3 wasze ukochane kapele i dlaczego

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez ZB on 22 Sty 2007 23:50

1) BON JOVI - idą w dziwnym kierunku. Chyba mają gdzieś swoich rockowych fanów. Najpierw pop, teraz county. Rozmieniają się na drobne. Po co? Dla kasy? Aby ciągle być na fali? Może nigdy nie byli na serio rockmanami, tylko nagrywali, bo się sprzedawało? Nie wiem... Może prywatnie są palantami (m. in. Jon)? Nie wiem. Ale chyba każdy ma czasem taki dzień, że WSYCGH brzmi całkiem nieźle... Kocham ich za to kim byli kiedyś, za to, że nie boją się zmian (nawet zdecydowanie nie na korzyść), za to że są teraz. Kocham ich muzykę (choć widzę, że robi się to wszystko liche)... KOCHAM. Dla mnie zawsze będą numerem 1.:pray: :horns:

2) AEROSMITH i GUNS N" ROSES - za całokształt hard rockowego grania.

3) AC/DC, The Doors, inni muzycy rockowi.

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez ania_ughr on 26 Sty 2007 23:22

u mnie rónież następuje drobna aktualizacja otóz:

1] pearl jam [po koncercie we wrześniu nie mogłabym wybrac innego zespołu]
2] soundgarden [dalej, za całokształt geniuszu cornella zarówno wokalnego jak i lirycznego- teksty dające prawdziwego kopa]
3] alice in chains - smutne, dołujące, porażające, prawdziwe aż do bólu

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez ROKITA on 20 Mar 2007 01:18

skid row - za wspanaile teksty,muzyke i wszytko

Monstrum - za wszytko za ten ogien co rozpala serca na koncercie

Bon jovi - za te piekne wspomnienia

jestem diab
Awatar użytkownika
ROKITA
Livin' On A Prayer

Od: 20 Lut 2005 04:59
Miejscowość: wroc

Postprzez Aeon on 20 Mar 2007 02:58

Tutaj także muszę się wypowiedzieć xD

1. Bon Jovi - dlaczego? Bo sprowadzili mnie na drogę ambitnej muzyki. Zaczęłam interesować się szeroko pojętym rockiem. Przez ostatni rok dzięki ich muzyce przetrwałam wiele ciężkich chwil, ale również świętowałam dużo dobrych. Każda z ich płyt ma w sobie to "coś". To "coś" co porywa. Podoba mi się ich "elastyczność" - umiejętność odnalezienia się w każdym czasie (czasami troszkę nie wychodzi, ale przymykam na to oko ;)).
2. Nickelback - ci dlaczego? Przede wszystkim dla cudownego głosu Chada Kroegera. To, moim zdaniem, jeden z lepszych głosów jakie kiedykolwiek słyszałam. Niektórzy sądzą, że to tania komercha, ale ja się nie zgodzę (chociażby ta opinia: "slodkie komercyjne pieprzenie, nie rozniace sie duzo od britney spears"). W ich utworach można się nostalgicznie zatopić, a także wyszaleć ;).
3. Guns 'n roses i wielu innych (w tym Goo Goo Dolls i Europe, a także Aerosmith).

Image
Awatar użytkownika
Aeon
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Mar 2007 05:30
Miejscowość: Seven Doors Hotel

Postprzez Captain Kidd on 20 Mar 2007 03:19

^ Nie no, pani ma dobry biust... gust znaczy się XD Ale Nickelback? :> Można tego trochę posłuchać dla zabicia czasu, ale bez przesady... Jedyna dobra piosenka to Animals, może jeszcze Rockstar, innych jakoś nie kojarzę :P

I u mnie chyba trójka się nie zmieniła zbytnio. Chociaż... Trudno by mi było wybrać tylko tyle dobrych zespołów. Ale na pewno byłoby to BJ, GNR i wszystkie zespoły Cornella + Chris solo XD My Chemical Romance, 30 Seconds To Mars, Muse... Nie, trójka to za mało ;P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Aeon on 20 Mar 2007 04:05

Captain Kidd napisał(a):Ale Nickelback? Można tego trochę posłuchać dla zabicia czasu, ale bez przesady...

De gustibus non disputandum est ;). Słucham ich nie od dzisiaj i uważam ich za jedną z lepszych kapel.
Captain Kidd napisał(a): My Chemical Romance

Dobra, ja mam Nickelback, a Ty MCR xD

Image
Awatar użytkownika
Aeon
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Arha on 20 Mar 2007 05:23

Ja też "mam" MCR ;] i nie uważam żeby to było coś złego "mieć" MCR, pomijając fakt, że wokalista nie umie śpiewać ;)
A poza MCR w kategorii tych najulubieńsiejszych to mój najukochańszy Tom Waits i Garbage :)

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Aeon on 20 Mar 2007 21:20

Do mnie jakoś MCR nie trafiło.
A na trzecie miejsce od dzisiaj również pojawia się u mnie zespół Van Halen ;)

Image
Awatar użytkownika
Aeon
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Days on 21 Mar 2007 01:08

ja bym generalnie musiala pozmieniac na 2 i 3 miejscu, bo bym tam juz nie potrafila wybrac jednej kapeli.
czywiscie 1 miejsce pozostaje niezmienione The Corrs i kropka. bo chociaz od pewnego czasu nie za duzo ich slucham, to jednak to moja ulubiona kapela ever.

natomiast 2 miejsce, to by sie zrobila totalna walka miedzy szeroko pojetym Indie, gdzie na czolo wysuneliby sie zapewne The Killers, starymi dobrymi kapelami typu U2, a rewelacyjna alternatywa typu Muse czy Placebo.

3 miejsce to przegrany z 2go miejsca, ktory by musial zazarcie walczyc z calym folkiem... a i tak brakuje miejsca dla wielu :|

3 to za malo - 10 mi dajcie, to moze jakos sie poradzi XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Tico on 07 Lip 2007 18:31

Panic! At the Disco - za to ze stwierdzilem, ze sa moim ulubionych zespolem indie rockowym, a indie dosc wazny jest dla mnie w ostatnim czasie ;)

T.Love - i tu mysle ze sie nic nie zmieni jeszcze przez dluuugi czas. T.Love to moja prawdziwa milosc muzyczna ;)

Benedek - i to ze moim zdaniem jest najlepszym gitarzysta w Polsce ;-)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Captain Kidd on 07 Lip 2007 19:02

Tico napisał(a):T.Love - i tu mysle ze sie nic nie zmieni jeszcze przez dluuugi czas. T.Love to moja prawdziwa milosc muzyczna Wink

Moja od niedzieli też. Po zajebistym koncercie praktycznie cały tydzień słucham i oglądam tylko ich występy. Wpadnę chyba w tak istan jak z Cornellem xD i Pauliną XD Chociaż nie, to już nie xd

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 07 Lip 2007 19:48

serio?? na prawde jestescie tak zachwyceni tym, co Muniek ostatnio "napisal"?? w sensie "znow przemoc, niemoc ogarnia mnie" to jeden z bardziej zalosnych i beznadziejnych textow, jakie ostatnio zdazylo mi sie slyszec (mniej wiecej poziom LP "strach sie bac, normalnie strach sie bac"). i szkoda, ze facet taka mialkoscia psuje sobie legende, bo kiedys robili naprawde kawal dobrej muzy i pisali swietne texty (w przeciwienstwie do LP, bo oni po prostu trzymaja swoj poziom).

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 07 Lip 2007 22:02

Days moze faktycznie, ten konkretnie wers najwyzszych lotow nie jest, ale muniek nawet za czasow tworzenia 'swojej legendy' pisal teksty badz wersy slabe. Natomiast cala ta piosenka jest genialna, zarowno muzycznie (przecie to benedek, wiec inaczej byc nie moglo) jak i tekstowo.
Czesto ludzie zarzucaja munkowi, ze to co napisze to od razu traktuje jako dobre ;) i nie ma zbytnio dystansu do swojej tworczosci, zeby zweryfikowac niektore wersy.
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez cRaSh on 07 Lip 2007 23:20

I co w nim takiego zalosnego? :)

Muniek opowiadal o tym jak kroja ludzi w parkach miejskich w bialy dzien, i nikt nic nie robi. Nie przeciwstawi sie przemocy - ogarnia go niemoc. Do piosenki pasuje idealnie, do stylu munka pasuje idealnie, do piosenek t.love pasuje idealnie.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 07 Lip 2007 23:42

oj no w moim (i nie tylko moim) jest zalosny, poziom jak juz wczesniej wspomnialam. i w zaden sposob nie pasuje do Munka z czasow "Warszawy". ale byc moze wlasnie Tico masz racje - zdazaly mi sie juz wczesniej kiepskie piosenki, ale nie byly one tak eksponowane, jak ta... a na dodatek on ja wlasnie tak przestawia bezkrytycznie i jako siodme cudo swiata...

cRaSh napisał(a):Muniek opowiadal o tym jak kroja ludzi w parkach miejskich w bialy dzien (...)

ej nie chodzi oto, o czym opowiada, ale JAK. brak mu dawnego polotu do opisywania waznych rzeczy bez trywializowania. a na dodatek ta piosenka w ogole nie gra z tematem muzycznie.

podobny zarzut z mojej strony do Gnijacego Swiata, ale tam przynajmniej stylowo jest w jednej i tej samej kategorii...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 08 Lip 2007 00:45

Nie róbmy z Muńka Grabaża, bo nigdy nim nie był.
Imho tekst Jazzu zupełnie nie jest żałosny, a jeśli jest to cały dorobek t.love też.

Możliwa jest też sytuacja, że oceniamy cały 'dawny polot muńka do opisywania trywialnych rzeczy' na podstawie singli/najbardziej znanych piosenek, ale wtedy to jest bezsensu ;)
Muniek z czasów Warszawy to Muniek śpiewający Warszawę?
Bo tytuł płyty z warszawą to 'pocisk miłosci' w którego tekscie -
Usta i oczy, skóra i krew
Pocisk miłości zabija mnie
Na naszym niebie eksplodują bomby
Słowa i myśli wyskakują z orbit

Wysokie loty? :P
W każdym razie Muniek sie trzyma swojego stylu i ja to akceptuje i nie widze nic złego ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Gina on 08 Lip 2007 01:22

hm hm tak po jednym wersie to ja ze swojej strony moge powiedziec ze zielony zoliborz, pieprzony zoliborz sprawia ze warszawa tez jest plytka, trywialna i niskich lotow :lmao:

I w ogole no, nowe T.Love jest swietne i bede bronic :P
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 08 Lip 2007 01:22

cRaSh napisał(a):Możliwa jest też sytuacja, że oceniamy cały 'dawny polot muńka do opisywania trywialnych rzeczy' na podstawie singli/najbardziej znanych piosenek, ale wtedy to jest bezsensu

to jak napisalam wyzej:

Days napisał(a):yc moze wlasnie Tico masz racje - zdazaly mi sie juz wczesniej kiepskie piosenki, ale nie byly one tak eksponowane, jak ta... a na dodatek on ja wlasnie tak przestawia bezkrytycznie i jako siodme cudo swiata...

Pawel plis czytaj, bo mi sie glupio robi, jak musze sie cytowac.

i ok Munkowi sie zdarzaly rzeczy lepsze i gorsze - nie chodzi oto, ze zawsze byl nie wiadomo jak cudowny i och i ach. ale chodzi o jego sposob komentowania rzeczywistosci - "jest super" to chociazby taki przyklad. a teraz probuje napisac cos na tym poziomie i mu wychodzi co mu wychodzi.... taka troche zenada. w moim odczuciu.
zwlaszcza w zestawieniu na linii tematyka-klimat piosenki... bo prawde mowiac jak slysze "znow myslalem o emigracji" to mi zdecydowanie bardziej do tego klimatu pasuje "znow myslalem o permutacji", tudziez "penetracji", czy "smierdzielu z wakacji". wszystko jedno co tam wstawic, bo to klimatu nie ma.

to raz, a dwa - kiedys zdarzaly mu sie kiepskie texty. teraz trudno zeby mu sie zdarzyl dobry.

[ Dodano: 07 Lip 2007 19:22 ]
Gina napisał(a):tak po jednym wersie to ja ze swojej strony moge powiedziec ze zielony zoliborz, pieprzony zoliborz sprawia ze warszawa tez jest plytka, trywialna i niskich lotow #lmao

dla mnie po tym wersie wlasnie jest swietna i nietrywialna.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 08 Lip 2007 06:39

Muniek już niejednokrotnie przepraszał za swoją, jak to określił próznośc. Ale ma świadomośc, że to, co tworzy, podoba się ludziom. A skoro się podoba, no to zajebiście... O to przecież chodzi. I o ile w niektórych przypadkach teksty mogą, nie są, bo ja takich nie kojarzę, byc na niezbyt wysokim poziomie, to muzycznie i wokalnie to wszystko jest nadrobione. Ja pokochałem Piosenkę np. Nic szczególnego, ale zajebiście się tego słucha.
I co do Warszawy i Jazzu. Szczerze mówiąc lepiej trafia do mnie tekst tego pierwszego. No i od strony muzycznej też jest o wiele lepiej. A,że narzeka? Że śpiewa o tym, jak jest źle? On ma to do siebie. Napisał mnóstwo kawałków, w krtórych to robi. Taka po prostu jest rzeczywistośc, a on ją tylko opisuje.
Taki Deadstar z najnowszej płyty. Niby nic szczególnego, ale dla mnie jest to jedna z ich najlepszych piosenek. T.Love, jak nieliczne grono zespołów, zwłaszcza polskich, może cieszyc się niesamowitym klimatem piosenek, nawet tych gorszych...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 08 Lip 2007 18:33

Ok, bo offtopujemy.
Dla mnie Jazz nie jest żenada i moge sie w tym tekscie odnalzezc.
Moze dlatego ze jestem z Lublina i mam to na codzien i nikt mi nie musi przebierac w slowkach, zeby napisac jak jest :]

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music