3 wasze ukochane kapele i dlaczego

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Days on 08 Lip 2007 23:19

Captain Kidd napisał(a):na niezbyt wysokim poziomie, to muzycznie i wokalnie to wszystko jest nadrobione.

hm.. Muniek wielokrotnie mowil, ze on nie umie spiewac, wiec no z tym wokalnie przesadzasz :P ma fajny glos, nie przecze, ale tez nie robmy z niego perfekcyjnego wokalisty ;) a muzycznie to t.love to tez nie jest wirtuozeria. i nie mowie - ja lubie naprawde sluchac ich starszych kawalkow, ale no na te nowe to nawet nie idzie poskakac, chyba ze szybko do toalety...

Captain Kidd napisał(a):Szczerze mówiąc lepiej trafia do mnie tekst tego pierwszego. No i od strony muzycznej też jest o wiele lepiej. A,że narzeka? Że śpiewa o tym, jak jest źle? On ma to do siebie. Napisał mnóstwo kawałków, w krtórych to robi. Taka po prostu jest rzeczywistośc, a on ją tylko opisuje.

i boszzzz... przeciez ja nie mowie, ze zle ze pisze o tym, ze jest zle. przeciez mowie, ze uwielbiam go za Warszawe i za Jest Super no... ale no Jazz jak sam przyznajesz, nie jest to szczyt mozliwosci tego zespolu - ani muzycznie, ani tymbardziej lirycznie, ani - o zgrozo - w dopasowaniu tematyki do klimatu.

cRaSh napisał(a):Moze dlatego ze jestem z Lublina i mam to na codzien i nikt mi nie musi przebierac w slowkach, zeby napisac jak jest Smile

nie mowie o przebieraniu w slowkach, ale o roznicy miedzy napisaniem tego na poziomie "jest super", a na poziomie "bo tutaj jest jak jest"... bosz, czegoz mnie ostatnio nikt nie rozumie.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez cRaSh on 08 Lip 2007 23:41

ale o roznicy miedzy napisaniem tego na poziomie "jest super",

Muniek opowiadal, ze kiedys na koncercie ludzie zaczeli go wyzywac i gwizdac i w ogole masakrycznie sie zrobilo, bo wzieli tekst jest super na powaznie...
Widac chcial sprobowac czegos co trafi do wszystkich. Nie mowie ze to dobrze, nie mowie ze to zle, mi sie w kazdym razie podoba ale rozumiem ze nie kazdemu musi.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 09 Lip 2007 00:01

cRaSh napisał(a):ze kiedys na koncercie ludzie zaczeli go wyzywac i gwizdac i w ogole masakrycznie sie zrobilo, bo wzieli tekst jest super na powaznie...

w sensie w taki sam sposob, jak Jonowi kiedys uwierzyli, ze "this ain't a love song" nie jest piosenka o milosci? XD bo jezeli tak, to hm... Jon po tym stwierdzil ponoc, ze nie bedzie pisal juz takich textow, bo jak ludzie go nie rozumieja, to znaczy ze trzeba prosciej... i masz co wyszlo :lmao:
jezeli Muniek zrobil to samo, to hm... w modernizmie takich dwoch panow, co to Wampir ma obok ich ulic wydzial - Przesmycki i Przybyszewski, mowili ze sztuka NIE POWINNA nigdy rownac w dol, ale ludzie powinni rownac w gore...

cRaSh napisał(a):mi sie w kazdym razie podoba ale rozumiem ze nie kazdemu musi.

no spoko, ja rozumiem (powiedzmy), ze moze sie to podobac (ale jak mi powiesz, ze bo tutaj jest jak jest i strach sie bac ci sie podobaja, to cie jebne XD), ale wolalam to przedyskutowac, bo mi trudno w to bylo uwierzyc XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 09 Lip 2007 18:43

Days napisał(a):hm.. Muniek wielokrotnie mowil, ze on nie umie spiewac, wiec no z tym wokalnie przesadzasz :P ma fajny glos, nie przecze, ale tez nie robmy z niego perfekcyjnego wokalisty Wink a muzycznie to t.love to tez nie jest wirtuozeria. i nie mowie - ja lubie naprawde sluchac ich starszych kawalkow, ale no na te nowe to nawet nie idzie poskakac, chyba ze szybko do toalety...

No zgadzam się. Ale sama mówisz, że mimo tego, że Muniek nie umie śpiewać, że muzycznie nie jest wybitnie, to wszystko fajnie razem brzmi i jest po prostu dobre. I o to chodzi :P Żądło np. zaśpiewane no, w kiepskim stylu, ale jest zajebiste. Piosenka - tam samo...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Days on 09 Lip 2007 18:50

Captain Kidd napisał(a):to wszystko fajnie razem brzmi i jest po prostu dobre.

mowie tak o starych kawalkach. w nowych sie tego nie dopatrzylam niestety :confuse:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 09 Lip 2007 19:12

To dziwne biorac pod uwage fakt, ze I Hate to najlepsza plyta od czasow Kinga :)

I no, mozesz mi jebnac XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 09 Lip 2007 23:33

cRaSh napisał(a):To dziwne biorac pod uwage fakt, ze I Hate to najlepsza plyta od czasow Kinga Smile

a to jest jakas autokratywna opinia czy jak? ze kazdy musi tak uwazac? XD dla mnie nic specjalnego. w sensie nie dopatrzylam sie nawet wybijajacych sie perelek. taka plaska, na jednym poziomie i troche nizszym niz sie spodziewalam :P moge tak uwazac, prawda? :>

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 12 Lip 2007 06:02

Days a wyobraz sobie tekst do jest super ale napisany w sposob 'normalny' tzn w stylu: mamy lipny rzad i do dupy prezydenta itd. No to w ten sposob mniej wiecej mial ten tekst wygladac i by wygladal gdyby Sidney Polak nie zaproponowal Munkowi napisania tekstu w ten sposob jaki ostatecznie znamy ;)
ot taka ciekawostka

jak z banalnoscia niektorych (!) fragmentow tekstu jezzu nad wisla moge sie zgodzic tak z brakiem kooperacji tekstu i muzyki totalnie sie nie zgadzam :)
Dla mnie ta piosenka to majstersztyk pod tym wzgledem. Ladunek emocji jest ogromny. Jednak napewno nie jestem obiektywny, mam z ta piosenka jedno zajebiste wspomnienie koncertowe i traktuje ja przez to bardzo emocjonalnie.

Tak naprawde to cala dyskusja rozbija sie o gusta i do niczego nie dojdziemy :) ja munka i jego tekstow bede bronil zawsze i na kazdej plycie znajduje piosenki na miare tych starych. Warszawa w mojej ocenie jest najlepsza piosenka T.love w karierze wiec porownywanie innych do tej wlasnie jest skazywaniem je na porazke. Natomiast inne teksty munka z tamtych czasow wcale nie sa lepsze od tych pisanych dzisiaj. Nowomowa w Nabranych, przestarzaly tekst Stanow albo anglojezyczne Dirty streets. Jednak dla mnie te teksty sa bardzo munkowe i przez to zajebiste choc moze do wysokiej poezji bym ich nie zaliczyl ;)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 13 Lip 2007 23:43

Tico, jak ta ciekawostka to prawda, to moze ja w swojej niewiedzy zawsze przecenialam Munka ;) i byc moze powinnam przeforulowac zdanie, ze nie tyle Muniek, co cale T.Love lirycznie schodzi dla mnie na psy ;)

Tico napisał(a):ak z brakiem kooperacji tekstu i muzyki totalnie sie nie zgadzam Smile

no ok ladunek emocjonalny ladunkiem emocjonalnym i gusta gustami, ale kurcze no piosenka jest niemalze biesiadna muzycznie. a najsmutniejszy jest tytul w zestawieniu z tym, bo jezeli nawet Jazz tu jest taki jaki jest... Co jest oczywiscie wierutnym klamstwem, od Ptaszyna Wroblewskiego powinni teraz zarobic w glowe saksofonem.
dla mnie muzyka sobie, text sobie. obydwa ponizej przyswajalnego przeze mnie poziomu... szkoda.
i to nie jest tylko tak, ze ja sie zmienilam, bo stare texty sa dla mnie fajne i np Stany bardzo lubie ;) Moze to nie tylko text. ta piosenka... w ogole i ta i ten caly gnijacy i w ogole ta plyta. no nie moge z niej wybrac nic.

a byc moze to wina RoXy FM - przez co dziennie sluchanie tej piosenki, moze naprawde ja strasznie ale to STRASZNIE znienawidziec...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music