzojki też kosztuje. I to tyle.
Pyza

Postprzez kkglitter on 25 Mar 2007 23:02

Yeah, cool disc. Sounds very current and unlike anything Jon has done b4. Standout tracks are definitely Queen Of N. Orleans , title track, and Staring at Your Window.
kkglitter
Get Ready

Od: 25 Mar 2007 05:12

Postprzez Days on 04 Lis 2007 23:02

az mnie planowany Song Battle zmusil do zajrzenia tutaj i kurde no... nie ma mojej recki... jeez.. jak to mozliwe :|

musze sobie sciagnac DA, bo zostalo w domu i napisac recke, ale no... bedziecie mnie bic, jak sie zgodze (wow) z Pyza w kilku kwestiach XD nie w sensie napadania na ludzi, bo to no... nie moja dzialka :P ale no:
Anonymous napisał(a):A jeżeli AD miało by wpływ na jakość Crush i Bonuce to były by to dalece mniej komercyjne płyty, zato pełne lirycznych niuansów

prawde rzekla no... :P chociaz DA to na pewno do r'n b blisko nie ma, ale no troche racji imnsho miala :P i ojej naprawde mi sie zachcialo sluchac tej plyty...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Destination Anywhere

Postprzez sylor1 on 28 Cze 2008 16:13

http://bonjovi.ddl2.pl/
znakomita strona o naszym
ulubionym zespole
* codziennie świeże newsy
* biografie zespołu
* wywyiady
* wiedografie
* ciekawe linki do nieznanych Wam filmów Bon JOVI
MUSISZ TO ZOBACZYĆ
sylor1
Get Ready

Od: 28 Cze 2008 15:59

Destination Anywhere

Postprzez johnbonjovi14 on 11 Lis 2008 15:36

http://bonjovi.ddl2.pl/

zobacz to , ściągniij film destynation anywhere

http://bonjovi.ddl2.pl moja strona o Bon Jovi ciekawe newsy każdego dnia nowe po polsku i angielsku polecam
johnbonjovi14
Get Ready

Od: 28 Mar 2008 03:54

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt