Live Earth 2007

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Postprzez Gina on 09 Lip 2007 01:38

i one more thing
Adrian napisał(a):Rihanna - przyjemny występ, ale nic specjalnego.

jesli http://www.youtube.com/watch?v=jjaC7CWY4dk TO jest przyjemne dla kogokolwiek to ja nie mam pytan XD

I glos Jona (sobie wlasnie LOPa obejrzalam) serio... nie moge wyjsc z podziwu caly czas :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 09 Lip 2007 02:07

Gina napisał(a):Shaki ma tam czachy? nie widzialam

no tam jest taki napis "to those who love rock we salute you" czy jakos tak XD normalnie uwielbiam ta koszulke XD

i bosz poszukaj mi tej Mandi bo nie moglam jej znalezc, a przegapilam to przy glosnikach, czymkolwiek by to bylo, o czym mowisz XD

Gina napisał(a):Podobno na nowej plycie ma ich wiecej spiewac rotfl

to bedzie nowa plyta??? a ja myslalam, ze Nicole idzie solo XD

Adrian napisał(a):Niestety publika nie poszła za Stingiem

bo najwyrazniej publika to cipy XD poszli za Who Says XD mowi samo za siebie :P

Adrian napisał(a):Dobra, żeby nie było że to olałem. Sama chciałaś Smile

Poniżej to co mi sie nie podobało w piosence.

po tym, co tu zaprezentowales, to chyba nie chcialam tego XD no sorry, ale hm.. w ogole slyszales kiedys Shaki na zywo? przeciez ona tak po prostu spiewa. bawi sie glosem. bawi sie piosenka. tonacja tez. ona taki ma po prostu styl. czasami troche przesadza - jak mi rozwalila jedna piosenke na Tour of the Mongoose (dokladnie Octavo Dia), to ja myslalam ze walne. zachcialo jej sie wygibasow wokalnych. ale tu bylo to normalnie. a w ogole DB polega na tym, ze sie je tak spiewa. niektore rzeczy Shaki akcentuje bardziej, innych nie ma sensu. zwlaszcza, ze zwrotka jest tak skonstruowana, ze tam sie scisza na koniec. ale dobrze bylo slychac, co tam jest. naprawde - zalecam wizyte u laryngologa XD

a z tym, ze nie weszla w melodie w czescie MOWIONEJ, to mnie rozwaliles. weszla w tempo i to bylo wazne. jak sie mowi, to zazwyczaj bez melodii :P chyba, ze pochodzisz z kresow :P
a no i gdzie ten drugi raz XD skoro juz piszesz takie rzeczy, to porzadnie ;)

Adrian napisał(a):Ogólnie nie lobię jak ktoś śpiewa coś raz głośno a raz cicho. Z jednej strony rani uszy jak się niespodziewanie wydrze krzycząc jedno słowo albo jak śpiewa normalnie i koniec tak cicho że nie wiadomo co tam szepcze.

hm... no kazdy jakies rzeczy lubi i nie lubi, ale naprawde nie wiem o co chodzi z tym glosno-cicho XD akcentowanie niektorych slow, gdy sie spiewa jest trickiem normalnym i powszechnym i kazdy to robi, ale no byc moze po prostu nie lubisz glosu Shaki, bo ona to robi w specyficzny sposob...

Adrian napisał(a):niestety tylko Shakira tak "jeździła" głosem.

bo tylko ona ma TAKI glos?

a swoja droga dala czasu w Inevitable z tym, jak pociagnela na koniec...
Adrian napisał(a):a można wejść i z publicznością się bawić.
Z taką muzyką to raczej ciężko się bawić z publiką, ale zapewne się da.
Nie widziałem żeby mieli jednak kontakt z publiką.

dziwny sposob oceniania koncertow - nie kazdy gra koncert tylko po to, zeby se posciskac z fanami (enrique XD). rozumiem, ze kontakt z publika jest wazny, ale nie jest kluczowy no. zwlaszcza, ze to zalezy tez od publiki, a granie Smashing Pumpkins na pewno nie nalezy do takiego mainstreamu, zeby zaraz wszyscy byli happy i krzyczeli z nimi razem it's alright XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Adrian on 09 Lip 2007 02:45

a z tym, ze nie weszla w melodie w czescie MOWIONEJ, to mnie rozwaliles. weszla w tempo i to bylo wazne.

Punkt dla Ciebie bo poprawiłem to, ale widocznie coś się cofnęło .

Tutaj wygląda to jakby nie zdążyła sobie ten mikrofon poprawić i minimalnie nie trafiła. No i poniższy link świadczy o tym, ze jednak się poślizgnęła na Live Earth.

http://www.youtube.com/watch?v=8RtESOQ1HXM

Specjalnie sprawdziłem inne jej występy i powiem tak. Z jednej strony na jednym video zagrała podobnie ale na drugim (ten co podałem) śpiewa wszystko głośno i wyraźnie. Co prawda ścisza, ale jak ściszy to da się zrozumieć co śpiewa.
hm... no każdy jakieś rzeczy lubi i nie lubi, ale naprawdę nie wiem o co chodzi z tym glosno-cicho XD akcentowanie niektorych slow, gdy sie spiewa jest trickiem normalnym i powszechnym i kazdy to robi, ale no byc moze po prostu nie lubisz glosu Shaki, bo ona to robi w specyficzny sposob...

Tak jak mowie. Na tym linku co podałem też ścisza, ale jest to wyraźne.

dziwny sposob oceniania koncertow - nie kazdy gra koncert tylko po to, zeby se posciskac z fanami (enrique XD). rozumiem, ze kontakt z publika jest wazny, ale nie jest kluczowy no.

Ja najbardziej cenie w artystach to iż potrafią złapac kontakt z publiką. Osobiście nie lubię chodzić na koncerty gdzie artysta gra dobrze, ale ja mam z tego tylko tyle iż słyszę to na żywo. Jak wiem, ze coś takiego może być to włączam sobie koncert tego artysty na kompie i kładę się w wygodnym fotelu.
Smashing Pumpkins na pewno nie należy do takiego mainstreamu, zeby zaraz wszyscy byli happy i krzyczeli z nimi razem it's alright XD

Ale mimo wszystko myślę, ze jakiś kontakt z publiką nawet z taką muzyką można złapać np. coś powiedzieć czy przestać grać na chwile itp.
jesli http://www.youtube.com/watch?v=jjaC7CWY4dk TO jest przyjemne dla kogokolwiek to ja nie mam pytan XD

Bosz . Tego nie słyszałem i to na pewno nie jest przyjemne :)
http://www.youtube.com/watch?v=HMqJgnaEsS8

Ale ten występ mi się podobał i to niekoniecznie mówię o śpiewie :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Days on 09 Lip 2007 03:22

Adrian napisał(a):No i poniższy link świadczy o tym, ze jednak się poślizgnęła na Live Earth.

nie swiadczy o tym. swiadczy o tym, ze na jej wlasnym koncecie grala z odsluchem i z soundcheckiem wczesniej. miala wlasny zespol akustykow, ktorzy dopasowali urzadzenia tak, by zbieraly odpowiednio dane tony.
a tu byl festiwal - bez soundchecku, bez odsluchu. pewnie tez nie jej akustyk i nie przez nia ustawiane equalizery. takie prawa festiwalu.

a poza tym:
Adrian napisał(a):Z jednej strony na jednym video zagrała podobnie ale na drugim (ten co podałem) śpiewa wszystko głośno i wyraźnie.

to sie nazywa kilka roznych sposobow spiewania danej piosenki live. nie kazdy wychodzi na koncert i gra piosenke od poczatku do konca, tak jak na plycie. ba! zazwyczaj tak sie nie robi, bo po co...

Adrian napisał(a):Na tym linku co podałem też ścisza, ale jest to wyraźne.

tak jak mowilam wczesniej (pomijajac wywod o akustyce i akustykach) - ja tam wszystko wyraznie slysze na tym z LE XD

Adrian napisał(a):Ale mimo wszystko myślę, ze jakiś kontakt z publiką nawet z taką muzyką można złapać np. coś powiedzieć czy przestać grać na chwile itp.

no wlasnie niekoniecznie. niektorzy sa za bardzo specyficzni, by byc uwielbianym przez cala publike. zwlaszcza taka przypadkowa. a przestac grac i cos powiedziec... hm... nie kazdy do tego sie nadaje. niektorzy fajnie gadaja, ale niektorzy tak pieprza, ze juz by lepiej bylo jakby nic nie mowili...
dla mnie kontakt z publika tez jest wazny, ale no mowie - zalezy w glownej mierze od publiki.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 09 Lip 2007 03:36

Days napisał(a):i bosz poszukaj mi tej Mandi bo nie moglam jej znalezc, a przegapilam to przy glosnikach, czymkolwiek by to bylo, o czym mowisz XD

oki poszukam i podam, ale musze przeszukac wszystko bo nie pamietam pod koniec ktorej piosenki to bylo :lmao:

Days napisał(a):to bedzie nowa plyta??? a ja myslalam, ze Nicole idzie solo XD

bedzie bedzie. znaczy chyba anwetjuz jest, bo gdzies mp3 z singla promujacego widzialam, ale nie dalam rady przesluchac do konca XD ale wlasnie ostatniotez sie zdziwilam, ale przeczytalam gdzies ze Pussycatow tez ma byc kolejna plyta... zobaczymy :lmao:

Adrian napisał(a):Ja najbardziej cenie w artystach to iż potrafią złapac kontakt z publiką. Osobiście nie lubię chodzić na koncerty gdzie artysta gra dobrze, ale ja mam z tego tylko tyle iż słyszę to na żywo. Jak wiem, ze coś takiego może być to włączam sobie koncert tego artysty na kompie i kładę się w wygodnym fotelu.

ja tez, dlatego Dickinsona kocham i uwielbiam ale...
Adrian napisał(a):Ale mimo wszystko myślę, ze jakiś kontakt z publiką nawet z taką muzyką można złapać np. coś powiedzieć czy przestać grać na chwile itp.

rozumiem ze nie kazdy musi byc az tak zywiolowy (np. Nosowska) ale jesli chodzi o Pumpkinsow to nie wiem o co chodzi (rotfl) w sensie lysy pogadal z publika - powiedzial za ma nadzieje ze nowa plyte ludzie kupia a nie sciagna jak inne XD
Days napisał(a):kontakt z publika tez jest wazny, ale no mowie - zalezy w glownej mierze od publiki.

to fakt, w sensie czasami sie zdarza gosc ktory naprawde jest dobry na scenie i zwykle ma dobry kontakt z widownia a trafi na taka bande pip ze szkoda gadac XD ale z drugiej strony tacy najlepsi najlepsi szolmeni sa w stanie i dretwe pipy rozgrzac...

ale zdecydowanie jakosci koncertu nie mozna ograniczac tylko do oceny czy ktos mial/nie mial kontaktu z publika...

Ale ten występ mi się podobał i to niekoniecznie mówię o śpiewie

Ta :lmao: Pussycaty i Rihanna.. samce jedne z was i tyle :P XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 09 Lip 2007 04:09

Gina napisał(a):bedzie bedzie. znaczy chyba anwetjuz jest, bo gdzies mp3 z singla promujacego widzialam, ale nie dalam rady przesluchac do konca

kurde ja juz nie wiem, bo ja chyba ich ostatnia piosenke co widzialam, to to bylo albo to z Aconem (fuj) albo z Timbalandem (fajne fajne XD)...

Gina napisał(a):rozumiem ze nie kazdy musi byc az tak zywiolowy (np. Nosowska)

hehehe moj sztandarowy przyklad na to, jak mozna zlapac kontakt z publika w ogole sie o niego nie starajac XD

Gina napisał(a):a trafi na taka bande pip ze szkoda gadac XD ale z drugiej strony tacy najlepsi najlepsi szolmeni sa w stanie i dretwe pipy rozgrzac...

no sluchaj. moj drugi sztandarowy przyklad - Corrsi w Sopocie. no takich pip to ja w zyciu nie widzialam. a nikt mi nie powie, ze Corrsi to nie potrafia tlumu rozruszac - laski wychodza na scene i juz panowie w podrygi. a w Sopocie to normalnie pozal sie boze... nic dziwnego, ze wiecej tu nie przyjechali...

no i czekam na Mandi XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 11 Sie 2007 01:17

Days napisał(a):no i czekam na Mandi XD

i sie nie doczekalas :( XD bo qrde pousuwali wszystkie linki chamy :> a jakos po stronach mandi nie chcialo mi sie biegac ;)

anyway, minuta z Jonnym : http://www.dailymotion.com/video/x2id1q ... th-b_music
Awatar użytkownika
Gina
mod

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Aktualności

Powróć do Aktualności